Kayınvalide evinde kavga

Gebelikte bulantı ve kusma tamamen NORMAL 'dir. Bu şikayetle doktora gidin e ne yapalım der. Bulantı ve kusma şikayetiyle gittiğiniz sorunlu gebelik doktorları sizi kabul bile etmez. Kimisi bunu vaka şeklinde yaşar o ayrı. Siz hiç gebelik yaşadınız mı? Gebelerin midesi bulanır hiç duymadınız mı?
Siz gebelik yaşadınız mı? Biliyoruz herhalde gebelikte mide bulanır ama bu o kadar da kolay birşey değildir. İlk gebeliğimde 6. Haftadan 14. Haftaya kadar bulantıdan yerimden kalkamadım. Şimdi inşallah olmaz derken bi kaç gündür gene mide bulantıları başladı ve ayağa kalkıp bi kaç iş yapınca öğüre öğüre yatıyorum. Hiçte öyle nazlıda deĞilimdir ayrıca ama napabilirim midem çok kötü. Hele bi geçsin şu günler die bekliyorum.

Günaydın. 12 haftalık hamileyim. Annemlerden de kayınvalidemlerden de ayrı bir şehirde yaşıyoruz. Arefeden bir gün önce kayınvalideme gittik bayramın ikinci günü de annemlere gidecektik. Kayınvalidem sürekli hergün kızartma yapan sabah 6 da tavuk haşlayan birisi. Konuşurken miden bulanıyor mu demişti bende çok bulanıyor evde yemek bile doğru düzgün yapamıyorum genelde kahvaltılık tarzı yiyoruz sadece öyle bulanmıyor kızartma filan hiç yapamıyorum demiştim. Gerçekten de öyle hepsi doğru. Bunu konuştuktan iki saat sonra kalktı kızartma yapmaya başladı ve mutfağın kapısı filan açık bütün ev koktu midem bulandı. Eşime yalnızken çok kötü midem bulandı keşke biz gidince kızartma yapsaydı dedim. Ertesi gün sabah 6 da ocağa tavuk haşlamaya koydu. O saatte o kadar kötü koktu ki anlatamam. Eşime tavuğu sonra yapsa olur mu dedim çok kötü koktu dedim. Eşim sonra yap midesi bulanıyor dedi altını kapattı ocağın ama o saate kadar felaket koku sardı evi. Sonra dün bayram gezmesi yapıyoruz tabi her yer et kokuyor. Gezip geldik kayınvalidem de hem et ayıklıyor hem pişiriyor. Kötü koktuğu için mutfağa hiç girmeden direk oturma odasına girip kapıyı kapattım koku gelmesin diye. Bir süre sonra odaya eşimle KV geldi. Eşim KV nin yanında kokuyorsa kokuyor tek hamile sen değilsin bütün hamilelere kokuyor ama kimse şikayet etmiyor dedi. Etmediğini nereden biliyorsun beni Anlamıyorsun midem çok bulanıyor dedim. Sonra KV odadan çıktı bu tekrar söylenmeye başladı ben cevap verince de kes sesini diye bağırdı bana. O bağırınca bende bağırdım. Sonra topla valizini seni otogara bırakıcam dedi topladım beni otogara bıraktı gitti. Bende annemlere geldim. Arkadaşlar gerçekten midem o kadar bulanıyor ki kahvaltı ürünleri hariç hiçbir şey yiyemiyorum ve kokuya gelemiyorum. Otogara giderken de sürekli bağırdı. Ben onu anne babasına rezil etmişim o da beni herkese rezil edecekmiş anne babasını üzmüşüm o da benimkilere çok kötülükler yapacakmış. Ben midem bulanıyor diye yalan söylüyormuşum tek hamile ben değilmişim. Benden başka kimse böyle değilmiş. Dilim çok uzamış o dilimi kesmesi gerekiyormuş. Ne yapayım ben şimdi? Şuan annemlerdeyim. O nerede bilmiyorum. Aynı durumda mide bulantısı olayında sizin Eşiniz de böyle mi tepki verirdi ne yapardı erkekler genel olarak böyle mi acaba.
Ekleme: bazı hususlar yanlış anlaşılmış sanırım.ben kimseye yemek yapmasın demiyorum. Tabiki yapacak. Ama az kokan yemekler yapabilirdi. Kızartmanın nasıl koktuğunu hepimiz biliyoruz. Aynı şekilde tavuk haşlamasının da. Ayrıca dikkatinizi çekerim tavuk haşlaması sabah 6 da yapılıyor. Sabah o saatte tavuk haşlanır mı heleki hamile varken.
Ayrıca gezmekten geldiğimizde et ayıklar ve pişirirken kokuyor filan demedim. Sadece odaya gidip kapıyı kapattım eşim buna kızdı.
Sonuna kadar haklisin. Kayinvaliden kocani resmen gaza getirip odana yollamis. Napsin yemek pisirmesin mi diyenler evet 2gunde pisirmesin olmez kizartma yemedi diye ya da bi tarafi sismez tavuk haslamazsa. Ayrica kayinvaliden cocuklari leyleklere mi siparis etmis? Hic bilmiyor mu ne bicim mide bulantisi oldugunu?

Otogara hamile karısını bırakıp gidenden bi halt olmaz! Anasının dolduruşuna gelmiş belli ki. Bende biliyorum nasıl bulandığını,erkek diye bilmiyor ama annesi biraz anlayışla karşılayabilirdi. Keşke siz de yemek yapıldığında dışarı çıkaaydınız. En ufak bişeye mide bulantısı yaşanabilir hamilelikte ama bunu abartıyorsun diye kalkıp seni evden götürüp otogara bırakması çok saçma.

Gebelikte bulantı ve kusma tamamen NORMAL 'dir. Bu şikayetle doktora gidin e ne yapalım der. Bulantı ve kusma şikayetiyle gittiğiniz sorunlu gebelik doktorları sizi kabul bile etmez. Kimisi bunu vaka şeklinde yaşar o ayrı. Siz hiç gebelik yaşadınız mı? Gebelerin midesi bulanır hiç duymadınız mı?

banlanmışsınız ama gelince okursunuz.
normal dediğiniz kime göre neye göre acaba?
2 doğum yaptım zerre mide bulantısı yaşamadım. normali bu desem olur mu?
bilir kişi gibi görüş bildirmişsiniz ancak fiziksel bir olayın normalinin kişilere göre değişebileceğinden haberiniz yok.

Benim medajimdan bu özetimi çıkartdiniz. Yahu... sebep varsa zaten yardimci geliyor dedim. Net olarak neresini anlamadiniz? Daha kac kere NORMAL SAĞLIKLI DOĞUM yazmam gerek?
Türkiye de çok abartıyor muşuz ya biz türk kadınları ordaki genellemeden çıkardım YAHU normal sağlıklı doğumlarda oluşan durumları yazdım ben zaten sezeryan veya erken doğum gibi bi durumu değil. Kaldı ki her bünyenin ağrı acı eşiği de aynı değil

Bir arkdşım isveç te yaşadı, kadınlar doğuma bisikletiyla geliyor, doğum yapnca, bisikletin arkasına ana kucağını koyuyor çıkıyor demişti. Bu derece normal bir olay, bizim ülkede hamileler kendilerinide çevresindekileride bayıyor.
Hic hamile kalip dogum yaptiniz mi merak ettim??.

Öncelikle Allah sağ salim evladını kucağına almanı ve yuvanda huzurlu, mutlu olmanı nasip etsin inşallah. Hiç iyi olmamış bu noktaya gelmeniz. Böyle anlarda bilmiyorsunuz tabi deneyimsizsiniz. Kusmalısınız o gözler görmeli midenizin gerçekten çok bulanıp kustuğunuzu hatta misafir akraba geldiğinde onlarla sohbet ederken herkesin içinde tuvalete giderek kusmalısınız. Bir de doktora götür beni iyi değilim diyerek hastanede sıvı kaybından serum takılıp doktora durumu onaylatmalı o kulaklarında işitmesini sağlamalısınız. Yine de evden ayrılamıyorsanız kv in salonuna koltuklarına kusmalısınız özür dileyip silmek için kova bez getirdiğinizde ikinci kez kusmalısınız. Eşiniz aciliyetinizi iyice anlamalı ve annesi karşısında sizi savunmalı.Sonra eşinize çok utandım tutamadım kv min yüzüne nasıl bakayım evini mahvettim bayram bayram lütfen eve gidelim demelisiniz yine mi gidemediniz odadan çıkmamalısınız eşiniz geldiğinde gel içeri diye yine kusarım diye korkuyorum demeli ve odanızda camlar açık dinlenmeliydiniz. Eşiniz yine söylenecekti ama anlayacaktı. Kalas adamların kafası başka türlü anlamaz bu coğrafyanın erkekleri anlamaz anlasada umursamaz umursasa da bir şey yapmak istemez maalesef. kv ler desen böyle kocalara çocuk doğurdu ve bu şartlarda senin anlattıkların miğdem bulanıyor kokuyor sinek ısarığı onlara. Oğulları gelinin tarafında değilse yandıkı o gelin ne yandı. Sonuç olarak olanlar oldu ve baba evine döndün şimdi ne olacak? Eğer bu sınavı atlatırsanız uzun soluklu evliliğiniz olur yoksa ya boşanır ya da bir ömür çekersin kocanı ve ailesini. Özür dileme, geri adım atma tutarsız ve nazlandı olursun onları haklı çıkarırsın. Kocanda nasılsa hamilesin diye buna güvenerek rahat. Napacaksın hamile halinle diye düşünüyor haksızda değil şuanda bunu düşünüyorsundur. Ailen arasın kız bizim kızımız desin ama karnındaki sizin gel al kızımızı güzel güzel bak ve doğurunca alırsın bebeği yollarsın kızımı...Genç güzel illaki daha hayırlı kısmetleri çıkacaktır. Evlilik sabır ve güven üstüne kurulur. En ufak bir bocalamada hamile kızımı nasıl terk edersin. Ne yapmış ailene küfür mü etmiş kvsine el mi kaldırmış, ahlaksızlık mı yapmış? Hamile diye midesi bulanmış yemekler çok kokuyo demiş. Gidin yedi kat ele anlatın adama gülerler karısını terk etmiş bu sebeple diye desinler. Sende evine dön hamilelik ve doğum sonrasına bak olmuyorsa ölüm değil ya boşa gitsin. Böyle kocayı çekip ömür çürütmeye değmez. Hakkında hayırlısı olsun

Günaydın. 12 haftalık hamileyim. Annemlerden de kayınvalidemlerden de ayrı bir şehirde yaşıyoruz. Arefeden bir gün önce kayınvalideme gittik bayramın ikinci günü de annemlere gidecektik. Kayınvalidem sürekli hergün kızartma yapan sabah 6 da tavuk haşlayan birisi. Konuşurken miden bulanıyor mu demişti bende çok bulanıyor evde yemek bile doğru düzgün yapamıyorum genelde kahvaltılık tarzı yiyoruz sadece öyle bulanmıyor kızartma filan hiç yapamıyorum demiştim. Gerçekten de öyle hepsi doğru. Bunu konuştuktan iki saat sonra kalktı kızartma yapmaya başladı ve mutfağın kapısı filan açık bütün ev koktu midem bulandı. Eşime yalnızken çok kötü midem bulandı keşke biz gidince kızartma yapsaydı dedim. Ertesi gün sabah 6 da ocağa tavuk haşlamaya koydu. O saatte o kadar kötü koktu ki anlatamam. Eşime tavuğu sonra yapsa olur mu dedim çok kötü koktu dedim. Eşim sonra yap midesi bulanıyor dedi altını kapattı ocağın ama o saate kadar felaket koku sardı evi. Sonra dün bayram gezmesi yapıyoruz tabi her yer et kokuyor. Gezip geldik kayınvalidem de hem et ayıklıyor hem pişiriyor. Kötü koktuğu için mutfağa hiç girmeden direk oturma odasına girip kapıyı kapattım koku gelmesin diye. Bir süre sonra odaya eşimle KV geldi. Eşim KV nin yanında kokuyorsa kokuyor tek hamile sen değilsin bütün hamilelere kokuyor ama kimse şikayet etmiyor dedi. Etmediğini nereden biliyorsun beni Anlamıyorsun midem çok bulanıyor dedim. Sonra KV odadan çıktı bu tekrar söylenmeye başladı ben cevap verince de kes sesini diye bağırdı bana. O bağırınca bende bağırdım. Sonra topla valizini seni otogara bırakıcam dedi topladım beni otogara bıraktı gitti. Bende annemlere geldim. Arkadaşlar gerçekten midem o kadar bulanıyor ki kahvaltı ürünleri hariç hiçbir şey yiyemiyorum ve kokuya gelemiyorum. Otogara giderken de sürekli bağırdı. Ben onu anne babasına rezil etmişim o da beni herkese rezil edecekmiş anne babasını üzmüşüm o da benimkilere çok kötülükler yapacakmış. Ben midem bulanıyor diye yalan söylüyormuşum tek hamile ben değilmişim. Benden başka kimse böyle değilmiş. Dilim çok uzamış o dilimi kesmesi gerekiyormuş. Ne yapayım ben şimdi? Şuan annemlerdeyim. O nerede bilmiyorum. Aynı durumda mide bulantısı olayında sizin Eşiniz de böyle mi tepki verirdi ne yapardı erkekler genel olarak böyle mi acaba.
Ekleme: bazı hususlar yanlış anlaşılmış sanırım.ben kimseye yemek yapmasın demiyorum. Tabiki yapacak. Ama az kokan yemekler yapabilirdi. Kızartmanın nasıl koktuğunu hepimiz biliyoruz. Aynı şekilde tavuk haşlamasının da. Ayrıca dikkatinizi çekerim tavuk haşlaması sabah 6 da yapılıyor. Sabah o saatte tavuk haşlanır mı heleki hamile varken.
Ayrıca gezmekten geldiğimizde et ayıklar ve pişirirken kokuyor filan demedim. Sadece odaya gidip kapıyı kapattım eşim buna kızdı.

Konu sahibi, çok haklısın. Başa gelmeden insanlar ahkam kesmeye bayılıyor. Yalan dolan sallamasyon cevaplar İnan’ın ben bile 1 2 tanesini okurken daraldım çokta sinirlendim. Mide bulantısı olayını çekmeyen, yasamayan bilemez. Kaldı ki o mide bir bulanmaya başlarsa maalesef hiçbirşeyde rahatlatmıyor uzun süre de devam ediyor. Sen ne ailene ne eşine bakma. Bi evladın olacak nasipse asla yanlız değilsin. Kendine yapılan saygısızlığa göz yumma ki, devamı gelmesin. Okudum çalışıyorsun, eşin nasılsa gelecek diye düşündüğü icin bu kadar rahat. Kesinlikle eve dönme, misafirhane de kalırım demişsin ck güzel bi karar. Pişman olmalı, ailene sölicek lafım yk, 2. Evladımı kucağıma alıcam. Asla böle saygısızlık görmesine müsade etmem edemem. Rabbim yardımcın olsun.

Nasil bir insansiniz nasil bir kadinsiniz nasil anne olup bu dunyaya bir evlat yetistireceksiniz akil alir gibi degil. Yaziklar olsun size hamile bir kadina bunlari yazabilme vicdansizliginiza.
Inanın bir çok insandan daha iyi anne olurum. Çok yakınım bir kadın sürekli gidip gelmek zorundaydık hamileydi inanın tüm ailemize hayatı zindan etti daha 3.5 haftalık hamileyken triplerinden şımarıkların dan yaklaşık 8 yetişkin insan bıkmıştık. Tüm gün eli karnında yer içer yatar bir ekmek poşetini dahi kaldırsa ay bebeğim düşer derdi .Herkes önünde hizmetçi olmuştu ama Allah kucağına almayı nasip etmedi ölü doğum yaptı çok uzulduk 2.ye hamile kaldı kadın aynısı bu sefer ben ve eşim uzak durduk.Inanin bazı kadınlar hamile olunca hayatı zindan ediyor

Sen çok naz yapıyorsun anneannem dayımı tarlada çalışırken doğurup kundaklayıp işine devam etmiş diyenlerin kendi hamileliklerini de görüyoruz yani her insan yaşadığını bilir bir iki marjinal doğumu önünüze koyanlara çok takılmayın , isteyen buyursun bisikletle gidip doğum yapsın çocuğunu sepete koyup geri bisikletle dönsün. (tabi Türkiye'de o bisiklet Doğum sonrasına kadar hala yerinde kalırsa )

Siz naz da yapsanız eşinizin yaptığı hoş değil. Ne demek hamile kadını otogara bırakıp dönmek. Eşiniz huyunuzu biliyor. Madem öyle bu bayrama özel siz kendi annenize o kendi annesine gitseymiş. Böyle insanlar gercekten baba olmayı haketmiyor. Sadece yapım asamasında varlar. Sonra tüm yük anneye. Cocugunuz dogunca övünmesini bilirler. Benim çocuğum/ torunum diye

Kadin bile kadinin halinden anlamazsa elin adami ne anlar. Bazi kadinlar cok nazlanabilir ama midesi bulanan bi hamilenin oldugu evde sabah sabah tavuk haslanir mi ya. Ben normalde hic duymamama ragmen karsi komsunun evinde ictigi sigara kokusundan her sabah kusardim ve bos mideyle kusmak nasil bisey yasamayan bilmez.Onu bile uyardigimizda dikkat etmislerdi. 7 kat yabanci oldugu halde. Kv sanki bilerek yapmis gibi hek kizarma hem tavuk bikac gun yemezlerse olmezlerdi. Kadinlar da bi tuhaf hemcinsinizi koruyacaginiza bi de siz yukleniyorsunuz.

X