• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide ev problemi

Boşaninca kendi ailesinin evlerinden birine geçebilecekse hiç durmasın bence de

Önce bir ortalığı ayağa kaldırsın, belki benim koca gibi kendi kocası da kendine çeki düzen verir kaybetme korkusu yaşar alır başka eve geçer. Ama yapmazsa aile desteğin varsa hiç düşünme

Diğer çocuklara parayla alıp kendi evini size verdiği halde hala kendininmiş gibi davranması çok çok çirkin. Zaten kendi evi diyenlere asla katılmıyorum. Verdiyse kendi evi değildir. Ki diğerlerine parayla aldığına göre bu aileye de o evi tamamen vermiş olması gerekir yoksa ayrım yapmış olur.

Büyükler sağ olsunlar düşünmüşler evlatlarını, güzel bir jest yapmışlar hepsine. Sadece konu sahibine değil diğer çocuklarına da vermişler ev. Konu sahibinin şanssızlığı kayın validenin çıktığı evde oturmak, orası kendi yaşadığı bölge olduğundan en çok size gelecektir. Tüm eş, dost komşusu oradadır. Size gelince birbirilerini görmek isteyeceklerdir maalesef, bunu yapmaya hakkı mı bence hayır. Siz kimseyi evinden zorla çıkarmamışsınız. Bazı arkadaşlarda farklı bir bakış açısıyla yaklaşmışlar olaya. Benimde evim yok lakin benim evim bile yok size ev vermişler daha ne olsun diyemem kimseye.

Büyükler sağ olsunlar düşünmüşler evlatlarını, güzel bir jest yapmışlar hepsine. Ama bu demek değildir ki ben istediğimi yaparım ev benim, nerde kaldı iyiliği? Konu sahibi zorla evinden de etmemiş kimseyi. Evi olmayanlarda farklı bir bakış açısıyla yaklaşmışlar olaya, eş ailesi ev verdi diye her şey mubahmış gibi. Benimde evim yok lakin benim evim bile yok size ev vermişler daha ne olsun diyemem kimseye.
Ayrıca diğer çocuklara parayla alınmış. Ve kadın "vermiş" o evi. Verilen ev kendisine ait değildir artık.

Siz kötü değilsiniz hem modern hem geleneksel olmaya çalışıyorsunuz ama işinize geldiği gibi. Doğu toplumlarında erkek çocuğa ev verilir, gelin de kayınvalidesi kayınpederiyle yaşar. Modern takılmak istiyorsanız ne şamın şekeri ne arabın yüzü seçeneği var diyoruz. Teşekkür eder, kendi evinize çıkarsınız. Yok erkek ailesi ev verecek derseniz de mevcut durumdan devam. 3 oğlunda eşit kalsın demek de bir seçenek ama burada kayınvalidenin yaşadığı evi tercih etmesi de normal. Parayı veren düdüğü çalar. Çıkın kendi evinize kimseye de anahtar vermeyin olsun bitsin.
Doğulu değiliz

Büyükler sağ olsunlar düşünmüşler evlatlarını, güzel bir jest yapmışlar hepsine. Sadece konu sahibine değil diğer çocuklarına da vermişler ev. Konu sahibinin şanssızlığı kayın validenin çıktığı evde oturmak, orası kendi yaşadığı bölge olduğundan en çok size gelecektir. Tüm eş, dost komşusu oradadır. Size gelince birbirilerini görmek isteyeceklerdir maalesef, bunu yapmaya hakkı mı bence hayır. Siz kimseyi evinden zorla çıkarmamışsınız. Bazı arkadaşlarda farklı bir bakış açısıyla yaklaşmışlar olaya. Benimde evim yok lakin benim evim bile yok size ev vermişler daha ne olsun diyemem kimseye.
Allah razı olsun

Aynen öyle. Alıntıladığınız mesajda da yazmıştım zaten. Üçüne de eşit git denebilir ama kadın belli ki eski yaşadığı evi tercih ediyor. Kiraya çıkmaktan başka çözüm var mı?

Kocası annesine bize verdiğin eve gelme mi desin? Çingenelik yap önerisi bile gördüm. Kavga çıkartıp o evde oturmaya devam mı etsin? Bunlar günlük yaşamda uygulanabilir önerilerse uygulasın tabii konu sahibi. Herkes burada kendi başına gelse ne yapacağını düşünüp cevap veriyor. Ben kocama annen bize verdiği eve gelmesin diyemem mesela ya da kayınvalideyle kavga edip onun verdiği evde oturamam.
Benim tek isteğim bana saygı duyması bu durumu kabullenmesi başka bir isteğim yok onun içinde buraya yazdım napabilirim diye ben kötü bir insan olsam gelip bende kalmaz zaten

Doğulu değiliz
Türkiye’deki kültürü kastediyorum doğulu diye. Amerika’da erkek-kız fark etmez kimse çocuğuna ev vermez. Herkes bağımsızdır. Türkiye’de erkeğe ev verilir çünkü “anne babaya bakmak oğlana yakışır” anlayışı vardır. Kız el kapısına gider, gelin alınır. Bunları desteklediğim sanılmasın. Aksine bunların hepsinin kadın sömürüsü olduğunu bildiğim için en baştan o evde oturmamalısınız. Bedava peynir sadece fare kapanınında olur.

Ayrıca diğer çocuklara parayla alınmış. Ve kadın "vermiş" o evi. Verilen ev kendisine ait değildir artık.

Kimsenin ev verdi diye istediği gibi davranma lüksü yok tabii. Ama dediğim gibi konu sahibinin dezavantajı kayınvalidenin evi olması. Bu hep böyledir, hangi evde yaşıyorsa oraya daha çok gider, orada daha çok eş dost ahbabı vardır. Hastane işi için çıksa orada kalır, herkes oraya geçmiş olsun için gelir. Bence en iyisi bir bahane bulup kiraya verip başka bir eve çıkmak. Ya da çalışmıyorsa konu sahibi hemen işe girmesi.

Kimsenin ev verdi diye istediği gibi davranma lüksü yok tabii. Ama dediğim gibi konu sahibinin dezavantajı kayınvalidenin evi olması. Bu hep böyledir, hangi evde yaşıyorsa oraya daha çok gider, orada daha çok eş dost ahbabı vardır. Hastane işi için çıksa orada kalır, herkes oraya geçmiş olsun için gelir. Bence en iyisi bir bahane bulup kiraya verip başka bir eve çıkmak. Ya da çalışmıyorsa konu sahibi hemen işe girmesi.
Kız çalıştım da anahtar bende kalsın dedi tamam dedim meğer her gün eve insan toplamış etmiş işten çıkınca anladım işte kendi evi modundan o yüzden çıkamamış şimdi çalışmadığım için herşey ortaya döküldü

Evet zaten sırf ben uzağa gitmek istediğim icin verdi bu evi gitmeyelim diye
Siz bunların farkindayken niye o eve oturuyorsunuz ki niye baştan belliymiş . Sizin bir mesleğiniz var mı ? Omrunuzu buralarda harcamayın akıl hastasi olur cikarsiniz bir an önce ise girin kendinizi kurtarın yoksa ölene kadar onun evinde onun kurallariyla yaşarsınız . Eşinizden de kaynaklı diğer oğullar belli ki hırçın herkes bilmez mi hangi oğlunun ne huyu var ? Çalışın kendi hayatınizi kurun

Türkiye’deki kültürü kastediyorum doğulu diye. Amerika’da erkek-kız fark etmez kimse çocuğuna ev vermez. Herkes bağımsızdır. Türkiye’de erkeğe ev verilir çünkü “anne babaya bakmak oğlana yakışır” anlayışı vardır. Kız el kapısına gider, gelin alınır. Bunları desteklediğim sanılmasın. Aksine bunların hepsinin kadın sömürüsü olduğunu bildiğim için en baştan o evde oturmamalısınız. Bedava peynir sadece fare kapanınında olur.
Evet ülkemizde böyle malesef gelin tarafının evi olsa da erkek tarafı oğlunun oraya oturmasını istemez. Daha önce ki mesajlarda olmayan görümce krizi olduğu için ön yargılı yazdım kusura bakmayın

Siz bunların farkindayken niye o eve oturuyorsunuz ki niye baştan belliymiş . Sizin bir mesleğiniz var mı ? Omrunuzu buralarda harcamayın akıl hastasi olur cikarsiniz bir an önce ise girin kendinizi kurtarın yoksa ölene kadar onun evinde onun kurallariyla yaşarsınız . Eşinizden de kaynaklı diğer oğullar belli ki hırçın herkes bilmez mi hangi oğlunun ne huyu var ? Çalışın kendi hayatınizi kurun
Evet mesleğim var eltimler de çok şikayetçiler benim ekstra kendi çevresi düzeni olduğu için dediğiniz gibi o yolda ilerliyoruz

Benim tek isteğim bana saygı duyması bu durumu kabullenmesi başka bir isteğim yok onun içinde buraya yazdım napabilirim diye ben kötü bir insan olsam gelip bende kalmaz zaten
Sizin eviniz olarak görmüyor işte . Diyor ki ben oğluma ev verdim ki köyde yaşarken geleyim onda kalayim eş dost akraba agirlayim . Normalde ev anahtarı aileye vermek haklı boşanma sebebi biliyor musunuz ? Sizin mahreminiz yok bu hayata katlanilir mi bir kira için ?

Evet mesleğim var eltimler de çok şikayetçiler benim ekstra kendi çevresi düzeni olduğu için dediğiniz gibi o yolda ilerliyoruz
En başta istemedim sonradan inada bindi baktım değişen birşey yok niye kira vereyim dedim kirada da kurtuluş yok ben ne bileyim bu kadar bizi satın alma moduna girdiğini bir de babaannemiz var asıl kayınvalide mi köstekleyen o kendi gelinine çektirmiş şimdi bize yapmasını istiyor

Git çalış bacım kadın parasıyla hükümdarlık kurmuş . Çok iyi niyetliyse tapuyu verir size gelsin oturuyor mu ne yapıyorsa yapar sizde uzaktan gidin bir işe iki kişi çalışırsınız kira verip evinizde huzurla yaşarsınız . Bunun daha on yil sonrası var

Sizin eviniz olarak görmüyor işte . Diyor ki ben oğluma ev verdim ki köyde yaşarken geleyim onda kalayim eş dost akraba agirlayim . Normalde ev anahtarı aileye vermek haklı boşanma sebebi biliyor musunuz ? Sizin mahreminiz yok bu hayata katlanilir mi bir kira için ?
Kira da aynı dert kiradayken evde tek kalamiyorum diye gelip kaliyordu

Merhaba 5 senelik evliyim 2 sene önce kayınvalidem köye yerleşti bende kiradan onun evine yerleştim. Eşime pay olarak orası düştüğü için tekrar ev almadılar. Ama şuan benim evime geldiğinde kafasına göre insan çağırıp sürekli kendi düzenini anlatıyor. Diğer oğluna da ev aldı. Bu evin artık benim olduğunu daha açık nasıl belli edebilirim çok bunaldim
Söyleyerek. Ama siz e de sizin gibi gelmiyor bence gelse söylersiniz

Back