• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide ev problemi

Ben bu mantığı anlamiyorum..
Mal paylaşımı yapmışsınız, orası artık oğlunuzun ve onun ailesinin evi özeli..
Kiraya verdiğin eve girip bakabiliyor musun?
Ama evlada verince ne yazık ki bu durumlar oluyor..
Biz de babamın bize verdiği evde oturuyoruz..
Ve ailemle yakın oturuyoruz..
Onlar da anahtar da var.. Ancak kesinlikle girmezler.
Gel deriz zorla gelirler.
Tamamen terbiye ile ilgili bir şey bana göre

Sizi çok iyi anlıyorum benzer şeyleri yaşıyorum. Evin size ait olduğunu anca vefat edince anlar. Ama size sormadan misafir çağırmaları ayrı bir nokta sanırım eski kafalılar. İmkanınız varsa kiraya çıkın derim ev verdik söz sahibi biziz diye düşünüyorlar kesin.

Baştan hata yapmışsınız. Kabul etmeyecektiniz. Daha önce kayinvalidenler yaşıyormuş orda herkesin ayağı alışmış bir kere gelenlerde hala onların evi gibi görüyordur kayinvalidenlerde her ne kadar siz gelin oturun demiş olsa bile hala kendi evi gibi görüyordur. En sevmediğim hayat tarzı okurken fenalık geldi bana bu şekilde ne özel bir hayatınız kalır nede hayatınızin ipleri elinizde olur. Tekrar kiraya cikmaktan yada bu evi satıp başka yerde ev almaktan başka çareniz yok. Bu arada kayınvalidenin yerinde ben olsam hem evimi verip hem kendimi yük etmezdim kimseye. Kendi evimi olduğu gibi bırakır diğer aldığı evleri iki çocuğa alacağıma o parayı üç çocuğuma destek çıkacak sekilde böler ev almak için eksik kalan kısmını çocuklarıma tamamlatirdim. Hem eşit davranmis olurdu hemde evinden olup kimsenin diline düşmezdi.

Sağolsun hayattayken çocuklarım zorluk çekmesin diye vermiş evleri,rahmetli babaannemde öyle yapmisti.Hatta kendi oturduğu evide küçük halama vermişti.Ama bir günden bir güne de gidip bura benim evim diye konu komşu çağırmadi düzen değiştirmedi.Kimi insan ölmeyi bekleyene kadar yaşamında mirasını paylaştırabiliyor.Bu kadincagizda öyle yapmış.Ama Ama Ama ki yaptığı da yanlış düşünsenize siz birine birşey hediye ediyorsunuz ve yok bunu ben verdim soyle kullan, böyle kullan,oraya koyma buraya koy demek ne kadar mantıksızsa bu kayınvalidenin yaptığı da mantıksız.Verdiysen artık onun tasarruf hakkı o insanlara geçmiştir.Konu sahibi, güzel bir dille sağolasın anneciğim yada eşin tekrar teşekkür ederek yaptığının sizi rahatsız ettiğini güzel bir dille izah edin.İnsanlar yaşlandıkça çocuksu davranışlarda bulunabiliyor onu da hoşgörün kalbini kırmadan da bunun önüne geçin.Cocuk gibi bu çikolatayı ben verdim sana o çocuğa ısırt buna ısırtma yok vazgeçtim geri ver gibi birşey bu yaptığı komik yani
Evet bahsetmek istediğim şey bu kiradayken bura sizin eviniz sizinde eviniz var gelin evinize oturun öyle böyle gelip oturunca da bu sefer burası benim evimdi bir sürü masraf yaptık burası için çıkıp gitmek kolay değil bedava ev diyenler var eşimde çalışmış cabalamis ailesiyle üç ev almışlar biz onları başımız üstünde ağırlıyoruz geliyor gözünün içine bakıyoruz ama o içten pazarlık yapıyor kuyu kazıyor ben bununla mücadele etmekten sıkıldım gelip güzellikle kalıp gitmiyor çalışmak konusunda çalıştığım zamanlarda evde o kadar at kosturmus ki şimdi evde olduğum için fark ediyorum yoksa bu evleri onların aldığını unutacak bir anımız yok sadece saygı istiyordum sonuçta benim evim benim hayatım parayla satın alınmış köle gibiyiz kirada iken de değişik birşey olmayınca bari bende eve geçeyim dedim bende çalışan herşeyin yapan biriyim çalışmaktan bile soğudum

Gerçekten görgü ile alakalı birşey eski kafalı oldukları için bu sıkıntıları yaşıyoruz örnek vereyim bir misafir bana gelmek istedi bende kabul edemedim onların yanında gelsinler o güne birşey olmaz dedi

Soran arkadaşım ben sana hak verdim, aynı şeyleri değilde benzerlerini yaşadım ev onların olmasa da oğluşlarını evlendirince kendilerini kraliçe sanıyorlar.

Tek kurtuluşun çingenelik yapıp ortalığı kaldırmak, eşin ya senden taraf olacak yada boşanma yolu. Ben göze aldım yaptım sonuç kv çok uzak bir ev az görüşme🥰

Bu arada istediğin kadar çingene ol ama eşin sana destek olmadıkça bu iş çok zor oluyor seni çok iyi anlıyorum dünden beri de sana üzülüyorum inşallah Rabbim yar ve yardımcın olsun 🙏🏻
Pısırık kalma izin verme 🙏🏻

Arkadaşlar sen kiraya bile gitsen otursan kapısını kapatsan senin evin senin ozelin burada da benim eşyalarım benim hayatım benim düzenim var benim ailem her zaman bize destek onlarda mi bizi satin aldı biz büyüğümüz diye kadir kiymet bilmek isteriz böyle malla satın almayı düşünmek yanlış ben çok iyi niyetli davrandığım için başıma bunlarin geldiğini düşünüyorum bundan sonra tavirlarim farklı olacaktir çok bunaldim fikir almak için yazdım kaynana düşmanlığı yapmıyorum sadece sıkıldım napabilirim diye yazmak istedim hayatınız da böyle insanlar olunca kirada da kendi almış gibi çünkü biricik oğlu ama burada ekstra konu benim onun evinde yaşıyormuşum gibi davranmasi

Soran arkadaşım ben sana hak verdim, aynı şeyleri değilde benzerlerini yaşadım ev onların olmasa da oğluşlarını evlendirince kendilerini kraliçe sanıyorlar.

Tek kurtuluşun çingenelik yapıp ortalığı kaldırmak, eşin ya senden taraf olacak yada boşanma yolu. Ben göze aldım yaptım sonuç kv çok uzak bir ev az görüşme🥰

Bu arada istediğin kadar çingene ol ama eşin sana destek olmadıkça bu iş çok zor oluyor seni çok iyi anlıyorum dünden beri de sana üzülüyorum inşallah Rabbim yar ve yardımcın olsun 🙏🏻
Pısırık kalma izin verme 🙏🏻
Çok teşekkür bende bundan sonra öyle düşünüyorum canım çok teşekkür ederim ❤️

Eşim on bir ay işsiz kaldı bakın dile kolay on bir ay karar bizimdi biraz birikmisle yaşadık . Birkaç yardımi oldu ailelerin onları bile istemedim de yine de verdiler o da çok değil . Yahu kadinin önce oturduğu eve geçerseniz o da köye geçerse ne bekliyordunuz. Aman burası benim malım değil diyecek miydi? Ee hem kira vermeyeyim hem eve geçeyim . Gonluyle vermiş ama zaten kadın hanedanlık kurup yaşamak için veriyor sizde bal gibi biliyordunuz. Ne bekliyordunuz ben anlamadım ? Şu saatten sonra bunun tek çözümü ev değiştirmek

ekstra konu benim onun evinde yaşıyormuşum gibi davranmasi
Siz şunu anlamiyorsunuz, ekstra değil TEK konu bu ve evet, siz "onun " evinde yaşıyorsunuz... Bu durumda kötü olmadan hiçbirsey söyleme hakkınız yok , ama size ait veya kira verdiğiniz bir evde otursaydiniz istediğiniz gibi sınır çizme hakkınız olurdu, hiçkimse de size haksizsin diyemezdi...

Ben bu mantığı anlamiyorum..
Mal paylaşımı yapmışsınız, orası artık oğlunuzun ve onun ailesinin evi özeli..
Kiraya verdiğin eve girip bakabiliyor musun?
Ama evlada verince ne yazık ki bu durumlar oluyor..
Biz de babamın bize verdiği evde oturuyoruz..
Ve ailemle yakın oturuyoruz..
Onlar da anahtar da var.. Ancak kesinlikle girmezler.
Gel deriz zorla gelirler.
Tamamen terbiye ile ilgili bir şey bana göre
Iyi de bunu eve oturan insan da biliyor . Kadın kendisi şehirde ev bırakmamış oturacak üç çocuğuna vermiş onun mantığına göre o evler zaten onun gelince oralarda kalacak . Bunu o zaman baştan kabul etmeyip oturmayacak . Ben kirada otururum sizde gelince şehirdeki evinize geçin diyecek .

Tüm çocuklara ev verdiği için sen haklısın. Bence esinle konuş başka bir eve geçin, kirayı da ihtiyaçları yoksa size versinler destek olur, ha vermezlerse de lanet olsun istemez de onu da alma. Hatta kirayı sana vermiceklerse geçsinler otursunlar geldiklerinde o evde, sana da yatılı falan gelmesinler.

Arkadaşlar sen kiraya bile gitsen otursan kapısını kapatsan senin evin senin ozelin burada da benim eşyalarım benim hayatım benim düzenim var benim ailem her zaman bize destek onlarda mi bizi satin aldı biz büyüğümüz diye kadir kiymet bilmek isteriz böyle malla satın almayı düşünmek yanlış ben çok iyi niyetli davrandığım için başıma bunlarin geldiğini düşünüyorum bundan sonra tavirlarim farklı olacaktir çok bunaldim fikir almak için yazdım kaynana düşmanlığı yapmıyorum sadece sıkıldım napabilirim diye yazmak istedim hayatınız da böyle insanlar olunca kirada da kendi almış gibi çünkü biricik oğlu ama burada ekstra konu benim onun evinde yaşıyormuşum gibi davranmasi
Onun evinde yaşıyorsun zaten iyi niyetli davranmak bu değil . Sen onun kurallarını istemiyorsan kendi evine cikarsin çok istiyorsa kira desteği verir . Şu an tüm insiyatif onun evinde. Eşimin ailesi benim evime misafir cagiramaz çünkü bu ev benim kirasını biz ödüyoruz . Sen bu toplumda yaşayıp buyuduysen erkek çocuklarına neden ev verildiğini de bal gibi biliyorsun bize baksınlar o ev bizim evimiz istediğimizi yapariz diye veriyor

Back