- Konu Sahibi mavimavi22
Tabiki sizin dediğiniz şeyleri duydum ama okadar azki, geneli benim dediğim gibi adil olmaya çalışan ailerler oluyorAma böyle aileler gerçekten var, hiç görmemenize şahit olmamanıza şaşırdım.
Arkadaşımın dedesi evini en sevdiği torunu üzerine yaptırmış. Vefat edince anlaşılıyor. Tüm sülale birbirine giriyor konu mahkemeye taşınıyor falan. Akrabalarımda da gördüm. Burada da okuyoruz. Daha geçenlerde evde çirkin ördek muamelesi gören üniversiteli kızın konusunu okudum. Konuları referans alamayız gerçek mi doğru mu ama zaten çevremizde mutlaka görmüşüzdür. Bu konuyu da anlatılanlar üzerinden değerlendiriyoruz. Üç ev, üç çocuk ama birinin evi üzerinden “bizim ev” baskısı yapılıp kira alternatifi sunulması adaletli değil.
Ben bu maddi konuların sadece maddi olarak evlatlara dokunmadığını psikolojik olarak da etkilediğini düşünüyorum. Kardeşime daha çok verildiyse onu daha çok seviyor gibi gibi travmalar. Bu sebeple kardeşlerin arası bozuluyor işte. Aynı şeyi tekrarlıyorum bu adaleti sağlayamayacak zihniyette olanlar birden çok çocuk yapmasın.
Ev veya mal üzerinden adalet sağlayamayacak insanların çocuk yaparken bunu düşünceğin düşünmenizde beni bir miktar şaşırttı. Öyle ince düşünceli aileyse zaten 5 çocuğu da olsa adil davranır