Kimsenin hicbiseyin yanina kar kaldigi yok.
Hicbir sey olmamis gibi de yapmiyorum. Pasif de davranmiyorum. Herkes hesabini verecek! Fakat evliligimi surdurecegim. Evet kocam en basindan beri hatali davranip zaten azmis olan anasini daha cok azdirdi. Biz ikimiz de edepli insanlariz cirkefe cevap veremeyiz. Ben yillardir doldugum icin bi patlama yasadim ve o mahlukatin agzinin payini verdim ne kadar daha sonra cirkinlesse de. Adam beni dovmemis sovmemis. Evet pasif davrandi evet beni savunmadi bunlar yuzunden kirginligim ona omrumce gecmeyecek. Fakat karsimizdaki mahluk normal bir kayinvalide degil. Herseye cevabi olan, cevabi yoksa yalani olan, o olmazsa edepsizlik yapan, o da sokmezse aglayan ayilam bayilan ve her turlu oyunu indanin gozune baka baka yapan bir pislik. Evet bu kadin yillardir oglunu dinlemiyor evin erkegi gibi davraniyor sulalenin padisahi gibi davraniyor bin turlu entrikayla her isini hallediyor, herkese laf soyluyor ve hakli olan en sonunda yine o oluyor sasar kalirsiniz gorseniz bu yaratigi. Yani oglunu takmayan gelinini takmayan kendi kocasini kendi kvsini kendi kpini kendi oz babasini takmayan bir yilan. Allahtan bile korkusu yok. Oglunun gozunu boyamak icin her gorusmemizde namaza baslar ayrilinca birakir. Gozumun onunde birakti bir kere kocam bir haftaligina gittiginde, geldiginde geri basladi. Yaptigi dogru demiyorum ama boyle bir kadina oglu cevap veremedi. Serrinden korktugum icin uc sene susmusum ben. Ki ben kendini ezfiren uzduren hakkini savunamayan bi insan da degilimken. Normal bir kadindan bahsetmiyoruz o yuzden empati yapmamanizi dogal karsiliyorum. Belki de o pislige el-fatiha dedikten sonra daha cekilir olacak hersey. Belki de yuzume yuzume soyledigi gibi bu is bosanmaya gidecek bilemeyiz. Olumlu da olsa olumsuz da olsa surdurecegim cocugum icin. Babasiz evlenmenin agirligini yasamayan insanlarin, babasiz bir kiz cocugunun duygularini anlamasi imkansiz. Esim kesinlikle suclu ve hakkimi helal etmiyorum. Ama evliyim.
Bosan benceciler olaya karsilik hemen ortaya cikiyorlar fakat bizi taniyan insanlar asla bosanmamamizi diliyorlar. Uzaktan bunlari soylemek kolay cunku empati bile yapamayacaginiz kadar adi bir kadindan bahsediyoruz, burdaki sizin kayinvalideniz ve burdaki sizin kocaniz degil. Asla mukayese edemezsiniz. Gercekten..