en güzel yorum buydu.Şuanda kendi topuğuna sıktığının farkında değilsin.
Kendini sevdirmek için hizmetçilik yapman gerekmiyor, evet arada yardım etmen güzel, ama herşeye atlıyor olman seni kıymetsizleştirir. Şimdi yardım diye yaptığın herşey ilerde senin görevin gibi görülür. Sonra da ezik muamelesi görürsün.
Valla ben gittiğimde nezaketen mutfağa girerim, bulaşık filan yerleştiririm. Hatta hadi kızım sen git oğlumla otur filan derse de hiç ısrar etmem, gayet de gider keyfime bakarım.
Kimse de iş yaptırmak için yüz bulmaz, ayrıca onlar benim evime gelince de kimseden iş bekleyeceğimi düşünmüyorum. Bi de o açıdan bak, yani sen iş yapmıyorsun diye seni sevmeyeceklerini zannetmiyorum.
Bi de hep annemi düşünürüm. Annemin yanındayken yapmadığım hiçbir işi onlara yaranmak için yapmam. Annem kıyamamış da onlar mı kıyacak bana?
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
KAYINVALİDE ADAYIM
- Konu Sahibi sesiley
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Merhaba KK hanımları öncelikle hepiniz gerçekten kendi ablam gibi bana sorduğum şeylerde yardımcı oldunuz. Çooook teşekkür ederim.
Ama benim derdim şu ; Sözlüyüm ve kayınvalide adayım var haliyle. Normalde çok sinirli bir yapım vardır ama bir o kadarda teyzelerin beni gördüğü zaman bu ne kadar güler yüzlü bir kız böyle dedikleri eğlenceli efendi bir yapımda vardır. Kayınvalideciğimle aramız çok iyi canımlı, cicimli konuşuruz o beni aramasa niye beni aramıyorsun diye nazlanırım ertesi gün. Ama ne bilim saygıda kusur etmemek için elimden geleni yapıyorum. Hatta her şeye sırf gönlü olsun diye atlıyorum. Mesela halılar kir yıkacanak diyor atlıyorum, eve usta gelecek diyor atlıyorum, yaz temizliği olacak diyor atlıyorum. Benim kadar rahat bir insan onların yanında gerim gerim geriliyor 6 aydır. Acaba doğru mu yapıyorum bu hallerim ilerde başıma bir haller açar mı açmaz mı. Ya ablalarım belkide dediğimden bile hiç bir şey anlamadınız ama evlilik korkusu var bende sözlümden yana değil. Bir sürü duyum alıyorum kaynanalar ile ilgili. Bende çok korkuyorum ömür boyu düzgün bir ilişkimiz olması için ona hem yakın hemde evime karışıp ilerde müstakbel kocamı yönetemeyecek kadarda mesafeli olmak istiyorum ne yapmalıyım ?
Ablalarım sırf sözlüm mutlu olsun aileside benden memnun kalsın diye yapıyorum yoksa benim ne işim var halıyla ustanın pislettiği evi temizlemekle. İşte onların oralarda gelinlik anlayışı bu gelin hizmet eder böyle bir toplumdan geldiğimiz için benden memnun kalsınlar istiyorum. Kafam çok karışık ablalarım
Meşhur terliğimi çıkaracam birazdan,evladım kimseyi mutlu etmek adına halı yıkanırmı hiç.
Biraz mantık ve akıl lütfen..
Daha evlenmeden ev islerine bu kadar dahil olman dogru mu sence?
ben 10 yillik evliyim hala evlerinde cekinirim buzdolabini bile acamam sen daha aileye girmeden her islerine dahil olmussun...
Ömür boyu devam edeceksen yap tabi artik olan olmus, ama bence bastan bu kadar icli disli olmamaliydin...
ben 10 yillik evliyim hala evlerinde cekinirim buzdolabini bile acamam sen daha aileye girmeden her islerine dahil olmussun...
Ömür boyu devam edeceksen yap tabi artik olan olmus, ama bence bastan bu kadar icli disli olmamaliydin...
Evlendikten sonra senden 2 katını beklerler bence herşeye atlamakla yanlış yaptın. B'nde karadeniz ailesine gelinim burda Da gelin herseyi yapar hizmetli gibi Görünür ama bn gidip kv evini temizlemiyorum halisini yıkamıyorum herkezin kendi evi işi var kv evini temizlemek saçma ama bi hastalık olur özel Durum olur tabiki yaparım ama kendi işini kendi yapabiliyorsa bna iş düşmez
canım hizmetçi almıyor ki oğluna hayat arkadaşı bir eş bir gelin alıyor . daha sözlüyken bu kadar yüz verme bence sonra mecburmuşsun gibi görürler sen iyi niyetlisin istediğin rahatsız olmadıgın için yapıyorsun ama yapamadığında da göze batarsın karşı tarafta . bende sözlü gibiyim ama anne demem o aramasa ben hiç aramam evliliğe dünden razı gibi durmak istemıyorum çok da yüzgöz olmak istemıyorum evlenince de öyle olucak Allahtan bir rahatsız lığı vs olmassa fazla iç içe olmayacağım bu arada maşallah kayın validenle aranız iyi nazar değmesin evlenince değişmez inş. kv adayın hani aldk kızı diye de rahat olmasınlar sana . bana ne dese batıyor çok konuşuyor ama içi dışı bir ben birz alınganım zaten
Canım kaynanalara benim kadar düşman olan yoktur ama senin kaynananda bir sıkıntı yok. Her kaynana kötü değildir. İyi kaynanalar oğullarına iyi öğütler verirler oğlunun yuvası yıkılmasın diye uğraşırlar. Sonuçta iyi bir kadın öyle araya mesafe falan koyma. Ama öyle çok iş yapma çünkü evlendiğinizde fazla iş yapmazsan ters tepebilir neden artık yapmıyo diye. Herşeyi dozunda yap tatlımMerhaba KK hanımları öncelikle hepiniz gerçekten kendi ablam gibi bana sorduğum şeylerde yardımcı oldunuz. Çooook teşekkür ederim.
Ama benim derdim şu ; Sözlüyüm ve kayınvalide adayım var haliyle. Normalde çok sinirli bir yapım vardır ama bir o kadarda teyzelerin beni gördüğü zaman bu ne kadar güler yüzlü bir kız böyle dedikleri eğlenceli efendi bir yapımda vardır. Kayınvalideciğimle aramız çok iyi canımlı, cicimli konuşuruz o beni aramasa niye beni aramıyorsun diye nazlanırım ertesi gün. Ama ne bilim saygıda kusur etmemek için elimden geleni yapıyorum. Hatta her şeye sırf gönlü olsun diye atlıyorum. Mesela halılar kir yıkacanak diyor atlıyorum, eve usta gelecek diyor atlıyorum, yaz temizliği olacak diyor atlıyorum. Benim kadar rahat bir insan onların yanında gerim gerim geriliyor 6 aydır. Acaba doğru mu yapıyorum bu hallerim ilerde başıma bir haller açar mı açmaz mı. Ya ablalarım belkide dediğimden bile hiç bir şey anlamadınız ama evlilik korkusu var bende sözlümden yana değil. Bir sürü duyum alıyorum kaynanalar ile ilgili. Bende çok korkuyorum ömür boyu düzgün bir ilişkimiz olması için ona hem yakın hemde evime karışıp ilerde müstakbel kocamı yönetemeyecek kadarda mesafeli olmak istiyorum ne yapmalıyım ?
Ablalarım sırf sözlüm mutlu olsun aileside benden memnun kalsın diye yapıyorum yoksa benim ne işim var halıyla ustanın pislettiği evi temizlemekle. İşte onların oralarda gelinlik anlayışı bu gelin hizmet eder böyle bir toplumdan geldiğimiz için benden memnun kalsınlar istiyorum. Kafam çok karışık ablalarım
Merhaba KK hanımları öncelikle hepiniz gerçekten kendi ablam gibi bana sorduğum şeylerde yardımcı oldunuz. Çooook teşekkür ederim.
Evlendikten sonra yapmazsan diyeceklerini biliyosun dimi? Evlensin diye bi yerini yırttı evimi bile temizledi evlendi rahat etti :)
Kimseyi memnun etmek zorunda değilsin. Annen nasıl müsade ediyor böyle bir şeye? Evlendikten sonra yardıma gidersin ama şu an yapma. Sen daha gelin bile değilsin.
sırf yaranmak için birşeyler yapma
ileride yapamayacaksın yüksek ihtimal çübkü kendi evin kendi uğraşların olacak
seni sen olduğu için kabullensinler yoksa ileride biz sen hizmetçi gibi çalışıyorsun diye aldık demesinler
nasıl yani dersen
evlendiğinde temizliğe gidemediğin de eşin git diye üstelese evleninceye kadarmıydı dese gerçekten kırılırsın
evlilikte basit gibi görülebilir ama çok önemli birşey sürekli sürekli yardımcı olamayacağını bilsinler atlama vıcıklaştırma sürekli kullanmalarına izin vermemelisin ailen hiç mi uyar mıyor seni
ileride yapamayacaksın yüksek ihtimal çübkü kendi evin kendi uğraşların olacak
seni sen olduğu için kabullensinler yoksa ileride biz sen hizmetçi gibi çalışıyorsun diye aldık demesinler
nasıl yani dersen
evlendiğinde temizliğe gidemediğin de eşin git diye üstelese evleninceye kadarmıydı dese gerçekten kırılırsın
evlilikte basit gibi görülebilir ama çok önemli birşey sürekli sürekli yardımcı olamayacağını bilsinler atlama vıcıklaştırma sürekli kullanmalarına izin vermemelisin ailen hiç mi uyar mıyor seni
Bence yapmamalısın..
Ben şu durumu anlamıyorum yaa, kendi annelerimize sinirlendiğimizde, kızdığımızda çata çat tartışabiliyoruz,
Bekarken ana evinde ki işlere el sürmüyoruz
Ama neymiş,
Aman sözlümün, nişanlımın, eşimin anası beni sevsin, beni cici bilsinde sıçtığı b*kuda temizleyeyim. (kusura bakmayın hanımlar biraz kaba oldu)
Sen böyle alıştıra koy bakalım, evlendiğin de şuan sırf sevsin diye yaptığın işleri yapmak zır gelicek.
Yakınmalar başlayacak.
Ondan sonrada 'Ne oldu sözlüyken yapıyordun da şimdi neden yapmıyorsun' derler.
Cevap verebilecekmisin buna?
Ben şu durumu anlamıyorum yaa, kendi annelerimize sinirlendiğimizde, kızdığımızda çata çat tartışabiliyoruz,
Bekarken ana evinde ki işlere el sürmüyoruz
Ama neymiş,
Aman sözlümün, nişanlımın, eşimin anası beni sevsin, beni cici bilsinde sıçtığı b*kuda temizleyeyim. (kusura bakmayın hanımlar biraz kaba oldu)
Sen böyle alıştıra koy bakalım, evlendiğin de şuan sırf sevsin diye yaptığın işleri yapmak zır gelicek.
Yakınmalar başlayacak.
Ondan sonrada 'Ne oldu sözlüyken yapıyordun da şimdi neden yapmıyorsun' derler.
Cevap verebilecekmisin buna?