Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
KAYINVALİDE ADAYIM
- Konu Sahibi sesiley
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?sen elini vermişsin kolunuda kaptırmışssın canım bundan sonra senden temizlik bekleyecek emin ol her işine koş isteyecek... Sözlüyken ne bu kadar temizliğe girişmen doğru değil.....İlerde bir işin olacak yapmayacaksın bu seferde baaaakkkk değişit falan diyecekler bana kalırsa hata yapmışsıın.....
ben nişanlıyken giderdim misafir gibi oturudum önüme çay pasta yemek gelirdi yerdim. tabağımı bi zahmet mutfağa koyardım asla bulaşığa girmezdim...... şimdi biliyorlar ben en baştada yardım etmedim benden yardım falan beklemiyorlar.. kaynanam hastaysa diyorum ki aaaaaa anne kadın tut yaptır temzliğini kendini yıpratma hadi kendine iyi bak diyip kapatıyorum teli banane......
lütfen kendini geri çek ne bu her işe koşma merakıı sen gelinsin seni sen olduu için sevsinler temizlik yapıyorsun diye değil..... ilerde başka bir gelin gelir yani eltiiii sonra canın sıkılır niye ben bu kadar yaptım diyeeeeeeeee
ben nişanlıyken giderdim misafir gibi oturudum önüme çay pasta yemek gelirdi yerdim. tabağımı bi zahmet mutfağa koyardım asla bulaşığa girmezdim...... şimdi biliyorlar ben en baştada yardım etmedim benden yardım falan beklemiyorlar.. kaynanam hastaysa diyorum ki aaaaaa anne kadın tut yaptır temzliğini kendini yıpratma hadi kendine iyi bak diyip kapatıyorum teli banane......
lütfen kendini geri çek ne bu her işe koşma merakıı sen gelinsin seni sen olduu için sevsinler temizlik yapıyorsun diye değil..... ilerde başka bir gelin gelir yani eltiiii sonra canın sıkılır niye ben bu kadar yaptım diyeeeeeeeee
Kendin de demişsin esasen yapmam ama şimdilik yapıyorum beni sevsinler diye
Yani kısaca iki yüzlülük bu.
burada ne konular vardı sözlü iken nişanlı iken beni el üstünde tuttular şimdi adam yerine koymuyorlar diye. Seninki de ona benziyor; şimdi her dediğine he deyip her işe koşuyorsun evlenince de bana ne mi diyeceksin.
Bir de bu saydığın şeyleri sen annenin evinde yapıyor musun yani halıları sen mi yıkıyorsun vs
Bana kalırsa yaptıkların abartılı
Cenaze olur her işe koşarsın; düğün dernek olur gençlere düşen her türlü koşturmacaya katılırsın yahut bir hastalık vs durumunda evi de temizlersin ama şimdiden bu yaptıkların abartılı ileride koyacağın mesafe olmaz
Mesafe önce fazladır zamanla azalır; önce uzak olan zaman geçtikçe yakınlaşır, yakın olan şeyleri uzaklaştırmak olmaz; o zaman kötü kişi olursun, iki yüzlüymüş; yaranmak için sözlüyken bunları yapmış cümlelerini işitirsin.
Kendi evimdede anneme hiç bir şey yaptırmam ben işteyken kendi haline evde sevdiği sebze yemekleri yapar yada klasik anadolu kadını olarak konserve ne bilim o tarz şeylerle uğraşır kendisi.
Ayrıca şimdilik yapıyorumda demedim sadece şuan yapıyorum sırf memnun kalsınlar diye. Ve bu halim benim hiç hoşuma gitmiyor. Çünkü dediğiniz gibi ilerisinden korkuyorum ve artık kendime dur demek istiyorum. Kendime dur demek doğru mu yoksa bu şekilde devam edersem mi huzuru mutlulugu bulurum diye soruyorum zaten.
kayinvaliden seni sevecekse, evini sildin supurdun, halisini yikadin diye sevmesin.
Oglunu mutlu mesut ettin diye sevsin.
senin yonteminle kazanilan sevgiyi, cok da sevgi saymam. karsilikli pazarlik gibi. Sen onu hos tutacaksin, o da seni mi hos tutacak?
Haklısın ama işte şimdiye kadar içinde olduğum toplum yüzünden böyle. Benim teyzem bile evli ablam gibi her işini yapmadığım benimle konuşmaz sevmez beni. Bizim topluluğumuzda iş yapmak böyle önemli. Bende ne biliyim memnun kalırlar benden diye herşeye atlıyorum sırf iyi niyetimden. ama artık dur demem lazım gibi geliyor
sen elini vermişsin kolunuda kaptırmışssın canım bundan sonra senden temizlik bekleyecek emin ol her işine koş isteyecek... Sözlüyken ne bu kadar temizliğe girişmen doğru değil.....İlerde bir işin olacak yapmayacaksın bu seferde baaaakkkk değişit falan diyecekler bana kalırsa hata yapmışsıın.....
İstenmemezlik dışlanma korkusu var içimde ablacım. Oğlu bile sırf ona yardımcı olmuyorum diye soğur benden diye düşünüyorum. Herşeyi yapmak zorundaymış gibi hissediyorum kendimi
Kendini niye sevdirmeye çalışıyorsun? Bu senin başına iş açar, Ilerde yaranamazsın. Şimdiden karşı Tarafın beklentisini yükseltiyorsun. Şimdi sen atlıyormuşsun ya, ilerde kaynanan arar gel şu iş var Diye. Sonra ben nerede hata yaptım dersin. Bence bir an önce kendini Çek. Çok yüzgöz olmuşsun bile. Bu kadar içli dışlı olunca mutlaka incinirsin. aklında bulunsun.
Bir de kendin gibi ol. Şuan sevdirmek için yapmak istemediğin şeyleri yapıyorsun. Sen kendin ol, seviyorlarsa öyle sevsinler. Yoksa sevmeleri Şart değil.
Bir de kendin gibi ol. Şuan sevdirmek için yapmak istemediğin şeyleri yapıyorsun. Sen kendin ol, seviyorlarsa öyle sevsinler. Yoksa sevmeleri Şart değil.
Kendini niye sevdirmeye çalışıyorsun? Bu senin başına iş açar, Ilerde yaranamazsın. Şimdiden karşı Tarafın beklentisini yükseltiyorsun. Şimdi sen atlıyormuşsun ya, ilerde kaynanan arar gel şu iş var Diye. Sonra ben nerede hata yaptım dersin. Bence bir an önce kendini Çek. Çok yüzgöz olmuşsun bile. Bu kadar içli dışlı olunca mutlaka incinirsin. aklında bulunsun.
Çok teşekkür ederşm verdiğin akıl için zaten bundan sonra hasta falan değilse şununu yaparım demicem kesinlikle.
içinden geleni yine yap. Ama aşırıya kaçma. Eli ayağı tutuyorsa hiçbir şeyine karışmana gerek yok. Sen gelin de olsan misafir olarak gidiyorsun. Ama dediğin gibi hasta olur Bulaşık yıkar ev süpürürsün istisnai durumlarda. Ama bu ne bileyim halı Yıkama wc banyo Yıkama gibi Ayrıntılı işler olmasın. 10 lira versin yıkatsın halıyı bi zahmet.Çok teşekkür ederşm verdiğin akıl için zaten bundan sonra hasta falan değilse şununu yaparım demicem kesinlikle.
Yardımcı olmak güzel birşeydir.Ama pasif bir izlenim bırakmayın.Gerektiğinde dobra olduğunuzu sesinizin çok iyi çıkabileceğinide gösterin yoksa bu yardımların sana olumsuz şekilde dönebilir.
Kesinlikle katiliyorum yasli ise yardim etmen cok guzel birsey.. Ama kendini asla ezdirme !!!
Kendi evimdede anneme hiç bir şey yaptırmam ben işteyken kendi haline evde sevdiği sebze yemekleri yapar yada klasik anadolu kadını olarak konserve ne bilim o tarz şeylerle uğraşır kendisi.
Ayrıca şimdilik yapıyorumda demedim sadece şuan yapıyorum sırf memnun kalsınlar diye. Ve bu halim benim hiç hoşuma gitmiyor. Çünkü dediğiniz gibi ilerisinden korkuyorum ve artık kendime dur demek istiyorum. Kendime dur demek doğru mu yoksa bu şekilde devam edersem mi huzuru mutlulugu bulurum diye soruyorum zaten.
Benim standartlarımı çooook aşmışsın
10 yıllık evliyim kv min evinde tek bir kez bulaşık yıkadım; onda da görümcemi istemeye gelmişlerdi.
Annemin evinde belki onu da yapmamışımdır; en fazla makinaya bir iki dizmişimdir yani.
Asla halı silmedim, yıkamadım; usta temizliği vs görmedim.
Bana bu yönde bir teklif gelemdi; zaten yapsam da beğenmez o ayrı da en fazla ben parasını vereyim tutu birini derim bunu o da biliyor.
Sadece şunu söyleyeyim; kv ile iyi anlaşmak yahut kv nin seni sevmesi huzuru mutluluğu garanti etmez.
Belki kv ile didişirsen huzursuz olacağın garanti olur de kv ile iyi geçinmek huzur getirmez.
Karşı tarafın beklentisini yüksek tutma, çok da alıştırma; yarın izin alamazsın gidemezsin, hasta olursun gidemezsin, ne bileyim hamilelik şüphen olur ama kesinleşmeden söylemek istemezsin gidemezsin bir kez gitmedin diye sen kötü olursun.
Sınırların makul olsun; yukarda da yazdım gerçekten sana ihtiyaç varsa dahil ol daha sözlüsün yarının ne getireceği de bilinmez; mutluluklar dilerim
İstenmemezlik dışlanma korkusu var içimde ablacım. Oğlu bile sırf ona yardımcı olmuyorum diye soğur benden diye düşünüyorum. Herşeyi yapmak zorundaymış gibi hissediyorum kendimi
Bunu şimdi gördüm
Asla böyle düşünme ve sen yardımcı olmuyorsun diye senden soğuyacak adamla da bir dakika sözlü kalma.
Annesine yardımcı olarak işe alınmıyorsun bunu unutma.
bu girişkenliğini evlendiğinde de devam ettirirsen sorun yaşamazsın ama kadının her türlü yemeğini temizliğini cartını curtunu yapıp alıştırıp evlenince bırakmaya kalkarsan anandan emdiğin sütü burnundan getirirler haberin olsun.Merhaba KK hanımları öncelikle hepiniz gerçekten kendi ablam gibi bana sorduğum şeylerde yardımcı oldunuz. Çooook teşekkür ederim.
Ama benim derdim şu ; Sözlüyüm ve kayınvalide adayım var haliyle. Normalde çok sinirli bir yapım vardır ama bir o kadarda teyzelerin beni gördüğü zaman bu ne kadar güler yüzlü bir kız böyle dedikleri eğlenceli efendi bir yapımda vardır. Kayınvalideciğimle aramız çok iyi canımlı, cicimli konuşuruz o beni aramasa niye beni aramıyorsun diye nazlanırım ertesi gün. Ama ne bilim saygıda kusur etmemek için elimden geleni yapıyorum. Hatta her şeye sırf gönlü olsun diye atlıyorum. Mesela halılar kir yıkacanak diyor atlıyorum, eve usta gelecek diyor atlıyorum, yaz temizliği olacak diyor atlıyorum. Benim kadar rahat bir insan onların yanında gerim gerim geriliyor 6 aydır. Acaba doğru mu yapıyorum bu hallerim ilerde başıma bir haller açar mı açmaz mı. Ya ablalarım belkide dediğimden bile hiç bir şey anlamadınız ama evlilik korkusu var bende sözlümden yana değil. Bir sürü duyum alıyorum kaynanalar ile ilgili. Bende çok korkuyorum ömür boyu düzgün bir ilişkimiz olması için ona hem yakın hemde evime karışıp ilerde müstakbel kocamı yönetemeyecek kadarda mesafeli olmak istiyorum ne yapmalıyım ?
Ablalarım sırf sözlüm mutlu olsun aileside benden memnun kalsın diye yapıyorum yoksa benim ne işim var halıyla ustanın pislettiği evi temizlemekle. İşte onların oralarda gelinlik anlayışı bu gelin hizmet eder böyle bir toplumdan geldiğimiz için benden memnun kalsınlar istiyorum. Kafam çok karışık ablalarım
bende yılda bir kez giderim kaynanamın evine sadece bulaşıkları yıkarım ama kendimi bildim bileli gittiğim yerlerde bulaşığa hep ben girişirim yani ondan.
bak canım, bende kayınvalidemi her gün ararım, bir ihtiyacı olsa oğlu düşünmeden ben halletmeye çalışırım aramız çok iyidir maşallah. ancak bunu kimse beni beğensin diye yapmam, çoğu zaman kimsenin haberi de olmaz ona yaptıklarımdan. çünkü ben onu gerçekten seviyorum. zamanla oluştu bu samimi ilişki. sen içinden geldiği için değil sırf başkaları desin diye, onları mutlu etmek için yapıyorsun bu çok tehlikeli...
ben de nişanlıyım canım, kendimi sevdirmek için özel bir çabam yok. k.validemin temizliği vs beni neden ilgilendirsin ki? henüz aileye bile girmiş sayılmam. teklif etsem ne yapar diye düşündüm de, büyük ihtimal yok kızım ne münasebet kendi işimi yaparım der herhalde.
devamını getiremeyeceğimiz şeylere kalkışmamak gerek. sen belki çok güçlü kuvvetli, çok beceriklisin. aynı şekilde devam edebilirim, hem kendi işimi, hem k.validemin işini, hem annemin işine koşabilirim mi diyorsun?
valla öyleyse adın HERKÜLE olmalı
bazen h.sonu gündüz misafirleri olur, beni de davet eder. onda bile ilerisini düşünüp, koşa koşa gitmem. hep bir açık kapı bırakırım. davetiniz için teşekkür ederim, işlerimiz olmazsa gelirim derim. evlenince de çalışacağım, kendime her misafirine gitmeyi görev edinirsem, evimin işini nasıl yapacağım, kocama nasıl yetişeceğim. k.valide de alıştığı için bekleyebilir. evlenince gerçekçi de olsa mazeretimi söylediğimde, nişanlıyken geliyordun ama diyebilir. insanız yani.
ama giderken elim boş gitmemeye çalışırım, ev yapımı bir tatlı, poğaça vs götürürüm. menüsünü bana güvenerek hazırlamasın diye, o da her zaman olmaz. gerçekten müsaitsem olur. o da götürdüğümde çok mutlu olur, teşekkür eder ve misafirlere de benim yaptığımı özellikle söyler.
şu konuda çabam var bak. bu k.valide olduğu için değil, büyüğüm olduğu için. nerde olursa olsun, büyükler hizmet ederken, gençler oturunca tuhaf oluyor. servisi tamamen üzerime almasam da, yardımcı olurum.
devamını getiremeyeceğimiz şeylere kalkışmamak gerek. sen belki çok güçlü kuvvetli, çok beceriklisin. aynı şekilde devam edebilirim, hem kendi işimi, hem k.validemin işini, hem annemin işine koşabilirim mi diyorsun?
valla öyleyse adın HERKÜLE olmalı
bazen h.sonu gündüz misafirleri olur, beni de davet eder. onda bile ilerisini düşünüp, koşa koşa gitmem. hep bir açık kapı bırakırım. davetiniz için teşekkür ederim, işlerimiz olmazsa gelirim derim. evlenince de çalışacağım, kendime her misafirine gitmeyi görev edinirsem, evimin işini nasıl yapacağım, kocama nasıl yetişeceğim. k.valide de alıştığı için bekleyebilir. evlenince gerçekçi de olsa mazeretimi söylediğimde, nişanlıyken geliyordun ama diyebilir. insanız yani.
ama giderken elim boş gitmemeye çalışırım, ev yapımı bir tatlı, poğaça vs götürürüm. menüsünü bana güvenerek hazırlamasın diye, o da her zaman olmaz. gerçekten müsaitsem olur. o da götürdüğümde çok mutlu olur, teşekkür eder ve misafirlere de benim yaptığımı özellikle söyler.
şu konuda çabam var bak. bu k.valide olduğu için değil, büyüğüm olduğu için. nerde olursa olsun, büyükler hizmet ederken, gençler oturunca tuhaf oluyor. servisi tamamen üzerime almasam da, yardımcı olurum.
Canım , bu duygularla nereye kadar gider ... evlilik tek taraflı özveriyle yürümüyor ki emin ol.. Sende insansın bırak sözlün düşünsün bu kadar işi anneme yapıyor acaba yorulur benden soğur mu diye sen niye panik oluyorsun kiiii....hiç bir şeyi yapmak zorunda değilsin bir abla tavsiyesi sana eğer bu kadar yaparsan hiçbir değerin olmaz emin ol....İstenmemezlik dışlanma korkusu var içimde ablacım. Oğlu bile sırf ona yardımcı olmuyorum diye soğur benden diye düşünüyorum. Herşeyi yapmak zorundaymış gibi hissediyorum kendimi
evlilik bir gün iki günlük bi şey değil eşin her zaman sana destek olacak yok annesine iş yapmadın diye senden soğuyacaksa ondan eş olmaz emin ol....yeri gelecek annesiyle tartışabilirsin hep alttan mı alacaksın sırf kocan soğumasın diye...Yaaaa sen bu kadar fedakarlık yaparsın saçını süpürge edersin Allah korusun ama bir gün çıkar eşin gelir durup duruken senden soğudum diye ozaman ne diyeceksin ben o kadar annene yardımcı oldum sırf beni dışlamayın beni sevin diye bu mudur diyeceksin ama onlar arkalarına bile bakmadan çıkıp giderler hayatta herşey olabilir bunu unutma herşeye her daim hazır olmak gerek. Ağırlığını koy derim...
Merhaba KK hanımları öncelikle hepiniz gerçekten kendi ablam gibi bana sorduğum şeylerde yardımcı oldunuz. Çooook teşekkür ederim.
Ama benim derdim şu ; Sözlüyüm ve kayınvalide adayım var haliyle. Normalde çok sinirli bir yapım vardır ama bir o kadarda teyzelerin beni gördüğü zaman bu ne kadar güler yüzlü bir kız böyle dedikleri eğlenceli efendi bir yapımda vardır. Kayınvalideciğimle aramız çok iyi canımlı, cicimli konuşuruz o beni aramasa niye beni aramıyorsun diye nazlanırım ertesi gün. Ama ne bilim saygıda kusur etmemek için elimden geleni yapıyorum. Hatta her şeye sırf gönlü olsun diye atlıyorum. Mesela halılar kir yıkacanak diyor atlıyorum, eve usta gelecek diyor atlıyorum, yaz temizliği olacak diyor atlıyorum. Benim kadar rahat bir insan onların yanında gerim gerim geriliyor 6 aydır. Acaba doğru mu yapıyorum bu hallerim ilerde başıma bir haller açar mı açmaz mı. Ya ablalarım belkide dediğimden bile hiç bir şey anlamadınız ama evlilik korkusu var bende sözlümden yana değil. Bir sürü duyum alıyorum kaynanalar ile ilgili. Bende çok korkuyorum ömür boyu düzgün bir ilişkimiz olması için ona hem yakın hemde evime karışıp ilerde müstakbel kocamı yönetemeyecek kadarda mesafeli olmak istiyorum ne yapmalıyım ?
Ablalarım sırf sözlüm mutlu olsun aileside benden memnun kalsın diye yapıyorum yoksa benim ne işim var halıyla ustanın pislettiği evi temizlemekle. İşte onların oralarda gelinlik anlayışı bu gelin hizmet eder böyle bir toplumdan geldiğimiz için benden memnun kalsınlar istiyorum. Kafam çok karışık ablalarım
Şuanda kendi topuğuna sıktığının farkında değilsin.
Kendini sevdirmek için hizmetçilik yapman gerekmiyor, evet arada yardım etmen güzel, ama herşeye atlıyor olman seni kıymetsizleştirir. Şimdi yardım diye yaptığın herşey ilerde senin görevin gibi görülür. Sonra da ezik muamelesi görürsün.
Valla ben gittiğimde nezaketen mutfağa girerim, bulaşık filan yerleştiririm. Hatta hadi kızım sen git oğlumla otur filan derse de hiç ısrar etmem, gayet de gider keyfime bakarım.
Kimse de iş yaptırmak için yüz bulmaz, ayrıca onlar benim evime gelince de kimseden iş bekleyeceğimi düşünmüyorum. Bi de o açıdan bak, yani sen iş yapmıyorsun diye seni sevmeyeceklerini zannetmiyorum.
Bi de hep annemi düşünürüm. Annemin yanındayken yapmadığım hiçbir işi onlara yaranmak için yapmam. Annem kıyamamış da onlar mı kıyacak bana?
İsterse dünyanın en iyi insanı olsunlar,isterse ileride de sana sorun yaşatmasınlar yaptıkların doğru değil.Herşeyde herkese karşı bir sınır mesafe olmalı.Sözlüysen ona göre nişanlıysan ona göre veliysen ona göre bir çizgin olmalı.Merhaba KK hanımları öncelikle hepiniz gerçekten kendi ablam gibi bana sorduğum şeylerde yardımcı oldunuz. Çooook teşekkür ederim.
Gelin anlayışları öyle diye,sırf insanlar seni sevsin diye temizlikçi rolünü üstlenmek zorunda değilsin.Seni yaptıklarınla değil,insanlığınla değerlendirsinler.Memnun etmek için yaptıklarını bir gün yapmazsan senden kötüsü olmaz.Ben kaynana olacak yaşta değilim fakat,kızım kaynana adayının evine gidip halısını camını bacasını temizlese rahatsızlık duyarım.İstemem engellerim.
Belirli bir mesafede görüştüğün insanların,yarın öbür gün herhangi bir olayda sana söz söylemeye karışmaya yönetmeye yüzü olmaz.Yani yapılan herşeyde cesareti sen vermiş olursun.7 yıllık evliyim kayınvalidemi çok severim.Ama ona siz diye hitap ederim belirli çizgide dururum.Hasta olsa,bir ihtiyacı olsa tabiki giderim ama fazla da samimiyete gerek yok.Beni ben olduğum için sevsin.Temizliğini yapacağım diye değil.