Kayınvalide adayım beni görsün istemiyorum

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.136
19.633
498
Son zamanlarda ne çok konu açar oldum =) Ama burdan gelecek sağduyulu yorumlara ihtiyacım var.

Bundan taa 2 sene önce sevgilimin ailesi beni evlerine ilk kez akşam yemeğine çağırıyor, çok heyecanlıyım, nasıl davranmalıyım diye konu açmıştım. Şimdi dönüp bakıyorum da ne tatlı heyecanlarmış. Hele de şu anda içinde olduğum durumu düşünürsek...

6 senelik ciddi bir ilişkim var. Son zamanlarda çalkantılı günler yaşasak da çoğu benden kaynaklanan sorunlardı. Erkek arkadaşımı da ailesini de çok ama çok seviyorum. Ailesi de beni sever. Özellikle annesiyle aramız en başından beri iyi olmuştur. Onların evine akşam yemeğine gitmişliğim, bizim üniversite mezuniyetinde, sevgilimin abisinin nişanında, biz yurt dışına work and travel programıyla çalışmaya gitmeden önce bizi geçirmeye geldiklerinde, sevgilim askerdeyken yemin törenine beraber gittiğimizde, kısacası pek çok kez ailesiyle bir araya geldim. Her seferinde erkek arkadaşıma "Ne kadar güzel, aklı başında, tatlı dilli bir kız" vs diye annesi hep benim hakkımda güzel şeyler söylemiş sevgilime. Ben de özel günlerde onu hep ararım, hiç atlamam. O da sağ olsun ben yurt dışına staja gidip geldiğimde, başka şehre master yapmaya gitmeden önceki gün uğurlamaya gelmişti. Kısacası annesiyle hep iyi ilişkilerimiz oldu bu 6 sene içinde.

Sorun ne diyeceksiniz. Sorun şu ki, ben son 2 yıldır yüksek lisans sebebiyle başka şehirde yaşadım ve gerek beslenme tarzımın değişmesi, süreklidışardan fast food yiyeceklerle beslenmem, gerek sporu hayatımdan çıkarmam ve gerek çok yoğun bir bölümde okuduğum, sürekli projeler yetiştirmek ve yüksek lisans tezi yazmak durumunda olduğumdan çok stresli bir hayat yaşamamdan ötürü bu iki sene içinde 15 kg dan fazla kilo aldım ve görünüşüm ciddi anlamda değişti Bu zamana kadar hep uzun boylu, fit bir görünümüm varken şu anda özellikle basen bölgesinde yağları toplanmış, boy uzunluğu ve omuzlarımın genişliği sebebiyle iyice milli güreşçilere dönmüş vaziyetteyim ((

2 sene içinde her ay git gide kilo aldım, sevgilim başlarda bunu fark etmiyor ve hiç sorun etmiyorken o bile artık "Aşkım benim için hiç sorun değil ama hem senin sağlığın için, hem de kendini daha iyi hissetmek için kilo vermen iyi olur." demeye başladı. Ki her zaman politik konuşan bir insandır (

Bundan 1,5 sene önce, yani ben başka şehre taşınalı daha 3-4 ay olmuşken bile 5-6 kilo almıştım. O zaman sevgilim askerdeydi ve ben ailesiyle birlikte yemin törenine gitmiştim. Orda ailesine yeni hayatımdan bahsederken " Bu yoğunlukta spora eskisi gibi vakit ayıramıyorum. Yemekhanenin yemekleri de berbat olduğu için hep dışardan spiariş veriyorum. Biraz kilo aldım bu yüzden" demiştim ve bnun üzerine annesi de " Evet canım, bize yemeğe geldiğin zamana göre biraz almışsın. O zaman dal gibiydin. demişti Ve bu konuşmanın üzerinden 1,5 sene geçti, şu an o halimden 10 kilodan daha fazla kiloluyum ((((

Cidden ben de bu halimi beğenmiyorum ve 1 haftadır karatay diyeti artı yürüyüşle kilo kaybetmeye çalışıyorum. Ancak sırf bu sebeple, kilolarım yüzünden ailesiyle görüşemiyorum artık Mesela geçen ramazan sevgilimin annesi beni iftara davet etmişti, bir bahaneyle gitmedim Tabii biraz bozulmuş bunu sevgilimn ağzını aradığımda öğrendim. Bu ramazan henüz çağırmadı çünkü yeni bir eve taşındılar, onla uğraştılar. Daha tam yerleşmediler zaten. Aama yerleştiklerinde gene çağıracağını düşünüyorum Sevinmem gerekirken resmen fobi oldu bu bende Hatta inş çağırmaz diyorum. Daha o halimi kilolu bulan kadın şimdi kimbilir neler düşünecek. Doğum yaptığında ilerde kimbilir nasıl olur diyecek diye çok üzülüyorum Tüm bunları sevgilime söylemedim tabii.

Sizce abartıyor muyum kızlar? Az buz değil hani, 15 kilo civarı bir kilo aldım ve görünümüm cidden değişti, her gören çok almışsın, önceden böyle değildib vs diyor artık bu laflardan bıktım Kilo vermeye başladım, henüz 2,5 kilo verdim ama daha yeterli değil ( Sevgilimin ailesiyle, özellikle annesiyle 1,5 sene aradan ve bu kadar değiştikten sonra karşılaşmaya hazır değilim. Ama davetini 2.kez reddetsem de çok ayıp olacak. Kadının aklının ucundan bile geçmyiordur, neden uzaklaştı diye düşünüyordur kesin Resmen özgüvenimi kaybettim ya...

Hatta size eski halimin ve şimdiki halimin resimlerini koyabilirim aradaki farkı görün diye ((

canım öyle anlatıın kı vlla merak ettım kötü duran bı kılon mu var merak koyar msn bı ama sıkıntı etme yanı hayatını duzenen koymaya calıs stres de kılo yapar

İlginç geldi bana
Kilo bu kadar önemli birşey mi ?
Karakter, saygı, sevgi dururken

Verirsin kilonu takma kafana.Bende hastaliktan ve tayin stresinden 1 senede 12 kilo aldim.Yavas yavas gidiyor yarisi gitti..Seninde gider merak etme.Hem kilolu olsan ne degisecek ki?

İlginç geldi bana
Kilo bu kadar önemli birşey mi ?
Karakter, saygı, sevgi dururken

haklısın. ben de farkındayım çok daha önemli şeyler olduğunun. sonuçta beni seven ve aramın hep iyi olduğu insanlar. ama işte dedğim gibi, daha henüz birkaç kilo almışken annesinin öyle söylemesi beni üzdü. O zaman öyl diyorsa kimbilir şimdi görse neler der diye düşünüyorum ister istemez. Bir de, bir süre önce sevgilime "X kilo aldı mı?" diye sormuş :2: Sevgilim de o kadar merak ettiysen aç telefon sor kendisine aldın mı diye demiş

Yani sanki kadın neden onlara gitmediğimi tahmin ediyor gibi Hoş, gerçi bir ihtimal daha var ve o çok daha makul. Sevgilimin ablası ve çok yakın bir komşuları benim feysimde ekli. Ben de sürekli foto koyarım. Onlar hep görüyorlar bnim son hallerimi. Kesin kayınvalidem de gördü Sevinmem mi lazım üzülmem mi bilemiyorum.

Biz nabalimm ben kilolu bi insanim. Bende boyle değildim kvm ilk gördüğünde bundan 9sene once çırpı gibi biseydim. Sonra hastalandim uzun bir tedavi sureci getirdim simdi kiloluyum nabim ölimmi. Takdigin seye bak. Begenmiorsa yakistirmiyorsa yanimda durmasın hih de gec kenara...

Kayinvaliden ya da sevgilin icin degil kendin icin vermen lazim kiloyu. Onlarin ne dusundugu degil kendi sagligin onemli.
lutfen kirilma bu yaZdigima.gencecik kizsin, iki yilda bunca kiloyu alacak kadar nasil saldin kendini? Hamilelikte bile bu kadar alınmıyor nerdeyse, kendine dikkat etmelisin, belli ki kilo almaya musait bir bunyen var.
önce saglik sonra kendine olan güvenini koruyabilmen icin kilonu korumaya dikkat etmelisin.

ya canım niye bukadar takıyorsun? Dunyada bir tek kilolu sen mısın? Bende bundan 7 sene evvel cok zayıftım benim ailemle eşimin ailesi cok uzun zamandır aile dostları ama bi sure gorusememıstık ben eşimle çıkmaya başladıktan sonra benı gordugunde tam 30 kılo fazlam vardı (daha once 45 sımdı 75 :26:) ama hiç sorun olamadı. ayrıca eşim 1.98 ben 1.60 eşim filinta gibi ben kılolu bunların onemi varmı dersen HAYIR. dıs görünüşle iyi gelin olunmaz zaten kilo aldın diye beğenilmeyeceksen bırak beğenmesinler sen sen olmaktan korkma arkadaşım. kendin istiyosan zayıfla kimse için yaşama ...

Bana göre kötü bişey dememiş kayınvalide adayın, sonuçta fazlalığını sende kabul ediyorsun. Neden bu kadar özgüvenini kaybettin ki? Diyete başlamış, 2,5 kilo bile vermişsin. Yeterli değil ama azmin sonu zafer boş yere kendini üzme bence..

Kesinlikle git buseferde iptal etme tam tersi ozmn kayinvalidenin gözünden düsersin kendini degersiz hisseder .. hemde kayinvalideler daha cok etli butlu kizlari seviyor daha dogurgan daha güclü gördükleri icin bide onlara daha hos geliyor .. kim ne derse desin bir hanim efendi gibi giyin agir basli hallerin tavirlarinla ince bir vicuttan daha cok ilgisini cekip kendini sevdirirsin inan bana .. ve zamanla kilolarinida verirsin stres yapmazsan hatta daha cok..

e canım 15 kilo aldım diyorsun az değil, buna rağmen neden devam ettin ki sağlıksız yeme düzenine :26:

canım cidden çok yoğun bir bölümde okudum, inan projeler sebebiyle uzun saatler pc başından kalkamıyordum. ne yemek hazırlamaya ne doğru düzgün spor yapmaya vaktim vardı...hem programın yoğunluğu, hem de insan ilişkileri sebebiyle oldukça stresli günler geçirdim. kimi böyle durumlarda yemeden içmeden kesilir, kimi de benim gibi teselliyi yemekte bulur. her ay 2-3 kilo alarak bu devam etti. Ailemden de uzaktaydım, sevgilim de askere gitmişti. Kendimi resmen saldım. Başlarda pek fark etmiyordum çevremdekiler de öyle. Ama sonra öyle bir noktaya geldim ki, bu sefer de kendi şehrime dönünce evimin düzeninde daha rahat kilo veririm dedim. Şimdi döndüm evimdeyim ve diyete başladım...Ama eski kıyafetlerimden neredeyse hiçbiri olmuyor. Cidden psikolojim bozuldu...

zaten şu okullar hem sağlığımızı hemde psikolojimizi bozmuyor mu
kendi başına değilde bi diyetisyen kontrolünde daha kolay kilo verirsin bence

bizimki ince kızlardan hoşlanıyor öyle olmasa kilo almışsn demezdi. bir de soruyuormuş sevgilime X kilo aldı mı diye hey allahım

Güzel ve bakımlı bir kızım. Kilo aldım evet ama nasıl giyinmesi gerektiğini bilen, saçı başı elleri ayakları her daim bakımlı birisiyim. Bu kadar özgüvensizliğe gerek yok belki de aslında ama aaa kilo almış dedirtmek istemiyorum artık kimseye, o kadar çok duydum ki bu sözü

Kaçarak yaşayamazsin böyle yaparsan kilon için bir şey demezler ama bu anlamsız tavirlarin yüzünden senden soguyabilirler..

Seni daha az kilolu gösteren bir kiyafet satin al içinde rahat hissedecegin aynaya baktiginda kusurlarini örten ve diyete son gaz devam et...

kendinden utanip insanlardan kaçma herkes omur boyu ayni kiloda kalmiyor ki senin ki fazla kilo sadece...yüzün gözün elin ayagin düzgün çok şükür aldigin gibi verirsin olur biter... Sen kendine güven yeter

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Kilo aldın diye herkesten kaçarsın bu gidişle kîloyu alan sen başkasını ilgilendirmez.
Bence git o daha kilo almışsan demeden senin yaptığın gibî yemekler olsa 200 kilo olurum de kadını yağlar bağla sana takılmasın

dediğim gibi çok yoğun bir bölümdeydim, çok stresliydi...zaten bölümcek kilo aldık ama ben yapı olarak da almaya müsait olunca bende etkisi büyük oldu...

işte benim korkum da sevgilimin annesinin de aynen sizin gibi konuşması...hamilelikte bile bu kadar alınmıyor vs vs...zaten bu sözler benim öz güvenimi yerle bir etti..aynaya bakınca 150 kg gibi hissediyorum...

evet ben de aynen böyle yapmayı düşünüyorum...üzerime yakışan şık bir kıyafet alıp-tabii istediğim gibi bir şey bulabilirsem- öyle gideceğim artık...onların evlerinde incecik salındığım günleri öyle özledim ki...

valla ne yalan soylıyım derler cnm.bende 64le evlendım doğum derken oldukmu 85 arkamdan ne laflar edılıyo ben bılmıyorum sankı....şu şu dogurmuş ıncecık hala aaa bak sen ha bu arada kayınvalıdem resmen duba gbı.ama kendılerını görmezler.laf ederler....bırde kendı 1.50 ben 1.75....ama bız gelınız ışte onlar gözunde....o yuzden sana vermenı tavsıye edıyorum....mutlaka evlenmeden once zayıfla....ben esımı ılk tanıdığımda 78 dım evlendığımde 64 sonrasını hıç sorma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…