• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvaldeme not yazdım vereyımmı

Hayatında ilk kez çocuk görmüyordur herhalde. Sonuçta onun oğluyla evlisiniz:KK45: söyleyin çok içiniz rahat etmezse.

1_2 saat icinmi bu kadar cabaniz...gercekten cok enteresan ..farkli bir pskolojik savas kayinvalideye bu...ben sana savas actim demek sonra buraya gelip yakinmayin sakin...

Son düzenleme:
  • Beğen
Reactions: Be1
Kac cc mama yer kac saat ac kalabılır ağlarsa ac mızıklarsa uykusu var sallanarak uyur seslı ortamda uyur yoksa ufak sesten korkar uyanıkken uzerınde örtü olmasın yuzune çekıp panıkler doyduktan hemen sonra kaldırılıp hoplatılırsa kusar gıbı gıbı gıbı
Doyduktan hemen sonra kaldırılıp hoplatilirsa kusar mi :)) kayinvaliden amuda diker şimdi onu :))

Bence gerek yok ben cok bebek baktım mesela bazı şyler zaten standarttır özel durumlarda sözlü olarak söylenebilir

Allah korusun ilac kullanan bir bebek icin not isterim ilac saati sırası gibi ama mama saatlerini söylersin zaten gözü devamlı üzerinde olur panik yapacak bisey yok rahat ol

Ah annelik işte Ya ben çok tatlı buldum Notunuzu:KK19: Ben de anneme babama her türlü gereksiz Ayrıntıyı söylerim bilseler de söylerim ben de mesela derim Yen'i yedikten sonra hoplatmayın etmeyin kusar diye çünkü torun sevdasından unutuyorlar bazı şeyleri her ne kadar çocuk büyütmüş olsalar da yemek yer yemez oyuna başlayıp kusturuyor babam mesela kızımı:KK48: Uyuduğunda çorabını çıkarın, yok üzerini örtün örtmeyin, mama sandalyesine oturunca kemerini takın ayağa kalkıyor filan her şeyi söylerim ben:KK45:
Kendi annem babam olduğu için rahatlıkla söylüyorum ama kv olsa ben söyleyemem eşimin söylemesini isterim:KK48: Bu arada eşim benden daha çok pimpiriklidir çocuğu biri elinden tutup yürütse bile öyle tutma şöyle tut ellerini diye söyler mesela:KK48: Evet herkes çocuk büyütmüş ama olsun herkesim hassasiyeti farklı :)

Sorunuza cevap: Notu vermeyin gene de bir kaç saat için katlanın olabilecek ufak tefek şeylere

• Beğen
Bence tatli dille belirtin birakirken "aceleyle soylemeyi unuturum diye gece gec saatte not aldim. Sen cok daha iyi bilirsin ama ben tecrubesizligimden cok bilinen seyleri bile yazmis olabilirim. Ben yeni ogreniyorum ya" deyin verin. Sizin de iciniz rahat etsin onun da kalbi kirilmasin.

Kişiden kişiye değişir ama belkide en kötü ihtimal de senin art niyetli yazmış bana diye düşünebilir kv artık onun neyi nasil kavrayacağına daha doğrusu karakter yapısına bağlıdır, şimdi kaş yapayım derken göz çıkartmayında harfiyen uygulayıcı bir kişi ise deneyin derim vermeden önce notunuzu eşinizde görsünki saçma sapan hareket etmesine sebebiyet verilmesin

• Beğen
Kac cc mama yer kac saat ac kalabılır ağlarsa ac mızıklarsa uykusu var sallanarak uyur seslı ortamda uyur yoksa ufak sesten korkar uyanıkken uzerınde örtü olmasın yuzune çekıp panıkler doyduktan hemen sonra kaldırılıp hoplatılırsa kusar gıbı gıbı gıbı
Siz 1 gun mu kalmaya gidiyorsunuz bi kac saatliginemi.. yapmayin yahu allahaskina... su notu biri bana verse cok kirilirim yani... solu anlatmak daha mantikli... ayrica mamasini yapip koyun kenera, nasil uyutucagini soyleyin tamam... gerisini kaynaniz halleder tabiki... bakiciya not yazar gibi olur... alti üstü 3 4 saat bakicak kadin

• Beğen
Siz 1 gun mu kalmaya gidiyorsunuz bi kac saatliginemi.. yapmayin yahu allahaskina... su notu biri bana verse cok kirilirim yani... solu anlatmak daha mantikli... ayrica mamasini yapip koyun kenera, nasil uyutucagini soyleyin tamam... gerisini kaynaniz halleder tabiki... bakiciya not yazar gibi olur... alti üstü 3 4 saat bakicak kadin
Bende sandım tüm gün çalışacaktı konu sahibi?eğer1 kaç saat içindi ise not yazmak çok kırıcı olur diye düşünüyorum

• Beğen
Cok ozur dilerim ama sanki bebek degik de elekteonik bir aletin kullanim klavuzu gibi:)
Bence abarti.

Ben öğretmenim haliyle bebeğim sürekli annemde kaynanamda valla bu kadar takıntı hiç yapmadım
Benide henüz ufacık bebekken bırakıp gurbete gitmişler senede 1 ay belki görmüşler belkide hiç görememişler köy yerinde tavuklarla kedilerle büyümüşüz işte hemde ne mama ne başka şeylerle süt vardıysa ne ala yarısı su yarısı süt ..... yoksada unu çalkalayıp içirmişler o zamanlar herhalde annelerimiz not yazmasını bilmiyorlarmış:KK12: ama yinede çok şükür Mevlama büyüdük....

• Beğen
Sana yaşadığım tecrübeyi soyluyum de ona göre davran kv bize geldiler bizde ertesi gün İstanbul'a gitmek zorundaydık oglum 13 aylıktı buzdolabına not yapıştırdım kaç saat aralıklarla ne yiyeceğini yazdım ara öğün ana öğün vs birde en geç 9:30 da uyuması gerektiğini not ettim sabah 8 de yola çıkmıştım, gece 11 de geldiğimde cocuga sadece börek ve yoğurt verdiğini şuan aç olduğunu söyledi.(Oglum çok iştahlı bir çocuktur asla huysuzluk falan etmez) "Neden böyle oldu"dedim. "Ne biliyim yemek istemedi"dedi ve çocuğum hala ayakta idi,birde kapıdan girince bana vermiyor çocuğu "dur bakalım ne yapacak sana gelecek mi?"diyor herhalde bir günde beni unutmasını kendisine alışmasını bekliyordu. Ben ne yaptım biliyormusun hiç umursamadim bir biberon süt alip cocuğumu uyuttum bir gün yetersiz beslendi diye birşey olmadı ama annelik duygusu icim içimi yedi çok üzüldüm ve hiç bir daha uzun süre çocuğumu kimseye bırakmadim.2 saatten birşey olmaz bebekse zaten bir öğün beslenecek ve belki de sen gelene kadar uyuyacak hiç birşey söyleme o seni arasin birşey olursa.

• Beğen
Hiç çocuk büyütmedim evli değilim çocuğum yok ama notunuz beni dahi güldürdü. Birkaç saat için fazla evhamlı değil misiniz?

• Beğen
Yemek saati ve olcusunu yazmak mantikli ama geri kalanlari cikarin nottan
Yuz yuze nasil uyudugunu ve uyku saatini soylersiniz sadece mama saatlerini yazin
Sonucta her xoxugun tarzi farkli ama hoplatma vs absurd olmus

• Beğen
kayınvaldeme bebegımı ilk defa bıkac saatlıgıne bırakmak zorunda kalıcam bende bebegımın bakımıyla ılgılı Notlar yazdım tabıkı Bebek bakmayı bılıyordur ama her bebegın huyu farklı notu versem ayıp olurmu yanlış anlaşılırmıyım
Tuhaf olur. Notları da kimse okumaz. Her bebeğin huyu farklı ama ihtiyaçları aynıdır ekstra şeyler söylersiniz olur biter

• Beğen
Anne 3 saatte bir acıkıyor x cc kadar mama hazırla, mızmızlanırsa acıkır. Sen tv aç al ayağına salla tv izlersin bebek de uyur. Üstünü örtme hiç sevmiyor. Bir de kusması var hoplatma. Bitti gitti bunları yazmaya gerek
Bu arada diğer konu ile bağlantılı olarak insanı sıkan bir tarafınız var gibime geldi. Bu kadar kontrolcü olmayın sizin hayatınız zorlaşır insanlardan daha çok tepki alırsınız.

• Beğen
Bende oğlumu babaannesine bırakacağım zaman hep not da yazarım.

Çünkü neyi ne zaman yapacağını bilemeyebilir. Ama önce sözlü ifade ediyorum. Unutursan, buraya da yazdım bakarsın,O da olmadı ara diyorum :)

Şuan kadına embesil muamelesi yaptığımı farkettim :D

• Beğen
gerek yok yazma.
ben anneme yazıp verseydim, al kızım kendin bak çocuğuna derdi.
söylemeniz yeterli olur.

• Beğen
Back