• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınpederiniz size böyle bir teklif yapsa naparsınız

puccakanka

Canlarım iyiki varsınız
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2009
7.076
385
363
kızlar kayınpederim evlenmeden önce bana şey demişti,aileler düğün planı yapmak için biraraya geldiklerinde, kayınpederim bana ,,senin düğününü yaparım, ama önce 2yıl bizimle köyde yaşıycaksın, diye bişey söyledi ,şok olmuştum ben nasıl olur,, olmaz,, ne bu falan derken,, zaten babamda baştan,, benim kızım sehirde büyüdü,, köyde yapamaz ,,köye vermem kızımı demişti halbuki,, ama yinede teklif ettiler böyle bişey, ailem ve ben olmaz deyincede gittiler ve ailem ve eşimin sayesinde düğünümüz oldu evlendik ve düğüne davet kartı gönderdiğimiz halde teşrif etmediler neymiş utançtan gelmemişler..sonrasındada benim hakkım olan hiç bir altını takıyı almadılar.. 3.5 yıl oluyo okadar çok affettimki onları ama hep bi bozgunculuk yapıp bidaha gelmicem evine yemin billah diye bağıra çağıra gider sonra tel açar vıdı vıdı neyse siz böyle bir durumda onları affedermiydiniz hemde evlendikten sonra onlar yüzünden kaç kere tartıştık eşimle ayrılma noktasına geldik ama hala beraberiz şükür onlar için yuvamı yıkamıycamı anladım çünkü eşimi seviyorum ama onları affetmek istemiyorum:59:

altta yazmışım ama buraya koyaladım

kızlar topluca cvb vermek istedim ,,saolun ama inanınki bıktım kayınvalidemle sorunum yok okadar,,,,,, yazık oda kocasından korkarda bişey diyemez neyse,benim kayınpederim için ya kötü bişeyde söylemek istemiyorum ama ne biliyim bambaşka ben hayatımda bukadar kaprisli her lafa alınan bi adam görmedim oyüzden bana onunla olmak yani yapamıyorum zaten onların yanında, diyorumya oğluma hamile kaldığımda 10 aylık evliydim ve bikere bile aramadılar tebrik etmek için olsun hal hatır sormak için olsun en azından ben hatırlamıyorum,neyse oğlum doğdu bikaç aylık olunca geldiler bunlar dedim torunlarıdır görsünler haklarıdır barıştık,sonra her özel günlerde olsun ne biliyim bayramlarda olsun köye gelin hadi bakın herkez geldi ayıp olur diyip durdular mecburmuşuz gibi,onlara mazerette yaramıyo kaçkere yavrumla perişan halde 2 valizle köye gittik zordu bebeğim hasta oldu illaki gelceksiniz ne buya benim bebem hasta nasıl gelicez diyorum bişey olmaz ii olur dediler ,böyle işte ozamanlar eşimde gönülleri kırılmasın diye hep benide zoraki götürdü arabamızda yoktu tabi otobüsle o sıcakta off,yarım saat uzakta köy,,sonra her aylık gününde gelip bi gün bizde yatarlardı eşim sabah giderdi işe ben kalkardım kahvaltıyı hazırlamaya bakardım ana yerlerinde yeller esiyo haber vermeden gitmişler ,,sonra eşime telefon etmişler aha eşin dün bize niye surat astı niye yüzü gülmüyodu niye çok konuşmadı of allahım eşimde başlarda bazen onlara inanırdı inandırırlardı gelir bana çatardı bu yüzden çok aramızı açtılar yalan yanlış ispiyonlamalar off,ama şükürki kısa sürede onların gerçek yüzünü gördüde artık hep beni savundu hiç onlar için beni kırmadı yaptıkları içinde özür diledi
,hatta ikinci bebeğime hamileyken daha ilk aylar kimseye söylememiştik çünkü oğlum daha 3 aylıktı ve kazara ikinciye gebe kalmışım neyse kimseye bi müddet bişey söyleme dedim sonra ailesi geldi ben yataklardayım ateşli hastalık içinde kıvranıyorum gördüler benide ,neyse bunlar ertesi günü yine bi tavır yapıp bidaha gelmicez deyip geri döndüler köyüne eşime yine telefon etmişler,ee neymiş karının niye yüzü gülmedi bize karşı niye mutsuz niye suratı asık biz geliyoz diye yaptı bidaha gelmicez demişler eşimde söylemiş hamilede ondan öyle halsiz zaten hiç konuşcak hali yok diye ,ya bana söyleyince çıldırdım ya ben burda ölüyorum hastalıktan devamlı suratım sırıtmak zorundamı dedim ne buya bidaha sakın gelmesinle sakın dedim burama gelmişti ya biraz uzun oldu ama çok teşekkür ederim saolun okuduğunuz için

Son düzenleme:
2 yıl köyde yaşamak şartıyla düğün yapmak mı?
Niye ki?:26:

ne demek ne hakla böyle bişey sunarki size..
o düğünü köyde yaşasanda yapmak zorunda yaşamasanda..
gerçi bi şekilde olmuş düğünün ama ne gerek var böyle dalaveralara...
işleri yokuşa süren ne kadar çok aile varmış bu site sayesinde görüyorum..
siz eşinizle mutlumusunuz?
evinizde huzur tam gaz devam ediyormu?
eşiniz gerektiği zamanlarda ailesine karşı sizi savunup kol kanat geriyor sahipleniyormu?
tüm bunların cevabı tek kelime EVET ise gerisini sallayınnn derim...:))))

Amannn bu erkek tarafı ne kadar kaprisli olmaya başladı korkarım yakında kız ailelerinden başlık parası istemeye başlıcaklar, düğün yapmaları karşılığında köyde yaşayacaksın ne demek.
Benim akrabalarım var köyde, düğünleri şehirde yapılıyor ve evlendikten sonra istanbulda falan yaşıyorlar.
İstedikleri şeyleri görseniz dudağınız uçuklar, bir kıyafet alışverişine gidiyorlar 3-4 bin harcatıyorlar, altınlar, bilezikler yemin ederim ben erkek olsam altından kalkamam bunların.
Böyle insanlarla mesafeli olmak iyidir, merhaba merhaba o kadar.

Affetmek istememekten kastınız bir daha evinize gelmelerini istememek, bir daha görüşmemek diye anlıyorum. Eşiniz bunu nasıl karşılar peki? Bugün için tamam dese de yarın öbür gün tatsızlık çıkarabilir bence.

3,5 yıl önceki konu dışında pek belirgin bir şeyden bahsetmemişsiz. Genel olarak anlaşamadığınızı, size her hangi bir şekilde eziyet falan etmediklerini varsayıyorum. Affetmek biraz iddialı bir kelime olmuş bence, belki eşinizin ailesi de oğullarının hatırına sizi affedip tekrar telefonla arıyorlar. Onların doğrularına göre belki de affedilecek bir şey yapan sizsiniz. Size suçlusunuz demek istemiyorum tabi ki, ama yaşadığınız farklı çevreler nedeniyle doğan görüş farklılıkları ise eğer konu, o zaman belki biraz daha düşünüp bir orta yol bulunabilir belki. Eşinizin ailesini tamamen yok sayabilmeniz zor bence.

yahu bu ailellerin dipdibe oturma arzularını anlayamıyorum.
çoocuklarınamı güvenemıyolar da geçinemezlermi dıye dusunuyolar,
uzak olmak bu yuzdenmı istemıyolar, anlamış değilim.

aranızda tam olarak ne yaşandı, sadece köyde yaşamadıgınız içinmi sürekli telde aramalar bi daha gelmıcem demeler...
eğer öyleyse boşuna...
evlenmişsiniz kabul etmemişsiniz hala neyin mucadelesını verıyolar ki? bu saatten sonra...

eviniz yolunuz köyünüz ayrıysa mesafenızı koruyun...
onlar size nasıl davranıyorsa sızde oyle davranın altta kalmayın..

Tabi ki seni köye götürceklerdi ve sen bidaha şehir falan göremicektin.Gitmediğin iyi olmuş.
Yoksa iki seneliğine seni ne yapsınlar
Belli ki orada kalmanı istemişler becerememişler

kızlar topluca cvb vermek istedim ,,saolun ama inanınki bıktım kayınvalidemle sorunum yok okadar,,,,,, yazık oda kocasından korkarda bişey diyemez neyse,benim kayınpederim için ya kötü bişeyde söylemek istemiyorum ama ne biliyim bambaşka ben hayatımda bukadar kaprisli her lafa alınan bi adam görmedim oyüzden bana onunla olmak yani yapamıyorum zaten onların yanında, diyorumya oğluma hamile kaldığımda 10 aylık evliydim ve bikere bile aramadılar tebrik etmek için olsun hal hatır sormak için olsun en azından ben hatırlamıyorum,neyse oğlum doğdu bikaç aylık olunca geldiler bunlar dedim torunlarıdır görsünler haklarıdır barıştık,sonra her özel günlerde olsun ne biliyim bayramlarda olsun köye gelin hadi bakın herkez geldi ayıp olur diyip durdular mecburmuşuz gibi,onlara mazerette yaramıyo kaçkere yavrumla perişan halde 2 valizle köye gittik zordu bebeğim hasta oldu illaki gelceksiniz ne buya benim bebem hasta nasıl gelicez diyorum bişey olmaz ii olur dediler ,böyle işte ozamanlar eşimde gönülleri kırılmasın diye hep benide zoraki götürdü arabamızda yoktu tabi otobüsle o sıcakta off,yarım saat uzakta köy,,sonra her aylık gününde gelip bi gün bizde yatarlardı eşim sabah giderdi işe ben kalkardım kahvaltıyı hazırlamaya bakardım ana yerlerinde yeller esiyo haber vermeden gitmişler ,,sonra eşime telefon etmişler aha eşin dün bize niye surat astı niye yüzü gülmüyodu niye çok konuşmadı of allahım eşimde başlarda bazen onlara inanırdı inandırırlardı gelir bana çatardı bu yüzden çok aramızı açtılar yalan yanlış ispiyonlamalar off,ama şükürki kısa sürede onların gerçek yüzünü gördüde artık hep beni savundu hiç onlar için beni kırmadı yaptıkları içinde özür diledi
,hatta ikinci bebeğime hamileyken daha ilk aylar kimseye söylememiştik çünkü oğlum daha 3 aylıktı ve kazara ikinciye gebe kalmışım neyse kimseye bi müddet bişey söyleme dedim sonra ailesi geldi ben yataklardayım ateşli hastalık içinde kıvranıyorum gördüler benide ,neyse bunlar ertesi günü yine bi tavır yapıp bidaha gelmicez deyip geri döndüler köyüne eşime yine telefon etmişler,ee neymiş karının niye yüzü gülmedi bize karşı niye mutsuz niye suratı asık biz geliyoz diye yaptı bidaha gelmicez demişler eşimde söylemiş hamilede ondan öyle halsiz zaten hiç konuşcak hali yok diye ,ya bana söyleyince çıldırdım ya ben burda ölüyorum hastalıktan devamlı suratım sırıtmak zorundamı dedim ne buya bidaha sakın gelmesinle sakın dedim burama gelmişti ya biraz uzun oldu ama çok teşekkür ederim saolun okuduğunuz için:26:

Son düzenleme:
nedir bu ailelerin birarada oturma sevdasi anlamiyorum ya valla.birakin genckleri yasasinlar bi dogru düzgün evliliklerini.
böyle ailelerin yüzünden bicok yuvalar yikiliyor cocuklar ortada kaliyor.acaba böyle olunca mutlumu oluyorlar.hey allahim anlamadim gitti böylelerini.

nedir bu ailelerin birarada oturma sevdasi anlamiyorum ya valla.birakin genckleri yasasinlar bi dogru düzgün evliliklerini.
böyle ailelerin yüzünden bicok yuvalar yikiliyor cocuklar ortada kaliyor.acaba böyle olunca mutlumu oluyorlar.hey allahim anlamadim gitti böylelerini. :47:

böyle ailelerin yüzünden bicok yuvalar yikiliyor cocuklar ortada kaliyor.acaba böyle olunca mutlumu oluyorlar.hey allahim anlamadim gitti böylelerini.

bi anlasam bende kaç kere yıkılma noktasına geldi zaten ama sevgimiz yenik düşmedi sonunda hep ayakta kalan biz olduk şükürr,,,,daha 2 gün önce yüzsüzce geldiler ,,, kaynanamı öptüm kahvaltı yapcaktık kaynanam oturdu işte ama peder oturmadı koltukta oturdu neyse ben çay koyuyorum ,bana müsade diyip kalktı yürüdü yazık annem yemek yicekti oda mecbur kalktı peşinden gitti ,peder kapının önünde nasıl bağırıyor, eşime sen adam değilmisin karına söz geçiremiyonmu yemin billah bidaha gelirsem evinize gelmicem etmicem diye bas bas sokakta bağıra bağıra gitti,,dünde kayınbiraderim geldiydi oturmaya yemek yedik eşim sordu babamlar napıyo ablamın evinde bişey diyorlarmı hakkımızda diye,,ooo demezlermi saydırıyorlar dedi söylesem söylediklerini abah olur falan işte kızlar ben napiyim yaa haksızmıyım bu konuda bu tutumumda bilemedim hatta bbide annemde bana çok kızdı onların yüzünden aramız açıldı kendi annemle off,,,:59::59:

Son düzenleme:
takma kafana cnm bunları bende gecirdim..benim kaynpederde aksi huysuz..uzak durmak en güzeli..ben bi anlatsam sayfalar dolar :kkk:

takma kafana cnm bunları bende gecirdim..benim kaynpederde aksi huysuz..uzak durmak en güzeli..ben bi anlatsam sayfalar dolar :kkk:
sende canını sıkma eskiyi düşünüpte ozaman saol canım
cocukları hep ona minnet etsin..mutluymus huzursuzmus umurlarında degil..tabi bu her baba icin gecerli degil!!!

evet öle hiç düşünmüyorlar, zaten düşünseler her defasında eşime tel açıpta aramızı açmaya çalışmazlardı zamanında,,he birde şu geldi aklıma bizaman eşimle kavga edip ben annemin evine gelmiştim kayınpederim beni almaya gelmişti çok seviyoya neyse annem olmaz göndermem diyince bana oooo göndermessen gönderme dünyada oğluma başaka tuğbamı yok demişti,,bide hep seviyorum seni başka gelin almam oğluma ayrılmazsınız inş. ben hep seni istedim baştan beri hiçte ayrılmanızı istemem oğlumda seviyo seni ayrılma falan diye dil dökmüştü bu laf neydi başka tuğba yok unutamıyorum napiim yaa:59:

bence onları affetmemenin size gerginlikten başka bir getirisi olmayacaktır
üstelik eşiniz emek sarfetmiş ve çoğu erkeğin yapamadığı şekilde ailesini ikna edip köyde fln kalmamış
onlar eşlerimizin hayatlarından asla çıkaramayacağı insanlar olduğuna göre gerginlik yapmamak daha iyi bence
şu an çok yakın da değilsiniz sanırım?

bence onları affetmemenin size gerginlikten başka bir getirisi olmayacaktır
üstelik eşiniz emek sarfetmiş ve çoğu erkeğin yapamadığı şekilde ailesini ikna edip köyde fln kalmamış
onlar eşlerimizin hayatlarından asla çıkaramayacağı insanlar olduğuna göre gerginlik yapmamak daha iyi bence
şu an çok yakın da değilsiniz sanırım?

yakın değilsiniz derken,,yani anlamadım ama şöyle söyliyim eşimin ailesi köyde burdan yarım saat uzaklıkta bi köyde yaşıyorlar,ve ayda 1 maaş çekmeye geliyorlardı ve bize gelir kalırlardı önceleri aramızı ii tutmak için yapmadığım şey kalmamıştı ama yaptıkları yenilir yutulur gibi değil ,,mesela bigün daha yeni geldiler sabah erkenden 8.30da,,,sonra saat 3te eşim işe gidince kaldık başbaşa onlarla sonra annem aramıştı kendi annem telle, bana alt tarafı tornavidayı en son sen kullandın burda nereye koydun diye aramış,bende yerini söyledim sonra kapattırken kayınpeder eşine kalk gidelim baksana annesiyle konuşuyo bizi tınlayan yok gidilim bidahada gelmicem bu eve son demiştibağrış çağrış gitmiştide gidincede eşime tel. edip eşin böyle böyle hiç güler yüz göstermedi bize gelmicez bidaha diyip kapatmış,allahtan eşim arayıp bana bağırmıştı,sonra yine neyse özür diledi peder benden yine düzelttik arayı,ama çok geçmeden yine aylıkta geldiklerinde ben kendi annemdeydim bi eşya getircektim girincede çay iç dedi annem oturdum,neyse kayınvalidem hastaneye yatmıştı ozaman ,bana peder tel. etti kızım nerdesin dedi bende annemdeyim bi eşya vardıda onu almaya geldim dedim ama hastaneden çıktıysan bizim eve gelekoy bende burdan giderim akşam yemeğini yeriz evde dedim..bana dediği''yok sen kal annenin evinde oturuyosan eğer ben kızımın evine giderim(kızının evide 20 dklık yok)benimki5dk bile değil)neyse ''kızımın evinde akşam yemeğini yerim sonrada size yatmaya gelirim artık dedi bende tamam dedim.sonra 3saat sonra geldi annemle kendi evime gelmiştik akşam oldu diye eşyalara yardım etmişti oturuyoduk kayınpeder geldi,çay koydum meyve koydum bisküvi koydum yedi yedi sohbet falan iiydi,sonra yatmaya gitti.sabah eşim 7de gitti işe,bende 9da bi kalktım pederin yerinde yeller esiyo gitmiş hemde habersizce,,sonra 1saat sonra eşim aradı,nedemiş eşime biliyomusunuz arayıpta,,,neymiş karın dün ben gelince yemek koymadı karnın açmı diye bile sormadı aç aç uyudum,bidaha gelmem evinize aman''demiş hay allahımya bana demedinmi sen kızımın evinde yerim yatmaya gelirim diye,gitmişte kızının evine onlarda yeni kalkmışlar sofradan yiyememiş,ee niye kızın sormuyo sana açmısın diye,bana laf edicekya..sırf ben peder geldiğinde yemiştir diye bişey sormadım,madem açım diyemiyo anlatsaydıya kızımın evine gittim onlarda yemekten kalkmışlar diye ben sorardım yiyemedinmi koyayımmı diye offf ozamanda eşimle çok büyük kavga etmiştim aramız baya uzun bozulmuştu ayrılma noktasına gelmiştik,ama hep kendi annem aramızı yapmak için uğraştı durdu e bide çocuklar var ayrılmadım ,yaptıkları bir değilki nasıl güveneyim yine:19:

Son düzenleme:
Var böyle yaşlı bunak ,ortaçağ kültürü yaşatmak isteyen, kim kızını ezdirmek ister ki? Böylelerine kim akıl verir? Hiç mi oturup gazete,dergi okumazlar ?aklı fikri para pul,sinsilik!bu gibilerine saygıda kusur edebilirsin ,niyet kötü çünkü!

Seni çok iyi anlıyorum aynı dert bende vardıııııı. bende de hem kaynana hemde kayınbaba, Benden sana tavsiye çek resti agzının tadını bozma.Adam olup gelirlerse buyursunlar ki bu tiplerde genelde adam olmaz o yüzden hiç kendine sıkıntı yapma.Çok affedersin ama her insanın bir eşref saati birde eşşek saati olurmuş, sürekli gülmek zorunda degilsin.Hayatları zor olan bir tek onlar degil.Canını hiçççççç sıkma kendine yazık edersin.

Back