Kayınpederimle nasıl bu hale geldik ,inanamıyorum ben de!

eflatun81

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2009
694
36
Merhaba arkadaşlar.bu konuyu yazmamaın sebebi belkide deşarj olmak yada benimle aynı sorunu yaşanlarla dertleşmek .Ben kendi özeleştirimi yapan birisiyim.Kendimi de eleştirerek kısaca yazacağım.Ben aile 4. eltiyim 5 eltiyiz benden küçük olan eltim bizden 3 gün sonra evlendi.Eltilerimin arasında tek ben çalışıyorum.Kayınpeder yazları kendi köyünde ,kışları ise gelinlerinde sırasıyla kalırmış.Biz evlenince peder hep bizde kalmaya hiç bir gelinine gitmemeye başladı ,kendimi övmek istemiyorum ama ona kendi babama göstermediğim ilgiyi gösterdim.Çünkü o yaşlı olduğu için bana ne söylerse söylesin yaşlılığına veriyordum umursamıyordum.Oda rahatlığı için bizde kalıyordu zaten.Evliliğimizin 1.yılında ben çalıştığım halde üst katta oturan eltimin yanına gitmeyip tek başına ,benim yaptığım yemekleri ısıtarak yiyen kayınpeder evliliğimizin 2.yılında da bize geldi.Bu sefer hamileydim izin almıştım son 2 ay idi karnım burnumda ,stresli idim yorgun idim buna rağmen pederi rahat tutmak için elimden geleni yaptım.Oda bu ilgiyi görünce ben doğurdum oturamıyordum dikişlerim yüzünden buna rağmen hala bende kalıyordum o lohusa halimle ona yemek hazırlarım,5 vakit namaza gider zorlana zorlana kapısını açarım,üstüne birde eleştiriye maruz kalıyordum.Fakat ben yaşlılığına verdim hep.Bu sene evliliğimizin 3. yılında olan oldu pederle ipleri kopardım.B u sempatik adamla niye anlaşamzlar ,adamcağız yaşlı,bunlar nasıl gelin diye eleştirdiğim eltilerime hak vermeye başladım.Bu sene geldiği ilk gün başladı bana ağır eleştiriler yapmaya.Kızım 11 aylık .Size objektif biçimde bana neler söylediğini yazacağım."sen çocuk bakmayı bilmiyorsun,benim şu gelinim senden daha iyi biliyor,sen çok zayıfsın,zayıf kadınlar çirkin olur"her gün bana sen zayıfsın zayıf kadınlar çirkin olur diyordu" kızının dişeri de seninki gibi büyük buda çirkin olur" dişleri okadar sıkıyordum ki cevap vermemek için ve şoka girdim .Adama rahatlık batmıştı en rahat benim evimde iken neydi bu laflar ya hala şoktayım.En sonunda bombayı patlattı.Eşimin yanında bana şöyle dedi"Sen öğretmen olmasaydın seni kimse almazdı" ben okadar sinirlendim ki mutfağa gittim hemen ardımdan fısfıs dedikodu yapmaya başladı eşime "senin bukarın sigara içiyor,ben bunun tipini görsem sana almazdım" dedi.Eşimde "baba sana karım saygısız mı davranıyor "peder de "yoo memnunum ben saolsun ama görseydim önceden tipini sana almazdım" dedi .Eşim ise "baba karım sana saygılı ise sen daha ne istiyorsun ondan ben onu beğeniyorum sanane "dedi.Eşim beni korudu amaa ben bu adama kin tutmaya başladım.Çünkü kendisi gayet rahat iken ve benden hizmet konusunda memnun olduğunu itiraf edip sırf beni çirkin bulduğu için eşime bu şekilde konuşması yüzüme öğretmen olmasan seni kimse almazdı diyip bütün ona yaptığım iyilikleri unutup sırf beni çirkin bulduğu için eleştiren kayınpederime kin tutmaya başladım.Cevap versem kızsam kavga etsem ben suçlu olacaktım.Çünkü yaşlı adama böyle davranılır mı diye herkes beni eleştirecekti.Ona soğuk davranmaya ,eskisi gibi ilgi göstrmemeye ,hizmetini yapıp o evde yokmuş gibi davranmaya karar verdim.Hiç konuşmadım gündüzleri,o kend i kendine konuştu.Ha bu arada akşam olunca devam ediyordu eleştirilerine yok yemek böyle yapılır mı ,yok zayıfsın sen,çocuk bakmayı bilmiyosun..Ben sustum ama onu dövmekten beter ettim nasıl mı?okadar sert bakıyordum ki ve okadar suskındum ki adam şaşırıyordu susknluğuma bir müddet sonra çekinmeye başladı benden.Gündüzleri yemeğini koyup odama gidiyordum ,okadar soğuk davrandım ki.Adam şoktaydı "babacım gel senin sevdiğin yemeği yaptım" diyen gelini artık yoktu farkındaydı ondan soğuduğumun .Eşime demiş ki"Senin karın bana eskisi gibi iyi davranmıyor "ben artık size gelmicem demiş.Eşim de karım sana hakaret mi etti,yemek mi vermedi " peder de "yok öyle değil ,bana soğuk davranıyor ,suratı 5 karış ,ben daha senin evine gelmem zaten yaşlıyım benim yüzümü daha göremiceksin oğlum,belki ölürüm"diyerek bir de duygu sömürüsü yapmış.Eşim de ama sen benim karıma benim yanımda şunları şunları söyledin karım da kırıldı o yüzden sana soğuk davranıyor demiş.Pederde "hayır katiyyen ben öyle bir şey demedim,siz yalancısınız "demiş.Oysaki kayınpederin hafızası benden iyidir bunuda herkes bilir.Eşim madem gitmek istiyor-sun diyerek ona bu cumartesiye bilet almış.Kayınpeder dün ,gider ayak ,bana söylediği lafları bastırmak için bisürü laf saydı.Ben de artık dayanamadım her lafına cevap verdim ilk defa.Üstelik hamileyim ,sigarayı bıraktım,bir de onun anormal tavırlarını kaldıramadım.Gitmesine 3 gün kala hep susan ben hep cevap verdim.İpler koptu.Ben ona dün ikindi vakti verdim yemeğini.Bana dediki" neden öğle namazından sonra yemek hazır olmuyor?İkindi vaktine kadar beni aç bıraktın.Ben bir şok daha oldum,Oysaki arasıra ikindi vakti yiyor yemeğini,ben kızımla ilgilendiğimden öğle değil de ikindi vakti yedi yemeğini.Ben de "duyanda sana yemek vermediğimi sanar ,işte yemek burada gider ayak sorun çıkarma da yemeğini ye " dedim ama çok sert söyledim.Sen bana önceden iyi davranıyordun gülüyordun şimdi ne oldu dedi "bende anlattım .Oda kabul etmedi sen yalancısın,allah öbür dünyada sana hesabını sorar dedi.Bende "tamam öbür dünyada görüşürüz "dedim.Sen benim kalbimi kırdın kalbim sana doğrulmucak,ben seni çok seviyordum ama artık sevemiyorum sana saygılı isem eşimin babası olduğu içindir dedim.Oda ben birdaha senin evine gelmem dedi.Ben okadar sinirlendim ki hem suçlu hem güçlü gördüm onu."Ben senin evine gelmem ,benden özür dilersen barışırız "dedim.Yok ya benmi özür dileyeceğim senden dedi.Ozaman sen bilirsin dedim.Başka odaya gittim.Akşam oldu eşim hep bana kızdı o bana hakaret etse bile ben cevap vermemeliymişim.Ama ben de insanım yaa.Şimdi kayınpeder kendi kendine tiriplere giriyor odasından çıkmıyor dışarı.Yemeğe çağırıyorum ozaman çıkıyor,suratıma bakmıyor.Bir ton lafı yiyen ben ,bir iki kelime cevap verdim diye suçlu oldum.Çok üzgünüm ama kayınpederimi de sevmiyorum artık.İiçimden sevmek gelmicek artık.eŞİM DE artık eskisi gibi sevmicek beni eminim.Okuduğunuz için teşekkürler

çok üzüldüm gerçekten , bazen yaşlıları anlamak güç oluyor , çok memnuniyetsiz olabiliyorlar nedense...acaba biz de yaşlanınca böyle mi oluruz :KK43: bu kadar idare etmişsiniz gider ayak hiç iyi olmamış bu olay ama haksızsınız da diyemiyorum ...üzülmeyin inşallah aradan zaman geçince hatasını anlar da aranız yumuşar biraz ...sizin kalbiniz elbette doğrulmaz ama yine büyüğünüz olduğu için saygınızı gösterirsiniz...eşinizin size olan sevgisinde eksilme olacağını düşünmüyorum ,sonuçta 3 senelik emeğinizi göz ardı etmeyecektir...üstelik haklı olduğunuzu da biliyor

Son düzenleme:
çok üzüldüm gerçekten , bazen yaşlıları anlamak güç oluyor , çok memnuniyetsiz olabiliyorlar nedense...acaba biz de yaşlanınca böyle mi oluruz :KK43: bu kadar idare etmişsiniz gider ayak hiç iyi olmamış bu olay ama haksızsınız da diyemiyorum ...üzülmeyin inşallah aradan zaman geçince hatasını anlar da aranız yumuşar biraz ...sizin kalbiniz elbette doğrulmaz ama yine büyüğünüz olduğu için saygınızı gösterirsiniz...eşinizin size olan sevgisinde eksilme olacağını düşünmüyorum ,sonuçta 3 senelik emeğinizi göz ardı etmeyecektir...üstelik haklı olduğunuzu da biliyor

teşekkürler yorumun için arkadaşım.Gider ayak bu sorunun olması gerçekten iyi olmadı 3 gün daha sıkamadım dişimi okadar sıktım da.Hiç bir açığımı bulamayacaktı bana soğuk demekten başka şimdi ise dicekki herkese "gelin bana bağırdı" eşimle hiç aram açılmadı ilk defa peder yüzünden böyle oldu.eşim bana "herşey arşılıklı bende senin ailene soğuk davaranırım dedi şaşırdım.Benim aileme soğuk davranmanı gerektirecek birşey yokken neden böyle yapıyorsun dediğimde herşeyşn karşılıklı olduğunu söyledi.Evliliğimiz kötüye gidecek eminim

ay canım seninde bu eşinin ailesinden çektiğin ne ya...
en azından 40 ın çıkana kadar diğer çocuklarında kalabilirdi...

Kalmasının sebebi benim.Huyum batsın ben bir insana ya çok samimi davranırım yada bir kalemde silerim.Pedere de bunu yaptım kendi babama göstermediğim ilgiyi gösterdiğim için ben de kalıyordu.anlatırsam uzun sürer siz de dersiniz ki sen salak mısın kendini bukadar paspas ettin o adama dersiniz.pEDERLE En son konuşmamı bir duysanız bu seferde dersiniz ki yaşlı adama okadar sert konuşulur mu benim huyum böyle bakın kendimi eleştiriyorum orta halli davaranamıyorum insanlara ben

Kalmasının sebebi benim.Huyum batsın ben bir insana ya çok samimi davranırım yada bir kalemde silerim.Pedere de bunu yaptım kendi babama göstermediğim ilgiyi gösterdiğim için ben de kalıyordu.anlatırsam uzun sürer siz de dersiniz ki sen salak mısın kendini bukadar paspas ettin o adama dersiniz.pEDERLE En son konuşmamı bir duysanız bu seferde dersiniz ki yaşlı adama okadar sert konuşulur mu benim huyum böyle bakın kendimi eleştiriyorum orta halli davaranamıyorum insanlara ben

Bana kıyasla çok ama çok sabırlısınız..
Çalışan tek gelin olarak, gelip sadece sizde kalacak..
Çalışan halinizle dört dörtlük hizmette kusur etmeyeceksiniz, ki öz babasına bu kadarını yapan azdır..
Bir de hakeret işiteceksiniz, ki dış görünüşle ilgili.. En büyük saygısızlık..
Günlerce susacaksınız, e tabi sizin sabrınızın da bir sonu var..

Öğünlerinin belirli saatleri varsa bir restorana gitsin o zaman.. Minicik bebeğinizle onun önüne yemek çıkarıyorsunuz 3 öğün, daha bunun çamaşırı, bulaşığı cabası.. Bir d esütüne yok efendim yemeği gecikmiş..

Tepki vermeniz çok iyi olmuş, eşiniz ne derse desin. Barışmaya, gönül almaya çalışmayın. O işini biliyor, madem gururlu yemek saati de çıkmasın odadan??

Siz sabırlı ve iyi niyetlisiniz belli.. Bu yüzden tepkinize şaşırıyorlar, ama bir zahmet kabullensinler sizin de bir limitiniz olduğunu.

Asla geri adım atmayın, ama daha da cevap vermeyin. Zaten 2 gün kalmış. O gidince hemen ertesi gün eşinizle aranız düzelir, sevgisi falan da azalmaz..

keşke tavrını bozmasaydın 3 güncük daha sabretseydin bukadar bakmışsın madem özür dile elini öp hamilelikten gerginim küs ayrılmayalım de nasılsa gidiyo eşinde yumuşar belki ozaman

keşke tavrını bozmasaydın 3 güncük daha sabretseydin bukadar bakmışsın madem özür dile elini öp hamilelikten gerginim küs ayrılmayalım de nasılsa gidiyo eşinde yumuşar belki ozaman

özür dilersem bana yalancı demesini kabul etmiş olmazmıyım

Peder hatasını anlar mı anlamaz mı bilemem, ama tepki vermekle çok iyi etmişsin.
Böylece sana daha az gelir artık, ya da hiç gelmez..
O böyle aksi davranırsa, diğer eltilerinden de farklı bir muamele beklemesin. Hatta belki o yüzden gidip kalamıyor onlarla.

evli değilim ama insanlık namına yapılan şeylere göz yumamadım.
okuyunca çok üzüldüm.ne olursa olsun yaptıklarınızın yanlış olduğunu düşünmüyorum.herkes heran anlayışlı olamaz.eşinizle uygun bir dille anlatın.artık zorunuza gittiğinizi ve bu bu konuda zaten yeterince anlayışlı olduğunuzu saygı duyduğunuzu (ki eşiniz bunları biliyor) yinede belirtin.
eltilerinizde farkında,herşeyin herkes farkında o yüzden kimse sizi suçlayamaz.hem gayet düzgün davrandığını,elinizden geleni yaptığınız ortada ki sürekli sizde kalmış,kimse bunu kolay kolay göz ardı edemez.önce Allah'a sonra kendinize güvenin,adalet yerini bulur.eşiniz şuan belki durumlardan yıprandı ve hassas davrandı,ortalık sakinleşince oda daha iyi görecektir.içinizi rahat tutun ve çocuklarınıza kendi ailenize bakın.
Rabbim mutluluğunuzu bozmasın...

Ne kadar sabırlı,ne kadar anlayışlı davranmışsınız onca sene.
Ama her insanın bir sabır eşiği var.kayınpeder bu sınırı çoktan aşmış.
yaşlı olabilir,cahil olabiliri,o böyle görmüş olabilir,herşey olabilir.
Ama en önemlisi insanlık!bunun için ne eğitime ne yaş ve hayat birikimine ihtiyaç vardır.
İyi niyetli olduğunu düşünmüyorum ama eşinizle aranızda bir problem olucak bu durum.
Nasıl olsa gidiyor da o yüzden ''baba bende çok kırgınım sana,ama büyüğümüzsün,babamızsın,
küs kalmak istemem''diyebilirsiniz.fazlasına gerek yok bence de.
zor ve idare edilmesi gereken bir insan.Allah sabır versin.

canım kendini üzme bence geç kalmış bi tepki. Tamam yaşlı ama bu kadar ağır eleştriye ne gerek var, ona kötü davranmamışın, hamile ve de çocuklu halinde hizmet hürmet artı çalışıyosun. Bu durum diğer eltilerinin işine gelmiş onlarda keyfine bakıyolar. Özür dilersen tekrar gelmek için yol açmış olursun, bırak gitsin küs ayrılsın kıymetini bilsin.

• Beğen
Reactions: anu
Esinin babasi büyügünüz gitmeden elini öpüp
özür dilesen kaybin olmaz hatta esin sevinir
ortam
düzelir seninde bu sorundan dolayi doldugun belli
nasil olsa gidicek hic degilse gittikten sonra esin
sana ileri geri konusmaz
hamilelikten dolayi sinirli
oldugunu bahane olarak söyleyebilirsin sende biliyorsundur
yasli insanlar yaslandikca cocuk gibi oluyor

VALLAHİ sen çok yanlış yapmışsın 5 elti neden hep sende kalıyormuş bütün eltilerde her ay kalması gerekir hiç bir baba kendi babamızdan değerli olamaz!!adı üstünde kayın yani öz babaya benzemez ne emek vermiş ki sana , tutup sana iyi davransın herkesede ders olsun !!! kendi babanız gibi değerlendirmeyin bundan sonra kendiniş ezdirme o eltilerde sana gülmüşlerdir bu adamın huyunu bildikleri için burnu sürtülsün !!!

valla cnm evet baştan iyi davranmamızın hatasını çekiyoruz maalesef. bende eşimin ailesi kavga etmelerine rağmen iyi davranmıştım ne iftiralar attı kaynanam sonra küstük baya görüşmedik yine barışılındı eşim hep son kez derdi ama bu kez tamamen son demiştim. 6 ay zor dayandık yine kavga. şimdi hiçm ihiç gitmiyoruz gelmiyorlarda zaten. bende yazıkalr olsun diyorum yatağa düşünce muhtaç olunca canım cicim iyileşince pis kötümüyüz dedim. artık ne eşim nede ben hiçbirşekilde susmuyoruz. bence senin eşinde susmamalı ve sana kızmamalı. yaşlıdır diyoruz ama onlar bizden akıllı valla. hele eşimin anneannesi oturduğu yerden kadın bana laf soktu bayram günü ben dururmuyum heemn yapıştırdım lafı sustu kaldı. susmayacaksın böylelerine ben bunu anladım

ben yaşlı insanlarda şunu anladım hep biz alttan alacağız onlarda istediklerini yapacaklar bizi idare etmeyecekler bunların yaşça büyüklükleri nerde kaldı biz yaşlı oluyoruz onlarda yeni genç ben bu yaşlılıarın nesine hürmet ,saygı edeceğim olmaz onca yaşı varsa idare etmeyide bilecek bilmezse sonuçlarınada katlanacak ihtiyar olmanın arkasına sığınmasınlar ,insana değer verene değer verilir vermeyenede kim olursa olsun sabır bir noktada tükenir

X