- 12 Kasım 2009
- 694
- 36
Merhaba arkadaşlar.bu konuyu yazmamaın sebebi belkide deşarj olmak yada benimle aynı sorunu yaşanlarla dertleşmek .Ben kendi özeleştirimi yapan birisiyim.Kendimi de eleştirerek kısaca yazacağım.Ben aile 4. eltiyim 5 eltiyiz benden küçük olan eltim bizden 3 gün sonra evlendi.Eltilerimin arasında tek ben çalışıyorum.Kayınpeder yazları kendi köyünde ,kışları ise gelinlerinde sırasıyla kalırmış.Biz evlenince peder hep bizde kalmaya hiç bir gelinine gitmemeye başladı ,kendimi övmek istemiyorum ama ona kendi babama göstermediğim ilgiyi gösterdim.Çünkü o yaşlı olduğu için bana ne söylerse söylesin yaşlılığına veriyordum umursamıyordum.Oda rahatlığı için bizde kalıyordu zaten.Evliliğimizin 1.yılında ben çalıştığım halde üst katta oturan eltimin yanına gitmeyip tek başına ,benim yaptığım yemekleri ısıtarak yiyen kayınpeder evliliğimizin 2.yılında da bize geldi.Bu sefer hamileydim izin almıştım son 2 ay idi karnım burnumda ,stresli idim yorgun idim buna rağmen pederi rahat tutmak için elimden geleni yaptım.Oda bu ilgiyi görünce ben doğurdum oturamıyordum dikişlerim yüzünden buna rağmen hala bende kalıyordum o lohusa halimle ona yemek hazırlarım,5 vakit namaza gider zorlana zorlana kapısını açarım,üstüne birde eleştiriye maruz kalıyordum.Fakat ben yaşlılığına verdim hep.Bu sene evliliğimizin 3. yılında olan oldu pederle ipleri kopardım.B u sempatik adamla niye anlaşamzlar ,adamcağız yaşlı,bunlar nasıl gelin diye eleştirdiğim eltilerime hak vermeye başladım.Bu sene geldiği ilk gün başladı bana ağır eleştiriler yapmaya.Kızım 11 aylık .Size objektif biçimde bana neler söylediğini yazacağım."sen çocuk bakmayı bilmiyorsun,benim şu gelinim senden daha iyi biliyor,sen çok zayıfsın,zayıf kadınlar çirkin olur"her gün bana sen zayıfsın zayıf kadınlar çirkin olur diyordu" kızının dişeri de seninki gibi büyük buda çirkin olur" dişleri okadar sıkıyordum ki cevap vermemek için ve şoka girdim .Adama rahatlık batmıştı en rahat benim evimde iken neydi bu laflar ya hala şoktayım.En sonunda bombayı patlattı.Eşimin yanında bana şöyle dedi"Sen öğretmen olmasaydın seni kimse almazdı" ben okadar sinirlendim ki mutfağa gittim hemen ardımdan fısfıs dedikodu yapmaya başladı eşime "senin bukarın sigara içiyor,ben bunun tipini görsem sana almazdım" dedi.Eşimde "baba sana karım saygısız mı davranıyor "peder de "yoo memnunum ben saolsun ama görseydim önceden tipini sana almazdım" dedi .Eşim ise "baba karım sana saygılı ise sen daha ne istiyorsun ondan ben onu beğeniyorum sanane "dedi.Eşim beni korudu amaa ben bu adama kin tutmaya başladım.Çünkü kendisi gayet rahat iken ve benden hizmet konusunda memnun olduğunu itiraf edip sırf beni çirkin bulduğu için eşime bu şekilde konuşması yüzüme öğretmen olmasan seni kimse almazdı diyip bütün ona yaptığım iyilikleri unutup sırf beni çirkin bulduğu için eleştiren kayınpederime kin tutmaya başladım.Cevap versem kızsam kavga etsem ben suçlu olacaktım.Çünkü yaşlı adama böyle davranılır mı diye herkes beni eleştirecekti.Ona soğuk davranmaya ,eskisi gibi ilgi göstrmemeye ,hizmetini yapıp o evde yokmuş gibi davranmaya karar verdim.Hiç konuşmadım gündüzleri,o kend i kendine konuştu.Ha bu arada akşam olunca devam ediyordu eleştirilerine yok yemek böyle yapılır mı ,yok zayıfsın sen,çocuk bakmayı bilmiyosun..Ben sustum ama onu dövmekten beter ettim nasıl mı?okadar sert bakıyordum ki ve okadar suskındum ki adam şaşırıyordu susknluğuma bir müddet sonra çekinmeye başladı benden.Gündüzleri yemeğini koyup odama gidiyordum ,okadar soğuk davrandım ki.Adam şoktaydı "babacım gel senin sevdiğin yemeği yaptım" diyen gelini artık yoktu farkındaydı ondan soğuduğumun .Eşime demiş ki"Senin karın bana eskisi gibi iyi davranmıyor "ben artık size gelmicem demiş.Eşim de karım sana hakaret mi etti,yemek mi vermedi " peder de "yok öyle değil ,bana soğuk davranıyor ,suratı 5 karış ,ben daha senin evine gelmem zaten yaşlıyım benim yüzümü daha göremiceksin oğlum,belki ölürüm"diyerek bir de duygu sömürüsü yapmış.Eşim de ama sen benim karıma benim yanımda şunları şunları söyledin karım da kırıldı o yüzden sana soğuk davranıyor demiş.Pederde "hayır katiyyen ben öyle bir şey demedim,siz yalancısınız "demiş.Oysaki kayınpederin hafızası benden iyidir bunuda herkes bilir.Eşim madem gitmek istiyor-sun diyerek ona bu cumartesiye bilet almış.Kayınpeder dün ,gider ayak ,bana söylediği lafları bastırmak için bisürü laf saydı.Ben de artık dayanamadım her lafına cevap verdim ilk defa.Üstelik hamileyim ,sigarayı bıraktım,bir de onun anormal tavırlarını kaldıramadım.Gitmesine 3 gün kala hep susan ben hep cevap verdim.İpler koptu.Ben ona dün ikindi vakti verdim yemeğini.Bana dediki" neden öğle namazından sonra yemek hazır olmuyor?İkindi vaktine kadar beni aç bıraktın.Ben bir şok daha oldum,Oysaki arasıra ikindi vakti yiyor yemeğini,ben kızımla ilgilendiğimden öğle değil de ikindi vakti yedi yemeğini.Ben de "duyanda sana yemek vermediğimi sanar ,işte yemek burada gider ayak sorun çıkarma da yemeğini ye " dedim ama çok sert söyledim.Sen bana önceden iyi davranıyordun gülüyordun şimdi ne oldu dedi "bende anlattım .Oda kabul etmedi sen yalancısın,allah öbür dünyada sana hesabını sorar dedi.Bende "tamam öbür dünyada görüşürüz "dedim.Sen benim kalbimi kırdın kalbim sana doğrulmucak,ben seni çok seviyordum ama artık sevemiyorum sana saygılı isem eşimin babası olduğu içindir dedim.Oda ben birdaha senin evine gelmem dedi.Ben okadar sinirlendim ki hem suçlu hem güçlü gördüm onu."Ben senin evine gelmem ,benden özür dilersen barışırız "dedim.Yok ya benmi özür dileyeceğim senden dedi.Ozaman sen bilirsin dedim.Başka odaya gittim.Akşam oldu eşim hep bana kızdı o bana hakaret etse bile ben cevap vermemeliymişim.Ama ben de insanım yaa.Şimdi kayınpeder kendi kendine tiriplere giriyor odasından çıkmıyor dışarı.Yemeğe çağırıyorum ozaman çıkıyor,suratıma bakmıyor.Bir ton lafı yiyen ben ,bir iki kelime cevap verdim diye suçlu oldum.Çok üzgünüm ama kayınpederimi de sevmiyorum artık.İiçimden sevmek gelmicek artık.eŞİM DE artık eskisi gibi sevmicek beni eminim.Okuduğunuz için teşekkürler