Kayınpederimle nasıl bu hale geldik ,inanamıyorum ben de!

Baştan o kadar tölerans göstermekle hata etmişsin ama olan olmuş,
keşke kaç yıl gösterdiğin sabrını sukunetini devam ettirebilseydin ama o da olmuş artık
Şu an tek yapabileceğin giderken özür dilemek, elini öpmek bence. Sonuçta büyüktür yaşlıdır de ve sen üzerine düşeni yap. O da buna karşılık verirse ne ala, vermezde terlerse eşine karşı yüzün olur en azından, evin tadı kaçmamış olur.

Baştan o kadar tölerans göstermekle hata etmişsin ama olan olmuş,
keşke kaç yıl gösterdiğin sabrını sukunetini devam ettirebilseydin ama o da olmuş artık
Şu an tek yapabileceğin giderken özür dilemek, elini öpmek bence. Sonuçta büyüktür yaşlıdır de ve sen üzerine düşeni yap. O da buna karşılık verirse ne ala, vermezde terlerse eşine karşı yüzün olur en azından, evin tadı kaçmamış olur.

özür dilemek bana zor geliyor.Çünkü bana yalancı dedi.Şuan eşim de özür dilememi istiyor,gururum el vermiyor .Eğer özür dilemezsem eşiimle aram bayağı açılacak.Özür dilersem de gururumu çiğnicem.Bugün tüm gün kayınpeder odasından çıkmadı sadece yemek yemek için çıktı.Oğlu gelince de oğluyla da konuşmuyor erkenden odasına gidiyor.Bence oğlundan bana tepki göstermesini istiyor.Ama eşim kaba bir insan olmadığı için onun karşısında bana tepki vermiyor birşey yokmuş gibi davranıyor.Peder alışmış gelinleri ile oğullarının arasını açıp oğullarının eşlerini azarlatmaya.O yüzden şimdi eşime de küsmüş onla da konuşmuyor.Bir de eşim ona sen benim karıma bu lafları söylememeliydin üzülmüş kırılmış diyerek beni savundu ya ona gıcık oldu bence.Off çok zor durumdayım kızlar şuan.Eşim git özür dile diyor

Valla yaşlılık (bunama hariç) bir insana istediği gibi ileri geri konuşup yine de saygı görme hakkını vermez kimse kusura bakmasın, yaşlı ya da genç herkes haddini bilecek. Tepki vermekte geç bile kalmışsınız.
Eşiniz de bütün olan biteni bilip görüp yine de size bundan dolayı tavır yapacaksa Allah ona da akıl fikir versin. Hiç de taviz vermeyin bana kalırsa, hak geçirmemeyi öğrensin.

İşte bu tarz sorunlar yüzünden ben evlilikte karı-koca dışında aynı evde başkasının yaşamasına karşıyım.İster erkeğin isterse kadının olsun anne-babası eşlerle yaşamamalı.Siz baştan sizinle kalmasını kabul etmemeliydiniz.Size kabahat bulmuyorum gayet merhamet duygusuyla kabul etmişsiniz kayınpederinizi ama iyilikten maraz doğuyor malesef.:97:

boşşşveeer sonuna kadar haklısın eşinde haksız susunca iyi cevap verince kötü ayınısı benim başıma da ğeldi sustukça tepene biniyoyar ezdirme kendini en önemlisi sensin kendine kıymet ver annen değil baban değil

Gurur edeni Allah alçaltır, alçak gönüllü olanı yükseltir (Hadis-i Şerif)

Bence gururu bırak özür dile Allah korusun dönüş yaparken kaza yapsa ölse,eşin demezmi bağırmasan babam gitmeyecekti...yada sen kendi içinde ömür boyu vicdan azabı duymayacakmısın?
Bu arada özeleştiri yapan insan bence erdemli insandır,siz çok erdemli birisiniz gururunuzu bırakabilirsiniz....

Saygi hakedene gösterilir oh ne ala erkek annesi-babasiyim diye terör estirsinler kimse gikini cikarmasin:KK47:

Kac yasina gelmis adam ona neymis sizin güzelliginizden cirkinliginizden,ayni seyi sizin aileniz ogullari icin söylese ne yaparlar herkes haddini bilsin:KK45:

Gitsin birazda diger cocuklarinda kalsin sonucta gidecek yeri yok degil.Bu saatten sonra özür dilesenizde agzinizla kus tutsanizda bisey degismez ayrica özür dilemesi gereken siz degilsiniz esinizde bunu böyle bilsin insana kendi evinde bile huzur vermiyorlar ne insanlar var...

canım okuyunca çok üzüldüm gerçekten çektiklerine, ama sana da hayran kaldım hani peygamber sabrı var derler ya bravo gerçekten ben dayanamazdım kesinlikle buna.
eğer kayınpederin gideceği kesinse, garantiyse özür dile bence giderken, yaşlıdır yarın öbür gün bişe olur üzülürsün sen bu iyi kalplilikle sonra.
bi de bence siz bu amcayı evlendirin:) bütün eltiler kurtulsun

Valla yaşlılık (bunama hariç) bir insana istediği gibi ileri geri konuşup yine de saygı görme hakkını vermez kimse kusura bakmasın, yaşlı ya da genç herkes haddini bilecek. Tepki vermekte geç bile kalmışsınız.
Eşiniz de bütün olan biteni bilip görüp yine de size bundan dolayı tavır yapacaksa Allah ona da akıl fikir versin. Hiç de taviz vermeyin bana kalırsa, hak geçirmemeyi öğrensin.

valla bence de, saygıda karşılıklı sonuçta, insan o lafları nereye kadar yutabilir ki

Çok sabırlısın tebrik ediyorum seni :KK53:
Ne demek canım cılızmış da çirkinmiş de ona neymiş
Herkes yerini bilsin büyüğümüz diye diye de ne hale geliyoruz
Adam allah razı olsun demiyor da bi de burun kıvırıyor yaptığın onca iyiliğe.
Lohusa zamanında da sende kalmış senin yatıp dinlenmen gereken zamanda sende niye taviz verdin ki

oohh ağzına sağlık iyi yapmışsın,hiç de özür dileme.o hatayı ben çok yaptım neymiş büyüklermiş,yaşlılarmış diye her seferinde hatalı oldukları halde eşim beni zorla götürüp ellerini öptürdü ama nasıl olsa tavır bu diye her seferinde iyice azıttılar. 24 yaşındaydım evlendiğimde ağzımdan burnumdan getirdiler 31 yaşındayım şimdi aklım başıma geldi.yaşlıysa yaşlılığını bilsin
böyle defalarca kavga barışma derken hep ben alttan al felan derken herşey daha da kötüye gitti,artık kapılarım sonsuza kadar kapalı isterse eşim bu yüzden boşasın hiç umurumda değil.herkese hakettiği kadar değer,eğer şimdi özür dilersen yaptıkları artarak devam edecek .Eşinde bu yüzden sevmeyecekse sevmesin ki sanmıyorum sevgi böyle şeylerle değişmiyor

asıl sen onun ısrarıyla özür dilersen bundan sonra onu sevmeyebilirsin.sevgiyle kal

gerçekten çok sabırlıymışsın. söyledikleri çok sinir bozucu şeylermiş. ama herşeye rağmen özür dilemesen de gönlünü alacak birkaç laf söylemen senin evliliğinin huzuru açısından daha iyi olur.kocanla bu yüzden aranda sorun çıkmasın boşuna.nasıl olsa gidiyor.kurtuluyosun

canım yazdıklarını sonuna kadar okudum ay ne biçim baba o ya onu beğenmiyo bunu beğenmiyo hem hamilesin bunu biraz göz önüne alması lazım yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:KK47:

bence eşinin önünde özür dile o görsün şahit olsun..napalım bu evlilik böyle birşey ama 0dengeyi sağla tabikki bi daha geri gelmesin..eğer özür dilemez isen evliilğin bozulur ve huzurun kaçar..mutlaka gönlünü şöle yalancıktan al..eşine de açıklama yap ama tatlı dille..ailene karşı sana şantaj yapmış bu da eminim seni üzmüştür hatta belki en çok koyan bu olmuştur ama eşler bunu hep yaparlar..benim başıma geldi bu:KK43:
ya aslında ne kadar safız biz aaa...o kadar dizi seyrediyoruz bi entrika çeviremiyoruz...canım kolay gelsin.inşallah geri gelmez...

özür dilemek bana zor geliyor.Çünkü bana yalancı dedi.Şuan eşim de özür dilememi istiyor,gururum el vermiyor .Eğer özür dilemezsem eşiimle aram bayağı açılacak.Özür dilersem de gururumu çiğnicem.Bugün tüm gün kayınpeder odasından çıkmadı sadece yemek yemek için çıktı.Oğlu gelince de oğluyla da konuşmuyor erkenden odasına gidiyor.Bence oğlundan bana tepki göstermesini istiyor.Ama eşim kaba bir insan olmadığı için onun karşısında bana tepki vermiyor birşey yokmuş gibi davranıyor.Peder alışmış gelinleri ile oğullarının arasını açıp oğullarının eşlerini azarlatmaya.O yüzden şimdi eşime de küsmüş onla da konuşmuyor.Bir de eşim ona sen benim karıma bu lafları söylememeliydin üzülmüş kırılmış diyerek beni savundu ya ona gıcık oldu bence.Off çok zor durumdayım kızlar şuan.Eşim git özür dile diyor

zor gelmesin özür dilemek valla maşallah kocan ne iyi insanmış.başka koca olsa sana daha kötü davranırdı emin ol..forumda okumuşundur mutlaka...bence güzel güzel eşini dinle onun egosu okşansın..gerçekten ailenin huzuru için yapmalısın bunu..sakın gaza gelme...gururuna yenik düşme arkadaşım...yaşamayana kolay tabi ...yok özür dileme bilmem ne.davulun sesi uzaktan hoş gelir...

Son düzenleme:
sen yeteri kadar sabırlı davranmışsın kim olsa yerinde bu kadar sabrı bile göstermezdi. bir de yalancı diyor. eşinde babasının haksızlığını biliyordur da sen karşı çıkma diye sana kızıyordur. merak etme eşinin sevgisi bitmez. bu sebepten neden seni sevmesin ki. sen yine iyi davranmaya devam et derim ben. ama mesafeli ol. cevap verme ama mesafeni koru. çok samimiyet tez ayrılık getirir. kusura bakma ama senin kayınpederinde pek gevezeymiş. bu kadar da aşağılanmaz ki bir insan. :KK50: kayınvalideler böyle davransa belki bir nebze anlarım derler derim ama kayınpederin böyle davranması da hiç hoş değil. sen saygını koru canım. mesafeli ol ayrıca. :KK71:

Bence eşine de ki özür diliyeceğim ama sırf senin baban olduğu için kendimde hata gördüğüm için değil bana bunları bunları söyledi sende biliyorsun bunlar yutulacak laflar değil.

Ama sadece senin baban olduğu ve yaşlı biri olduğu için özür diliyorum de.
Eşin bilsin senin duruşunu. Arkadaşların dediği gibi bişey felan olur kayınbabana sonra eşinle kötü olursun sen bunu dediydinde yaşlı adama böyle davrandında vs özür dilersen kendini savunabilirsin başka bir olay olduğunda da kozun olur elinde eşinde iyi birisi aranız bozulmasın. Eşin için yap bence.

Zaten kayınbaban sen özür dilesen bile gelmez uzun süre

bence de özür dile ama konuşmayı aynen şöyle yap ve eşin de yanında olsun 'baba eğer ben sana iftira attıysam ve senin bana söylediklerinin hepsi yalansa senden özür diliyorum.'bu kadar...o üste çıkmaya çalışıp evet yalan söyledin falan derse sakin bi şekilde tamam yalansa özür dilerim de kapa konuyu gitsin.mesafeni de koy ki o kadar elti arasından seni hizmetçi olarak görmesin.inşallah verdiğin karar herkes için hayırlı olur

Peder yoldadır herhalde :KK1:
Sız yanıt vermeseydınız de, sızı elestırecek bır kısı ıcın uzulmeyın artık.
Bu aksam guzel bır yemek yıyın esınızle, evlılıgınızın tadını cıkarın.
Koca koca ınsanlara dadılık yapmak ıcın evlenmedık nıhayetınde.

X