- 7 Mayıs 2021
- 1.401
- 1.684
Evet kardeşim zaten hiperaktivite tedavisi görüyordu ama okulda yoklama esnasında asla cevap vermemeye öğretmenlerine dönüp bakmamaya başladıkça sürekli olarak annem okula gitti şikayetler geliyordu sonra bu konuyu da danistik o zaman demişti doktoru iki isim varsa o şekilde seslenilmeli eğer hiç kullanmicaksa çocuğun kafası karistirilmamali demişti baksan çok önemsiz gibi aman nolcak dersin ama çocuk kafasında farklı oluyor demek ki okul zamanı aşırı zorlamıştıBenim de oğlumun iki ismi var ikinci ismini hiç kullanmadık sadece soyismi gibi biliyor önündeki ek gibi oldu terapist kullanılmadıysa kullanılmamasını mı öneriyor doğru mu anladım
Onlar yaptırıyor.İsim konusunda iki tarafında gönlünün olması gerekir. Bende kayınpederimi çok seviyorum oğlum olsaydı onun adını koyacaktım ama kızım olacak. Eşim asla bu konuda zorlamaz. Hatta kaynanam sakın bu adı koymayın diyor
Ama benim anlamadığım çocuğa bir ismi koyacaksınız kulağa iki isim okuyacaksınız. Bence eşiniz siz kabul edin diye bir ismi kimliğe yazalım demiş. Akrabalarla da danışıklı dövüş gibi yok çikolataya öyle yazalım öyle seslenelim diye. Bu konuda akrabalarla ne alakası var. Çikolatayı siz yaptırmayacak mısınız ? Niye akrabalar bu ismi yazdıracaz diyorlar ki
Bizde böyle denedik zaten fakat kulağa okunan ama kimlikte yazmayan isimle çağrılması saçma. Ve ben bidaha çocuğuma böyle seslenmeyin deyip kötü olmak istemiyorum. Ama bunu Bi şekilde anlasın istiyorum. Bunu konuşsam mesela, bak gördünmü anası tembih etti falan derler belki. Çünkü şuan annemlerle oturuyorum doğum yakın diyeKp nin ismini koyduk bizde ama 2 isim koyduk ben en başta tepkimi belli edip benim hayalimdeki isim kutay ben onu koyacağım iki ismi olsun senin gönlünden geçen isim neyse onu da koyalım dedim sonuçta bi daha evladımız olur mu olmaz mı bilemeyiz kimsenin içinde kalmasın diye düşündüm o da babasının ismini istedi ve cengiz kutay koyduk sizde böyle bişey yapabilirsiniz neden hep eşinizin istedigi olsun ki evlat ikinizin de çok zor bişey içine sinmeyen bi ismin çocugunda olması ki benim düşüncem anne ve baba da ismi beraber koymalı ha bu arada hamileyken içime dogan evladım erkek olacak adı da bu tarzı bi his yaşadım ve kurandan bi isimdi göbek adı olarak da onu koyduk kulagına 3 isim okundu yani ama kimlikte cengiz kutay yazıyo sizde böyle bişey deneyin iki isim çok da kötü bişey degil
Benim anlamadığım neden onlar kendi süslemesini hazırlatıyor. Kimse hiç birşey almasın diyebilirsin ve hediyelikleri kendin hazırlat istediğin gibi.Evet ama ben
1- İslami olduğu için
2- bir geleneksel bir modern olmuş olur diye
3- nasıl olsa kimliğe de yazılmayacak diye
4-kp imi de çok sevdiğim için
5-iki isim aslında kulağa hoş geliyor tırmalamıyor diye uygun buldum.
Fakat oda süslemesini hep tek isim yaptım ve gözlerine soktum.
Bugün farkettim ki onlar kendi süslemelerini iki ismiyle hazırlatıyor. Ve bu durum etrafımda insanların boşu boşuna kafasını karıştıracak.
Ay kusura bakmayın da bu aile madem böyle fenaydı niye koymayı kabul ettiniz ki yada sadece 1 ismi koyuyorum kulagına o isim okusun deseydiniz iki isimde kulagına okununca onlarda bunu hak görüyor daha dogum bile olmamış bu olay patlak vermişken bi daha düşünün bence dogumdan sonra neler olabileceğini çünkü bu isim konusu sizi zorlayacak gibi biz koyarken benimde acabalarım oldu ve eşime söyledim iki isim aynı söylenecek kimse ayrı ayrı seslenmeyecek diye ve herkese de bunu söyledik kv de benim tersimi bildigi için yaşlı biri sadece kp nin adını söylediği zaman düzeltiyor hemen iki isim söyleyin diyo bende sorunsuz devam ediyorum bebek dogmadan bunları konuşup netleştirmeniz gerekBizde böyle denedik zaten fakat kulağa okunan ama kimlikte yazmayan isimle çağrılması saçma. Ve ben bidaha çocuğuma böyle seslenmeyin deyip kötü olmak istemiyorum. Ama bunu Bi şekilde anlasın istiyorum. Bunu konuşsam mesela, bak gördünmü anası tembih etti falan derler belki. Çünkü şuan annemlerle oturuyorum doğum yakın diye
Kulağına okunsun ama halk bilmesin istiyorum evet. Çocuğun da kafası karışmasın. Banada Fatma ismi okunmuş İslami olduğu için ama ben bunu 30 yaşımda öğrendim mesela? Eğer babaannem in adı Fatma olsa ve bana halalarım Fatma deseydi annemin hoşuna gitmezdi. Evet ben buna müsaade ettim ama çocuğa dede adıyla seslenilsin diye değil. Dini olması, dedenin ölümü, benim kp i sevmem ve zaten nasıl olsa kimliğe yazılmaması sebebi ile. Şimdi açık açık söylesem tavır alırlar. Açıkça söylemeden ve kırmadan anlamalarını istiyorum nasıl yapacağımı bilmiyorumHem pastam dursun, hem karnım doysun diyorsunuz. Kötü olmamak için kayınpeder ismini koyuyorsunuz ama ne kimliğe yazılsın ne o isim kullanılsın istiyorsunuz. O zaman o ismi koymamış oluyorsunuz ki.
Ben kayınpederimi hiç tanımadım, yıllar önce vefat etmiş. Biz de büyük oğluma iki isim koyduk biri kp’in birini biz koyduk, ikisini de kimliğe yazdırdık, iki ismi de kullanıyoruz.
Koyduğunuz ismi kullanmayın demek olmaz, eğer kullanmak istemiyorsanız açık açık söyleyin.
Kulağına okunsun ama halk bilmesin istiyorum evet. Çocuğun da kafası karışmasın. Banada Fatma ismi okunmuş İslami olduğu için ama ben bunu 30 yaşımda öğrendim mesela? Eğer babaannem in adı Fatma olsa ve bana halalarım Fatma deseydi annemin hoşuna gitmezdi. Evet ben buna müsaade ettim ama çocuğa dede adıyla seslenilsin diye değil. Dini olması, dedenin ölümü, benim kp i sevmem ve zaten nasıl olsa kimliğe yazılmaması sebebi ile. Şimdi açık açık söylesem tavır alırlar. Açıkça söylemeden ve kırmadan anlamalarını istiyorum nasıl yapacağımı bilmHem pastam dursun, hem karnım doysun diyorsunuz. Kötü olmamak için kayınpeder ismini koyuyorsunuz ama ne kimliğe yazılsın ne o isim kullanılsın istiyorsunuz. O zaman o ismi koymamış oluyorsunuz ki.
Ben kayınpederimi hiç tanımadım, yıllar önce vefat etmiş. Biz de büyük oğluma iki isim koyduk biri kp’in birini biz koyduk, ikisini de kimliğe yazdırdık, iki ismi de kullanıyoruz.
Koyduğunuz ismi kullanmayın demek olmaz, eğer kullanmak istemiyorsanız açık açık söyleyin.
Ben kendime kendi zevkimce yaptırdım zaten. Oda bugün aradı bende şunu da ben yapayım hediye olsun sana gösteririm sen seç dedi. İyilik yapıyor aslında. Ve hiçbir zaman isim konusunda da baskı yapmadı siz bilirsiniz dedi hep. Belki biraz da çok iyilik yaptıkları için üzmek istemiyorumBenim anlamadığım neden onlar kendi süslemesini hazırlatıyor. Kimse hiç birşey almasın diyebilirsin ve hediyelikleri kendin hazırlat istediğin gibi.
İşte eğer kimliğe yazdırmayıp çocuğa da o isimle seslenmiyorsanız o ismi koymuş olmuyorsunuz. Ama siz koydum, kulağına o isim de okundu ama kullanılmasın, kimliğe de yazılmasın, çocuk bilmesin diyorsunuz.Kulağına okunsun ama halk bilmesin istiyorum evet. Çocuğun da kafası karışmasın. Banada Fatma ismi okunmuş İslami olduğu için ama ben bunu 30 yaşımda öğrendim mesela? Eğer babaannem in adı Fatma olsa ve bana halalarım Fatma deseydi annemin hoşuna gitmezdi. Evet ben buna müsaade ettim ama çocuğa dede adıyla seslenilsin diye değil. Dini olması, dedenin ölümü, benim kp i sevmem ve zaten nasıl olsa kimliğe yazılmaması sebebi ile. Şimdi açık açık söylesem tavır alırlar. Açıkça söylemeden ve kırmadan anlamalarını istiyorum nasıl yapacağımı bilmiyorum
Benim bı tanıdığımin çocuğunada dedesinin adıni verdiler. Ama kimlikte başka yazıyordu. Ben çocuk 29 yaşına kadar adını dedesinin adı sanıyordum çünkü herkes öyle sesleniyordu ama kimlikte farklıymıştu meğerse düğününde öğrendimBen 3 aylık hamileyken kayınpederimin rahatsız olduğunu öğrendik. 6 aylıkken vefat etti. Çok da severdim kendisini. 2 ismi vardı. İkinciyi kullanıyorlardı. Bu ay doğum yapıyorum. Eşim 2 isme karşı, kimliğe tek isim yazalım kulağına 2 isim okunsun dedi babasının ilk adını ekledik. (günlük hayatta kullanmadığını) ben de İslami bir isim olduğu için kabul ettim. Fakat ailesi heryerde iki ismiyle bahsediyor ve çikolata üzerine falan 2 ismi yazdıracaklar. Tepki vermelimiyim bilemedim. Kulağa okunmasından rahatsız değilim ama sürekli anılması hoşuma gitmez
Ben şahsen kimlikteki adımı okula başlayınca öğrenmiştimEşimde bende iki isme karşıyız. Eğer iki isim koyacak olsaydık aklımızda başka ikinci ismi vardı. Eşim baba ismi konusunda ısrarcı değil. Öyle olsaydı iki ismide modern ve kuranda geçmeyen olacaktı. Tek isimde karar kıldık. Ama buda İslami diye kimliğe yazılmayacak diye benim içime sindi. Ama eminim ailesi İslami olduğu için değil baba adı olduğu için bunu kullanıyor ve etrafta bu isimle anılıp çocuğunda çevreninde kafası karışacak. Hepimizin bir göbek adı var ama o isimle çağrılmıyoruz sonuçta
Önemli olan kimlikte ne yazdığı, gerisi teferruat. Siz hangi ismi benimsiyorsanız öyle seslenirsiniz, bir süre sonra eşinizin ailesi de durumu anlar. Sağlıkla doğsun inşallahBen 3 aylık hamileyken kayınpederimin rahatsız olduğunu öğrendik. 6 aylıkken vefat etti. Çok da severdim kendisini. 2 ismi vardı. İkinciyi kullanıyorlardı. Bu ay doğum yapıyorum. Eşim 2 isme karşı, kimliğe tek isim yazalım kulağına 2 isim okunsun dedi babasının ilk adını ekledik. (günlük hayatta kullanmadığını) ben de İslami bir isim olduğu için kabul ettim. Fakat ailesi heryerde iki ismiyle bahsediyor ve çikolata üzerine falan 2 ismi yazdıracaklar. Tepki vermelimiyim bilemedim. Kulağa okunmasından rahatsız değilim ama sürekli anılması hoşuma gitmez
Şuan herkes böyle yapıyor gibi birşey. HerkesDaha çocuk doğmamış sanırım iki isimi kullanmaya devam ettiklerine göre kocanız iki ismi kimliğe yazdırmaya teşebbüs edebilir zaten.
Ayrıca kimlikte olmayan ismin kulağa okunması fln da yersiz bana göre çocuğun da aklımı karıştırıyorsunuz durduk yere