• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saçma ama

Eşinin kuzeni aynı ismi koymak istiyor diye sizin aranızda neden problem çıkıyor, ben anlamadım, ne saçmalık. Ayrıca ne kadar büyütülmüş isim mevzusu ve senin isteğin/söz hakkın yokmuş gibi bi kafaya girmiş sanki eşin. Zaten ikisinde de istediği olmuş, sen kendini suçlu hissedip bunu sorun yapmasına izin verdikçe bu mesele daha da uzar gibi geldi.

Bu anne baba ismi merakı nedir yahu? Ne oluyor onun adını verince? Pes doğrusu! Çok istiyorsa kendi adını mahkemede değiştirip babasının adını alsın.

VVa
Şöyle ki nereden başlasam bilmiyorum ama bu durum bizim için tatsız bir noktaya doğru gidiyor. Dedim bir de buraya anlatayım dışarıdan nasıl gözüküyor öğrenmiş olurum.
Eşim ailesinin tek oğlu fakat halasının da oğlu var, halası hamileyken eşinden ayrılmış beraber büyümüşler abi kardeş gibiler. Asla ayırmazlar ki eşimden bile daha çok değer verirler. Biz evlendik 2çocuğumuz oldu ,kızımıza babannesinin ismini oğlumuza x bir isim verdik ama kulağına da kayınpederimin ismini okuduk. Ama biz de herkes de oğluma x diye hitap ediyoruz. Eşim başından beri rahatsız kayınpederimin ismiyle söyleyin diye diretiyor. Biraz kapak bana patlıyor gibi de ben demediğimden demiyorlarmış ne alakaysa. Neyse bu kuzeni de evlendi şimdi bebek bekliyorlar onlarda ismini kayınpederimin adını koyacaklarmış. Şimdiden söyleniyor misal ali diyeyim. İsmi Ali olacak, Ali geliyor, Aliye ne alacaksınız falan gibi. Eşimde çok rahatsız kırıldı ben oğluma babamın ismini koymuşum ne gerek var da onlarda koyuyorlar diye. Her defasında olay oluyor aramızda. Bana da saçma geliyor hiç görmedim. Ben hiç böyle aile büyüklerinin isimlerinin koyulması taraftarı değildim. Ama eşim isteyince birşey demedim gönlü kırılmasın diye. Kimliğinde yazmıyor ama kulağına okundu kayınpederim biraz saçma gelebilir ama harbi sorunumuz bu.lal
Valla kv kp adı koyan kişiler bana çok sessiz sakin hep ezilen kişiler geliyor..ne münasebet 9 ay karnında taşıyıp kv kp ismi koyacağım .ki kendilerini çok severim orası ayrı . Ama isim koymak anne babanın ortak kararı olmalı ve hiçbir büyüğün adı olmamalı ..zaten anlamıyorum hep babaanne adı hiç annneanne adı yok hep babanın babasının adı hiç annenin babasının yok ..çünkü biz kadınlar ağaç kovugundan çıktık😡

Bizim ailede de var bu iki isim olayı ve ben hep nefret ettim bundan. Evlenince soyadımı tutayım dedim Latin Amerikalı'lar gibi oldu iki isim iki soyisim.
Resmi evrak dolduracaksın iki ismi de yazmak zorundasın, evde başka isim okulda dışarda başka isim söylendi hep. Okulda aynı isimli iki kişi olunca, öğretmen diğer ismimi kullanmama karar verdiği için bana hep zor ve saçma gelmiştir. O yüzden kendi kızlarıma sadece tek isim koydum.
Sizler ailelerinizi memnun etmek için iki isim koyuyorsunuz ama büyüdüğü zaman çocuğun hoşuna gitmiyor iki ismi olması.

Kocam öyle uygun gördü ben de ses çıkarmadım diyenleri anlamak mümkün değil. Onlar mı taşıyıp doğurdu çocuğu? İlk kızımda kendim seçtim koydum ismi, sanki sormuşum gibi elli tane isim önerdiler. Bu arada, önerdikleri isimleri kendi çocuklarına koymadı hiç biri modası geçmişmiş. İkinci kızımda eşime haksızlık olmasın sen koy çocuğun ismini dedim. Anamın babamın adı konacak diyene benim toleransım sıfır. Gittiği yere kadar götürürüm bu tartışmayı ve geri adım atmam.
Babamın veya annemin ismi konacak diyen erkekler kendilerini aristokrat şehzade falan sanıyorlar heralde. Annesi olan kadının, kızına kayınvalidesinin ismini koyması kusura bakmayın benim gözümde yalakalık. Onunki anneyse benimki bin kat anne benim gözümde. Kendi annemin ismini koymuyorsam kayınvalideninkini hiç koymam. Kimsenin anası babası benimkinden üstün veya öncelikli değildir.

Şöyle ki nereden başlasam bilmiyorum ama bu durum bizim için tatsız bir noktaya doğru gidiyor. Dedim bir de buraya anlatayım dışarıdan nasıl gözüküyor öğrenmiş olurum.
Eşim ailesinin tek oğlu fakat halasının da oğlu var, halası hamileyken eşinden ayrılmış beraber büyümüşler abi kardeş gibiler. Asla ayırmazlar ki eşimden bile daha çok değer verirler. Biz evlendik 2çocuğumuz oldu ,kızımıza babannesinin ismini oğlumuza x bir isim verdik ama kulağına da kayınpederimin ismini okuduk. Ama biz de herkes de oğluma x diye hitap ediyoruz. Eşim başından beri rahatsız kayınpederimin ismiyle söyleyin diye diretiyor. Biraz kapak bana patlıyor gibi de ben demediğimden demiyorlarmış ne alakaysa. Neyse bu kuzeni de evlendi şimdi bebek bekliyorlar onlarda ismini kayınpederimin adını koyacaklarmış. Şimdiden söyleniyor misal ali diyeyim. İsmi Ali olacak, Ali geliyor, Aliye ne alacaksınız falan gibi. Eşimde çok rahatsız kırıldı ben oğluma babamın ismini koymuşum ne gerek var da onlarda koyuyorlar diye. Her defasında olay oluyor aramızda. Bana da saçma geliyor hiç görmedim. Ben hiç böyle aile büyüklerinin isimlerinin koyulması taraftarı değildim. Ama eşim isteyince birşey demedim gönlü kırılmasın diye. Kimliğinde yazmıyor ama kulağına okundu kayınpederim biraz saçma gelebilir ama harbi sorunumuz bu.

Esiniz hem ömür törpüsü hem kaynana gibi. Ben olsam hic muhattap olmam bu konuda. Ben x diyorsam sende babanin ismiyle hitap et der gecerim. Esinizin gücü size yettigi icin size soyleniyor. Yiyorsa gidip halasinin ogluna car car konuşsun niye sizinle tartışıyor ki

iyide çocuğun ismi x miş yani kp ismi değil.
kulağına okuyunca ismi koymuş mu oluyorsunuz göbek ismi gibi birşey mi oluyor anlamadım ben. zaten kimse kp rin ismiyle hitap etmiyormuş.
eşiniz neyin tribinde çocuk gibi.

Dunyanin en igrenc seyi cocuga anne baba ismi koyulmasi. Buna dayatan, kırılan, bozulan her çeşit aile ferdi dağ ayısıdir, gelişimini tamamlayamamistir, adam yerine koyulmayi hak etmiyordur
Dayatma tabi ki cok kotu ama cocuga anne baba ismi koyulmasi neden dunyanin en igrenc seyi olsun ki? Benim babannemin adi Seher ve kuzenime annesi babasi isteyerek cok severek bu ismi koydular.. Isteyerek ve severek de koyanlar var, bunu igrenc bi sey gibi yansitmaya gerek yok

Dayatma tabi ki cok kotu ama cocuga anne baba ismi koyulmasi neden dunyanin en igrenc seyi olsun ki? Benim babannemin adi Seher ve kuzenime annesi babasi isteyerek cok severek bu ismi koydular.. Isteyerek ve severek de koyanlar var, bunu igrenc bi sey gibi yansitmaya gerek yok

çok yuvalar yıkılıyor onun için demiş olabilir ,

benımde gerçekten nefret ettiğim bir konudur ki hamıle kaldıgım gün kız ismide erkek isminide belirlemiştim çünkü bende başıma geleceği biliyordum , gelmeden kestirip attım ,

konu sahibi umrun bile olmasın , hiççç duyma kocanı , ne koyarlarsa koysunlar ,

Yo igrenc bisey

Insanlarin tercihlerine saygisizlik yapiyosunuz su an, anne babasinin ismini isteyerek koyanlara igrenc demek cok kotu.. Ben de babamin ismini cok begeniyorum ve ilerde oglum olursa ve esim de kabul ederse babamin ismini koyarim.. Kimsenin de igrenc demeye hakki yok, anne baba kabul ettiyse kime ne

Insanlarin tercihlerine saygisizlik yapiyosunuz su an, anne babasinin ismini isteyerek koyanlara igrenc demek cok kotu.. Ben de babamin ismini cok begeniyorum ve ilerde oglum olursa ve esim de kabul ederse babamin ismini koyarim.. Kimsenin de igrenc demeye hakki yok, anne baba kabul ettiyse kime ne
Genelde kisilerin kendi tercihi olmuyor iste bu. Eşinize ilerde yapmayi düşündüğünuz sey de igrenc bu arada

Anne baba isminin koyulmasi kadar gicik oldugum bisey daha yok sanirim. Tuylerimi diken diken ediyor resmen sundan dolayi ciftlerin kavga etmesi.

Gönlü kırilmasın tamam o oyle istedi tamam amuda kalktı tamam sizin doğurduklarınızın ustünde bi hakkıniz var mı 🤔 yoksa sadece doğurma işine mi bakiyorsunuz babaanne yetmemiş bide dede ismi koyulmuş hey Allahım ya

Eşim ailesinin tek oğlu fakat halasının da oğlu var, halası hamileyken eşinden ayrılmış beraber büyümüşler abi kardeş gibiler. Asla ayırmazlar ki eşimden bile daha çok değer verirler. Biz evlendik 2çocuğumuz oldu ,kızımıza babannesinin ismini oğlumuza x bir isim verdik ama kulağına da kayınpederimin ismini okuduk. Ama biz de herkes de oğluma x diye hitap ediyoruz. Eşim başından beri rahatsız kayınpederimin ismiyle söyleyin diye diretiyor. Biraz kapak bana patlıyor gibi de ben demediğimden demiyorlarmış ne alakaysa. Neyse bu kuzeni de evlendi şimdi bebek bekliyorlar onlarda ismini kayınpederimin adını koyacaklarmış. Şimdiden söyleniyor misal ali diyeyim. İsmi Ali olacak, Ali geliyor, Aliye ne alacaksınız falan gibi. Eşimde çok rahatsız kırıldı ben oğluma babamın ismini koymuşum ne gerek var da onlarda koyuyorlar diye. Her defasında olay oluyor aramızda. Bana da saçma geliyor hiç görmedim. Ben hiç böyle aile büyüklerinin isimlerinin koyulması taraftarı değildim. Ama eşim isteyince birşey demedim gönlü kırılmasın diye. Kimliğinde yazmıyor ama kulağına okundu kayınpederim biraz saçma gelebilir ama harbi sorunumuz bu.
Hadi birine kvde ismi koyuldu,2.ye bari benim tarafı koyacaz derdim herhlde .Yani böyle bir ortamdaysam,bu kafadaysak benim tarfa niye yok sayılıyor derdim?
Sadrazam soyundan mı nedir kpder de 7 göbek cocuklara onun adı veriliyor gfkgfkfgk

Back