• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınpederim ve uyanık kaynım

Empati yapmadan yorum yaptığımı nereden biliyorsunuz?
Bankaya faiz ödeme ben vereyim sen bana öde diyen babanın oğluna ayrımcılık yaptığını düşünmüyorum. Konu sahibi borç olarak almış o parayı borcu az olsun diye altınlarını satmış. Eltisinin altınlarına kafayı takmış. Onun ki duruyor benimki niye durmuyor diyor.
Borcunu ödeyecek kadar geliri var demekki eşinin. Yatıp kalkıp dua etsin şükretsin. Kimseye muhtaç değil minnet duymayacak. (ben empati yaptığımda tek düşünebildiğim buydu)
Ayrıca kaynı ve kayın pederi arasındaki borç durumu konu sahibini ilgilendirmez. Kocasını da ilgilendirmez. Nitekim borcun tarafı değiller. Duygusal bir eşitsizliği hissedecek kişide eşidir. Ne olursa olsun öz baba gibi sevemez kayınpederi.
Hatta konu sahibinin ilk mesajında benim algıladığım " eltim ve kaynım kayın pederimi yoluyor ben de bunu kıskanıyorum" şeklindeydi.

valla cnm ben empati yaptım bu yorum çıktı. sen empati yapmışsın bu yorum çıkmış. burada herkes düşüncesini yazıyor. hepimiz aynı düşüncede olmak zorunda değiliz. öyle olsa hepimiz aynı düşünsek burda olmamızın ne anlamı var. siz ayrımcılık yaptığını düşünmüyosunuz ben ayrımcılık yaptığını düşünüyorum. bunun tartışması olmaz.

okadar çok sinirliyim ki nerden başlasam bilmiyorum içimi biyerlere dökmessem sinirden patlıycam biz 2 yıl önce ev aldık kayınpederimden borç para alarak kredi çekmektense kayınpederime aydan aya öderiz dedik buarada ben bütün altınlarımı satmak zorunda kaldım evi aldıktan sonra ben hamile kaldım ve ikiz bebek olucagını ögrendik baya riskli bir gebelikti her hafta doktora gitmem gerekiyordu ve buda bizim para durumumuzu baya bi etkiledi ve borcumuzu ödeyemedik bebeklerimiz doğduktan sonra aydan aya eşim 2 milyar ödemeye başladı bu arada kaynım iflas etti ve tekrardan işyeri açmak için kayınpederimden baya yüklü miktar para aldı ve eltimin bilezikleri bir sürü altınları vardı onlara hiç dokunmadılar işyeri açtı işleride iyi gidiyo babasınada ödeme yapmıyo biz enayi gibi hem bieziklerimden oldum hemde her ay k.pederime ödeme yapıyoruz dün akşam kayınpederim arada çocukları sorma bahanesiyle diyo ki sor Bakalım A.ya parayı bankaya yatırmış mı okadar sinir oldum ki öbür oğluna ne altınlarını bozdurdu nede parasını istiyo biz enayi gibi her ay para ödeyelim eşime dedim ki sende ödemiyosun 3 ay para felan yatırma hesabına bakalım ne diycek okadar yıprandım ki bu konuda çıldırmak üzereyim bu yüzden eşimle kavgalarımız başladı he bide kayınmlar babasına çok yakınlar aynı yerde oturuyolar kaynanam yapar yemeklerini onlarda akşam yemeklerini yer yatmaya evlerine giderler bizim bir sürü masrafımız var onlar ne yapıyo hiç bi masraf Allah aşkına bişey söyleyin ya ben abartıyomuyum bu arada eltimde çok kıskançtır ikizlerim oldu diye çatlıyo :36::36: :47: kusura bakmayın valla daha anlatıcak çok şey varda beni yoran konu bu

Bankadan kredi çekeceğinize, kayınpederinizden para almayı tecih etmeseydiniz o zaman..

Bankadan kredi çekmiş olsaydınız, o altınlarınızı borç edemek için yine bozduracaktınız. Ha öyle , ha böyle.. Yine elinizden çıkacaktı o para..

Siz bankadan almak yerine, babasından istemişsiniz.En başında aydan ayara öderiz demişsiniz.
Kendinizi çok zorlamayarak , ufak ufak ödemeler yapmaya devam edin ve babasına olan borcunu ödeyin.Ödememezlik etmeyin..

Sizin arkanızdan ''aaa şunlara bak aldığını paranın üzerine yattılar ne arayıp soruyorlar ne de ödeme yapıyorlar '' denmesini mi istersiniz..
Yoksa '' aldığı parayı, her ay az ya da çok bir şekilde ödüyorlar '' denmesini mi.. ?

kayinpederiniz bariz evlat ayiriyor. Birine verirken hic hesapsiz, otekine borc olarak veriyor. Ama bu konu hakkinda yapabileceginiz hic birsey yok. Ayrica bu konuda hak idda etmek de sizin deyil esinizin hakki sadece. Benim gozlemledigim kadariyla hak yiyen o malin sefasini suremiyor, hayir da gelmiyor oyle maldan. Bence siz baskasinin ne yaptigina kafa yormayin. Sukredin halinize evlatlariniz saglikli ve muhtemelen iyi bir geliriniz var.

çoook haklısın bacım...bende böyle şeyler yaşadım ve hala yaşıyorum..kaynıma herşey yapılırken ben düğün borcuna bağladım

Ev sizin borç sizin ?
Para kayın pederin.
Sorun ne? Herkes elindekine hükmeder.Kayın pederiniz de öyle.Size bir iyilik yapmış teşekkür edip kenara çekilebilirsiniz.

siz kayınpederinle o şekilde anlaşmışsınız ve borcunuzu ödemekle yükümlüsünüz.kaynınız da belki daha farklı ödeme planı sunmuştur,ya da ödemeyeceğini söylemiştir.o da onların anlaşma şeklidir.başkasının karışma hakkı olduğunu düşünmüyorum:34:

Pardon da adamcagız belki istiyor parasını ama kaynın vermiyor cazgırlık yapıyor ? İlla sizindemi adamı sömürmeniz lazım ? Eltinden once kıskanclık yapan sensin bence, onların herseyleri beraber daha yakınlar iyi veya kötü. Hem uzak olmak istiyorsunuz hemde esit davranilsın istiyorsunuz. Eltinin altınlari ve onların ikili iliskileri sizi ilgilendirmez,evlat ayirıyorsada günahı kendi boynuna yakasina yapisacak degilsiniz. Ayrica ikiz cocukların varsa var eltini catlatmak isteyen sensin bence, birsuru ikiz hatta uçüz annesi tanidım, aaaa ne guzel dedim ve Allah yardımciniz olsun dedim. Yani bence pek kıskanilacak bir durum degil.

kayinpederiniz bariz evlat ayiriyor. Birine verirken hic hesapsiz, otekine borc olarak veriyor. Ama bu konu hakkinda yapabileceginiz hic birsey yok. Ayrica bu konuda hak idda etmek de sizin deyil esinizin hakki sadece. Benim gozlemledigim kadariyla hak yiyen o malin sefasini suremiyor, hayir da gelmiyor oyle maldan. Bence siz baskasinin ne yaptigina kafa yormayin. Sukredin halinize evlatlariniz saglikli ve muhtemelen iyi bir geliriniz var.
Bence de cok dogru bir yorum.. bunun hesabini esiniz sormali, o da sormuyorsa yapicak bir sey yok. Siz sorsaniz kayinpeder para benim istedigimi yaparim diyebilir.... ama kayinvalidenize cok kiriliyorum yada bilmrdigi. Dusunemedigim Bir detaymi var diyebilirsiniz

Iste bunlar hep gorgu.Ogluna aldigi evi millete anlatan,torunlarini bahane edip parasini soran bir baba,bir dede.Cahille basa cikilmaz.Odenmek uzere alinmis dahi olsa boyle lafini etmek cok cirkin.Yavas da olsa oderim o parayi.Daha fazla lackalasmasin,kimsenin edecek lafi kalmasin.Daha el kadar bebekleri de kiskanmayi aklim almiyor acikcasi.Ortada kiskanacak bir durum yok. Kayniniz onceki isi batirmis,demekki kendi isinin patronu olmak herkese gore degil.Maasli is zor geliyor bazilarina.Birakin ne halleri varsa gorsunler.Esinizin ailesiyle de yakin olan onlarmis,bence zararda olan da onlar.Siz huzurlu olursunuz bosverin.

Son düzenleme:
Bence bunu siz değil eşiniz dert etmeli. Sonuçta baba onun babası. Eğer bir haksızlık varsa ona yapılıyor.

Benim babam bana borç olarak verip kardeşime geri ödemesiz para verse bende alınırım ama çok da sorun etmem yani.

Kiskancligin bu kadarunada pes....
Baba evladina iyilik yaparken bile iki kere dusunmeli.....
Adam insaniyetlik etmis borc para vermis siz bunu odememenin derdindesiniz
Borcunuzu odeyin haaa baktiniz k.b gerçekten evlat kayiriyor diger oglundan istemiyor ozaman kirginliginizi belli edersiniz....
Ama borcu odemek zorundasiniz.... adamin kendi parasi degilmi istedigini yapar.....
Eger sizden alip kayniniza verseydi ozaman hakliydiniz....

durumunuzu çok vahim gördüm. bir borç almışsınız ve bunu ödemeniz gerekir. başkası ödemiyor diye bu size de ödememe hakkı doğurmaz. o onların arasındaki ilişki. evlat kayırma varsa bunu başka şekilde çözersiniz. işinize gelmeyen bir durum varsa tepkinizi koyarsınız veya görüşmezsiniz. bu durumu borcu geri ödememeyle cezalandırmak, sonra eltinize ikizlerimi kıskanıyor falan demek çok ayıp... uyanık dediğiniz kişilerden daha uyanık takılmaya çalışıyorsunuz ama bu uyanıklık değil daha farklı bir şey. uyanıklıktan daha fena...

kaynının durumunu bilemem ama kayınpederinin size yardım etmediğini söyleyemeyiz.
neden gidip kredi çekmek yerine kayınpederden borç alındı? faize bulaşmamak, fazla para ödememek için..
kayınpederinden aldığın atıyorum 40.000se bunu ayda 2.000 ödeyeceğini varsaysak 20 ayda bitireceksin.
bankadan aldığın krediyi 20 ayda bitirebilmek için belki 2.500e yakın ödeme yapman gerekliydi.
adam hem sizi faize bulaşmaktan kurtarmış, hem kendi toplu parasını türk lirası olarak vermiş. hiçbir kar düşünmemiş..

tabiiki baba olarak yok oğlum ne borcu benim de oğluma yardımım dokunsun demesi en güzeli olurdu
ama artık işler böyle yürümüyor maalesef..
babaysa baba, borçsa borç..

Ev sizin ,borc sizin.. Bilezikler de bozulsun yani baska birsey icin bozulmamis.sonucta kendi eviniz icin bozulmus..borcunuz bitsin yine alirsiniz.kayinpederine bravo bu devirde kimse kimseye faizzsiz para falan vermiyor.biz 30 bin faiz oduyoruz mesela..
Hwm madem cok gozun kaliyor sen de kaynananlara yakin otursaydin yeseydin icseydin.surekli iddia ,hirs evinizde huzursuzluk cikartir.sen cocuklarina ve esie ilgilen gerisii seni hicccc ilgilendirmez!!!!

Kp bu devirde para veriyor ki oğlu faiz ödemesin bu çok güzel bir davranış
Diğer oğluna da borç veriyor
Ama birinden geri alıyor,birinden geri almıyor
Bu durum benim de sinirimi bozardı
Eşinin yerinde olsam babama neden kardeşimden borcu geri almadığını ama benden aldığını sorardım
Burada olay borcu ödenmeyeyim kaçayım değil bence
Siz kasıyor,arttırıyor borcu ödüyorsunuz
Sizinle aynı durumdaki kişi ödemiyor ve bir çaba da sarfetmiyor
İkiz bebeklere gelince,ikiz bebekler dikkat çeker
Ve bu dünyada dikkat çeken herşeyin kıskanıldığı görülmüştür
Bana garip gelmedi bir insanın ikiz bebek sahibi olmayı kıskanma ihtimali:31:

Ev sizin ustunuze ise sorun yok. Borc almissiniz odeyeceksiniz elbette. Altinlariniz da ev icin bozulmus, sonucta birine gitmemis ya. Diger konuya gelince. Sizden kaynin isterse vermezsiniz.

okadar çok sinirliyim ki nerden başlasam bilmiyorum içimi biyerlere dökmessem sinirden patlıycam biz 2 yıl önce ev aldık kayınpederimden borç para alarak kredi çekmektense kayınpederime aydan aya öderiz dedik buarada ben bütün altınlarımı satmak zorunda kaldım evi aldıktan sonra ben hamile kaldım ve ikiz bebek olucagını ögrendik baya riskli bir gebelikti her hafta doktora gitmem gerekiyordu ve buda bizim para durumumuzu baya bi etkiledi ve borcumuzu ödeyemedik bebeklerimiz doğduktan sonra aydan aya eşim 2 milyar ödemeye başladı bu arada kaynım iflas etti ve tekrardan işyeri açmak için kayınpederimden baya yüklü miktar para aldı ve eltimin bilezikleri bir sürü altınları vardı onlara hiç dokunmadılar işyeri açtı işleride iyi gidiyo babasınada ödeme yapmıyo biz enayi gibi hem bieziklerimden oldum hemde her ay k.pederime ödeme yapıyoruz dün akşam kayınpederim arada çocukları sorma bahanesiyle diyo ki sor Bakalım A.ya parayı bankaya yatırmış mı okadar sinir oldum ki öbür oğluna ne altınlarını bozdurdu nede parasını istiyo biz enayi gibi her ay para ödeyelim eşime dedim ki sende ödemiyosun 3 ay para felan yatırma hesabına bakalım ne diycek okadar yıprandım ki bu konuda çıldırmak üzereyim bu yüzden eşimle kavgalarımız başladı he bide kayınmlar babasına çok yakınlar aynı yerde oturuyolar kaynanam yapar yemeklerini onlarda akşam yemeklerini yer yatmaya evlerine giderler bizim bir sürü masrafımız var onlar ne yapıyo hiç bi masraf Allah aşkına bişey söyleyin ya ben abartıyomuyum bu arada eltimde çok kıskançtır ikizlerim oldu diye çatlıyo :36::36: :47: kusura bakmayın valla daha anlatıcak çok şey varda beni yoran konu bu
Bankadan kredi çekseydiniz banka senin hamileliğine müsamaa gösterecek miydi?faizi şusu busunu saymıyorum ev almışsın şükret altın maltın giderse gitsin dikili taşın olmuş şu dünyada sen boşver kaynının borcunu belki aralarında farklı bi anlaşma yaptılar sen kendi borcundan sorumlusun

Sonuçta siz bir anlaşma yaparak o parayı almışsınız.Altınların gittiyse kendi evine gitti.Kayınpederinin evlatılarına karşı tutumu onu ve evlatlarını bağlar.Para onun,kafasında hangi düşünceyle verdiyse vermiştir.İster öylesine verir ister borçla.Kimse kimsenin iç yapısını bilemez.Durmunuz sıkışıksa eşin gider,babasına şu ara ödeyemeyeceğini söyler.Kayınpeder zorlarsa,eşin kardeşine gösterdiği yaklaşımı neden kendisine göstermediğini sorar.Yani burda senlik bir durum yok.Sen banka faizi ödemeden sonuç olarak ev sahibi oldun mu oldun.Diğeri iflas etmiş.

Back