- 26 Kasım 2012
- 6.157
- 2.857
- 198
Empati yapmadan yorum yaptığımı nereden biliyorsunuz?
Bankaya faiz ödeme ben vereyim sen bana öde diyen babanın oğluna ayrımcılık yaptığını düşünmüyorum. Konu sahibi borç olarak almış o parayı borcu az olsun diye altınlarını satmış. Eltisinin altınlarına kafayı takmış. Onun ki duruyor benimki niye durmuyor diyor.
Borcunu ödeyecek kadar geliri var demekki eşinin. Yatıp kalkıp dua etsin şükretsin. Kimseye muhtaç değil minnet duymayacak. (ben empati yaptığımda tek düşünebildiğim buydu)
Ayrıca kaynı ve kayın pederi arasındaki borç durumu konu sahibini ilgilendirmez. Kocasını da ilgilendirmez. Nitekim borcun tarafı değiller. Duygusal bir eşitsizliği hissedecek kişide eşidir. Ne olursa olsun öz baba gibi sevemez kayınpederi.
Hatta konu sahibinin ilk mesajında benim algıladığım " eltim ve kaynım kayın pederimi yoluyor ben de bunu kıskanıyorum" şeklindeydi.
valla cnm ben empati yaptım bu yorum çıktı. sen empati yapmışsın bu yorum çıkmış. burada herkes düşüncesini yazıyor. hepimiz aynı düşüncede olmak zorunda değiliz. öyle olsa hepimiz aynı düşünsek burda olmamızın ne anlamı var. siz ayrımcılık yaptığını düşünmüyosunuz ben ayrımcılık yaptığını düşünüyorum. bunun tartışması olmaz.