Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
size kesinlikle katılıyorum. ortada evlat ayırımı var
iyi de konu sahibi ve eşi başta kredi faizi ödememek için kpden para alıp ödemek kaydıyla anlaşıyorlar.
adamın kimseye parasını hibe etmeye dair verdiği bir söz yok.
ayrıca buna mecbur da değil.
diğer oğluna öyle yapmış olabilir bu da adamın kendi tercihi.
bu böyle diye konu sahibinin çıkıp nası para kaçırırım planı mı yapması gerek?
bence bu ahlaklı ve dürüstçe bir hareket değil, verilen sözde durulmalı.
okadar çok sinirliyim ki nerden başlasam bilmiyorum içimi biyerlere dökmessem sinirden patlıycam biz 2 yıl önce ev aldık kayınpederimden borç para alarak kredi çekmektense kayınpederime aydan aya öderiz dedik buarada ben bütün altınlarımı satmak zorunda kaldım evi aldıktan sonra ben hamile kaldım ve ikiz bebek olucagını ögrendik baya riskli bir gebelikti her hafta doktora gitmem gerekiyordu ve buda bizim para durumumuzu baya bi etkiledi ve borcumuzu ödeyemedik bebeklerimiz doğduktan sonra aydan aya eşim 2 milyar ödemeye başladı bu arada kaynım iflas etti ve tekrardan işyeri açmak için kayınpederimden baya yüklü miktar para aldı ve eltimin bilezikleri bir sürü altınları vardı onlara hiç dokunmadılar işyeri açtı işleride iyi gidiyo babasınada ödeme yapmıyo biz enayi gibi hem bieziklerimden oldum hemde her ay k.pederime ödeme yapıyoruz dün akşam kayınpederim arada çocukları sorma bahanesiyle diyo ki sor Bakalım A.ya parayı bankaya yatırmış mı okadar sinir oldum ki öbür oğluna ne altınlarını bozdurdu nede parasını istiyo biz enayi gibi her ay para ödeyelim eşime dedim ki sende ödemiyosun 3 ay para felan yatırma hesabına bakalım ne diycek okadar yıprandım ki bu konuda çıldırmak üzereyim bu yüzden eşimle kavgalarımız başladı he bide kayınmlar babasına çok yakınlar aynı yerde oturuyolar kaynanam yapar yemeklerini onlarda akşam yemeklerini yer yatmaya evlerine giderler bizim bir sürü masrafımız var onlar ne yapıyo hiç bi masraf Allah aşkına bişey söyleyin ya ben abartıyomuyum bu arada eltimde çok kıskançtır ikizlerim oldu diye çatlıyo kusura bakmayın valla daha anlatıcak çok şey varda beni yoran konu bu
cnm ben borcunu ödememesini söylemedim. diğer yorumuma bakarsanız öde dedim. tabiki kp istediğini yapar. ama evlatların arasında ayırım yapılmamalı bana göre. hiç etik değil. insanın içini acıtıyor çünkü. benim kv de ayırım yapar ordan bilirim. kendi kızına borç bulur altın takar toruna bize boş gelir. bu ayırım değilde nedir.
iyi de siz başta öyle anlaşmışsınız adam da size o parayı o şekilde vermiş..
almasaydınız o zaman..
o onun kendi oğulları arasında verdiği bi karar..
bence size laf düşmez..
cnm ben borcunu ödememesini söylemedim. diğer yorumuma bakarsanız öde dedim. tabiki kp istediğini yapar. ama evlatların arasında ayırım yapılmamalı bana göre. hiç etik değil. insanın içini acıtıyor çünkü. benim kv de ayırım yapar ordan bilirim. kendi kızına borç bulur altın takar toruna bize boş gelir. bu ayırım değilde nedir.
Yine de tepki verecek, adalet ve eşitlikten bahsetmesi hakkı olan kişi konu sahibi değil eşi.
1. siz kayınpederinizden borç almışsınız bankaya değil sana ödeyelim demiş ve bir söz vermişsiniz bunu ödemek zorundasınız.
bankadan alsaydınız çocuğum oldu canım yatırmak istemiyormu diyecektiniz...
2. eğer kayınvaliden sana dese ki sende yakınımıza taşın burdan ev al. yemekleri beraber yiyelim sen yatmaya çık muhtemelen hayırrrr derdiniz üstelik evimde yemek yiyemiyorum diye hayıflanırdınız...
3. kimse ikizleri oldu diye kıskançlıktan çatlamaz sadece ayy Allah yardım etsin der... nerden mi biliyorum en yakınımın ikizleri var.
kp deseydi ki ben para veremem gidin bankadan çekin
bankaya zaten ödeyeceklerdi hem de milyarlarca faizle
ayrıca da olaylara bu kadar kesin bakmamak gerek.
ondan paranın gerisini almaz belki ama
vefatında konu sahibinin eşine fazladan bişey bırakır
ya da farklı bi konuda ayrıcalık yapabilir
ki evladı madur olmasın onca faiz ödemesin diye çıkarıp parasını veren
bi adamın kötü kalpli ve ayrımcı bi insan olduğunu düşünmüyorum ben
gidip güzellikle konuşulursa eminim bişey olacaktır
hemen böyle yok biz enayi miyiz
ben de ödemem
git söyle ödemiycez gibi planlar hiç hoş değil.
konu sahibi biraz iyi yanından baksaydı durumuna
daha iyi şeyler olabilirdi.
1. biz bu parayı öyle yada böyle zaten ödiycez kalmıycak yani
2.ben kabul etmezdim çünkü kayınvalidemi eşim ahçı gibi hep o yemek yap sen ye diye kullandırtmaz dı
3. evet fesat olmayan kimse kıskanmaz sadece eltim kıskanır çatlar hareketlerinden ve bana söylediklerinden yola çıkaraktan söylüyorum
kp deseydi ki ben para veremem gidin bankadan çekin
bankaya zaten ödeyeceklerdi hem de milyarlarca faizle
ayrıca da olaylara bu kadar kesin bakmamak gerek.
ondan paranın gerisini almaz belki ama
vefatında konu sahibinin eşine fazladan bişey bırakır
ya da farklı bi konuda ayrıcalık yapabilir
ki evladı madur olmasın onca faiz ödemesin diye çıkarıp parasını veren
bi adamın kötü kalpli ve ayrımcı bi insan olduğunu düşünmüyorum ben
gidip güzellikle konuşulursa eminim bişey olacaktır
hemen böyle yok biz enayi miyiz
ben de ödemem
git söyle ödemiycez gibi planlar hiç hoş değil.
konu sahibi biraz iyi yanından baksaydı durumuna
daha iyi şeyler olabilirdi.
valla cnm kv kp haksızlık yapınca eşi olduğuna göre oda karışır bana göre. niye evliyizki o zaman . eşine yapılan konu sahibinede yapılmış olmuyormu. bir haksızlık varsa bu konu sahibinide eşinide etkiler haliyle. empati yapalım. bize olsa ayırım yapıyolar diye kıyameti koparırız. burdan konuşması kolay oluyo
Empati yapmadan yorum yaptığımı nereden biliyorsunuz?
Bankaya faiz ödeme ben vereyim sen bana öde diyen babanın oğluna ayrımcılık yaptığını düşünmüyorum. Konu sahibi borç olarak almış o parayı borcu az olsun diye altınlarını satmış. Eltisinin altınlarına kafayı takmış. Onun ki duruyor benimki niye durmuyor diyor.
Borcunu ödeyecek kadar geliri var demekki eşinin. Yatıp kalkıp dua etsin şükretsin. Kimseye muhtaç değil minnet duymayacak. (ben empati yaptığımda tek düşünebildiğim buydu)
Ayrıca kaynı ve kayın pederi arasındaki borç durumu konu sahibini ilgilendirmez. Kocasını da ilgilendirmez. Nitekim borcun tarafı değiller. Duygusal bir eşitsizliği hissedecek kişide eşidir. Ne olursa olsun öz baba gibi sevemez kayınpederi.
Hatta konu sahibinin ilk mesajında benim algıladığım " eltim ve kaynım kayın pederimi yoluyor ben de bunu kıskanıyorum" şeklindeydi.
biri sizi haksızlığa düşürse kendinizi savunduğunuzda siz kıskançlıkmı yapmış oluyorsunuz kardeşler arasında ikilik olmamamlı ben bunu savunuyorum he tabi konuda elti olnuca hemen kıskandı oluyo Allahım şahidim benim fazlam var eksiğim yok
Burada siz bir haksızlığa düşmemişsiniz ki ? Neyin haksızlığından bahsediyorsunuz ?
Ben aynı durumu kendi babam ve kardeşim için düşündüm. Kardeşimin babama borcu yada ondan aldığı (hibe) para beni ilgilendirmez. Çünkü "benim o parada gözüm yok" tam olarak sizi rahatsız eden durum bu. Sizin kayınpederinizin parasında gözünüz olduğu. Kocanıza da bu yönede baskı yapıyorsunuz.
Allah aşkına ikizleriniz oldu diye eltiniz neden kıskansın? Sizin yaptığınız kıskançlık değil mi yani ?