Kayınpederim, "gelinliğin türbanlı olacak!" dedi. Fikir istiyorum arkadaşlar..

her şerde bi hayır vardır..kayınpederinizin zorlaması kötü ancak belki de kapansanız kendinizi dha mutlu hissedecksiniz...
ki sadece başınız kapalı değil galba..giyimim tesettürlü demişsiniz...

Merhaba şikayetinizi yada sorununuzu herne olarak adlandırıyorsanız konunuzu okudum
Böyle bir konuda zannımca içimden gelen ne ise onu yapardım galiba ben çünkü evliliğim bana başkalarının istekleri ile yaşarsan bazı olguları kendi isteklerinin hep ertelendiğini öğretti konu farklı tabi ama o üzülmesin şu üzülmesin derken siz benliğinizden çıkıyorsunuz
Diğer bir yorumum ise yaşanmış bir şey böyle kapalılığa önem veren bir aile aynı sizin k.pederiniz gibi bu kişinin eşi tarafıda baskı yapıyor
(bu gösteriş işi değildir islam dininde bu kadınların üzerine farzdır bir çok kişi bunu bilmeye bilir ama diretmekte çok aşağılayıcı Rabbim herkesi kendi ameline göre haşredecek)
Neyse kadın eşi için örtünüyor örtünüyor ama bildiği kadarıyla bide isteksiz olunca bilsede bilmiyor gibi kıyafetler normal açık bir insanın giyimi gibi kullar biraz uzun kapri kol pantolon dar baş kapalı ama saç görünüyor neyse kıyafetler alınıyor felan kadın belki ailesinden öyle bir şey görmediği için bilmiyordu belkide neyse çok uzadı bir iki yıl böyle geçiyor eşi bakıyor oldu olacağı yok kadın isteksiz isteksiz kapanıyor. eşi diyor ki açıl ben seni açık beğendim istemiyorum örtünme ondan beridir kadın açık
Bu iş baskı ile olacak birşey değil içinden gelmiyorsa yapma ama içinden gelerek yapar isen hem bu dünyada hem ebedi alemde bu belki senin kurtuluşun için vesile olur din güzel ahlaklı kimseler yetiştirir bunu k.pederin yada bir başkası istiyor diye düşünme ve o kadar kapalı teseddürlü insan tanıyorum ki kapalı hali açık halinden çok çok güzel Size önerim bunu istek olarak algılamayın yada ben bunu yaparsam bana her istediklerini yaptırırlar diye de düşünmeyin bu iş kolay değil teseddür fedakarlık ister, bağlılık ister, sorumluluk ister, en önemlisi de kulluk bilinci ister seçim sizin en güzel yol gösteren kişinin vicdanıdır eğer tarafsızca yaklaşıyor ise önünüzde iki yol var düşünün bence bir yolunu bulacaksınız

Böyle bı aılesı oldugunu nısanlın bılmıyor muydu?Pekı evlendıkten sonra kayınpederınle aynı sehırde mı yasayacaksınız..?Bence mantıklı olan kucuk bı nıkah yapıp o gelınlıgı gıyebılırsın,fakat sonrasında acık kalmak sartıyla..?

Bende evlenmeden once aciktim banada ayni baski uygulandi kayinpederim tarafindan dugunum nisanim hepsi kuranlk oldu ve ben tesetturlu giyindim simdiki durumumsa evimin hicbiryerinde ne nisan ne dugun fotografim var dugun cd sinj bir kere acip izlemedim saclari su dalgasi olan gelknleri gorunce oturup agliyorim bir kere evlendim ve cok pismanim nasil karistirdim nasil istedigimi yapamadim diye simdi zamanj geri alsalar ve bana ayni teklifle gelseler askimdan olsemde yol veririm kimse hint kumasi deil ve sunu bil o zaman izin verdigim icin simdide devam ediyo pantolon giydirmiyo karisiyo kiyafetime kayinpederim ve asiri derece sinir bozucu bir durum lutfen yakma kendini

helal olsun. ya . herkes sizin gibi olabilse keşke

Kimse baskiyla zorlamayla istemedigin bisey yaptiramaz ki tabiki de kabul etme kapanmak istemiyosan. Millet ne derse desin konhsur konusur susarlar acik olank ayip bisey mi. Oglu evlenicek senle valla bu kadar karismasina luzum yok ayri sehirlerde yasiycakmissiniz zaten

Bence de arkadasum mutlu olamazsin.benim de kayinpeder alkoligin tekiydi ama cevresi hep kapaliymis kapan die israr etti.bir sustum iki sustum sonunda fena patladum.benim de cevremde alkol alan yok sen once git kendi pis nefsine sahip cik.kapanirsam allah icin kapanirim sen ayyas ayyas gezipye benim yasama seklume mudahaleedemezsin dedim.adam simdu kuzu gibi....(tabi oglu triplerde babasina boyle davranamazmisim)

Demekki evlendiğinde hep babasının dediğini yapacak , ailesi ön planda sen 2 ,planda olacaksın ,artık sen evliliğini nasıl hayal ettysen asla öyle olmayacak, sen kırıl ama babam kırılmasın gibi bir tavırları var ,aşk uğruna çok şeye katlanacaksın, fedakarlıkta bulunacaksın , bazı erkek dimdik durur bazısıda pısırık olur ,işin zor

Bunu en başından konuşmanız gerekmez miydi? Çok geç kalmışsinz. Senin kararina saygı duyulması gerek. Gerci en baştan söyleseler belki de istemeyecektin evlenmeyi. bilerek yaptılar.

Bunu en başından konuşmanız gerekmez miydi? Çok geç kalmışsinz. Senin kararina saygı duyulması gerek. Gerci en baştan söyleseler belki de istemeyecektin evlenmeyi. bilerek yaptılar.

Merhaba, en başından konuştuk nişanlımla aslında, biliyordum muhafazakâr ailesi var. Benim de öyle.. Evlilik sonrasında kapanmam için ılımlıydım ve nişanlım da bunu bekleyecekti sabırla. Buraya kadar tamamdı. Nişanlığım son derece sade ve kapalı bir elbise idi ve evde yaptık nişanı. Ailesi beni pantolonla görmedi hiç. Yani anlayacağınız saç benim sınırımdı, geri kalan hep nişanlıma uyum Sagladim. Birbirimize saygı duyduk. Ama babası bir anda gelinlik niye kapalı olmasin ki diye düşündü sanırım. Gelinliğim tesettür bir gelinlik olmasına rağmen, türban da olsun istedi.. şart koştu.. Gelinliğimin sacina karisilacagini hiççç düşünmemiştim

konu sahibi nişanlının karakteri belli. babasını dinliyor. bu şekilde babanın hükmünün geçtiği,herşeyinize karıştığı bir evlilik olacak bu
peki senin kararın nedir. devammı

Bu gün ailesinin yaşadığı şehre gidecek konuşmak için.. ben kabul edemem böyle birşeyi. Ve nisanlimin da benim arkamda ne kadar durabileceğini görmek adına, kendi özel sınırlarını koruyup koruyamamasini tayin etmek adına güzel bir sınav olduğunu düşünüyorum.. Eğer ısrar gelirse tabii ayrılmak zorundayım.. 30 yaşındayım. Huzurlu bir yuva kurmak istiyorum

çok doğru bir karar verdiniz. 30 yaşındasınız. buna aileniz< karışmadı. elin adamı hiç karışamaz. hakkınızda hayırlısı neyse o olur umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…