• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınpeder ve kaynanam benle konuşmuyor..

var görümce, hatta hamıle şuan
çocuğunu da annesıne bırakmak ıstıyor hemde.

yanlış hatırlamıyorum galıba.

A tamam önceki konudan hatırladım canım.O zaman tehlike çanları çalmaya başlamış.Umarım biz yanılırız düzelir her şey.Ya bunlar ne değişik insanlar ya.Gelini alana kadar hepsi melek sonradan ne oluyorsa 1 numaralı düşman ilan ediyorlar bizi.Yıllardır çözemedim ya.

Valla arkadasim dogruyu soylemek gerekirse uslubunu hic begenmedim.
Ergenden farkin yok. Buyukler konusurken kendini bagirarak savunma ihtiyaci duyman cok yanlis.
Hakliyken haksiz yerine dusurmusun kendini. Ailen senin huyunu suyunu bilmiyormu?
Onlar seni savunmasi gerekirdi, bizim kizimiz aliskin degil evi benimsememe sebebini ailen soylemeliydi.
Misafir varken bir kac dkligina odana gidiyosun, ayni seyi bende yapiyorum,
bize bir kac dakika geliyosa bizi asagida bekleyen benim dururmumda anneme bu bir yarim saatmis gibi gelebilir.
Sonucta hizmet etmeni bekleyen var. Kolay degil, ama senin elinde hakli oldugunu gostermek.
Bu sadece saygi cizgilerinin icinde olur.

A tamam önceki konudan hatırladım canım.O zaman tehlike çanları çalmaya başlamış.Umarım biz yanılırız düzelir her şey.Ya bunlar ne değişik insanlar ya.Gelini alana kadar hepsi melek sonradan ne oluyorsa 1 numaralı düşman ilan ediyorlar bizi.Yıllardır çözemedim ya.

sorma yaa, her şeyi geçtim
durmadan dünürünün evine gidip, kızını şikayet etmek nedır yaa:19:

Umarım işin içinde bir de görümce yoktur canım.Çünkü bu tip ailelerde en tehlikelisi görümce olur.Kayınvalide,kayınbaba yeri gelince seninle diyalog kurar belki oğullarını hatrına ama o görümceler mutlaka bulurlar kavga çıkaracak bir şey.(Lütfen her görümce alınmasın bu yazdıklarıma.)Ayrıca çekip gidersen,arayıp sormazsan,onlar surat yapınca sen de yaparsan bir süre sonra eşin de seni suçlar.Erkekleri aynı fabrikadan çıkan fakat dış görünüşleri ve bir kaç kişisel özelliklerin farklı olduğu makinelere benzetiyorum bazen.
görümcemde var hamile bebeği kaynanam bakıcak

kadının görevi hizmet etmek kocamıza hizmet etmeliyiz diyen sen değil miydin yanlış mı hatırlıyorum? buyur et hizmet işte biri eşin diğeri eşinin ailesi, hepsine bak, isteyene mutfaktan suyunu getir, sofrayı kur, temizlik yap hizmetçilik değil bu sonuçta değil mi görevimiz?

eşin sana ayrı ev açmaktan aciz, anasına babasına karşı korumaktan aciz kusura bakma da bu olayların sorumlusu eşin tamamen. kimseye minnet etmeseydiniz seni ezdirmeseydi şimdi bu dertlerinin hiç biri olmayacaktı ama sen hala hizmettesin görevdesin.

ben olsam çekerim resti ya ayrı eve çıkarız ya ben babamın evine gidiyorum derdim, gerçi ben olsam kaynanamın evine gelin gitmezdim o da ayrı bir mesele. iş bulabiliyorsan bir işe girmek de ayrı eve çıkana kadar seni onlarla yüzgöz olmaktan kurtarır. illa kalifiye bir iş olmasına gerek yok, güvenilir bir evde çocuk baksan hem ayrı eve çıkabilmek için maddi imkanınız artar hem de tüm gün eşinin ailesiyle muhatap olmak zorunda kalmazsın.

karşındaki insanlar sana değer vermiyor, sen kendine değer vermezsen kimse sana değer vermez zaten unutma. kimse kimsenin işini yapmak zorunda değil eğer birilerine muhtaç değilsen tabii ki. sen de kimseye muhtaç olma ki böyle davranamasınlar bir daha.

ben 23 eşim 24 canım

eşin daha çocuk aslında..
bayanlar daha çabuk olgunlaşır, yanlış anlama sakın beni
şuan eşinin beyın yaşı 15 oluyor
erkekler çok geç olgunlaşır.

baksana, evde kıyametler kopuyor, kayınvalıden kafasına göre hareket ediyor
ama eşin hala seni suçluyor.

bu olanlar yuzunden kvde kp.ne kınlenıyorsun belkı ama ınan yalnış adreesı muatap alıyorsun bu olanların tek suçlusu eşin

akıllı bı erkek annesının babasının evıne evlenırmı

bukadar olay oluyor açtığın konulardan bılıyoruz hep kvde kp sen varsın eş yok bahsı bıle geçmıyor nerdeyse

senın eşinin yapısı buyken ıstediğin kadar uzul kırıl malasef bu hep böyle devam edecek insanında yapısı karakterı değişmıycene göre ya oldukları gıbı kabullenmeye bak yada malum son çocuk olmadan bı karar ver ayrı evede çıksanız ki asla çıkacak gıbı görünmuyor eşin yıne değişmez kvden hep sorun olacak çünkü oğlundan çekinmıyor ben bunları yaparsam bna kımse bişidiyemez dıyor oyuzden ıstediklerı gıbı davranıyorlar helekı senın ayrı ev isteğinide bılıyorlarya ıyıce sapıtırlar

Son düzenleme:
Valla arkadasim dogruyu soylemek gerekirse uslubunu hic begenmedim.
Ergenden farkin yok. Buyukler konusurken kendini bagirarak savunma ihtiyaci duyman cok yanlis.
Hakliyken haksiz yerine dusurmusun kendini. Ailen senin huyunu suyunu bilmiyormu?
Onlar seni savunmasi gerekirdi, bizim kizimiz aliskin degil evi benimsememe sebebini ailen soylemeliydi.
Misafir varken bir kac dkligina odana gidiyosun, ayni seyi bende yapiyorum,
bize bir kac dakika geliyosa bizi asagida bekleyen benim dururmumda anneme bu bir yarim saatmis gibi gelebilir.
Sonucta hizmet etmeni bekleyen var. Kolay degil, ama senin elinde hakli oldugunu gostermek.
Bu sadece saygi cizgilerinin icinde olur.
bağırarak savunma derken ben o anda kendimi tutamıyorum zaten psikolojim bozulmuş ilaç kullanıyorum hani elimde olayan bişey haksızlık olunca böle oluyorum ve suçlu durumuna düşünüyorum evet..

kadının görevi hizmet etmek kocamıza hizmet etmeliyiz diyen sen değil miydin yanlış mı hatırlıyorum? buyur et hizmet işte biri eşin diğeri eşinin ailesi, hepsine bak, isteyene mutfaktan suyunu getir, sofrayı kur, temizlik yap hizmetçilik değil bu sonuçta değil mi görevimiz?

eşin sana ayrı ev açmaktan aciz, anasına babasına karşı korumaktan aciz kusura bakma da bu olayların sorumlusu eşin tamamen. kimseye minnet etmeseydiniz seni ezdirmeseydi şimdi bu dertlerinin hiç biri olmayacaktı ama sen hala hizmettesin görevdesin.

ben olsam çekerim resti ya ayrı eve çıkarız ya ben babamın evine gidiyorum derdim, gerçi ben olsam kaynanamın evine gelin gitmezdim o da ayrı bir mesele. iş bulabiliyorsan bir işe girmek de ayrı eve çıkana kadar seni onlarla yüzgöz olmaktan kurtarır. illa kalifiye bir iş olmasına gerek yok, güvenilir bir evde çocuk baksan hem ayrı eve çıkabilmek için maddi imkanınız artar hem de tüm gün eşinin ailesiyle muhatap olmak zorunda kalmazsın.

karşındaki insanlar sana değer vermiyor, sen kendine değer vermezsen kimse sana değer vermez zaten unutma. kimse kimsenin işini yapmak zorunda değil eğer birilerine muhtaç değilsen tabii ki. sen de kimseye muhtaç olma ki böyle davranamasınlar bir daha.

ben o hizmet konusunda sözümü geri aldım cnm saçmalamışım akıllandım birden
çünkü gerçektn kimseye yaranılmıor.
iş den haber bekliorum 1haftadır yarın gidicem nolursa olsun gircem biyere

bu olanlar yuzunden kvde kp.ne kınlenıyorsun belkı ama ınan yalnış adreesı muatap alıyorsun bu olanların tek suçlusu eşin

akıllı bı erkek annesının babasının evıne evlenırmı

bukadar olay oluyor açtığın konulardan bılıyoruz hep kvde kp sen varsın eş yok bahsı bıle geçmıyor nerdeyse

senın eşinin yapısı buyken ıstediğin kadar uzul kırıl malasef bu hep böyle devam edecek insanında yapısı karakterı değişmıycene göre ya oldukları gıbı kabullenmeye bak yada malum son çocuk olmadan bı karar ver ayrı evede çıksanız ki asla çıkacak gıbı görünmuyor eşin yıne değişmez kvden hep sorun olacak çünkü oğlundan çekinmıyor ben bunları yaparsam bna kımse bişidiyemez dıyor oyuzden ıstediklerı gıbı davranıyorlar helekı senın ayrı ev isteğinide bılıyorlarya ıyıce sapıtırlar

artık sapıttılar zatn koskoca kayınpeder bile yazık çok yazık...
eşim e de çok kızgınım kiraya çıkmıo diye bazen pişman bile olyorum onla evlendime

işin gerçekten çok zor.
eşinde iş olsa, kayınvaliden sana etmediğini bırakmadığı zaman
eşin hakkından gelırdı, ama kımse de iş yok:19:

6 ayda bu hale gelınır mı yahu.

Son düzenleme:
benim bile içim şişti inanın sizin sorunlarınızı okurken hiç mi güzel gününüz yok sizin.. aileniz nasıl izin veriyor bunların yaşanmasına, anladığım kadarıyla durumları iyi, sağlıkları yerinde, bu nasıl iş gel artık kızım bitsin bu iş diyemiyorlar mı hele ki kayınvalideniz sizi şikayet ederken, başka bi anne olsa madem beğenmiyorsanız kızımı bu akşam evinize anne oğul dönün derdi.. ya siz eşinize aşırı derecede bağımlısınız aileniz de bunu bildiğinden olaya müdahale etmiyorlar ya da aileniz çok vurdumduymaz..

Nedir senin bu çektiğin canım ya, inan şu yorumunu okudum okurken sinirden titreme tuttu içimi, tuhaf bir sıkıntı girdi içime sanki ben yaşıyorum şuan o durumu.. Allah sabır versin sana, şu psikolojik baskı var ya inan fiziki şiddetten beter.. İlahi adalet yanlarına bırakmaz, seni mumla aratsın onlara, öyle bir kapına düşsünler muhtaç olsunlar ki, sen de vicdanının sadakası olarak onlara el uzat, işte o zaman bu dünyalığını almış olursun, diğer taraf içinse böyle kolay kurtulamayacaklarını bilerek için bir nebze rahatlasın lütfen.. İş eşinde bitiyor aslında, ben onun yerinde olsam böyle huzursuz bir evde, böyle eşimi ezdirmektense, 1000 tl maaş alırım 700 kira veririm yinede çektirmem bu eziyeti aileme.. Allah yar ve yardımcın olsun canım, tezinden kurtulman dileğimle inşallah..

sanırım yorumcularla aynı duyguları taşıyoruz: gıcığız kaynana ve eşine :27:
buradan biz deli olduk .

kayınpederi saymıyoruz bile, o etkilenen biri.
kim ne yöne çekerse, orada.

Son düzenleme:
biliyosunuz eşimin ailesiyle yaşıyoruz....geçende demiştim diğer konumda cumartesi eşim beni annemlere bırakcaktı iş çıkışı oraya gelcekti kalıcaktık ikimiz..giyindik çıkarken kaynanam" nereye "dedi "beni annemlere bırakcak "dedim.."anne sizde gelin akşam çay içeriz "dedim cevap " gelmemiz lazım zaten annenle konuşucaklarım var babanda babanla konuşcak "dedi imalı imalı..ve benim sinirlerim boşandı...ne konuşacaksın noluyor dedim ses etmedi ...neyse annemlere gittim ağladım böle böle dedi diye onlarda çok kızgı bana bi huzur vermediği için..artık kabak tadı verdi kiralık ev bulup çıkıyosunuz biz eşyanızı alırız dediler saolsunlar bayağa karar vermiştik..akşam geldiler kavga oldu ben bağırdım çağırdım çünkü artık burama kadar gelmişti babam kayınpederim kaynanam annem falan konuştuk bazı şeyleri kaynanam özür diledi bugün evde çıkarken dediğim çok yanlıştı alan dedi ..kocasını aramış hemen ben evden hırlsa çıkınca o laftan sonra..ben böle bi hata yaptım demiş kayınpederde bağırmış çağırmış ona...kaynanam anneme benei şikayet etmiş misafir gelince odaya kapanıyomuşum..resmen iftira...yanlızlığa alışık biri olarak her akşam gelen misafirlerini kafam götürmediği için 2-3 dk lına odama gelip geri yanlarına gidiodum bunu abartmışta abartmış...sonra ben ailemin yanına 1 haftalına kalmaya gidiyorum arada .çünkü psikolojikmen ççktüm kolay değil bir yaşamak ..gidip kafa dinliyodum..bunu şikayet etmiş yok evinde alışamaz falan diye..bende herkezin içinde sinir krizi geçirdim ufak da olsa bayağa bi savundum kendimi ..orası benim evimmide benimseyecem tek birşey mi var bana ait o evde koltuklar beyaz eşyalar benimmi de sevip vebimseyecem kendi evim gibi dedim...babam kaynatama yazın çıksın bunlar dedi..o da çıksınlar ama bizden çoook uzak olsunlar dedi...öyle böyle mecburen eşimin ve ailemin yazın o evde çıkıcaz sözüyle bu eve geldim yine ama sanmıyorum bu yaz çıkıcamızı eşim asla kiraya çıkmıyor ev almak da kolay değil öyle böyle geldim bu eve....ama cehennemmi belli değil..koskoca kayınpeder benle konuşmuyor ..çock gibi benim olduğum odaya bile gelmiyor...ben oturma odasında eşimle tw izliyorum yemeğini yiyip odasına gidiyor yatıyor..kaynanam bağıra bağıra niye böle yapıyon gel aşkım diyor kocasına bana bakarak üflüyor..ben şaşkınlıkla koskoca insanların bana yaptıklarını izliyorm anlam vermeye çalışıyorum...bu akşam dedim büyüklük bende kalsın" baba çayın bitmiş doldurayım mı " dedim " yok" dedi...kızına dedi doldur diye....al işte....artık yaşanmıyor...bitti hepsi kafamda kalbimde...elim kolum bağlı gidemiyorum...nereye gidicemki zaten..ailem hergün arıyor iyi ol takma boşver biz burda rahat edemiyoz diyo..ama şu yaşananları bilmiyolar..aslında söylemekten bıktım onlara içime kapandım artık ...kendimi savundum diye suçlu oldum...bu evde yemekde yiyemiyorum artık ben yerken bişe düşünürler diye...kaynanamda benle konuşmuo bende konuşmuyorm ..huzurum yok...yoruldum ..7 ay da çok yordunuz hakkımı helal etmiyorum
kiyamam ben sana taze gelin:))
Hem üzüldüm hemde, şu yemek yiyemiyorum demene güldüm:))
Ben olsaydım, herhalde açlıktan öldürdüm:)
Konuşmamalari belki daha iyidir, bu yüzden taşinmaniz hızlanır.
Cok üzücü böyle küçük çocuklara, gençlere kötü davranıyorlar ya, Allahdandami korkmuyorlar.

Yapacağın tek şey kafgadan uzak ve kesinlikle müdahale etme artik!
Yoksa suçsuzken suclu duruma düşersin, eşinin gözünde:)
Yine arada bir, cayini doldur, saygida kusur etme. Elbet iyilik iyi kişinin tarafina gecer.
Ve eşin böyle olmayacağını o kafasına sokar.

Misafirler geldiğinde ben baba evinde ikin, iki dakika bile inmezdim be, gördünümu hicde baba evi gibi tatli degil.
Başda kandiriyorlar, kendi kızımız, gözümüz gibi bakarız ama sonrs:1:

Sen iyi ol belki bir gün utanirlar, gerci millete utanma yokki:27:

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında ne desek boş.Her şey eşinde biter.Tartışma çıktığı anda,ya da surat yapıp seninle konuşmadıklarında bence hemen nedenin sormalıydı,seni savunmalıydı.Ama annem babam diye onlara biraz torpil geçmiş gibi.Kim kendi evinde oturmak istemez ki?Söylemeden geçemeyeceğim alınma ama kayınvaliden de biraz cins doğrusu.Var yok 1 tane gelinin var aynı evdesin,ne bu hırçınlık?Ayrı eve çıkma kararınızı destekleyeceğine köstek olmuş.

Son düzenleme:
Nedir senin bu çektiğin canım ya, inan şu yorumunu okudum okurken sinirden titreme tuttu içimi, tuhaf bir sıkıntı girdi içime sanki ben yaşıyorum şuan o durumu.. Allah sabır versin sana, şu psikolojik baskı var ya inan fiziki şiddetten beter.. İlahi adalet yanlarına bırakmaz, seni mumla aratsın onlara, öyle bir kapına düşsünler muhtaç olsunlar ki, sen de vicdanının sadakası olarak onlara el uzat, işte o zaman bu dünyalığını almış olursun, diğer taraf içinse böyle kolay kurtulamayacaklarını bilerek için bir nebze rahatlasın lütfen.. İş eşinde bitiyor aslında, ben onun yerinde olsam böyle huzursuz bir evde, böyle eşimi ezdirmektense, 1000 tl maaş alırım 700 kira veririm yinede çektirmem bu eziyeti aileme.. Allah yar ve yardımcın olsun canım, tezinden kurtulman dileğimle inşallah..
allah razı olsun canım
eşimin dünya umrunda değil nevarki diyor napıyolarki sana diyor
buakşamki çay olayından babasının benle konuşmadığından bile haberi yok
artık yoruldum ona kendimi savunmaktan kendi görsün artık ya görürse tabi oda
kendisi maçtan geldi uyuyor yanımda
benimse içim yanıyor

Back