Kayınpeder ve kayınvalidemin geçimsizliği

yagmurluhavaaaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2024
14
6
1
23
Kızlar merhaba..ben 1 senelik evliyim ve gahet sağlıklı bi aile ilişkimin olduğu ortamda büyüdüm. Eşim tek erkek çocuk ve babasıyla beaber ticaretle ilgileniyolar mecburen iş ilişkileride oldugu için iç içiceyiz. Fakat biraz uzakta oturuyorum en basından sorun olucagını düşünüp evimizi biraz uzaktan almıstık yani arabayla 10 dk falan yuruyuş yolu mesafesinde her neyse ikiside bana karşı inanılmaz iyiler tek tek kayınpedermden tek kötü sözü bırakın davranıs bile görmedim kızıyla beni bir tutar babamdan bile hassas davranır harçlığımı verir ki calısıyorumda geçen fırında elimi yaktım gözleri doldu bizim yüzümüzden falan yemeğe davet etmiştim yani böyle bi davranısı var bana kayınvalidemde aynı sekilde çalışmıyor evde ne istesem ikiletmez hatta istemiyorum diye kızar arkadas gibiyiz fakat işin aslı beni rahatsız eden noktası karı koca ikisinin asla anlaşamaması arkadaşlar bu zamana kadar bu yılları nasıl devirmişler ben anlamıyorum en büyük kavgalarıda sürekli kayınvalidemin anne babasına kayınpedermin gitmemesinden kaynaklanıyo kayınvalidemin annesi 70 yasında hala fabrikada calısıyor eşi hiç çalışmamıs hep kadın calısmıs o yemiş tabi geçmiştede bazi şeyler yasanmıs olabilir ama yaşlılar sonuçta kayınvalidem babasını doktora götürüyo falan onalra hiçbişey demiyo ama atıyorum o gun aynı hastaneye götürülcek arabasına bile almıyo ve benimde sahit oldugum bi kaç konu daha rahatsızlık duyuyorum bu şekilde bize yansıtılmasından haftada 7 gun varsa 5inde kayınvalidem eşine laf sokucu söz paylaşıyor yani sonucta benim eşimle olan ilişkim önemli ama annem ekli mesela kime yazıyo diye sorunca utanıyorum yada en basit örnek bu ilk kez oldu bidahada asla olmıcağını söyledim baya buyuk kavga etmişler kardeşi eşimi aradı abi durduramıyorum diye eşimde ikisinede ayrı ayrı cok düşkün ve annesiyle babasının böyle anlasamamasından benimde bjnlaraışahğt olmamdan çok utanıp çekiniyo o yuzden onu kırmamak için bişey de diyemiyorum mecburen annesini o gece eve getrdi kadın ağlamaktan gözleri şişmiş yani kimde hata vardır yoktur bilemiyorum o gün sadece dedim ki bunları yeni evli olduğumuz için bizim yapmamız gerekirdi ben tam tersini yaşıyorum bu durumlara şahit olup ikisindende sogumak istemiyorum dedim onlaeın böyle anlaşamaması ve bana yansıması beni çok rahatsız ediyo

Annenizden niye utanıyorsunuz ki kime yazdıysa yazmış kayınvalideniz.
Onların karı - koca ilişkisi sizi bu kadar etkilememeli. Öyle böyle yılları devirmişler.
Sizden önce de böylelermiş, bundan sonra da böyle giderler.
Anneniz sorarsa sorsun, ben bilmiyorum birine kızmıştır der geçersiniz en fazla
Yani kv ve kp evlilik ilişkisi sizi geçtim hadi annenizi hiç ilgilendirmez ki.

Kızlar merhaba..ben 1 senelik evliyim ve gahet sağlıklı bi aile ilişkimin olduğu ortamda büyüdüm. Eşim tek erkek çocuk ve babasıyla beaber ticaretle ilgileniyolar mecburen iş ilişkileride oldugu için iç içiceyiz. Fakat biraz uzakta oturuyorum en basından sorun olucagını düşünüp evimizi biraz uzaktan almıstık yani arabayla 10 dk falan yuruyuş yolu mesafesinde her neyse ikiside bana karşı inanılmaz iyiler tek tek kayınpedermden tek kötü sözü bırakın davranıs bile görmedim kızıyla beni bir tutar babamdan bile hassas davranır harçlığımı verir ki calısıyorumda geçen fırında elimi yaktım gözleri doldu bizim yüzümüzden falan yemeğe davet etmiştim yani böyle bi davranısı var bana kayınvalidemde aynı sekilde çalışmıyor evde ne istesem ikiletmez hatta istemiyorum diye kızar arkadas gibiyiz fakat işin aslı beni rahatsız eden noktası karı koca ikisinin asla anlaşamaması arkadaşlar bu zamana kadar bu yılları nasıl devirmişler ben anlamıyorum en büyük kavgalarıda sürekli kayınvalidemin anne babasına kayınpedermin gitmemesinden kaynaklanıyo kayınvalidemin annesi 70 yasında hala fabrikada calısıyor eşi hiç çalışmamıs hep kadın calısmıs o yemiş tabi geçmiştede bazi şeyler yasanmıs olabilir ama yaşlılar sonuçta kayınvalidem babasını doktora götürüyo falan onalra hiçbişey demiyo ama atıyorum o gun aynı hastaneye götürülcek arabasına bile almıyo ve benimde sahit oldugum bi kaç konu daha rahatsızlık duyuyorum bu şekilde bize yansıtılmasından haftada 7 gun varsa 5inde kayınvalidem eşine laf sokucu söz paylaşıyor yani sonucta benim eşimle olan ilişkim önemli ama annem ekli mesela kime yazıyo diye sorunca utanıyorum yada en basit örnek bu ilk kez oldu bidahada asla olmıcağını söyledim baya buyuk kavga etmişler kardeşi eşimi aradı abi durduramıyorum diye eşimde ikisinede ayrı ayrı cok düşkün ve annesiyle babasının böyle anlasamamasından benimde bjnlaraışahğt olmamdan çok utanıp çekiniyo o yuzden onu kırmamak için bişey de diyemiyorum mecburen annesini o gece eve getrdi kadın ağlamaktan gözleri şişmiş yani kimde hata vardır yoktur bilemiyorum o gün sadece dedim ki bunları yeni evli olduğumuz için bizim yapmamız gerekirdi ben tam tersini yaşıyorum bu durumlara şahit olup ikisindende sogumak istemiyorum dedim onlaeın böyle anlaşamaması ve bana yansıması beni çok rahatsız ediyo

kayınvalidem eşine laf sokucu söz paylaşıyor yani sonucta benim eşimle olan ilişkim önemli ama annem ekli mesela kime yazıyo diye sorunca utanıyorum

Wp durumlarına bakmamakta bir seçenek.

Hepsi size karşı çok iyimis. Onların karı koca ilişkileri sizi ilgilendirmez ki. Annenizin kadının paylaştığı şeyleri kime yazıyor diye sorması gereksiz bı detay zaten. Sizin bunun için utanmaniz da ayrı olay 😂 benim kv de paylaşır arada göndermeli şeyler ben gülerim. Ben nerden bileyim kime yazıyor deyip geçeceksiniz yani 😅

Bu zamana kadar gelmiş bir durumu siz artık düzeltemezsiniz. Sakın aralarına girip düzeltmeye çalışmayın eğer sizi rahatsız ediyorsa bu durumlarda da onlardan uzak durun yeterli. Kimseye bir şey açıklamak zorunda değilsiniz sizle ilgisi yoksa. kendi çekirdek aileniz ile mutluysanız ve size kimse bir şey demiyorsa gerisini boşverin

Annenize direk onlar öyleler boşver ben rahatım diyip tek seferde cevaplayıp geçebilirsiniz anneniz her durumunda soruyorsa oda sıkıntı sizde annenize sorma ben merak edip sormuyorum da diyebilirsiniz.

Kayınaileye gelınce onlar birbirini öyle sevıyor demek ki :) siz nie utanasınız

Size nasıl yansıyor anlamadım? Sizinle ilişkileri iyiyse, birbirleriyle olan ilişkilerinden size ne, annenize ne? İnsanların hayatlarına müdahil olmayın sizin yanınızda kavga etmiyorlarsa. Eşinize de laf sokup utandırmayın, elinde olmayan şeyler için

Son düzenleme:
beni rahatsız eden noktası karı koca ikisinin asla anlaşamaması arkadaşlar bu zamana kadar bu yılları nasıl devirmişler ben anlamıyorum

Anlamak zorunda da değilsiniz ki, sizi asla ilgilendirmez onların ilişkisi
Ayrıca annenizin wp durumlarını kim için paylaşıyor diye sorması da tuhaf, bakmayıverin :)

Asla karışma, mesafeli ol ve her kavgada size gelmelerini engelle buna izin verme...

Ohooo ben benimkilerin kaotik ilişkilerini burda yazsam sen bu durumu öper başına koyarsın😂
Eşimle aram iyiyse, bana da böyle anlattığın gibi davranıyorlarsa kendi kavgaları anlaşmazlıklarııı hiç umrumda olmazdı 😂 düşün benim kp ile doğru düzgün muhabbetim bile yok ona rağmen umrumda olmuyor kendi dertleri. Bananeee der geçerim 😂

Ohooo ben benimkilerin kaotik ilişkilerini burda yazsam sen bu durumu öper başına koyarsın😂
Eşimle aram iyiyse, bana da böyle anlattığın gibi davranıyorlarsa kendi kavgaları anlaşmazlıklarııı hiç umrumda olmazdı 😂 düşün benim kp ile doğru düzgün muhabbetim bile yok ona rağmen umrumda olmuyor kendi dertleri. Bananeee der geçerim 😂
😂😂😂😂😂😂😂 çokkk mantıklı

Bizimde ilk evlendiğimiz zaman böyleydi babası ayda 1 olay çıkarır kadını evden kovardı. Eşimi arayıp gel anneni al falan dediğide oldu. Arada 3 saatlik mesafe var. Bir kerede bizim evimizde kavga ettiler boşancam şu bu havalarda uçuştu. Kv de benim çocuklarım bana sahip çıkar kafasındaydı hep. Bende çok rahatsız olmuştum bu durumdan 40 yıl yaşamışsın beraber biz yeni evliyiz bizi bu şekilde huzursuz ettiler. Senin korkun da kv evi terk eder gelir diye düşünüyorsun anladığım kadarıyla. Ama onlar öyle alışmış sen mesafeli dur sana derdini anlatınca orta yollu cevaplar ver birbirlerine kinlenmesinler bunu eltim çok yapmıştı birbirine ne dedilerse arada gitti geldi söyledi iyice araları açıldı.

Bu yaşa kadar böyle bir ilişki dinamikleri oluşmuş.Baskalarinin yaşadıkları sizi niye utandırıyor ki.Onlarin sorunları.Size yansımadigi müddetçe hiç kafaya takmalik bir durum değil.Benim kv-kp aynı ,birbirlerine tahammülleri kalmamış kv surekli kp azarlar durur, digeri ona bağırır.Bana ne derim evim ayrı yolum ayrı .Çocuklarıma bana yansımadigi muddetce benlik sorun yok,utanmamda.
İkinisinide seviyorsanız ola ki haklı olan taraf sorulursa yada bir tarafta olman istenirse hiçbir şekilde karışmayın müdahil olmayın .

Eviniz ayrı yolunuz ayrı niye bu kadar dert ediyorsunuz ki aile ilişkilerini bilemezsiniz belkide kayınpeder gecmişte kayınpederi ile büyük sorunlar yaşamıştır adam hiç çalışmamış damat olarak belki de zamanında onların borçlarını ödemiş olabilir onlarının evini geçindirmiş olabilir ve artık adam bıkmış olabilir benden bu kadar artık ilgilenmiyorum demiş olabilir.

Cok ilginç geldi size bu kadar iyi olan insanlar ne var boyle durumlarda evinize geldiyse kayinvaldeniz tam tersi bir kadin olarak kol kanat germeniz lazim.Siz oyle buyumemis olabilirsiniz ama bu insanlarindan iliski dinamikleri boyle eşiniz naapabilir niye mahcup ediyorsunuz onu.Siz de artik o ailenin bir ferdisiniz begenmeseniz de.

Back
X