• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınbabamın izinsiz yatak odamıza girmesi

Doğulu olduğunuzun farkındayım da gereksiz hassasiyet gösteriyorsunuz şu anda. Doğuda ilişkilerin daha iç içe olduğu, ailelerin kalabalık olduğu biliniyor.
Bazı insanlar neden bunu eksik bir yön olarak kabul eder ki değil mi daha kendini ailesinin geldiği yerle ozumseyememis cahil kalmak isteyene ne anlatsanız boş

Bence evli olmakla da ilgili değil, kişisel alana saygı duymakla ilgili. Ama doğu toplumlarında bireyselliğe saygı olmaz, bu yorumlar da bunun göstergesi.
Zaten konu sahibinin kayın ailesinin yaptığı şeyleri normal görenler konu sahibini suçluyor. Hatta konuyu okur okumaz içlerinden şey demişlerdir "nasıl yatak odasına giremezler" :D

Ülkemizde kişisel alan olayını bir türlü çözemedik. Bunun bilincinde olanlar da çoğunluk olan bilnçsizlerle uğraşıyor.

Hem diyorlar, Jartiyer oraya konulmaz, hem diyorlar, odana girebilir. Hem sınırını bilmiyor Hem de müdahale ediyor şöyle yap böyle yap. Tam ilkel kafalar.

Bazı insanlar neden bunu eksik bir yön olarak kabul eder ki değil mi daha kendini ailesinin geldiği yerle ozumseyememis cahil kalmak isteyene ne anlatsanız boş
Siz tekrar konunuza dönün bir 10 defa okuyun. Kimin neyi özümseyemediğini, kabul edemediğini daha doğrusu küçümsediğini görürsünüz anlatmaya gerek yok bakıniz sadece 😂😂😂

Zaten konu sahibinin kayın ailesinin yaptığı şeyleri normal görenler konu sahibini suçluyor. Hatta konuyu okur okumaz içlerinden şey demişlerdir "nasıl yatak odasına giremezler" :KK70:

Ülkemizde kişisel alan olayını bir türlü çözemedik. Bunun bilincinde olanlar da çoğunluk olan bilnçsizlerle uğraşıyor.

Hem diyorlar, Jartiyer oraya konulmaz, hem diyorlar, odana girebilir. Hem sınırını bilmiyor Hem de müdahale ediyor şöyle yap böyle yap. Tam ilkel kafalar.
Yazan elleriniz dert görmesin ❤️

Yazan elleriniz dert görmesin ❤️
Yaşadığı kültürden dolayı kişisel alan olayını çözememiş bir kafatasıyla ben de mücadele ettim.

Hadi yaşlılar neyse de, kaç senedir şehirde yaşamış, sosyal hayatları olan, sosyal medya kullanabilen gençler de bu beyin yapısına sahip olabiliyor ya ben asıl ona şaşırıyorum. Klavye başına oturmuş yatak odanın düzenini eleştiriyorlar. İki dakika durup ben bu haddi nereden buluyorum demeden.

Benim evimde yatılı misafirim varsa ben jartiyerimi ortada bırakmam şahsen balkona daha yakın olduğundan ordan su taşımışlar girilmemesi gerektiğini dusunememisler yaşlı insanlar bunlar iki haftada bir temizliğe abla geldiğini biliyorlarmiydi ki iki hafta çok uzun bir süre temizlik için evde kaldıkları sürede size yardım etmek istemiş olabilirler tepkiniz çok çok ağır olmuş evdeki misafirle konuşmamak ne demek
ben olsam valla 1 ay da jartiyer giymeyiveririm :)
çünkü ben evhamlıyım.. başımıza bişey gelir bişey olur öyle kayınbaba yanına çıkmayayım diye :)

işte bak geç kalınmış toplanamamış

konu sahibi evdeki insana da küsülmez.. haksızsınız

gün olarak kalma kısmını eşinizle ayarlayabilirsiniz

ben olsam valla 1 ay da jartiyer giymeyiveririm :)
çünkü ben evhamlıyım.. başımıza bişey gelir bişey olur öyle kayınbaba yanına çıkmayayım diye :)

işte bak geç kalınmış toplanamamış

konu sahibi evdeki insana da küsülmez.. haksızsınız

gün olarak kalma kısmını eşinizle ayarlayabilirsiniz
Tamam

Herkesin algısı farklı olması normal. Bana göre 1 ay kalması normal. Onlar artık sizin de anne babanız :) ama belli ki sevmiyorsunuz o yüzden istemiyorsunuz gibi geldi. Kp iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. Sutyenleriniz ortada olmasaydı belki bu kadar rahatsız olmazdınız.

Evdeki misafire küsmekte aşırı ayıp bir davranış bu arada. Onların yerinde olmak istemezdim.

Herkesin algısı farklı olması normal. Bana göre 1 ay kalması normal. Onlar artık sizin de anne babanız :) ama belli ki sevmiyorsunuz o yüzden istemiyorsunuz gibi geldi. Kp iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. Sutyenleriniz ortada olmasaydı belki bu kadar rahatsız olmazdınız.

Evdeki misafire küsmekte aşırı ayıp bir davranış bu arada. Onların yerinde olmak istemezdim.

Evli misiniz diye baktim, profil bilgileriniz dogru ise bekarsiniz. Cok klise olacak ama evlenince bir daha goruselim 😅

Bakın normalde bu kadar kırıcı biri değilim ama kültür catismasi yaşıyoruz yani ben alışık değil bu tarz durumlara eve misafir olarak gelip kendi eviymiş gibi yasamalarına yahu kirli sepetini bile aldılar diyorum ben konuşmadım mı nazikçe eşimle de ailesiyle de ancak değişen hiçbir şey yok sabır taşi değilim ki ben sürekli yumuşak şekilde karşılayayım
Hanimefendi evlilik sizin evliliginiz, aile sizin aileniz, bana sert sekilde cevap vermenize gerek yok, buraya bir konu yazip tavsiye almak istediniz ben de cevap yazdim.
Hiçbir kültür, hicbir aile birbirine benzemez, siz zannediyor musunuz ki ben ve eşim aynı yasam tarzinda büyüdük.
Ben akıl sagligi yerinde olan herhangi bir bireyin banyoda duran ve icinde ev sahibinin kirlileri olan kirli sepetini alacagini düşünmüyorum, bence eksik anlattiginiz birseyler var, hadi yok diyelim aksam eve geldiniz, kayinvalidenize "anne kirli sepeti nerede" diye sordunuz, çözüm yine kalp kirmadan olurdu "anne bana soyleseydiniz bir poşet verirdim yada yeni bir sepet alirdik, onu ben geri alayim, yarin hallederiz" derdiniz.
Aileyi (ister öz olsun ister kayinaile olsun) tedirgin edecek raddede misafir muamelesi yapilmasini da yanlis buluyorum.
Size hayatinizda mutluluklar dilerim.

Hanimefendi evlilik sizin evliliginiz, aile sizin aileniz, bana sert sekilde cevap vermenize gerek yok, buraya bir konu yazip tavsiye almak istediniz ben de cevap yazdim.
Hiçbir kültür, hicbir aile birbirine benzemez, siz zannediyor musunuz ki ben ve eşim aynı yasam tarzinda büyüdük.
Ben akıl sagligi yerinde olan herhangi bir bireyin banyoda duran ve icinde ev sahibinin kirlileri olan kirli sepetini alacagini düşünmüyorum, bence eksik anlattiginiz birseyler var, hadi yok diyelim aksam eve geldiniz, kayinvalidenize "anne kirli sepeti nerede" diye sordunuz, çözüm yine kalp kirmadan olurdu "anne bana soyleseydiniz bir poşet verirdim yada yeni bir sepet alirdik, onu ben geri alayim, yarin hallederiz" derdiniz.
Aileyi (ister öz olsun ister kayinaile olsun) tedirgin edecek raddede misafir muamelesi yapilmasini da yanlis buluyorum.
Size hayatinizda mutluluklar dilerim.
👏👏👏👏👏

.zaten görür görmez lütfen bırakın dedim sanki bunu dememişim gibi süpürge nerede diye sordu bende gerçekten istemiyorum rahatsız oluyorum diye tepki verdim birde üstüne temizlikçi bir ay gelmesin diyor asla ondan maddi yardım alan biri değiliz ondan temizlik yapmasını da istemedim
1 ay daha mı kalacaklar ki temizlikçi bir ay gelmesin diyorlar?
Yani bu kadar yüzsüz olunmaz bence ya.
İsten gelip odanıza çekilmeniz aslında evinize gidin,sizinle oturmak istemiyorum demek ama onu bile anlamamışlar hala oturuyorlar ve evet böyle belirsiz gelip kalmamalilar uzakta otursalar bile 1 hafta bilemedin 10 gün kalınmalı bu kadar uzun süre kalınmaz. 3 hafta olmuş daha ne zaman dönecekleri de belli değil.
Birde odanın kapısı kapanıyorsa girmeyiverin,girmenizi isteselerdi açık bırakırlardı zaten değil mi?
Kötü niyetli olmasalarda(temizlik yapıyorlarmiş karıştırmak niyetli girilmemiş)ben size hak veriyorum kapı kapalıysa girmemeliler,evdeki tek banyo sizin odanızdaki değil sonuçta. Ya yapmasinlar temizlik yada öteki banyodan alsinlar su.
Merak ettim sizin ters çıkmanıza rağmen hala oturuyorlar mı sizde,biz gidelim demediler mi

Tamam adamın yaptığı yanlış ama keyfinden girmemiş kadına su taşımış. Ayrıca fantazi geceliginizi bir zahmet ortada bırakmayın yada bırakıyorsaniz kitleyin kapıyı.bundan sonra dinlemiyorlar mı kilitleyin. Ayrica madem istemiyorsunuz bunu eşinize söyleyin.

Son düzenleme:
Hanımlar 3 hafta( ve daha ne kadar kalacakları belli degil)misafirlik olmaz ki.
Birde niye bırakıyorsun yazanlar olmuş kadinın evi,uyuduğu ,seviştiği,giyip soyunduğu odası bu.
Konu sahibi calışıyor odasinı aceleyle daginik bırakmış olabilir,neden bırakmasın kendi evi,3 hafta her sabah aman odama girerler görmesinler diye diken üstünde ortalık mı toplasın?
Kapıyı çekmiş üstelik. Baska banyo varken evde neden giriliyor ben anlamadım. Nasıl normal karşılayabiliyorsunuz bunu aklım almadi benim.
Bu arada kutsal falan bulmuyorum yatak odasını ama kapısı kapalıysa insan bir durur düsünür istemiyorlar girmemi demek ki ,girmemeliyim diye. Misafirde olsa kendi evindeki gibi yasayamaz,o evin sartina şurtuna uyar.
Buna alışan insan, konu sahibi evde odasındayken de girebilir pekala su alacaktim şu bu diye.
Az düşünceli davranıp insanlara hayatı zehir etmemek cok zor olmamali evlerinde misafirken.

Hanımlar 3 hafta( ve daha ne kadar kalacakları belli degil)misafirlik olmaz ki.
Birde niye bırakıyorsun yazanlar olmuş kadinın evi,uyuduğu ,seviştiği,giyip soyunduğu odası bu.
Konu sahibi calışıyor odasinı aceleyle daginik bırakmış olabilir,neden bırakmasın kendi evi,3 hafta her sabah aman odama girerler görmesinler diye diken üstünde ortalık mı toplasın?
Kapıyı çekmiş üstelik. Baska banyo varken evde neden giriliyor ben anlamadım. Nasıl normal karşılayabiliyorsunuz bunu aklım almadi benim.
Bu arada kutsal falan bulmuyorum yatak odasını ama kapısı kapalıysa insan bir durur düsünür istemiyorlar girmemi demek ki ,girmemeliyim diye. Misafirde olsa kendi evindeki gibi yasayamaz,o evin sartina şurtuna uyar.
Buna alışan insan, konu sahibi evde odasındayken de girebilir pekala su alacaktim şu bu diye.
Az düşünceli davranıp insanlara hayatı zehir etmemek cok zor olmamali evlerinde misafirken.
O zaman bunu eşiyle konuşacak. Karşısındaki insanları az çok tanıyor. Ne yapacaklarını kestirmesi ve ona göre davranması gerekir. Bende odama girilmesinden nefret ederim ama girilmesin diyede kapıyı da kilitlerim.

O zaman bunu eşiyle konuşacak. Karşısındaki insanları az çok tanıyor. Ne yapacaklarını kestirmesi ve ona göre davranması gerekir. Bende odama girilmesinden nefret ederim ama girilmesin diyede kapıyı da kilitlerim.
Konuşmuş zaten ama birşey söylemeye de gerek yok ki. Kapı kapalıysa bir odaya girilmez bu böyledir. Cahillik,düsüncesizlik şu bu diyemem ben buna kimse kusura bakmasın. 3 haftadır evdeler,kadın her seferinde mi söylesin odama girmeyin diye,kapatip cikıyor kapiyi ki girmesinler. Kendi evinde kapı kilitleyip anahtarı da üzerine mi almali insan? Bu mudur normal olan?
Benim normalim bu değil.

Back