• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınbabam ve birlik ev

kara_gul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2010
247
1
46
Bursa
selam kızlar uzun süredir foruma girmiyorum kısaca anlatayım ben ilk bebeğimi doğuma diye gidip karnımda öldüğünü öğrenmiş ve ölü doğum yapmıştım 5 ay bebeğim olmadı ve daha sonra hamile kaldım şuan 5 aylık hamileyim....doğum yaptığımda ilkine kayınbabam ile aramızda tartışma geçti biz ailecek matbaacıyız ve ben grafikerim daha lohusa ve yatıyordum iş vermiş ve yapamamıştım nie yapamadım die ilk o zaman büyük bi tartışma yaşandı ikimiz arasında sonra neyse barıştık şu 3 ay önce kadar bilgisayarımı kullanmasın die bazen çalışmalarımı siliyordu ayrıca (oyun oynuyor tavla vs.. virüs bulaşıyor) şifre koydum ve eşim ve abisine söyledim durumu anlattım...tabi pc başına oturamayınca 2. tartışma o zaman koptu gözyaşları içinde kaldım ne eşim doğru düzgün savundu ne de birşey....şimdi hamile olduğum için bu aralar işe nadir geliyorum (aynı yerde çalışıyoruz) dün geldim sırf kaynbabamın işi var die tam onu yaparken kaynım geldi ve araya iş almıyorsun benim getirdiğim işi yap müşteride daha sonra gelip okeyi vericek dedi ama bunları kayınbabamın yanında söyledi ve tamam dedik neyse 4e kadar işi yaptım adam geldi kontrol etti değişiklikleri yaptık baskıya falan ayarlaması tasarımıydı derken saat geç oldu eşimde geldi yemek yedik patron çıkıyoruz kapatıyoruz diyince bizde apar topar çıktık ve onun artık işini yapamadım eve geldim eltim evdeydi sofrayı koyduk sofrada kayınbabama söyledim işini yapamadığımı sabah gelip yapıcamı söyledim hiç ses etmedi....neyse bi ara dışarı çıktı eve geldi çay falan hazır kayınvalidem acıkmıştı kahvaltı türü koymuşuz kayınbabam çay içiyordu bi anda bana patladı sen o işi nie yapmadın bana gelince işimi yapmıyorsun kaynın diyince yapıyorsun da o ilah mı falan başladı bana bende dedim baba saat 8e kadar dükkandaydım bi kere telefon açıp işin durumunu sormadın kağıt ölçüsü vermedin ben nereye baskıya göndereyim dedim tabi yine başka şeyler 2 senedir hep bağıra çağıra söz saya iş yaptırdım baya bi söyledi bana bende özür dilerim baba sabah ilk iş senin işi yapıcam dedim ona rağmen hala bana konuşuyor....o aradada kayınvalidem hiç ne sus diyor nede başka birşey baya konuştu artık gitti yattı ...ağlaya ağlaya odama gittim eşime anlattım geldi annesini dinledi haklı demiş kız ... bundan 3 gün öncede hayınvalidem le kayınbabam kavga ettiler ve kayınvalidem evden gitmesini istedi ağladı baya kayınvalidem bende eşimle o gün nişana gidicektim dedim hadi kadın iyi değil yanında olayım termosa çayı hazırladım aldım parka götürdüm yeşillik yere serin bi yere bisküvi aldım eve dönüşü dondurma aldım daha ne yapıcamı şaşırdım kadına...ama buna rağmen hiç sesini çıkarmadı bi eşime işte tamam kız haklı demiş...bu sabahda eşime ben gelmiyorum dedim işe yanınızda çalıştım da ne oldu para almadım borca girdim baya üstüne gittim bu seferde eşimi kırdım o konuda haksızım çünkü çok şey dedim adam alttan aldığı halde en sonunda vurdu oda gidicem dedim demek göze alıon falan niiyice kızdı...araya kaynım girdide sakinleştik...şimdi eşimi aradım konuşucaz dedim siz daha evladı olduğunuz halde sabredemionuz el kızı nasıl sessiz kalsın dedim ben istemiorum iyi düşün taşın...sabah birde kayınvalidem başlıcam onunda işine bırakın gitmedin işe die başka şeylerde söyleyerek bana kızdı yani ben anlamadım kadını gelip güzelce arkadaşca bi anne gibi konuşcana eşimle zaten kavga etmişim baana söz sayıyor...ayrı eve çıkmak istiyorum ama eşimle nasıl konuşmalıyım ne yapmalıyım bugün dışarda konusucaz kızlar acil cevaplarınızı bekliyorum sabahtan beri göz yaşım durmadı

herşeyi geçtimde buna takıldım ben
en sonunda vurdu .......sizemi vurdu eşiniz

Kayınpederiniz haklı bile olsa bağırıp çağırmaya hakkı yok
Gel gelelim insan kendi cocuğuna bağırmıyor laf anlatamıyor size bunu yapması yanlış olmuş
Keske esiniz babasıyla konuşsaydı böyle yapmamaliydin diyebilseydi kayınvalide tampon gorevi görebilseydi keşkeler bitmiyor
Ne olursa olsun bağırmasın çağırma vs.. Eşinizin size vurmasını hicbirseyhakli gösteremez hata etmis kaldı ki suan oldukça hassas bı donemdesiniz ekstra dikkat etmesi gerekirdi
Esinizle konusun ev ev üstüne olmuyor huzursuzluk oluyor rahat edemiyorum bebeğimizde olacak kira da olsa kendi evimiz düzenimiz olsun istiyorum daha huzurlu oluruz kendi aramızda sorunlarımızı halledebiliriz böyle olunca karışan görüşen cok oluyor
Senle sorunum olmasa da onlara oluyor vs.. Diyin
İns hakkınızda hayırlısı olur

eşimde çekiniyor laf diyemiyor ayrı evi de sanırım pek göze alamıyor borçlar var kira elektrik daha birlik evde ödenmiyor :26:

hamile insana vuruyor hemde siz haklıyken...

yine o konuya neyse diyorum biliyormusun adamı ortada kaldı bi yanda ben bi yanda ailesi kime ne desin diyorum üstüne çok gittim oda vurdu bana diyorum yani o konuda bile kendime kızıyorum adamın üstüne çok gittim die

ben çok anlayamadım ya patron çıkıyoruz dedi diyorsun ama sizin değil mi dükkan patron kim :) kayınbabanız orda ne iş yapar, valla hiç anlamadım sadece kayınpederinizin size haksızlık ettiği konular var ve takmış durumda sanırım kayınpederle bu kadar yüzgöz olmak hiç iyi değil kesinlikle başka eve çıkmalısınız kayınvalide de çekiyor demekki kayınpederden ki kadın sesini çıkaramamış birde hamilesin üstelik bir bebeğini de kaybetmişsin eşinin ailesi pek insan değeri bilmiyor sanırım ailesini geçtim eşin sana vurmuş anladığım kadarıyla bir evde bu kadar kavga gürültü iyi olmaz keşke hiç bebek yapmasaydın beraberken en azından ayrı eve çıkınca biraz daha yanlızken eşini tanıyıp öyle yapsaydın benim anladığım ve yorumum bu umarım hakkınızda hayırlısı olsun

bilgisayarına şifre koyman
sırf kayınbabanın işi var diye işe gittiğin halde o işi yapmaman yanlış

kayınvalidenin de kayınbabanı susturmamasını arasını bozmak istememesine veriyorum çünkü eşini doldurup göndermemiş, haklı olduğunu söylemiş.

yine de ne olursa olsun böyle kayın kayınbaba kayınvalide vs. ev üstüne ev olmaz. eşini onları kötüleyerek değil, ayrı evde olmanın iyi yönlerinden bahsederek ikna etmeye çalış.

ayrılırsak aile ilişkilerinizin de düzeleceğini, böyle saygının yitirildiğini, evliliğinizi doyasıya yaşayamadığınızı falan söyle.

ama sakın ailesini kötüleyerek. onlar şöyle yapıyolar, boyle yapıyolar bıktım diyerek iknaya çalışma.

bilgisayarına şifre koyman
sırf kayınbabanın işi var diye işe gittiğin halde o işi yapmaman yanlış

kayınvalidenin de kayınbabanı susturmamasını arasını bozmak istememesine veriyorum çünkü eşini doldurup göndermemiş, haklı olduğunu söylemiş.

yine de ne olursa olsun böyle kayın kayınbaba kayınvalide vs. ev üstüne ev olmaz. eşini onları kötüleyerek değil, ayrı evde olmanın iyi yönlerinden bahsederek ikna etmeye çalış.

ayrılırsak aile ilişkilerinizin de düzeleceğini, böyle saygının yitirildiğini, evliliğinizi doyasıya yaşayamadığınızı falan söyle.

ama sakın ailesini kötüleyerek. onlar şöyle yapıyolar, boyle yapıyolar bıktım diyerek iknaya çalışma.

şifre koymamın sebebi vardı çalışmalarımı silmiş...ayrıca oyun oynuyor ve virüs kapıyor bilgisayarcı geldiği geldiğinde bile dedi bunları kaldırıyorum yüklenmesin die

dediklerini düşünüyorum evet kötülememem lazım diyorum söylediklerin mantıklı

ben çok anlayamadım ya patron çıkıyoruz dedi diyorsun ama sizin değil mi dükkan patron kim :) kayınbabanız orda ne iş yapar, valla hiç anlamadım sadece kayınpederinizin size haksızlık ettiği konular var ve takmış durumda sanırım kayınpederle bu kadar yüzgöz olmak hiç iyi değil kesinlikle başka eve çıkmalısınız kayınvalide de çekiyor demekki kayınpederden ki kadın sesini çıkaramamış birde hamilesin üstelik bir bebeğini de kaybetmişsin eşinin ailesi pek insan değeri bilmiyor sanırım ailesini geçtim eşin sana vurmuş anladığım kadarıyla bir evde bu kadar kavga gürültü iyi olmaz keşke hiç bebek yapmasaydın beraberken en azından ayrı eve çıkınca biraz daha yanlızken eşini tanıyıp öyle yapsaydın benim anladığım ve yorumum bu umarım hakkınızda hayırlısı olsun

kendi dükkanımız derken ailecek orda çalışıyoruz ortak gibi birşeyiz.....anahtar yok bizde....makinada çalışıyor.....diğer bebeğimi kaybettiğimde annemin evine döndüm konuştuk ayrı eve çıkıcaz diye anlaştık ama işte olmadı haladaha aynııı ama eşimden de vazgeçemiyorum seviyorum boşanmak kolay yuvamı yıkamam diyorum

evlenirken onların işini yapıcaksın diye şartmı koştular onlara borcun mu varda işi yapamadın diye çemkiriyolar hem hamile kadına nasıl davranmaktır. aynı evde yaşamak çok zor keşke hamile kalmadan önce evi ayırmaya çalışsaydın bu saatten sonra eşin evi ayırmaz sanmıyorum genede şansını dene nasıl biakıl verilebilir ki bilmiyorum mantıklı davranmak lazım

şifre koymamın sebebi vardı çalışmalarımı silmiş...ayrıca oyun oynuyor ve virüs kapıyor bilgisayarcı geldiği geldiğinde bile dedi bunları kaldırıyorum yüklenmesin die

dediklerini düşünüyorum evet kötülememem lazım diyorum söylediklerin mantıklı

Çalışmalarını şifreleyebilirsin, bilgisayarda kısıtlı hesap açabilirsin, antivirüs veya deep freeze yükleyebilirsin. ancak karşındaki çocuk değil de kayınbaban olduğundan şifre koymak ayıp olmuş. çalışmalarını inadına siliyorsa da bilemiyorum yani amacı nedir...

Nasıl ya,nasıl hamile halinle eşinin sana vurmasına ''neyse''diyebiliyorsun?
''adamın üstüne çok gittim''diye kendine kızıyorsun.
Gidiceksin tabi üstüne,ne olursa olsun aile O'nun ailesi.
Ayrı eve çıkıcaz diye söz vermiş seni birlik evlerine öyle geri getirmiş.
Birlik ev de birlik mi yoksa düşman kuvvetleri cephesi mi belli değil.
Ayrıca ilk hamileliğin düşük olmuş,şu aşamada senin üstüne titremeleri lazım.
Kayınpeder ne hakla sana bağırır,nasıl bu noktaya geldi ilişkiniz?
Köle gibi çalış,üstüne borç harç,ayrı eve çıkama,bir de eşten şiddet.
Üzülmeni istemiyorum yoksa daha çok yazasım var.
Ama kendine bir iyilik yap ve o evden ayrıl.
Ama iki kişi ama tek kişi.
Ailesi ile yolları ayırmanın zamanı gelmiş de geçiyor bile.
Zaten o yollar niye birleşir onu da hiç anlamam ya.

Sana vurdu ve sen hala onun yanındasın birde konusmaya gidip tasınmak icin ikna edeceksin bu terbiyesizliginden sonra onun senin pesinde kosup " yuvamız yıkılmasın ayrı evde deneyelim " demesi lazımken sen kendini hice sayıyorsun bu kadar cabuk affetmemeliydin adamı diycem kusura bakma adam demeye dilim varmıyor..Konumunu durumunu bilemem ama yazık degil mi sana niye kendini bu kadar ezdiriyorsun..Ailecek bir güzel kullanmıslar seni..

Soruna yanlış açıdan bakıyorsunuz. Şuanki önceliğiniz dayak olayı olmalıydı. Bu arada ben de matbaada grafikerim ve işinin ne kadar yorucu ve stresli olduğunu anlayabiliyorum. Ben hamile kalsam bir gün stres çekmek istemem hamiş halimle. Hem kayınpederin tavrı ne öyle para saymış köle almış gibi. Ayrıca iş silmeler... Silinmiş işi patrona söylediniz mi? Hem kendi makinacıyla bilgisayarda işi ne?

Burada asıl problem eşiniz. Geçtiğimiz mayıs kayınvalidem (başka şehirde yaşıyor) kız kardeşi ve erkek kardeşiyle bizde kalmaya gelecekti. O zaman çalışmıyordum ben. Eşim annesine " daphne85 sizin hizmetçiniz mi geleceksen sen gel anne ama diğerleriyle birlikte kalabalık olur. Daphne85 rahat edemez" dedi ve inan ben gelmelerini istiyordum. Sadece teyzesini pek sevmem biraz suratsızdır. Birde istanbulda kızı var gelip bende kalmaya can atıyor. Allah ta biliyor hiç istemiyordum onun gelmesini. Eşin babasının karşısında pısırık durmasa sana o tokadı atıp saygısızlık yapmaya cesaret edemezdi. Umarım her şey yoluna girer ama bu konuyu eşinle konuş. Bir daha yaşanmasına müsade etmesin.

bizde öyle şeyler yok işte kızlar bende hamilelik yaşadım ev taşıdım bilmem onu yaptım bnu yaptım şimdikiler çok nazlı der hatta bazen okuyorum hamileliğinizi öğrendiğinizde kayınvalidenizin tavrı ne oldu die genelde çok ii yorumlar okudum ama bizde öyle değil dün eşimin evli bi arkadaşına gittik kız bana dediki ben hamile kaldığımda bulaşık bile yıkatmadılar bana....arada sorar ne yemek yapayım canın ne istiyo gidip alayım ama sonrada bi yanlışımı gördümüde başıma kakar tabi ben sana bu kadar iyilik yaptım karşılığında bunu gördüm falan...dün kızla biraz dertleştim artık oda zamanında sorunlar yaşamış ayrı dedi evlerimiz yine evine gierim ararım sorarım ama kendi evimdeyim rahatım diyor inş. sizde tez zamanda ayrı eve çıkarsınız falan inş. dedim....valla işe geliorumda rahatlıyorum ben....sahura falan hep kalktım yardım ettim ama niyetli değilim açıkcası kızlar birşey de söylemedim zaten onlara eşime dedim sadece oda tabikide dedi ben bile düşünüyorum nasıl tutucam sen sakın dedi......

o gün iş çıkışı bi yere gidip oturduk konuştuk içimde ne var ne yok anlattım bakıyorum ne ailesini ezdiriyo ne benii ayrı eve çıkmayı bende istiyorum diyo şuan biz ortaklıktan ayrılıcaz ii bi iş bulmam lazım dio yani konuştuk ama tam da aryı ev işini sağlama alamadım sadece onunda istediğini öğrendim yani katı bi şekilde olmucak demior.....herşeyi zamana bıraktım artık napim bu mubarek ayda bu halimle başa çıkamam ama inş. karşılarına bu yaptıkları çıkar (eşime beddua falan edemem etmem ömür boyu onunla yaşıcam çünkü....ama bazı olanlarda yanlarına kalmasın yapanların) ilginiz için teşekkür ederim kızlar derdimi dinlediniz ortak oldunuz rahatladım anlatınca allah razı olsun

Back