Kayınbabam beyaz eşyamızı sattı

Varlıklı bir aileden geliyorum eşimin babası öğrenciyken para yollamazken ben eşime para verdiğim kendim parasız dolandığım zamanlar oldu sırf o aç kalmasın diye
Varlıklı bir aileden geliyorsan neden sana hırsız diyorlar. Neden beyaz eşyalarını kayınpederine emanet ediyorsun.
Varlıklı bir aileden geliyorum. Eşim toplu iğne almadan benim yalnız yaşadığım, dayalı, döşeli eve geldi.

İyi günler ben haziran ayında evlendim şuan 6 aylık evliyim eşimle 4 senedir tanışıyorduk birbirimizi üniversitede tanışıp severek evlendik eşimle mutlu giden bir evliliğimiz var fakat endişelerim çok büyümeye başladı eşimle sevgili olduğum zamanlarda eşimin ailesiyle başta hiç bir sorunum yoktu ah gelinim demeler ailene ne zaman söyliceksin demeler gel zaman git zaman bir gün eşimin babasıyla konuşmalarına şahit oldum telefonda eşime kıza para yediriyorsun hırsız kız demeler bunları duyduktan sonra eşimin ailesiyle bir kaç ay sohbet etmedim ama zamanla sohbet etmeye tekrar başladım aramız iyi gidiyordu benim onun söylediklerinden haberim olmadığını düşünüyordu ilerleyen zamanlarda mesleğimden memnun olmadığını bu mesleği bana yakıştırmadığını parasını veriyim ben seni özelde doktor yapıyım gibi terimleri eşimin yanında kullanmaya başladı bende eşimle yalnızken baban beni yanına yakıştırmıyor parasını veriyim okutuyum ne demek benim babamın parası yokmu dedim oda bana babamın kötü bir niyeti yok bunları söylemekte diyip beni geçiştirdi ilerleyen zamanlarda üniversite bitti eşimle iş ciddiye binsin istedik ve annem usülünce babama görüştüğüm olduğunu söyledi ve eşim tanışmaya geldi
Bir kaç seferden sonra babam eşimden emin olunca nişan kararı alındı ( eşimin ailesi çalıştığı için ve onların bulunduğu şehirle bizim yaşadığımız şehrin arası 10 saat olduğu için gelmediler ) sonrasında nişan günü herkes geldi ve nişanımız sakin bir şekilde yapıldı üstüne iki ay sonra nikah tarihi aldık eşimle bu sıralarda babası beni aradığında saygılı bir şekilde güzelce konuşuyorduk bir kaç ay sonra eşimin sürekli buraya gelmesinden ötürü şikayetçi olmaya başladı eşimle aralarında ufak çaplı tartışmalar oldu niye izinli olduğun zamanlar sürekli nişanlınlasın diye . Gel zaman git zaman kına günü geldi kınada ailem kapıda beklerken eşimin ailesi misafir gibi geldi oturdu çayını içti kalktı gitti annemler saatlerce kapıda gelenleri karşıladı . Sonra akşam eşim babası ve ben kahve içmeye gittik ben hiç bişey içmedim kul hakkı geçmesin diye 1 saat oturduk ve yorgun olduğumuz için dağıldık . Sonraki nikah günü gelin çıkarmada ailesi gelin almaya geç kaldı davulcunun parasını vermemesi için görümcem verme baba diye babasını dürterken gördüm babasıda davulcuya allah versin kardeşim dedi sonra nikah salonuna geldik nikah salonunun kapısında gene annem babam kapıda gelenleri karşılarken onun ailesi misafir gibi geçti oturdu sonra eşim tabi sinirlendi doğal olarak nikah bitti biz eşimim çalıştığı yere yakın olsun diye eşyalı 1+1 evimize geçtik beyaz eşyamızda eşimin ailesinin evindeydi ( eşim ödedi beyaz eşyayı) bir kaç ay sonra eşimin ailesinin evine gittik babası beyaz eşyamızı satmış hiç utanmadan bizede hakaretler belalar okudu eşime bana eşime ve bana bidaha evime gelmeyin dedi üstüne benim senin gibi oğlım yok dedi bir kaç ay geçti bizi tekrar arayıp rahatsız etmeye başladı ne yapmamız lazım ( o konuşmalarda eşin seninle para için evlendi gibi söylenmemesi gereken herşeyi söyledi )
Ortaligi yikardim boyle kayinpederdense beyaz esyalarimi tercih ederdim. Yani bir secim yap ikisinden biri ömürlük kaybolacak deseler ben kayinpederi secerdim. Daha napicaz diye sormusunuz ne yapacaksiniz oglu babasinin hatalarini telafi edecek sizin altinlariniza dokunmadan esyalari yeniden alacak. Anladigim kadariyla siz o kayinpedere esya aldiramassiniz. Ha yok bizim giderimiz gelirimiz bir babasinin hatasi eşi cekmesin ben altinimdan veririm paramdan veririm derseniz
( ki hic tavsiye etmiyorum) yardim edeceksizni birlikte alacaksiniz.biraz zaman gecince bebek falan olunca baba oglunu ozluyor boyle durumlarda ogul babayi ozluyor. Sonra giden gelinin altinlar paralarina oluyor o yuzdem diyorum esiniz babasinin hatasini telafi etsin diye.

Varlıklı bir aileden geliyorsan neden sana hırsız diyorlar. Neden beyaz eşyalarını kayınpederine emanet ediyorsun.
Varlıklı bir aileden geliyorum. Eşim toplu iğne almadan benim yalnız yaşadığım, dayalı, döşeli eve geldi.
varlıklı aileden geliyor kıza hırsız diyorlar, ne münasebet demiyor (fakir aile kızları da bu ithama sessiz kalmamalı tabii de, paracı olmakla itham edlecek bir varlıklı bir ailenin, babasının evinde görmüş yaşamış bir kızı olacak, o adamı yolardı orada)

varlıklı aileden geliyor kendi harçlığını eşine verince kendisinde 5 kuruş kalmıyor - yani harçlığı 1 öğrenciyi ucu ucuna idare edecek kadar bir para ki 2 kişiye yetmiyor...öyle ki bir kredi kartı filan da yok.
varlıklı aileden geliyor nöbet tutan tayinci bir eşi var
varlıklı aileden geliyor 1+1 eşyalı ev tutmuşlar, güçleri ona yetmiş

ay off.

Bir üye vardı sürekli istemesi geciktirilen, israr eden okusun bu postu. O kadar sürreal yazmışsınız ki.

Muhtemelen eşiniz doktor. Aile sizi istememiş. Bu net. Siz kendi kendinize nisan, nikah bu işlere girmişsiniz. Davulcu diyorsunuz hala. Evlilik kararı alınırken sizin ailenizle alınmış. Onlar o zamandan, konu mankeni olmuş. Yani bu işler ya iki kişi aileden bagimsiz yapılır ya da iki aile ile. Tek aile kendi kendine nasıl evlilik kararı alıyor. Bunun adı kusura bakmayın yangından mal kaçırmak. Sizin aileniz demedi mi evladım çağır aileni gelsin, ağırlayalim diye. 10 saat yol mazeret değil. Vızır vızır uçak var. Adam size hırsız demiş üstüne gorusmussunuz. Niye? Evlenmek için.O zaman tolere ettiyseniz şimdi de edebilirsiniz gerçi.

Öncelikle onlar barisacaklar bunu kabul edin. Once hirs yapmislar onları dinlemediği için.
Yapacağınız şey çok basit.Karar vermek. Siz onlar barıştığında ve eşiniz "aslında onlar kötü niyetli degil" dediğinde önünüzde iki yol var. Kocaniz gitmesin diye hep yaptığınız gibi sessiz :) kalmak ya da bir değişiklik yapıp kisilik gosterip hakareti tolere edemeyeceğinizi belirtmek.

İyi günler ben haziran ayında evlendim şuan 6 aylık evliyim eşimle 4 senedir tanışıyorduk birbirimizi üniversitede tanışıp severek evlendik eşimle mutlu giden bir evliliğimiz var fakat endişelerim çok büyümeye başladı eşimle sevgili olduğum zamanlarda eşimin ailesiyle başta hiç bir sorunum yoktu ah gelinim demeler ailene ne zaman söyliceksin demeler gel zaman git zaman bir gün eşimin babasıyla konuşmalarına şahit oldum telefonda eşime kıza para yediriyorsun hırsız kız demeler bunları duyduktan sonra eşimin ailesiyle bir kaç ay sohbet etmedim ama zamanla sohbet etmeye tekrar başladım aramız iyi gidiyordu benim onun söylediklerinden haberim olmadığını düşünüyordu ilerleyen zamanlarda mesleğimden memnun olmadığını bu mesleği bana yakıştırmadığını parasını veriyim ben seni özelde doktor yapıyım gibi terimleri eşimin yanında kullanmaya başladı bende eşimle yalnızken baban beni yanına yakıştırmıyor parasını veriyim okutuyum ne demek benim babamın parası yokmu dedim oda bana babamın kötü bir niyeti yok bunları söylemekte diyip beni geçiştirdi ilerleyen zamanlarda üniversite bitti eşimle iş ciddiye binsin istedik ve annem usülünce babama görüştüğüm olduğunu söyledi ve eşim tanışmaya geldi
Bir kaç seferden sonra babam eşimden emin olunca nişan kararı alındı ( eşimin ailesi çalıştığı için ve onların bulunduğu şehirle bizim yaşadığımız şehrin arası 10 saat olduğu için gelmediler ) sonrasında nişan günü herkes geldi ve nişanımız sakin bir şekilde yapıldı üstüne iki ay sonra nikah tarihi aldık eşimle bu sıralarda babası beni aradığında saygılı bir şekilde güzelce konuşuyorduk bir kaç ay sonra eşimin sürekli buraya gelmesinden ötürü şikayetçi olmaya başladı eşimle aralarında ufak çaplı tartışmalar oldu niye izinli olduğun zamanlar sürekli nişanlınlasın diye . Gel zaman git zaman kına günü geldi kınada ailem kapıda beklerken eşimin ailesi misafir gibi geldi oturdu çayını içti kalktı gitti annemler saatlerce kapıda gelenleri karşıladı . Sonra akşam eşim babası ve ben kahve içmeye gittik ben hiç bişey içmedim kul hakkı geçmesin diye 1 saat oturduk ve yorgun olduğumuz için dağıldık . Sonraki nikah günü gelin çıkarmada ailesi gelin almaya geç kaldı davulcunun parasını vermemesi için görümcem verme baba diye babasını dürterken gördüm babasıda davulcuya allah versin kardeşim dedi sonra nikah salonuna geldik nikah salonunun kapısında gene annem babam kapıda gelenleri karşılarken onun ailesi misafir gibi geçti oturdu sonra eşim tabi sinirlendi doğal olarak nikah bitti biz eşimim çalıştığı yere yakın olsun diye eşyalı 1+1 evimize geçtik beyaz eşyamızda eşimin ailesinin evindeydi ( eşim ödedi beyaz eşyayı) bir kaç ay sonra eşimin ailesinin evine gittik babası beyaz eşyamızı satmış hiç utanmadan bizede hakaretler belalar okudu eşime bana eşime ve bana bidaha evime gelmeyin dedi üstüne benim senin gibi oğlım yok dedi bir kaç ay geçti bizi tekrar arayıp rahatsız etmeye başladı ne yapmamız lazım ( o konuşmalarda eşin seninle para için evlendi gibi söylenmemesi gereken herşeyi söyledi )

Kocan adam olsa bu hallerde olmassın.

varlıklı aileden geliyor kıza hırsız diyorlar, ne münasebet demiyor (fakir aile kızları da bu ithama sessiz kalmamalı tabii de, paracı olmakla itham edlecek bir varlıklı bir ailenin, babasının evinde görmüş yaşamış bir kızı olacak, o adamı yolardı orada)

varlıklı aileden geliyor kendi harçlığını eşine verince kendisinde 5 kuruş kalmıyor - yani harçlığı 1 öğrenciyi ucu ucuna idare edecek kadar bir para ki 2 kişiye yetmiyor...öyle ki bir kredi kartı filan da yok.

ay off.
Evet bebeğim ortada matematiksel bir hata var 🙂

Doktor musunuz ben orayi yanlis mi anladim?

Yani o kadar okuyup, elalemin hirsiz vb. laflarini sineye cekecek kadar ozsaygidan yoksun olmamaliydiniz. Kusura bakmayin ama kendinizi ezdirip tepenize cikarmissiniz, eşim dediginiz kisi esiniz degil sadece bir sus esyasi. Insan esine boyle hakaretleri reva goremez.

Konu beyaz eşyalarınızın sizden habersiz satilmasiyken, son birkac cumlede gecistiremezsiniz bu arada, neden satildi, nasil satildi, oncesi ve sonrasinda bu aile bozuntusuyla aranizda neler gecti anlatmaliydiniz.

Ayrica parasinin yendigini dusunen sozde kp beyaz esyanin parasina mi tamah etmis. Yine azicik parasi olunca kendini ultra zengin sanan aile sendromu sanirim.

Bosanmaniz hayriniza olur. Yasadiklarinizi kimse yasamayi haketmez, gercekten hirsiz degilse.

Ekleme: sadece ilk mesaja gore yorum yazdim, sanirim eşiniz arada sizi savunmus, buralari ilk mesajda paylasmaliydiniz.

Kp seni özel okulda okutayım doktor yapayım demiş. Yani özel üniversitede parasını ödeyip tıp okumasını tavsiye etmis.

Konu sahibi de beni küçük gördü mesleğimi beğenmedi de bu teklifte bulundu diyor.

Ben öyle anladim yani.
Ama neden hırsız dediğini anlatmamış. Adam hem eşyaları satıyor hem de bir posta bunları azarliyor yine sebep yok. Yazmamış bunlari

ay off.
Herkesin varlık anlayışı farklı demek 😅

ay off.
Eşimle deprem bölgesinde ev tuttuk hatayda sağlam raporu alabilmiş ve iş yerine yakın diye seçtik eleştirmeden önce sormayı deneyebilirsiniz

Şunu sormalisin kendine , sonuçta eşinin ailesi bu et tırnaktan ayrılmaz. Olurda esin affederse , ailesiyle görüşmek ister ve gorusurse senin tepkin ne olur ?
Sanırım o saatten sonra durmamın manası kalmaz o kadar şeyi sindirip bide üstüne onlarla tekrar barışmasını kaldıramam

Neden katlandıniz bunca seye ? Yani eşiniz arkanizda dursa bir tanesini söyleyemez ailesi .
Eşimi çok sevdiğim için sanırım . Rahatsızlığımı her zaman dile getirdim onların bunu söylemesinden rahatsızım diye sevgilik döneminde beni haklı görmedi hiçbir zaman evlendikten sonra kendisi dedi sen haklıydın keşke senin dediklerini kulak ardı etmeseydim demeye başladı ama iş işten geçmişti her laf duyduğumda direk artık kendimi savunmaya geçiyordum başta onunla aramızda sırf bu yüzden tartışmalar bile çıktı çünkü o beni savunsa bile artık öyle anlamıyordum sonrasında bu durum eşimle aramızda düzeldi ama bu seferde ailesini engellediği için her yerden bizi arayıp babası hiç bişey olmamış gibi konuşmaya çalıştı başka insanların telefonlarından eşimde bilerek rahatsız ettiğini muhattap olmak istemedği için direk önümde kapatmaya başladı telefonlarını bilmiyorum bu durum hala böyle devam ediyor sürekli arayıp bir yerlerden rahatsız etmeye çalışıyorlar

Hırsız olduğunuzu kabul mü ettiniz?
Hırsız mısınız gerçekten?
Çünkü olmayan birine bayağı bir ağır gelir de onura gurura yedirilmez.
Hırsız olduğumu Tabikide kabul etmedim eşimde babasına kızıp küstü konuşmadı bir hafta o dönem ama adam tabiki hakaretlere başlamıştı artık elden ne çare eşim yapma etme diye yalvarıyordu bir kaç telefon konuşmasında ama adamın huyu bu her şeyin başlangıcı aslında eşimin ona maaşa geçeyim sana şunları alıcam demesiyle başlamış benle tanışmadan önce bu lafları etmiş sonrasında eşim maaşa geçip ben evlenicem birikim yapıcam diyince ipler kopmuş aralarında banamı evleniyorsun evlenme demeler nişana kınaya nikaha gelmek istememeler eşim beyaz eşya parasını babasına her ay düzenli yolluyordu beyaz eşya parasını bile o dönem yemişti ve eşim tekrar yatırdı o kadar parayı

Doktor musunuz? Egitim durumunuz nedir? Bir uye kayınpederinizin sizi ozelde okutup doktor yapalim dedigini soylemis, bu dogru mu? (Bunu söyleyen uye lutfen yanlis anlama ben de boyle anladim ama bu konudan cevap alinamadigi icin senin üzerinden yazmak zorunda kaldim)

Size neden hirsiz denildi?

Varlikliyiz (hem kendi aileniz hem kayin aileniz) diyorsunuz ama bunla alakali celiskiler var? Son mesajla celiski artti, nasil bi varlikli aile oglunun uc kurus maasi icin olay çıkarır ki? Bu nasil bir gorgusuzluk Allah askina, pis insanlarmis

Beyaz esyalarinizi satma olayinin oncesini, nedenini, sonrasini anlatin lutfen. Zira konu basliginiz "kp beyaz esyalarimi satti"

Bir yorumda bahsettim ama tekrar bahsedeyim eşim benle tanışmadan önce babasına sözler veriyor sana maaşımla şunu alıcam bunu alıcam diye ve adam beklenti içine giriyor eşim vermiyor ben evlenicem para biriktiricem diye orda ipler koptu

Doktor musunuz? Egitim durumunuz nedir? Bir uye kayınpederinizin sizi ozelde okutup doktor yapalim dedigini soylemis, bu dogru mu? (Bunu söyleyen uye lutfen yanlis anlama ben de boyle anladim ama bu konudan cevap alinamadigi icin senin üzerinden yazmak zorunda kaldim)

Size neden hirsiz denildi?

Varlikliyiz (hem kendi aileniz hem kayin aileniz) diyorsunuz ama bunla alakali celiskiler var? Son mesajla celiski artti, nasil bi varlikli aile oglunun uc kurus maasi icin olay çıkarır ki? Bu nasil bir gorgusuzluk Allah askina, pis insanlarmis

Beyaz esyalarinizi satma olayinin oncesini, nedenini, sonrasini anlatin lutfen. Zira konu basliginiz "kp beyaz esyalarimi satti"
O kısım doğru. Yanlış hatırlamıyorsam ilk sayfada söylemişti

X