- Konu Sahibi hayalmimari
Ama kaçırdığın noktalar var. Karı koca adamların bahçelerini yapmasa paraları gelirleri yok. Adamların kartları bunlarda bütün bahçe geliri bunlara akıyor bu gelirden onlara para harcanıyor ve bunu sanki kendi paralarını harcıyorlarmış gibi lanse ediyor halbuki para zaten onların kimin parasını kime harcıyorsun? Aile isterse vermiyorum artık gidin çalışın der. Ya da fındık toplamak için birilerine para verir tüm geliri evdeki oğluma verir kim ne diyebilir? Şimdi kaynı çalışıyor diye babasının tüm paraları bunlara akıyor isterse çalışmaz yıne alır payını çünkü kemdi babasının yeri konu sahibi buna karışamaz. Laf bile edemez. Çalışmaz gider karı koca mesleklerini yaparlar oldu bitti. Her sene o zaman çalışmayıp bahçeyi karı koca yapıp gelir elde etsinler öyle şey mi olur
Bak ben ilk mesajimda dedim ki sorun esinizde dedim. Yani konu sahibi burada kendi kurdugu aileden cikacak olan paradan bahsediyor ve pekala karisabilir. Ha baska is yapiyor olurlar esinin ailesinin findik bahcesine karisir o zaman derim ki konu sahibi buna karisamaz. Ozetle butun sorun esinde ve konu sahibi bunu gormuyor. hala esimi kirmadan nasil ifade edebilirim demis.
Kayina gelirsek yok ben ustumu kirletemem, yok benim iznim bilmem ne diyecek ama pasanin evlenirken takacagi altinlar da alinacak bilmem ne. Yok oyle bir dunya. Benim calistigim ve benim ailemin parasini ben de sorgularim kimse kusura bakmasin. Hakmis hukukmus haksa pasa calisacak. oyle bedavaya hak yok.