- 23 Ocak 2021
- 145
- 103
- 23
- Konu Sahibi hayalmimari
-
Anormal. Asıl anormal olan ise bunu eşinizin farkedip müdahale etmiyor olması. (Etmiş olsa konu açmazdınız diye düşünüyorum)Konuşulan şu: seneye fındık parasından kaynıma da verilecekmiş evleneceği zaman gelinin takıları fındık parasıyla alacaklarmış. Bu normal mi sizce?
Gidip başka işlerde çalışsanız? Ortak tarlayı işlediğiniz sürece ortakçınız, kaynınız olacak.Ben üniversite mezunuyum ve evlenmeden önce hep çalıştım. Eşim mühendis 6 yıl özelde çalıştı.
Kesinlikle. Babası amcaları herkes birbiriyle küs, zaten ne yaptıysa dede yapmış, apartman, köy evleri, bahçeler bırakmış. Eşim de diyor ki benimle kardeşim arasında para sorunu olmaz. Ama kaynım hiç öyle birisi değil. Borsaya yatırıyor, parası sadece kendinedir eve bir şey yapmaz. Benimkinin gözü nasıl açılacak bilemiyorum. İnsanlar yaptığınız iyilikleri hatırlamaz, hesabını yap yarın Önür gün annen başımıza kakar diyorum, emeğinin değeri bilinmez diyorum yok anlamıyorMalesef bütün eşler böyle kazık yer yer ama asla akıllanmaz ben okurken sinirlendim sizi düşünemiyorum bile bosver ne hali varsa görsün ezilsin hep ailesinin yanında esin ben sana üzüldüm canm bnm
Valla iş imkanı bulayım evi toplayıp taşınacağım kim ekecek kim ne kadar alacak, anne baba nasıl köye gidip iş yapacak hiç umrumda değil. Fikriniz çok mantıklı ama eşime söylesem bunu da kabul etmez.Fındık bahçesi olanlar anlayabilir sizikaynınızın fındığı alacağı sene bahçe bakımı yapmayın sizde. Gübreleme,ilaçlama,ot biçme gibi işleri gelsin kaynınız yapsın,fındığı da toplayın gitsin. Sizde 1 yıl dinlenmiş olursunuz.
Esinde bütün suçKesinlikle. Babası amcaları herkes birbiriyle küs, zaten ne yaptıysa dede yapmış, apartman, köy evleri, bahçeler bırakmış. Eşim de diyor ki benimle kardeşim arasında para sorunu olmaz. Ama kaynım hiç öyle birisi değil. Borsaya yatırıyor, parası sadece kendinedir eve bir şey yapmaz. Benimkinin gözü nasıl açılacak bilemiyorum. İnsanlar yaptığınız iyilikleri hatırlamaz, hesabını yap yarın Önür gün annen başımıza kakar diyorum, emeğinin değeri bilinmez diyorum yok anlamıyor
Çıkmaz bir olayın içine girmişsin ya eşini terk edeceksin yada ömür boyu fındık toplama, para , emek ve kayın sorunsalı ile ömür tüketeceksin işin zor , mutlu olman zor, şartların zor eşini kafana uygun seçmemişsin en büyük sorun o ama göremiyorsun fındık ve tarla olaylarından dolayıValla iş imkanı bulayım evi toplayıp taşınacağım kim ekecek kim ne kadar alacak, anne baba nasıl köye gidip iş yapacak hiç umrumda değil. Fikriniz çok mantıklı ama eşime söylesem bunu da kabul etmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?