• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayın valideyle en doğru ilişki hangisidir ?

En iyisi bizimki ayda bir falan belki görüyorum aynı sokaktayız kavgadan sonra mesafeliyiz.Anneler gününde mesaj attım o da tesekkür etti.3 gün önce doğum günümdü mesaj attı tesekkür ederim anne dedim.Dün akşam yolda karsılastik kızımı sevdi nasılsın dedim iyiyim sen dedi iyiyim dedim görüşürüz dedik vedalastık bu kadar yeterli 😅 kavga etmemis olsak 2 haftada bir aksam cay icer gelirdim. Bu yeterli arasında bir sorun olmayan icin ama bazi kayinvalide kisilerine elini verince kolunu kaptırıyorsun dikkat etmek lazım.

merhabalar kızlar,

sizce kayınvalide ile en sağlıklı ilişki nasıl olmalı ?
Arama, görüşme, ziyaret, samimiyet vs ..?

Hepinize iyi günler

Tşkler
8 senelik tecrübem sonucunda diyebilirim ki
Kv siz damat bulmak en mantıklısı 😏😏
Ama yaşıyorsa da minimum diyalog 😌

Onu bilemezsiniz. Sert şekilde tepki gösteriyorsa büyük ihtimal sandığınız sınırları geçmek isteyen var. Ama bana aile içinde böyle sert tavırlar çok itici geliyor.

Mesela, insanlar sizi eşiniz sayesinde el üstünde tutuyorlar ya sizde onlara karşı iyi misiniz? Mesela elinizde yemekle şirinlikler yapıyor musunuz? Yoksa tek verici ailesi mi?

Öyleyse size çok hakları geçiyordur. Sürekli yapan taraf bir yerden sonra bıkar.
Hanımefendi ne alaka pek anlamadım :) Siz merak etmeyin; saçma şirinlikler yapmaya gerek olmayacak kadar temiz ve sevgi dolu bir ailemiz var, şükür. Kimsenin kimseden bıktığı yok, kimin kime hakkı geçiyor orasını Allah bilir, biz değil. Skor tutmuyoruz mutlu mesut hayatımızı yaşıyoruz. Ben onların çocuklarıyım; onlar benim annem babam haklarımız birbirimize helaldir :)

Benim iyi olup olmamam / onların iyi olup olmaması da önemli değil. Burada dengeyi sağlaması gereken eş kişisi. Benim yorumumda bunun üstüne. Yukarıda ise şöyle yazmışım ''Çok sevmediğim bir akrabası'' yani çok yakın olmadığımız / çok sevmediğim aile bireyi arkadaş kim olursa olsun bir saate sizdeyiz derse biz buna tepki gösteririz. İkimizde yoğun tempoda çalışan insanlarız, kimseyi bir saate hadi geldik dediğinde evimize almayız. Eğer siz yoğun bir tempoda çalışıyor ve bunları yapıyorsanız vallahi tebrikler. Orada yazdığım şey aradaki eşin denge kurması iken ne ara benim gelinliğime, bıkacaklarına geldiniz şaşırdım gerçekten. Eş kişisi bu dengeyi kurunca inanın elinizde yemekle şirinlik yapmaya ihtiyaç duymuyorsunuz. Eşiniz aradaki dengeyi sağlam ve yalansız kurunca siz zaten başınızın üstünde tutuyorsunuz, yemekleri de hazırlıyor, sofralarda kuruyorsunuz bu şirinlik olsun gözüne gireyim telaşı da değil üstelik, aile olmak, birlikte zaman geçirmek istemekle alakalı tamamen. Maalesef ülkede o kadar ezilen kötülenen kadın var ki illa bir yerde birileri birilerine kırılsın, bıksın, aman bee desin diyecek sanıyorız. Öyle olmayan ilişkilerde var, herkesin ilişkisi çok başka. Herkesin yetiştiği ailesi, eğitimi, kültürü, maddi gücü, eşi çok başka. Bunlar bu ilişki denklemini belirliyor.

Konu sahibi arkadaşa ise ;

Sevdiğiniz ve sizin gibi olan biriyle bu yola çıkıyorsanız yol inanın o kadar rahatsız edici değil. Can sıkıcı şeyler olduğunda olan şeylerden çok ne hissettiğinizi eşiniz anlıyor mu / anlamak için çabası var mı buna bakıyorsunuz. O çaba, o sevgi ve anlayış olduğu sürece eşiniz bu ilişki dinamiğini bence kuruyor. Çok uzun zamandır eşimin ailesini tanıyorum, Liseye giden bir çocukken ben aynı sevgiyle bakarlardı şimdi 30 yaşında torunlarına hamile bir kadına da aynı sevgiyle bakıyorlar gözlerinde görüyorum. Çünkü benimde onlara sevgim baki, hiç azalmadı değişmedi. Hayatımdaki insan bu dengeyi kurdu, başım sıkışsa, canım sıkılsa, maddi manevi bir şeye ihtiyacım olsa eşimle çözebildim hep. Bütün ilişkiler kötü olmak zorunda değil, karşınızdaki iyi niyetli, geçinmeye gönlü olan insanlarla su akıyor, yolunu buluyor.

Mesafe, mesafe, mesafe. Yabancılarda ne güzel herkes herkese ismiyle sesleniyor. Çok isterdim öyle yaşamak. Bilmem ne amca, yenge, teyze, elti, görümce, ini, bacanak, baldız, zart zurt lüzümsuz bence. Hatta çocuklar da bize ismimizle hitap etmeli (kendi çocuklarımız hariç)

Kültür, niyet ve zeka seviyesine göre değişiyor. (Gelin, es ve kv). Ben aile apartmanında yaşayıp çok mutlu olanı da biliyorum hiç görüşmeyen de var.
Mesela kv oğlum evlendi bu kız bizim kolemiz( sadece ev işi vs değil gayet eğitimli insanların arasında da yaşama müdahale olabiliyor) kafasına giriyorsa gelin mesafe koyuyor. Akıllı olan kavrıyor aptal olan ısrar ediyor, oğlunu gazliyor. Yukarda bir yorumda var esin konumu da önemli. Es bu benim karım saygı duyacaksınız derse herkes susabiliyor. Bazen kv çok kudurgun oluyor sonunda ya karı koca bağı ya da kv gelin bağı kopuyor. Ya da gelin ailesinden çok gelinsin gidilsin ortamda büyümüştür, kv o kulturdeyse sorun yok. Benim bir arkadasimin ailesinde akraba ilişkileri çok önemliydi. Eşinin ailesi de çok mesafeli insanlar. Evime yılda 2 kez geldiler 1 saat oturup gittiler. Ne garip insanlar diye sikayetleniyordu. Türkiye gibi çok farklı kültürlerin olduğu bir ülkede bunun cevabı değişken.

merhabalar kızlar,

Hepinize iyi günler

Tşkler
Evler yakınsa haftada bir yada iki haftada bir görüşmek en iyisi. Aramak içinde önemli bir durum yoksa aramaya da gerek yok bence. Samimiyette orta şekerli tutmak lazım. İşin dusecekse bazen şekeri biraz artirabilirsin😂 ama işin dusmuyorsa ortada tut herzaman. Herseyine yorum yapılmasına fikir verilmesine izin verme.

Hani böyle bazı arkadaşlıklar vardır ya liseden uzun zaman geçer seversniz birbirinizi ama görüşemezsiniz ayda yılda 1 görüşür konuşursunuz aynı öyle olmalı😂😂

Öncekilere yaranacağım diye sürekli arardım,sürekli giderdim,evde yakındı.
İyiliğe geçti mi geçmedi. Gitmezsem niye gelmedi diyorlardı. Gidersem arkamdan eşimi arayıp gelin şöyle yapmadı gelin böyle yapmadı. Eşimde gelir benimle kavga ederdi.

Şimdiki eş ailesi de arasın sorsun diye sürekli şikayet ediyorlar aramam ya deli miyim. Sonunda yine ben kötü Olcam. Böyle kötü olayım

En iyisi bizimki ayda bir falan belki görüyorum aynı sokaktayız kavgadan sonra mesafeliyiz.Anneler gününde mesaj attım o da tesekkür etti.3 gün önce doğum günümdü mesaj attı tesekkür ederim anne dedim.Dün akşam yolda karsılastik kızımı sevdi nasılsın dedim iyiyim sen dedi iyiyim dedim görüşürüz dedik vedalastık bu kadar yeterli 😅 kavga etmemis olsak 2 haftada bir aksam cay icer gelirdim. Bu yeterli arasında bir sorun olmayan icin ama bazi kayinvalide kisilerine elini verince kolunu kaptırıyorsun dikkat etmek lazım.
Aaa aynı ben , eşim annemle kavga etti annem evimden gitti , kv doğumdan sonra 2-3 gün geldi sonra dizlerim ağrıyor yuruyemiyorum dedi gelmeyi kesti, 15 gunluktum yalnız baktım bebeğime , 1 aydır ne arıyor ne soruyor öldün mü kaldın mı canın bişey istiyor mu yok çocuğu ozlemiyorlar bile yolda gorurse muhabbet 1 dkyi geçmiyor , kafama çok takıyorum bu durumu çünkü ailemden uzaktayım, onlara evimiz 5 dk uzaklıkta. Doğumdan önce çok iyiydik haftanın 3 günü beraber yer içerdik birden böyle uzaklasmalari el gibi davranmaları zoruma gidiyor

Karşınızdaki kişinin size karşı iyiniyet ve değer bilmesine bağlı bu durum. Eğer yüzünüze gülüp arkanızdan konuşuyorsa sadece bayramlarda görülür yeterlidir. Gerçekten temiz niyetli, içten bir kadınsa istediğiniz sıklıkta görüşebilirsiniz.

merhabalar kızlar,

Hepinize iyi günler

Tşkler
Valla canısı benden sana tavsiye araya mesafe koymak en güzeli 👍 samimi olma.bayramda seyranda ,hastayken ziyaret et ve çok sıkta görüşme . Ben kayınvalideme kızından daha yakındım ilgiliydim dün ki tadsızlıkla bi b.k değerimin olmadığını farkettim 😡 bugün öyle bir yemin verdim ki mesafe en güzeli kardeşim .

Back