• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayın valideyle en doğru ilişki hangisidir ?

En güzeli mesafe. İlk evlendiğimde her cuma aramaya çalışırdım baktim o beni hic aramıyor bende artik hiiic aramıyorum. Ayni ile taşındık evlerimiz cok uzak değil hafta sonlari 1 saat giderriz çaya her hafta o da eşim istiyo4 diye 3 4 ayda bir yemeğe davet ederim cok bile 😂

Bir arkadaşım var en başından beri kaynanasına Aynur hanım diye hitap ediyor asla sen demiyor siz diyor
Yaklaşık 8 yıl oldu mesafe hep korundu
Kaynana izin alarak evine geliyor gelininden aşırı derecede çekiniyor
Başta çok cazgır bir kadındı arkadaşım seviyeli bir şekilde hakkından geldi
Asla Taviz vermedi

Evliligimizin ilk yıllarında haftada en az bir kere arardım aynı şehirdeyiz ona rağmen tek kalıyor yalnız kalmasın diye neredeyse yılın yarısını evimde yatılı agirlardim komşularım boşuna kira veriyor kv den size yerlesse ya zaten hep sizde derlerdi takmadım sonra sonra yaptığı bütün kötülüklerden nankorlukten sonra artık hiç aramıyorum evime sadece bebeğim olduğunda geldi bir hafta kaldı zamanında o kadar iyiligime bir kere teşekkür etmeyen kadın şimdi resmen hali olup seriliyor önüme kıymete bindim mesafe koyunca bilseydim böyle olacağını en başından mesafeli olurdum hem bu kadar emek değer verip kırılmazdim

Ben kayınvalidemi her gün ararım , annemi de her gün ararım.
Bazen eşim olmadan da giderim ziyaretine.
Kayınpederim vefat ettikten sonra aynı şehirde olmamıza rağmen bazen hafta sonları kalırız.
Düzenli olarak da 2 haftada bir gitmeye çalışırım.
Bazen eşime derim al anneni kalsın biz de , zaten çalıştığımız için Cumartesi akşamı gelir kayınvalidem , pazartesi günü de eşim işe giderken bırakır evine. Ben kendisini severim. Allah annemden de kayınvalidemden de razı olsun.

8-9 senedir aynı insanla beraberim 1 yıllık evliyim. Bundan öncesinde de 5 yıl nişanlı kaldık. Mesafe her zaman iyidir. Ne zaman aramızdaki mesafe düşse kv şımarıp saçma sapan tavrlar sergiliyor hooop koyuyorum mesafeyi. 2 Haftadır asla iletişimde bulunmadık mesela. 2-3 haftada bir görüşmek en iyisi şuan benim için. Nişanlı olduğum zaman da bayramdan bayrama görüşürdüm o kadar.

merhabalar kızlar,

sizce kayınvalide ile en sağlıklı ilişki nasıl olmalı ?
Arama, görüşme, ziyaret, samimiyet vs ..?

Hepinize iyi günler

Tşkler
Bağları tam koparmak mümkün olmadığı için mesafeli ve yerinde iletişim yeterlidir. Her şeyin fazlası zarar fazla samimiyet tez ayrılık getirir. Çokta uzak olunca eş arada kalır. Dengede tutmak kafi 💃

merhabalar kızlar,

Hepinize iyi günler

Tşkler
ben kayinvalideyim öncelikle hatalarimizla kusurlarimizla hepimiz insaniz fark etmez hangi stadüdeyiz yanlislarimiz olunca kabul edersek hak yemis isek özür dilersek gecmiste olan kalp kirginliklari dile getirmezsek ne kin kalir nede nefret hased olmayalim annemiz gibi saygi duyarsak gelinimizide kizimizdan ayirmaz sever kollarsak bence anlasilmayacak bir durum kalmaz gelin ve kv arasinda iletsim yeterki hep iyi niyetler olsun ve korunsun aradaki sorunlar kalmaz yapici olalim herseyden bi kötü art niyet aramayalim nasilsak bizede aynisiyla gelirler ne demisler iyilik eden iyilikle anilir kötülük edende kötülükle anilir Rabbim seytanin serrinden nefsimizin vevesesinden onlara uymaktan cümlemizi korusun amin herkes evinde mutluluklar saglik huzur hayirli uzun ömür bereketrler nasip etsin amin

Bence net bir Doğru yok bu konuda. Her kültüre her aileye göre degisiyor. Fakat yeni evliyseniz karşı tarafı iyice tanıyana kadar çok arayıp sormamak lazım. Sonra elini verip kolunuzu kaptırabiliyor insan. Kimisinin kaynanasi altlı üstlü oturup gelinini hiç rahatsız etmez, kimisi Türkiye'nin diğer ucundan taciz eder. Benim kendi yaşantıma göre ne kadar mesafe o kadar iyi

Eskiden kayınvalide ile ohooo haftada 3,4 giderdik,günde en az 3 defa konuşurduk.

Şimdi haftada 1 gitsek seviniyorlar,şükrediyorlar.

Telefonda zaten hiç kimseyle konuşmuyorum. İnternete girmek için elime telefon alıyorum.

İmza:Koca ebeveynleri ile iyi anlaşan o ponçik gelin.

KV var kv var
Geçen ay bir arkadaşımın şehrine gittim, ayda bir kaynanasiyla date'e çıkarmış, şarap içer aile dedikodusu yaparmış :)
Yani bu da bir kaynana, 'oglumun parası gitmesin' korkusuyla eve alacagin supurgeye karışma hakkını kendinde bulan hadsiz de kaynana.
Bence olayı kaynana bazında değil insan bazında degerlendirin^^

merhabalar kızlar,

Hepinize iyi günler

Tşkler
Saygılı ve mesafeli bir ilişki olursa kafanız rahat eder, sık görüşmek ve samimi olmak başa bela ...

Ben kayınvalidemi çok severim. Kanatsız meleğim o benim. Hiç kızı olmamış beni de kızı gibi sever. Birbirimize hiç karışmadık. Öyle belli arama gitme sıklığım yok. Bazen haftada 1 bazen ayda 1 gideriz ( aramızda 1 saat var mesafe olmasa haftada 2-3 görüşürüm). Telefonda da haftada 1 aramaya çalışırım. Torunlarını anlatırım. Bazen tarif sorarım. Hiç tanımadığım kişilerden bahsederse tanıyormuş gibi yaparım. Karşılıklı iyi niyet önemli. Siz de bakın duruma göre karar verin. Burada bazı kişilerin çok abarttığını düşünüyorum ben. Her kayınvalide berbat olacak diye bir kural yok

Biz kayınvalide ile uzağız . Bayramdan bayrama gideriz . Uzak olmanın şöyle bir kötülüğü var geldi mi kalmaları , kalmamız .. onun haricinde aramalar sormalar pek sık olmaz.. şuan hamileyim şimdi eskiden yaptıklarını anlatır eskiden çocuklarını kucağa alıştırmamış bende öyle yapacakmışım falan filan bakalım diyip geçiştiriyorum şimdi ki zamane çocukları diyorum vs uzatmıyorum he he diyip tamam diyip kapatıyorum o kadar.. bu aralar o sık sık arıyor . Eskiden aramazdı böyle . Çok kasmamak çok laf ebeliğine girmemek çoğu lafına he he diyip bildiğini okumak . Mesafe candır 😉

Benim kv iyi biri daha yeni evliyim. İlk analizim bu tabi. Aramıyorum genelde zaten birilerini arayan bir tip değilim. Özel günlerde ararım yada o arada beni arar anca öyle konuşuruz😄 Kendi annemi bile çok sık aramam yapı olarak mesafeliyim biraz.

Biz kayınvalide ile uzağız . Bayramdan bayrama gideriz . Uzak olmanın şöyle bir kötülüğü var geldi mi kalmaları , kalmamız .. onun haricinde aramalar sormalar pek sık olmaz.. şuan hamileyim şimdi eskiden yaptıklarını anlatır eskiden çocuklarını kucağa alıştırmamış bende öyle yapacakmışım falan filan bakalım diyip geçiştiriyorum şimdi ki zamane çocukları diyorum vs uzatmıyorum he he diyip tamam diyip kapatıyorum o kadar.. bu aralar o sık sık arıyor . Eskiden aramazdı böyle . Çok kasmamak çok laf ebeliğine girmemek çoğu lafına he he diyip bildiğini okumak . Mesafe candır 😉
Benim kv araçla 25 dk uzak mesafede başka bir ilçedeler. Yine de geldiklerinde kalıyorlar bu anlayış çok tuhaf geliyor kalma da diyemiyosun.🙄

merhabalar kızlar,

Hepinize iyi günler

Tşkler
İyi biriyse sizi evlatlarından ayırmıyorsa 2 haftada bir görüşülebilir haftada da telefonlaşılabilir ama dost değilse bayramda seyranda

merhabalar kızlar,

Hepinize iyi günler

Tşkler
Kayınvalidenin ve sizin karakterinize bağlı. İki taraf da baskınsa o iş yürümüyor, eninde sonunda patlıyor. Yürütenler ise genelde gelin tarafı bi miktar gamsızsa, genel olarak insan ilişkileri iyiyse ve idareci bi tipse yürütüyorlar benim gördüğüm. Beni sorarsanız da ben de burdaki çoğu kadın gibi çareyi ve huzuru mesafe koymakta bulanlardanım. Özel günlerde, aile toplantılarında, bayramlarda gitmek gibi . Sormadan akıl veren, nasihat eden, büyüklenmeci davranan insanlarla ben genel olarak iyi ilişki kuramıyorum aslında. Kv'lik ise tam da sanki bunun için yaratılmış bir müessese ...Yoksa adı kaynana olduğu için değil.

Back