Kayimvalide ve bayram meselesi

kocan yanındaysa takılma
gidin tatilinize

biz de 4 senelik evliyiz
hep tatile gideriz bayramlarda

kimse de birsey diyemez

ilk defa bu sene farklı durumlar olduğu için bayramda eş ailesine gideceğiz

kayınvalide kendince haklı ama bir günlük ziyaret için koca bayramı evde geçirmezdim ben olsam. eğer 9 güne bağlayacaklarsa ilk gün bayramlaşıp 2. gün tatile çıkabilirsiniz.

Konu çünkü eşinizin ailesi o sebepten eşinizi karıştırdım.Konularımda ve yorumlarımda komik birşeyde yok.Bırakın bu kadar eşiniz mutlu olduğu gibi geçirsin tatillerini bayramlarını bayram yani bayram tabiki insan ailesiyle olmalı size göre tatilde olmaksa siz gidin yapın erkekleri köleleştirmeyin eminim eşiniz tatile değil aileye koşa koşa gitmek ister bayramda.

Evlenmeden önce sizle ya da arkadaşlarıyla tatile gitmeyi zevkli bulmuyormuş, ama eşiyle tatil yapmayı eğlenceli buluyor demek ki. Bayramda anne babasını görse daha iyi olur deseniz bir derece anlarım ama evlenmeden önce tatile gitmediği için komik bulmanızı anlayamadım. Benim kardeşim yapsa bana komik gelmezdi en azından. Onun adına sevinirdim, güzel vakit geçirdiği için.

Yanlış anlamayın, sizi kırmak için yazmıyorum. Ama keşke adet, gelenek adı altında bizlere dayatılan zorunluluklardan kurtulsak ve mutlu olduğumuz gibi yaşasak hepimiz. Bu çağda yaşamın yeterince zorlukları var zaten; çalışma hayatının yoruculuğu, büyükşehirlerin keşmekeşi, izinlerin azlığı gibi. banabenigeriver

Son düzenleme:
Benim komik bulduğum şey sanki doğuştan beri tatil yapıyor havası gerçekten çok eğreti duruyor.Görmeden anlatamam eşi için birşey demiyorum o hep yaparmış yazlığa falan gidermiş zaten kendini kaybeden abim Allah kimseye aslını yitirmesin.
Yok yanlış anlamadım ama abimin daha mutlu olduğunu düşünmüyorum çünkü bayramın anlamı bizim için gerçekten farklıydı hepimiz dört gözle onun gelişini beklerdik çünkü şehir dışında okuyordu o gelmeden sevdiği herşeyi yapardık falan o zaman ki mutluluğu çok çok samimiydi şuanda ciddi anlamda çok göstermelik adamın gülüşündeki samimiyet gitti ben ona şaşıyorum aslında gülmekten çok üzülüyorum çoğu zaman.

Son düzenleme:
Söyleyen oldu mu bilmiyorum da, neden bayramın 2. günü çıkmıyorsunuz tatile? İlla ilk günden mi gitmek gerekiyor?

Söyleyen oldu mu bilmiyorum da, neden bayramın 2. günü çıkmıyorsunuz tatile? İlla ilk günden mi gitmek gerekiyor?
Bayram sali gunu basliyor. Biz onceki cumartesi yola cikacagiz. Yani ilk gunu beklemeyecegiz. Oyle olsa bir gun kaybindan birsey olmaz zaten ama ilk gunu beklersek carsamba yola cikacagiz ve benim pazar gunu zaten isimin oldugu calistigim sehre donme zorunlulugum var. Sadece uc gun tatil yapmis olacagiz. O kadar yol cekmeye degmez yani. Bir de ilk gun kalalim desek gorumceyi bahane edip gondermek istemeyecekler ama gorumcem geldiginde de gorusmuyoruz dogru durust. Yani hep bahaneyle tutmaya calisiyorlar. Biz tatile gidince yil boyu aramayan gorumcem kesinlikle arayip kaldigimiz yerleri gezdigimiz yerleri sorar. Guya kendisi de gidecekmis ama cocugu kucuk diye hep iptal eder sonradan. Kaldigimiz otelin adina kadar ne yedigimize kadar sorar. Daha anlatsam cok sey var ama ozetle bu sekilde.

Ben de baska zaman tstili tercih edenlerdenim.
Ama sartlar boyle gerektiriyorsa bence cok da dillendirmeden planinizi yapin. Bayramdan once veya sonra da bayram ziyareti yaparsiniz gonul almalik da bir buket cicek eklersiniz, kv niz de anlayis gosterir, ya da gostermek zorunda kalir.

Bayramın ilk günü gidin sonra tatile çıkın

Hic alakasi yok iste o tatile gitmek istiyor.

Hatta kendisi bana gidelim tatile diyip diyip duruyordu ama önümüze engel çıktı
Bekarkende gidiyormus yurtdışına falan.annesi teyzesi hep söyler
Yani düşündüğün gibi değil. Hatta gecen bayramda memlekete gidicek diye kendisi ve kizkardesi hayıflandı.
Annesinin yaninda ooooof yinemi bayram gitmesek mi kanka diye konustular 2 kardes annenin ısrarına dayanamiyorlar.
Gittiğimiz yerde de arka idaya gecip gorumce kitap okudu kendisi de uyudu.
Köleleştirme diye birsey yok.Herkes hür ve özgürdür.
Sizin abinizde belki sıkılmıştır bu işlerden
Cunku cidden sıkıcı da.

Bayramlar bence tatil yapma günleri değil. Bayram işte... sevdiklerini görürsün. Oturur sohbet edersin. Ama sizin de izniniz yokmuş. Kv de haklı siz de...

Sıkıcı veya değil herkes alışıyor bir şekilde bizde abimin yokluğuna alıştık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…