• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayimvalide ve bayram meselesi

Aykilil

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2017
582
419
33
34
Merhaba hanimlar. Derdimi anlatmak istiyorum. Biz esimle bayram tatillerini genelde yaz tatili yapmak icin denize gitmek icin degerlendiririz. Gecen ramazan bayrami kisa oldugu icin evimizde kaldik. Tatile sonrasinda yine kisa sureligine gittik.

Ben ise yeni basladim ve yillik iznim yok. O yuzden bayram tatili benim icin esimle sehirden kacmak tatil yapmak demek.

Bu bayram tatile gitmeyince kv konusma arasinda mesaj vermeye basladi. Bayramda tatil mi olurmus. Bayram ziyareti cok onemliymis.... Bu arada kv nin evine bizden yani esim ve benden baska bir tek bir Allah in kulu gitmedi. Biz de esimin teyzesi ve iki kuzenine gittik sadece. Baska kimse yok cunku. Yani toplamda bir saatlik bir seramoni icin bizden tum tatilimizi gosteris yapmak icin harcamamizi istiyor.

Simdi kv siz tatili kisa yaptiniz gecen sene boyle yapmamistiniz birkac gitmistiniz demeye basladi. Istiyor ki bayramda gideriz deyim de engel olmaya calissin.

Sehir disinda gorumcem var. Kurban bayraminda geleceklermis. Iki sene once gelmislerdi en son ve onlar gelecekler diye tatili ertelemistik. O zaman calismiyordum ve sorun degildi. 10 gun kaldilar ama toplamda birer saatten uc gun ancak gorusmusuzdur. Gorusmelerimizde bize bebek baskisiyla ve gorumcemin kendi hayatini bizim hayatimizla kendi derlerini benimkiyle yaristirmakla gecmisti. Benim ablam akademisyen. Laf arasinda hic alakalari olamasina ragmen ustu kapali ona bile laf etmisti. Akademisyenlerin tahtasi eksik oluyormus asosyal bi garip oluyorlarmis diye. Halen sinirlenirim karsilik vermedim diye.

Bu sene ilk senem iznim yok ve zaten evimden uzakta calistigim icin buna firsat vermek istemiyorum.

Esimle tatil planlari yapiyoruz ama annesi ogrendigi an vicdan yaptirmaya baslayacak adim gibi eminim.

Bir de beni de tatile goturun istegi vardi gecen yillarda ama bu sene dillendirmedi henuz.

Kafamda deli sorular. Uc saat bes saat icin on gunumu yakmak istemiyorum. Bir de surekli cagiriliyoruz. Bayramlasalim bitti de yok. Gecen bayram uc yere gitmek tam uc gunumuzu aldi. Ilk once teyzeye gittik. Kuzenin birisi bayramin ikinci gunu dondu sehir disindan digeri ucuncu gunu. Bize de sadece teyze geldi. Iadeyi ziyaret de yok. Bir de ucuncu gun gelen kuzenin ailesi gece yoldan geldi ve defalarca aramalarina ragmen telefonu acmamalarina ragmen tum uyarilarima ragmen kapilarina dayandik bayramlasma diye. Ailecek uyuyorlarmis pijamayla karsiladilar bizi.

Esiniz de tatil istiyorsa tatil paketi alın. O zaman tatil yanmasın diye zorunlu gidersiniz tatile
Iyi fikir aslinda ama sabit bir yerde tatil yapmiyoruz. Birkac bolge var aklimizda bir gun bir gun kalmali o bolgeyi bitirecegiz bir hafta gibi bir surede. Tabi esim son anda annesinin isteklerine boyun egmezse.

Merhaba hanimlar. Derdimi anlatmak istiyorum. Biz esimle bayram tatillerini genelde yaz tatili yapmak icin denize gitmek icin degerlendiririz. Gecen ramazan bayrami kisa oldugu icin evimizde kaldik. Tatile sonrasinda yine kisa sureligine gittik.

Ben ise yeni basladim ve yillik iznim yok. O yuzden bayram tatili benim icin esimle sehirden kacmak tatil yapmak demek.

Bu bayram tatile gitmeyince kv konusma arasinda mesaj vermeye basladi. Bayramda tatil mi olurmus. Bayram ziyareti cok onemliymis.... Bu arada kv nin evine bizden yani esim ve benden baska bir tek bir Allah in kulu gitmedi. Biz de esimin teyzesi ve iki kuzenine gittik sadece. Baska kimse yok cunku. Yani toplamda bir saatlik bir seramoni icin bizden tum tatilimizi gosteris yapmak icin harcamamizi istiyor.

Simdi kv siz tatili kisa yaptiniz gecen sene boyle yapmamistiniz birkac gitmistiniz demeye basladi. Istiyor ki bayramda gideriz deyim de engel olmaya calissin.

Sehir disinda gorumcem var. Kurban bayraminda geleceklermis. Iki sene once gelmislerdi en son ve onlar gelecekler diye tatili ertelemistik. O zaman calismiyordum ve sorun degildi. 10 gun kaldilar ama toplamda birer saatten uc gun ancak gorusmusuzdur. Gorusmelerimizde bize bebek baskisiyla ve gorumcemin kendi hayatini bizim hayatimizla kendi derlerini benimkiyle yaristirmakla gecmisti. Benim ablam akademisyen. Laf arasinda hic alakalari olamasina ragmen ustu kapali ona bile laf etmisti. Akademisyenlerin tahtasi eksik oluyormus asosyal bi garip oluyorlarmis diye. Halen sinirlenirim karsilik vermedim diye.

Bu sene ilk senem iznim yok ve zaten evimden uzakta calistigim icin buna firsat vermek istemiyorum.

Esimle tatil planlari yapiyoruz ama annesi ogrendigi an vicdan yaptirmaya baslayacak adim gibi eminim.

Bir de beni de tatile goturun istegi vardi gecen yillarda ama bu sene dillendirmedi henuz.

Kafamda deli sorular. Uc saat bes saat icin on gunumu yakmak istemiyorum. Bir de surekli cagiriliyoruz. Bayramlasalim bitti de yok. Gecen bayram uc yere gitmek tam uc gunumuzu aldi. Ilk once teyzeye gittik. Kuzenin birisi bayramin ikinci gunu dondu sehir disindan digeri ucuncu gunu. Bize de sadece teyze geldi. Iadeyi ziyaret de yok. Bir de ucuncu gun gelen kuzenin ailesi gece yoldan geldi ve defalarca aramalarina ragmen telefonu acmamalarina ragmen tum uyarilarima ragmen kapilarina dayandik bayramlasma diye. Ailecek uyuyorlarmis pijamayla karsiladilar bizi.

Bencede bayramlasmak güzel ve önemli. Heleki aile zaten küçük ise. Bir gün gidip ordan tatile gitmeseniz olmaz mi? Önceden ayarlayin herseyi. Esiniz ne diyor.

Ayrica görümcenize bir akademisyen olarak hak veriyorum: bir tahtamiz eksik ve asosyaliz. Bizi seven böyle sevsin :confused: (öyle seyleri genelde kiskananlardan duyarsiniz)

Iyi fikir aslinda ama sabit bir yerde tatil yapmiyoruz. Birkac bolge var aklimizda bir gun bir gun kalmali o bolgeyi bitirecegiz bir hafta gibi bir surede. Tabi esim son anda annesinin isteklerine boyun egmezse.
Turlar var tatil sitelerinde. Bakın netten

Bencede bayramlasmak güzel ve önemli. Heleki aile zaten küçük ise. Bir gün gidip ordan tatile gitmeseniz olmaz mi? Önceden ayarlayin herseyi. Esiniz ne diyor.

Ayrica görümcenize bir akademisyen olarak hak veriyorum: bir tahtamiz eksik ve asosyaliz. Bizi seven böyle sevsin :confused: (öyle seyleri genelde kiskananlardan duyarsiniz)
Zaten her hafta gorusuyoruz kv ile. Bayramlasip yola cikalim desek bayram hafta ortasi ve geride tatil yapacak gun kalmiyor. Bosu bosuna bolunuyoruz. Gorumcem desen gercekten kiyaslamaktan baska birsey yapmiyor. Bizim icin gelmiyor zaten. Hos sohbet guzel bir ortam da olmuyor. Genelde babalariyla tartisma atisma anlasamama oluyor. Gorumcem kendi kayinvalidesiyle tartisip annesine geliyor. Sonra geri cagiriyorlar oraya gidiyor filan. Yani kaciracagimiz bir ortam da yok.

Kendi anama babama bile gitmiycez ki dersin. Gerçi senin açıklama yapmana ne gerek var oğlu uğraşsın onların tribiyle. Başkaları için yaşam kalitenizden taviz vermeyin. O tatil uğruna aylarımızı harciyoruz

Bence tatil başka bayram başkadır şimdilerde bayramlar tatile döndü artık gençler kendilerini düşünüyorlar ama o anne babalarda çocuklarının yolunu gözlüyor kaç saat olursa olsun herkesin evine çoluğu çocuğu gelirken bayramı yalnız geçirenlere üzülürüm hep çünkü bayram demek ailenin bir araya geldiği beraber yemeklerin yendiği bir zaman. Zaten tatile gitmişsiniz yine ayarlayıp gidersiniz. Kendi ailenize de mi öylesiniz?

yarın birgün sizde evlat sahibi olacaksınız yaşınız ilerleyince tatillerde de gidemeyeceksiniz istemez misiniz bayramda çocuklarınız torunlarınız gelsin. Hani bu seferlik olsa neyse ama hep bayramlarda tatil yapıyormuşsunuz yeni işe girip izninizin olmamasıyla pek alakası yok

benim anneannem dedem vefat etti onlar varken köye gider toplanırdık çok misafir gelirdi yorucu olurdu ama o bir arada kahvaltları yemekleri sıraya girip bayramlaşmamızı hiç unutamam keşke hayatta olsalardı da yine gitseydik..

Bence tatil başka bayram başkadır şimdilerde bayramlar tatile döndü artık gençler kendilerini düşünüyorlar ama o anne babalarda çocuklarının yolunu gözlüyor kaç saat olursa olsun herkesin evine çoluğu çocuğu gelirken bayramı yalnız geçirenlere üzülürüm hep çünkü bayram demek ailenin bir araya geldiği beraber yemeklerin yendiği bir zaman. Zaten tatile gitmişsiniz yine ayarlayıp gidersiniz. Kendi ailenize de mi öylesiniz?

yarın birgün sizde evlat sahibi olacaksınız yaşınız ilerleyince tatillerde de gidemeyeceksiniz istemez misiniz bayramda çocuklarınız torunlarınız gelsin. Hani bu seferlik olsa neyse ama hep bayramlarda tatil yapıyormuşsunuz yeni işe girip izninizin olmamasıyla pek alakası yok

benim anneannem dedem vefat etti onlar varken köye gider toplanırdık çok misafir gelirdi yorucu olurdu ama o bir arada kahvaltları yemekleri sıraya girip bayramlaşmamızı hiç unutamam keşke hayatta olsalardı da yine gitseydik..
Aynen kemdi aileme de gitmiyoruz. Bizimkiler de tatile giderler genelde. Eskiden haftada iki uc gorustugum simdi de sadece haftasonlari evde olabilmem dolayisiyla yine her hafta gorustugum kv bayramda da kalin diyememeli bence. Birlikte birsey yapmiyoruz. Eglenmiyoruz. Kalabalik bile olmuyor. Bizden baska gorustukleri kimse yok cunku heskesle kavga eden bir kp var. Kv bizi koluna takip ablasina goturup isimizle gelirimizle arabamizla hava atmaktan baska hicbirsey icin istemiyor emin okabilirsin. Bir bayramda da kahvaltiya bile cagirmadi bizi. Buyuktur bayram kahvaltisi onlarda yapilir diye dusunmustum evlendigimiz sene. Ama oyle birsey de yok.

Son ana kadar tatilden bahsetmeyin cikmadan bi gun once soylersiniz engelleyemez dahil de olamaz.
Simdilik benim yaptigim da aynen oyle. Esime sorup da ogrenmezse soylemeyi planlamiyorum. Esim de genelde soylemez son ana kadar babasi soru sormasin canini sikmasin diye.

Bayram kabusu benide sardı. Ayın kaçı diye internetten bakmadim bile sanırım cok az zaman kaldı
Bu yuzden ben esimle 4 gün dövüştüm
Abartmıyorum. Ve bizde tatile gidicekken önümüze cok kotu bir engel cıktı yine.
Arifeden gidin kayinvalideye.benim durumuma cok benziyor .O da kendini acindirdi bana ve ogluna evliyken gecirdigim ilk bayram zehir zemberek oldu.Bu arada aile kalabalik degil mi?
Benim anneanneye mesela birsuru kişi gelir.amcasinin torunundan tutunda,komsulara kadar.
Kimsenin gitmemesine sasirdim kayinvalideye.
Bebek baskısının ne oldugunu cok iyi bilirim. Aynısı ne yazık ki bana da yapiliyor.Bayram da da soruldu ve ben sinir küpüne döndüm.
Benim gorumce de geçtiğimiz bayram,bayram icin gelmedi.
Onumuzdeki bayram da kurban da da gelmeyecekmis,kurban kesilmesine koyun etine kokuya dayanamiyormus
Bende dayanamıyorum ama bana baski yapilcak gel diye
Bence kesinlikle simdiden bilet almalısınız iptal edemezsinizde parayi verince. Yer ayirtmalisiniz yani .lütfen benim yapamadigim bu seyi yapin ya nolur cok sinir oldum
Benim kayinvalide de hava atmak icin goturdu memleketine oyle bayram kahvaltisi falan muhabbeti de yoktu.Bana ustelik kahvaltı ederiz demisti yalan dolan ya.Ahhh ahhhhh sizi benden iyi kimse anlayamaz
Ne yapin ne edin gitmeyin sanki insan her gun tatil yapiyor

Esiniz benimkine cok benziyor herseyi yapar eder son ana kadar söylemez annesi bidi bidi yapmasin tantana olmasin diye.
Ama ne hikmetse bana evet deyipte bayrama 1 gun kala annesinin kendini acindirmasina dayanamayip onceden konusmamiza ragmen memleketine götürdü beni
Dede anneanne teyze dayı
Allah ım sabır ver Yarabbim hepimize o kadar igrenc bir durum ki

Ben de bayramlarda toplanilmasi gerektigini dusunenlerdeniz. Tatil ayri bayram ayri olmali. Ama izniniz yokmu bir istisna yapilabilir. Bunu duzen edinmeyin bence. Bayramda bayram yapmak iyidir yani..
Ama bu sene icin onceden yer ayirt edin odemelerinizi yapin ki esinizde vazgecemesin.

Ailenizde sizin gibi bayramda tatil yapıyor ama eşiniz belli ki evlenene kadar hep bayramı bayram yapıp ailesiyle geçirmiş...Benim abimde öyleydi evlenmeden önce hiç biryere denize falan gittiğini bilmiyorum şuan tatil delisi oldu çıktı insan aslını yitirmemeli çok komik duruyor çünkü...

Ailenizde sizin gibi bayramda tatil yapıyor ama eşiniz belli ki evlenene kadar hep bayramı bayram yapıp ailesiyle geçirmiş...Benim abimde öyleydi evlenmeden önce hiç biryere denize falan gittiğini bilmiyorum şuan tatil delisi oldu çıktı insan aslını yitirmemeli çok komik duruyor çünkü...
Senin yorumlar ve konuoar cok komik :D :D
Aslını yitirmemeli cok komik 3 nokta
:D ama iftar konusunda biraz ayıp etmistin.

Insanlar seni neden bu kadar tersliyorlar anlamiyorum bence eglenceli ve komiksin.

Benim konularımla beni vurmaya mı çalıştın hahaha neyse eşiniz mutlu olmadığı gibi yaşamaya devam etsin :)
Hayır .
Gayet ciddiyim saldiriya gecme
Konularin ve yorumlarin gercekten komik,insanlarin sana yuklenmesini gercekten anlamiyorum.
Sadece iftar konusunda ayip etmistin dedim.
Eşimi ne karıştırıyorsun?insaniz bi gun mutluyuz bi gun mutsuz.
Sen hergun mutlu musun allasen?

Yok biz evlenmeden once de bayramda bayram yapmazlardi. Esim ya baska sehirde calisip biz sevgiliyken benim yanima gelirdi yada bos bos otururlardi evde. Gelen gidenleri olmazdi.

Back