• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidenin oğlunun evinde kıyafetlerini bırakması

Mutfakta mı buldunuz da el bezi sandınız? Bekarken bırakması detayını o kadar iğneleyici bir dille uzun uzun anlatmışsınız ki yorum yapmadan geçmek istemedim, rica ederim
Bekar Evinin içinde buldum dağınık orada burada. Hatta bir yerleri silecektim bu ne dedim sonradan.

Benim annem bu sene kizima bakti. Hafta içi bizimleydi hep.
Okul kapandı ve annem gitti seneye de muhtemelen kreşe vereceğim. Ama giderken burada eşyalarından bıraktı.
Donundan, özel bezine kadar evet.
Bırakayım gelince giyecek olur o yana bu yana taşı zor oluyor dedi. Tabiki bırak anne dedim.
Kayinvalideme de yemin olsun aynısını derdim kendisiyle 3 senedir küsüm buna rağmen.

Annemin eşyalarını burada bırakması tekrar geleceğim üzülme demek teselli benim için. Mutlu olurum. Bu mutluluğu da kimseden esirgemem.

Eşiniz ise son derece haklı benim için.
Bir çekmeceyi kadının esyalarina ayırsanız ölmezsiniz.

Cevreniz size yazik etmis o zaman. Keske esinize soylemeden direk goturseydiniz lazim olur diyerek getirdim deseydiniz. Ama bu sizin son tartismaniz olmicak bu konuda daha cook kavga edersiniz. Anneci erkeklerde duzelen hic gormedim su ana kadar.
Bir büyük valizin içini doldurdu hemen hemen eşime söylemesem de bu ne derdi, söylemek zorundaydım.

Ben de şuan burada duyuyorum günlük bez yapmayı.😀
Yani günlük ped şeklinde bir şey olsa anlardı bence konu sahibi. Sürdürülebilir bez pedler var ama onların da ped olduğu şekillerinden belli oluyor.
Ben de evde bez parçaları bulsam kaynanamin çamaşırına koyduğunu düşünmezdim. 🥲

Yaşlı insanlar kullanıyorlar genelde alışkanlık gibi bir şey. Eskiden ped pek bilinmediği veya bulunamadığı için bez kullanıyorlarmış. Günümüzde de aynı şekilde devam ettirenler var

Konu sahibi el bezi sandım demiş ama mutfakta bulmadığını düşünüyorum. İnşallah öyledir 😅

Son düzenleme:
Ben de şuan burada duyuyorum günlük bez yapmayı.😀
Yani günlük ped şeklinde bir şey olsa anlardı bence konu sahibi. Sürdürülebilir bez pedler var ama onların da ped olduğu şekillerinden belli oluyor.
Ben de evde bez parçaları bulsam kaynanamin çamaşırına koyduğunu düşünmezdim. 🥲

Eskiden bolluk yoktu tabi. Eskiler kendilerine böyle bir çare düşünmüşler. Alışkanlıklar kolay bırakılmıyor.
Benim annem de devam ettiriyor misal.
Alsam en güzel çeşidini rahat edemem der istemez.

Depremde sonra bir ev ayarlanip yerleştilerse, artik ortada evsiz kalma gibi bi durumu yoksa hic öyle bi ayagi ordaymis gibi eşyasını falan birakamaz. Bu evinizi sahiplenme hareketinin onune gecmeniz lqzim. Goturun esyalarini verin. Misafirlige gelirken valizini yapar gelir nasil olsa.

Ya bu erkekler ağaç kabuğundan çıkmıyor ki ne var ailesiyle görüntülü konuşuyorsa? Asıl siz dakikalarına bakacak kadar kontrolcü olmuşsunuz önce kendinize bakın . Eşya bırakmasında da ne var anlayamadım Sanki görende ne bırakmış sanacak.

Siz istiyorsunuz ki eşiniz ailesini komple silsin sadece size göre yaşasın.

annem abim ve benden farklı şehirlerde yaşıyor, valiz yükü taşımasın diye abimde de brnim evimde de bir yedek ayakkabisi pijamasi vs biseyleri var.
kaynanam ve kayinbabamin da pijama takımları vs var evimde.
hic sorun etmedim ben, benimde kaynanamlarin evinde bornoz tskimlarim pijama takimim vs durur.
giderken surekli tasimak zorunda kalmamak icin duzlestiricim vs de var orda.
detaylari dusunmeden giyecek kiyafetlerimi vslize koyar giderim rahatca ayni sekilde onlarda.
sonuc olarak nasil benim annemin kizinin eviyse, onlarinda oğlunun evi surekli sizde kalmiyorlar sonucta ara ara gelinip gidiliyor ise durmasinin ne zarari var ki.
3 parca kiyafet bir takim ayakkabi birakmasimi sorun yani
Üc bes gunluk jalmalara yanina esya alabilirsin cunku. Bir insan 1 ay 2 ay kalmayi planliyorsa cuvalla esya birakir. Bunu yapamayacagini oraisnin artik oglunun bekar evi olmadigini anlamayanin gozune sokmak gerekir

Herkese merhaba. Daha evvelden de bir sürü konu açmıştım burada depremzede olan kayınvalidem hakkında yazmıştım. Kayınvalidem oğluna çok düşkün bir kadın. Oğlu da ona çok düşkün öyle ki her gün öğlen ve öğleden sonra 2 defa araşıyorlar ve genelde bu araşmaların ilki 20 dk 2. Si 5 dk falan oluyor ne konuşuyorlar bilmiyorum, eşim iş yerinde konuşuyor. Gece 22.30 gibi görüntülü aradıkları da oluyor ama nadiren. Abisi babası annesi hepsi beraber konuşurlar.
Buraya kadar birbirlerine ne kadar düşkün olduklarını anlatmak amaçlı yazdım. Daha evvelki konularda da yazdığım gibi kayınvalidem beni düşünmeyen bencil egoist ve garip bir kadın.

Konuya gelirsek:

Kayınvalidem uzakta görev yapan eşim bekarken onun evine senede 1-2 kez gelip uzun süreli kalıyormuş. 6 ay, 2 ay,3 ay gibi sürelerle. O zaman zarfında da taşımamak için sanırım iç çamaşırı, kıyafet, ayakkabı, çanta bırakmış eşimin evinde. Hatta affedersiniz çok özel durumlar için yaptığı bezleri varmış onları bile bırakmış ( ben eşime bu ne dedim o da annemin günlük bezi gibi bir şey dedi bu kadar vakıf annesine) neyse biz evlenip şimdiki evimize taşınınca 1 çuval olan bu kıyafetleri kendi evimize getirdik. Kayınvalidem de depremzede olduğu için düğünümün ertesi günü benimle aynı eve geldi ve biz ilk bir ay beraber yaşadık. Kayınbabam eşyalara bakmaya gitmişti deprem yerine, çağırdı kayınvalidemi, o pek gitmek istemese de zorla gitti. Giderken de bizim evdeki valizlere bizim buradan depremden sonra apar topar geldiler diye aldığımız birkaç parça üst başı koydu ama eşyalarının bir kısmını yine bize bıraktı. Ayakkabı, çanta üst baş hatta çarşafını katlamış onu ayırmış içine koymuş, lifini falan ayırmış koymuş. Bana bir şey demeden kızım sizde kalsın vs demeden nasıl olsa tekrar gelirim dursun bunlar der gibi. Biz de şimdi bayram dolayısı ile onları ziyarete gideceğiz. Eşime annesinin kalan eşyalarını hatta yengesinin depremden sonra kendi valizlerine sığdıramayıp bize bıraktığı ayakkabıları götüreceğimi ve belki ihtiyaç vardır getirdim diyerek vereceğimi söyledim. Ama eşim götürmek ayıp, bir daha bize gelmeyin demek, anneme ayıp olur. Burası onun oğlunun evi tabii bırakacak eşyalarını vs. vs. şeyler dedi ve çok fazla kavga ettik dün gece ben kendimi kaybettim. Şu an konuşmuyoruz.

(Bu arada kayınvalidem Uzun zamandır ev bakıyordu, bize bayramda ziyarete gelin diyip duruyordu. Evi bulmuştu ama taşınmıyordu, - ((((((kayınvalidem devletin vereceği evleri beğenmiyor ve o kadar küçük evde oturacağıma kirada otururum diyen hava ayma sevdalısı bir kadın bu arada)))))Biz biletleri aldıktan hemen sonra taşınacağı tarih belli oldu ve bizim biletimizden 1 gün öncesi taşınma tarihi tamı tamına. 🥹eşim yaşlı insanlar gidip yardım edelim dedi ben ses etmedim.)

Siz olsanız sizde kalan eşyaları ne yapardınız? Haksız mıyım?

Not: O kadar kabullenmişim ki evimizin “kayınvalidemin oğlunun” evi olduğunu başlığa bile öyle yazmışım…
Bence abartıyorsunuz. Tasiniyorlarsa gardım edilir ne var bunda . Küçük evde oturmak istemeyebilir begenmek zorunda mi parası varsa oturur ona gore istedigi yerde.

Oglu düşkun bilerek evlendiniz. Kiskaniyorsunuz galiba bu kadar batmazdı yoksa. Eşiniz sizi degil onu ön planda tutuyor diye hakli olarak kinlenmissiniz. Ama esiniz değismez. Siz esinize ayar vermeye çalistıkça siz kötü olursunuz.

Haklisınkz haksiz degil ama çözüm yok bence

Üc bes gunluk jalmalara yanina esya alabilirsin cunku. Bir insan 1 ay 2 ay kalmayi planliyorsa cuvalla esya birakir. Bunu yapamayacagini oraisnin artik oglunun bekar evi olmadigini anlamayanin gozune sokmak gerekir
Herkese kendi kayınvalide-gelin ilişkisi penceresinden bakmak da yanlış, sen mükemmel anlaşıyorsundur eşya bırakması uzun uzun kalması sorun olmuyordur ama başka biri öyle değildir. Misal benim kaynanamın yanında geçirdiğim bir saat dünyada 8 saate tekabül ediyor taban tabana zıttız😬

Bence abartıyorsunuz. Tasiniyorlarsa gardım edilir ne var bunda . Küçük evde oturmak istemeyebilir begenmek zorunda mi parası varsa oturur ona gore istedigi yerde.

Oglu düşkun bilerek evlendiniz. Kiskaniyorsunuz galiba bu kadar batmazdı yoksa. Eşiniz sizi degil onu ön planda tutuyor diye hakli olarak kinlenmissiniz. Ama esiniz değismez. Siz esinize ayar vermeye çalistıkça siz kötü olursunuz.

Haklisınkz haksiz degil ama çözüm yok

Parası yok.

Herkese kendi kayınvalide-gelin ilişkisi penceresinden bakmak da yanlış, sen mükemmel anlaşıyorsundur eşya bırakması uzun uzun kalması sorun olmuyordur ama başka biri öyle değildir. Misal benim kaynanamın yanında geçirdiğim bir saat dünyada 8 saate tekabül ediyor taban tabana zıttız😬
Valla ben oyle bir iliskiyi kabul etmiyorum ya. Kendi annem de olsa evimde uzun uzun kalmamali. Bunun iyi anlasmakla alakasi yok

Benim abimde tek başına görev yaparken keşke imkanım olsada gitsem derdi annem. Uzun süre kalması sorun değil. Benim annem 10 dakkalık mesafede ama bende başörtüsü ve yeleği vardır taşımamak için.
Burdaki sorun şu ne kadar kıyafeti var ? Yani böyle bir dolap kadar mı yoksa 3 5 parça birşey mi ? Kayınvalidenizi arayıp sorun? Anne bize geldiğinde kullanacağın kadar kalsın sizede lazım olur diye getirdim sen ayır ben geri götürürüm dersen incilmez belki.
Benim eşimin ailesinin memlekette evi var. Hepimiz için damatta dahil bende dahil birsürü şey almış. Sokak terliğinden tutunda temiz havlu pijamaya kadar. Hişbirşey getirmeyin yük olmasın der kadının yatak odası dolabı bile yok.
Ayırt edin diye anlatıyorum.

Benim abimde tek başına görev yaparken keşke imkanım olsada gitsem derdi annem. Uzun süre kalması sorun değil. Benim annem 10 dakkalık mesafede ama bende başörtüsü ve yeleği vardır taşımamak için.
Burdaki sorun şu ne kadar kıyafeti var ? Yani böyle bir dolap kadar mı yoksa 3 5 parça birşey mi ? Kayınvalidenizi arayıp sorun? Anne bize geldiğinde kullanacağın kadar kalsın sizede lazım olur diye getirdim sen ayır ben geri götürürüm dersen incilmez belki.
Benim eşimin ailesinin memlekette evi var. Hepimiz için damatta dahil bende dahil birsürü şey almış. Sokak terliğinden tutunda temiz havlu pijamaya kadar. Hişbirşey getirmeyin yük olmasın der kadının yatak odası dolabı bile yok.
Ayırt edin diye anlatıyorum.
Benim kayınvalidem bana öyle bir şeyler almaz. İncelik yapmaz bana. Düğün için taktığı 3 bilezik için bile kocama senin araba alman için aldım ha diyerek taktı. Öyle incelikler görmeyince 1 parça bile 1000 parça oluyor insanda.

Benim kayınvalidem bana öyle bir şeyler almaz. İncelik yapmaz bana. Düğün için taktığı 3 bilezik için bile kocama senin araba alman için aldım ha diyerek taktı. Öyle incelikler görmeyince 1 parça bile 1000 parça oluyor insanda.
Haklı olabilirsiniz benimkide önceden yapmıyordu tek işi laf sokmaktı ama iletişim kurmayı bilmezseniz evliliğiniz yıpranır. Sakince oturup düşünüp fevri karar vermeyin. Amacınız ne ? Tekrardan gelmesin istemeniz mi bunu ima etmek mi yoksa yer kapladığı için mi yoksa gerçekten ihtiyacı olur düşünceniz mi ?

Herkese merhaba. Daha evvelden de bir sürü konu açmıştım burada depremzede olan kayınvalidem hakkında yazmıştım. Kayınvalidem oğluna çok düşkün bir kadın. Oğlu da ona çok düşkün öyle ki her gün öğlen ve öğleden sonra 2 defa araşıyorlar ve genelde bu araşmaların ilki 20 dk 2. Si 5 dk falan oluyor ne konuşuyorlar bilmiyorum, eşim iş yerinde konuşuyor. Gece 22.30 gibi görüntülü aradıkları da oluyor ama nadiren. Abisi babası annesi hepsi beraber konuşurlar.
Buraya kadar birbirlerine ne kadar düşkün olduklarını anlatmak amaçlı yazdım. Daha evvelki konularda da yazdığım gibi kayınvalidem beni düşünmeyen bencil egoist ve garip bir kadın.

Konuya gelirsek:

Kayınvalidem uzakta görev yapan eşim bekarken onun evine senede 1-2 kez gelip uzun süreli kalıyormuş. 6 ay, 2 ay,3 ay gibi sürelerle. O zaman zarfında da taşımamak için sanırım iç çamaşırı, kıyafet, ayakkabı, çanta bırakmış eşimin evinde. Hatta affedersiniz çok özel durumlar için yaptığı bezleri varmış onları bile bırakmış ( ben eşime bu ne dedim o da annemin günlük bezi gibi bir şey dedi bu kadar vakıf annesine) neyse biz evlenip şimdiki evimize taşınınca 1 çuval olan bu kıyafetleri kendi evimize getirdik. Kayınvalidem de depremzede olduğu için düğünümün ertesi günü benimle aynı eve geldi ve biz ilk bir ay beraber yaşadık. Kayınbabam eşyalara bakmaya gitmişti deprem yerine, çağırdı kayınvalidemi, o pek gitmek istemese de zorla gitti. Giderken de bizim evdeki valizlere bizim buradan depremden sonra apar topar geldiler diye aldığımız birkaç parça üst başı koydu ama eşyalarının bir kısmını yine bize bıraktı. Ayakkabı, çanta üst baş hatta çarşafını katlamış onu ayırmış içine koymuş, lifini falan ayırmış koymuş. Bana bir şey demeden kızım sizde kalsın vs demeden nasıl olsa tekrar gelirim dursun bunlar der gibi. Biz de şimdi bayram dolayısı ile onları ziyarete gideceğiz. Eşime annesinin kalan eşyalarını hatta yengesinin depremden sonra kendi valizlerine sığdıramayıp bize bıraktığı ayakkabıları götüreceğimi ve belki ihtiyaç vardır getirdim diyerek vereceğimi söyledim. Ama eşim götürmek ayıp, bir daha bize gelmeyin demek, anneme ayıp olur. Burası onun oğlunun evi tabii bırakacak eşyalarını vs. vs. şeyler dedi ve çok fazla kavga ettik dün gece ben kendimi kaybettim. Şu an konuşmuyoruz.

(Bu arada kayınvalidem Uzun zamandır ev bakıyordu, bize bayramda ziyarete gelin diyip duruyordu. Evi bulmuştu ama taşınmıyordu, - ((((((kayınvalidem devletin vereceği evleri beğenmiyor ve o kadar küçük evde oturacağıma kirada otururum diyen hava ayma sevdalısı bir kadın bu arada)))))Biz biletleri aldıktan hemen sonra taşınacağı tarih belli oldu ve bizim biletimizden 1 gün öncesi taşınma tarihi tamı tamına. 🥹eşim yaşlı insanlar gidip yardım edelim dedi ben ses etmedim.)

Siz olsanız sizde kalan eşyaları ne yapardınız? Haksız mıyım?

Not: O kadar kabullenmişim ki evimizin “kayınvalidemin oğlunun” evi olduğunu başlığa bile öyle yazmışım…
Şimdi yazdıklarınızı dikkatli okumak gerek. Demişsiniz ki, bekarken annesi eşyalarını bırakırmış ve gelince de uzun süreli kalırmış. Aslında siz eşyaların sizde kalmasından değil, bunun bir mesaj olmasından korkuyorsunuz. Çünkü eşyalarını bırakırsa daha fazla sıklıkşa gelir gibi bi şeyden rahatsız olmuşsunuz. Hani bilseniz ki kayınvalideniz nerde durması gerekiyor siz belki eşyaya bile takılmazdınız, ayriyeten eşinizin ailesine fazla düşkün olması da canınızı sıkmış. Yani aslında size hak vermek gerek, çünkü evlenince bir erkeğin de kadının da evi önceliği oluyor. Bence eşyaları götürüp vermeyin, bırakın kalsın. Sadece eşinize sağlık sorunu, acil bir ihtiyaç olmadan çok uzun süreli misafirlik sevmediğinizi istemediğinizi, evli oldugunuz için böyle şeylerin sorun olabileceğini söyleyin. Habire size geliyorlarsa sizi bunaltıyorlarsa haklısınız ama eğer insanlar ne biliyim haftada bir ayda bir 2 3 saatlik oturmalara geliyorlar ya da siz aynı şekilde arada gidio geliyorsanız bu normal bence. Eğer fazlasını yapıyorlar sizi rahat bırakmıyorlarsa o zaman o eşyaları götürün verin, mesaj gibi olsun sizi istemiyoruz der gibi olsun. Ama bence önce kendinize sorun bu insanlar benim huzurumu kaçırıyor mu, çok mu fazla gelip gidiyorlar ya da çok mu karışıyorlar. Eğer karışmıyorlarsa arada sırada geliyorlarsa adamlara kötü davranmayın. Ama bazı hareketleri fazlaysa, düşüncesiz davranıp evliliğinizde huzurunuzu kaçırıyorlarsa o zaman kesinlikle eşinizle tartışın ve sorunu çözün. Bunun dışında eşinizin ailesi ile geçirdiği telefon dakikaları sizi ilgilendirmez. Sizinle ilgilendiği evini ve ilişkisini önemsediği sürece, kök ailesi ile istediği kadar konuşur bunu dert ederseniz siz kötü olursunuz. Biraz daha pozitif olun.

Haklı olabilirsiniz benimkide önceden yapmıyordu tek işi laf sokmaktı ama iletişim kurmayı bilmezseniz evliliğiniz yıpranır. Sakince oturup düşünüp fevri karar vermeyin. Amacınız ne ? Tekrardan gelmesin istemeniz mi bunu ima etmek mi yoksa yer kapladığı için mi yoksa gerçekten ihtiyacı olur düşünceniz mi ?
Oğlunun bekar olmadığını, bu evde benim de sözümün geçtiğini hissettirmek sanırım.

Oğlunun bekar olmadığını, bu evde benim de sözümün geçtiğini hissettirmek sanırım.
Güzel bakın bunu itiraf ettiğine göre herşey daha kolay olucak. Bunun daha çok yolu var. Kayınvalideniz geldiiğinde “ anne ya bunlardan alıcaklarını alsan ben düzenli olmayı seviyorum az öz kıyafetin kalsın “ dersenizde onu hissetirirsiniz. Kıyafetleri götürmeden “ anne burda eşyaların var geldiğinizde kullanıcak kadar kalsa yeter kalanı getireceğim bana yardımcı olur musun “ desenizde aynısını hisseder. Komple eşyaları götürürseniz bunu saygısızıklık olarak algılayabilir ve haklıyken haksız duruma düşebilirsniz.

Duruversin ne olacakki. Kayinvalidemin namaz esyalari hep bizde mesela dis fircasi bizde her marka dis macununu kullanamiyor sevdigi marka dis macunundan bulunur geldiginde kullansin diye. Arasira esimden once ben cagiriyorum gel biraz bizde kal torununa bak diye. Eger kayinvalidenle guzel bir iletisim yakalayabilirseniz bunlar size batmaz ama bunun icin emek vermelisiniz

yani bizim maksimum kaldigimiz gun sayisi 10 gün, yinede bir birimizde esyalarimiz var.
dolapta bir göz bostur benim hep gelen oraya yerlesir.
kayinbabamlarda yilda 2 kez gitmemize ragmen ayri odamiz var mesela.
yani bizim icin sorun olmuyo, mesele eşya degil yerlesmekte degil aslında valla inanın ben bile bıkmıstım sürekli ayarla surekli valiz hazirla didiik et aldim mi unuttum mu boylesi daha rahat oluyo.
kaynanasinin da yerlesmek icin biraktigini sanmiyorum ben oncesinde surekli gelip gittigi icin kadin zorlugunu biliyo o işin.
zamanla zaten oda eskisi kadar gelmesi gerekmedigini farkedip toplar esyalarini

Back
X