Tüm yorumları elimden geldiğince okudum. Okurken bazılarından inanılmaz utandım.
Tüm kadınlar ayaklarının üzerinde durmalı. Ilkeleri olmalı. Okumalı, üretmeli, bilmeli, araştırmalı. Bu konuda gayet netim.
Fakat son zamanlarda bir güruh türedi, ağızlarında sakız etmişler "okuyun, evlenmeyin, siz keyif yaparken biz sınava giriyorduk, derdin neydi çocuk yaptın, kariyerin olsa kaynanani cekmezdin, sen kisir yiyordun ben okula gidiyordum " vs bunun gibi birçok aşağılayıcı cümle.
Hangi kayınvalide konusuna girsem illa ki karşılaşıyorum okumayip neden evlendiniz ki yorumuyla.
Bunu bilinçli, yardım etmek, ilham olmak amacıyla üslubunu bilerek yazanlara lafım yok. Birlikte güçleneceğiz kadınlar olarak.
Ama egosunu tatmin etmek isteyip , yürüyen kibir cinsi hemcinslerimi uyarmak isterim.
Atanamayan bir öğretmenim. Daha sonra önlisans okuyup 2 yıl kpss için uğraştım. Oda olmayınca acikogretimden yeniden bölüm yazdim. Şu an evdeyim. Kayınvalide adayimla uğraştığım dönemler oluyor. Yani kayınvalide demiyor bu kız okumuş ben en iyisi laf sokmayayım diye. Sapla samani ayırmak lazım. Bende evlenip çocuk yapacağım ve böyle giderse kocamın maaşını bölüşeceğiz. Yani okuyup meslek sahibi olmak denen şey yok şu an. Herkesin hikayesi de farklı. Herkes bilinçli bir ailede büyümüyor. Herkesin sınavı da yasam tarzı da farklı. Bunu birbirimizi kınayarak, küçümseyerek, okusaydın çekmezdin diye bilmiş bilmiş yorum yaparak başaramayız. Gerçekten rahatsız oldum. Özel okulda öğretmenlik yapan ( referensla(!) )öğretmen olan arkadaşım bana "koca parası yersen senin üstünde laf söyleme hakları olur" diye yorum yapmıştı ordan da yola çıkarak bunu yazıyorum. Ben kendimi net şekilde ifade ettim. Lütfen uslubunuza dikkat ederek fikrinizi beyan edin etmek isterseniz.