• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidemin doğum siralarindaki davranışları

Anlamiyosunuz canim ben izin vermiyormusum gibi davraniyor bebege dokunmayi esim kendi söyledi halbuki virus var fln. Ben hep yine guleryuz vs gösterdim kendisine cok tskr ettim vs ama böyle kaprisli sekilde görupte selam vermeye bile Cok cok soguk davrandi, annem buzluga yrmek yapmis demesi asiri tavitliydi. Iyi niyet olabilir ama ben istemeden sezeruan oldum ve ölumden döndum bende bebegimde daha sezeryanmi oldun gibi böyle cumleler cok incitti beni. Ustune bi sene sonra anca eskisi gibi olursun diue lohusa birine o mu denir!!?? Veya dogumda yasadiklarini unut diye gecistirmesi? Moral vermek istiyosan ne iyi görumuyosun hersey iyi olucak fln seklinde insan moral verir

Benim kv ilk dogumdan sonra 18.gun ortaya cikti ilk cumlesi "ölü gibi görünüyorsun, kocan bosar seni boyle az kendine bak"

Neymis lohusanin mezari 40 gun acik olurmus, kendime iyi bakmaliymisim onu kastetmis, yahu ben su cumleye dahi kurulmadim, ben mi gerizekaliyim diye dusunuyorum bazen, cidden.

Siz bu dogum olayini oyle buyuk yasadinizki cikan komplikasyonlarda muhtemelen yasadiginiz stresin sonucuydu, saglikla buyutun ama once su ic huzurunuzu bir yakalamaya bakin, size muhtac bir bebek var ortada, birakin o sunu demis bu bunu demis, uzmeyin kendinizi.

Allah anali babali buyutmek nasip etsin.

Sağlıkla büyütün bebeğinizi, hayırlı olsun.

Tabii ki merkez siz olmalısınız, surat asılcak alınganlık yapılacak zaman değil.

Ama şu anlattıklarınızla karşılaşınca görmemişin bebeği olmuş diye düşünüyorum ben.

Kadın haber verin diyor, vermiyorsunuz.
Bebek oluyor öpme diyorsunuz.
Dış kapının dış mandalı muamelesi yapmışsınız.

Ne olsaydı gıcık olacaktınız bence.

Ayrıca lohusa kadına şu söylenmez bu söylenmez, hiç lohusa olmadık sanki, ne konuşulur madem bu kadınlarla?
Ben bebegi öpme demedim esim demis benim haberim bile yok.. ama ben öyle dermisim gibi davrandi. Ben ne aricam kendusuni canimla ugrasiyorum demi esim arasin ki aradi. O halimde bide kv mi dusunucektim??
Geldigunde gayer guleryzlu karsiladim kendisi cok kaprisli ve soguktu.

Arkadaşlar bir kac gün önce ilk doğumumu gerçekleştirdim , suni sancı vsyla doğum başlatıldı ve türlü türlü komplikasyonlar oldu malesef doğum 32 saat farkli çabalar sonrasi acil sezeryana alindim. Doğum sancılarim esnasinda saatlerce yüksek ateşimi indiremediler, ve o haplar fln beni sersem baygin yapti üstüne ağrılar, endeksiyon fln.

Dogumdan önce kv dogumda olmak istedigni söyledi bekde tek esimi istedim ki hastanede 1 kisiden fazla kimseyi almiyolarmis hastaliktam dolayi. Neymis kv disarda beklerlmis. Bizde elbet bu dogumun nasil olucagni bilemedigmoz icin bisey drmedik annelere. Daha sonra haber ettik.

Neyse dogum oldu etti bebegim bende cok zorlu bi sürecten sonta kavustuk, ölu gibiydim üstüne deliler gibi titredim saatler boyu vucudun ilac etkisinden.
Kv daha sonra ne mesaj atti tebrik etti ne aradi ki sorun degil. Ama daha sonra ziyaretcilerde almiyolar hasthanede tek 1 kisi kalabiliuor hastanin yaninda oda esimdi. Esim bi eve gitmesi gerekti o sirada kendi annem geldi kaldi bi kac saat. Zsten hareket edemiyorum, heryerim acik, emzirme fln derken sersem gibi dolaniyorum.

Daha sonra geldi kv ziyarete koridora esimde kenfi demis daha önce bebegi almayin öpmeyin hastalik var diye geldik yuzume bakmadi bide ney kucagina almak istiyomus vs ayni Esime benziyormus fln fln. Ben selam verdim öyle selam verdi daha sonra sanki zar zor konustu. Esim tum detaylaei anlatmamis dogumla ilgili zor gecti iste daha soktayim fln dedim hemen at o dusunceleri diye gecistirdi beni. Sonra neymis aricakmisim onu nezaman eve gelirsek bisey istersek fln. Evimizde buzlugmuza bakmis biseyler yapmak icin annen yapmis doldurmus baya diue bozulur gibi bi haldeydi. Cok tuhafti gercekten hic merhamet bisey yok halbuki dogumdan önce iki gune bi surekli bebek geldimi geldimi diye bunaltiyordu. Ha birde sezeryan oldum diye böyle cok tuhaf biseymis gibi hissettirdi brni hani Sanki eksikmisim gibi. Hassasim Evet ama biliyorum saniyorki dogum sirasinsa ben onu bile isteye istemedim ki kimse bu kadar uzun bi surede istemez. Dogum sonrasida her yerim acik, kan, oturup kalkamiyorum fln 2 gun komple yatalaktim. Elbette kendi annem ve esimden baskasindan yardim alamam.
Canimla ugrasiyorum hala kizima iyi bi anne olmaya calisiyorum ama Sanki babanne-annane savasi olucak sutekli mic miv bize gelicek diye bunaldim simdiden. Ustune uyumuyorym kac gundur, enfeksiyonumu atamadim.

Sizce normal mi davrsnislari? Nasil davranmaliyim sinirlerimi yipratmadan?
Birde durduk yerde ” 1 sene icinde kendi kilona dönersin” dedi sok oldum lohusa insana bumu denir????
Ksndisinden bi yardim talep etmiyorum cok sukur ihtiyacimda yok uinede geldiginde tatli dille enerjili karsilamaya calistim hastanede
Gerektiği yerde saygı çerçevesinde mutlaka cevabını verin be lafınızı esirgemeyin. Mesafeli olmayada devam edin. İşiniz zor. Kesin 3 gün sonra hiçbirşey yok gibi herşeye karışır kesin.

Şuanda konusahibinin kayınvalidesinin söyledikleri yazınca tam karşıya geçmiyor ama söyleme tarzı ters olabilir. Kötü davranması illa kötü sözler söylemesi demek değil. O yüzden tam manasıyla durup dururken kayınvalidesine sinir olmuş demek bence haksızlık olur.

Ancak şu konuda hatalı olduğuna katılıyorum. Hiç arayıp sormayabilirdi. İlgisiz durabilirdi. Her ne kadar şuanda keşke böyle olsaydı diye düşünüyorsanız da bu daha can acıtıcı. İnsan kendi kanından olanı merak etmez mi hiç mi torununu sevmez gibi gibi düşüncelere kapılmak çok daha kötü. O yüzden mesafeni koru ve ortamı daha fazla dramatize etme derim konu sahibi. Bebeğe de bakmak isterse hemen karşı çıkmayın. Bi bekleyin bakalım anneniz bakabilecek mi ya da çok mu yorulacak. Gün doğmadan neler doğar. Biraz mesafeli ve sabırlı davranmaya çalışın.

Kv sevmiyorsunuz ve herşeyi batıyor. Lohusasınız daha fazla batıyor. Bu kadar. Kadın iyi birşey söylese de batacak.

Canınızla uğraşırken buraya konu açıyorsunuz? Ben bebekle ilgileneceğim diye telefon nerdeydi onu bile bilmiyordum. Anın tadını çıkarın ne kv derdiymiş. Al gögüsünde uyut, 9aydır beklediğin geldi. Gerisini salla ayyy.

Unut onlari diyerek bebegine odaklan kotu anilari.hatirlama demek istemis. Annen buzlugu doldurmus diyerek annenizi yuceltmis bir yandan da kendinin de ilgilendigini buzlugun bossa dolduracagini gostermek istemis iyi niyet göstergesi yani. Bebegi gorunce sizi o an unutmus hal hatir sormamis olabilir o da anliktir. İhtiyacın olursa da ara beni demis. Yani herseyi olmasi gerektigi gibi soylemis belki samimiyet yoktur ses tonunda onu bilemem ama sorun goremedim :/

Arkadaşlar bir kac gün önce ilk doğumumu gerçekleştirdim , suni sancı vsyla doğum başlatıldı ve türlü türlü komplikasyonlar oldu malesef doğum 32 saat farkli çabalar sonrasi acil sezeryana alindim. Doğum sancılarim esnasinda saatlerce yüksek ateşimi indiremediler, ve o haplar fln beni sersem baygin yapti üstüne ağrılar, endeksiyon fln.

Dogumdan önce kv dogumda olmak istedigni söyledi bekde tek esimi istedim ki hastanede 1 kisiden fazla kimseyi almiyolarmis hastaliktam dolayi. Neymis kv disarda beklerlmis. Bizde elbet bu dogumun nasil olucagni bilemedigmoz icin bisey drmedik annelere. Daha sonra haber ettik.

Neyse dogum oldu etti bebegim bende cok zorlu bi sürecten sonta kavustuk, ölu gibiydim üstüne deliler gibi titredim saatler boyu vucudun ilac etkisinden.
Kv daha sonra ne mesaj atti tebrik etti ne aradi ki sorun degil. Ama daha sonra ziyaretcilerde almiyolar hasthanede tek 1 kisi kalabiliuor hastanin yaninda oda esimdi. Esim bi eve gitmesi gerekti o sirada kendi annem geldi kaldi bi kac saat. Zsten hareket edemiyorum, heryerim acik, emzirme fln derken sersem gibi dolaniyorum.

Daha sonra geldi kv ziyarete koridora esimde kenfi demis daha önce bebegi almayin öpmeyin hastalik var diye geldik yuzume bakmadi bide ney kucagina almak istiyomus vs ayni Esime benziyormus fln fln. Ben selam verdim öyle selam verdi daha sonra sanki zar zor konustu. Esim tum detaylaei anlatmamis dogumla ilgili zor gecti iste daha soktayim fln dedim hemen at o dusunceleri diye gecistirdi beni. Sonra neymis aricakmisim onu nezaman eve gelirsek bisey istersek fln. Evimizde buzlugmuza bakmis biseyler yapmak icin annen yapmis doldurmus baya diue bozulur gibi bi haldeydi. Cok tuhafti gercekten hic merhamet bisey yok halbuki dogumdan önce iki gune bi surekli bebek geldimi geldimi diye bunaltiyordu. Ha birde sezeryan oldum diye böyle cok tuhaf biseymis gibi hissettirdi brni hani Sanki eksikmisim gibi. Hassasim Evet ama biliyorum saniyorki dogum sirasinsa ben onu bile isteye istemedim ki kimse bu kadar uzun bi surede istemez. Dogum sonrasida her yerim acik, kan, oturup kalkamiyorum fln 2 gun komple yatalaktim. Elbette kendi annem ve esimden baskasindan yardim alamam.
Canimla ugrasiyorum hala kizima iyi bi anne olmaya calisiyorum ama Sanki babanne-annane savasi olucak sutekli mic miv bize gelicek diye bunaldim simdiden. Ustune uyumuyorym kac gundur, enfeksiyonumu atamadim.

Birde durduk yerde ” 1 sene icinde kendi kilona dönersin” dedi sok oldum lohusa insana bumu denir????
Ksndisinden bi yardim talep etmiyorum cok sukur ihtiyacimda yok uinede geldiginde tatli dille enerjili karsilamaya calistim hastanede
Hepsini okuyamadım ama kucağınızda minicik bebeğiniz dururken kayınvalideyi niye düşünüyorsunuz ki?

Klasik k.valide...kesin kendi dogumunda kimse ilgilenmemistir onunla eşi yüzüne bakmamis k.validesi hemen hizmet beklemistir...
Oda acısını gelininden çıkartmaya çalışıyor..kızı olsa öyle davranmaz tabi...
Bosverin sizin degerinizi o belirleyemez sonuçta görmezden gelin haddini aşarsa o zaman bakarsınız icabına

Doğumumda ve sonrasında kayınvalidemi istemeyen, suni sancıyla doğumu başlatılan ve 30 saat doğumhanede kalan biri olarak söylüyorum: kadına bilenmişsiniz.

Eve geçince ne istersen ara demek “yardıma ihtiyaç duyarsan ara ben yaparım” demek. Kadın iyi niyetle demiş bence.
Doğum sonrası 1 yıl içinde kilona dönersin demek de “takma nasıl olsa zayıflayacaksın” diyip moral vermek. Nesi kötü bunun?

Back
X