• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideme karşı dikkatli mi olmalıyım?

yine siz ve olağanüstü bakış açılarınız :KK59: olay ilgi beklemek değil o kadar gelmiş yanlarına taşınmış yaşıyor, eşini ailesinin dibinden ayırmamış azıcık ilgi alaka görse çok mu? kadın dışlanmış hissediyor
Kalben size teşekkür ederim 🙏🏻 Dışlanmış hissettim evet. Birde şöyle sanki hasta olmaya hakkım yokmuş gibi davranıyordu kayınvalidem. önceden regl olduğumda birşey olmaz ağrı kesici iç ben gençkızken içiyordum hemen iyileşiyordum diyor. Bazen reglimin 5. Günü 7. Günü bile yoğun kanama ve ağrı ile geçiyordu bana şimdiye kadar iyileşmen gerekiyordu tuhaf diyordu.

Olay ilgi beklemek işte tam olarak. Yemeklerini beğenmiyor, yemiyor. Kocasını yemek için annesine gönderiyor, kendi ayrı yiyor. Sonra vay efendim hasta oldum ilgi istedim yılan kaynana. Yok öyle bir dünya üzgünüm.
burada bahsettiğimiz ilgi saygı duymak aslında konu sahibi kendisine saygı duyulmadığını düşünüyor en azından bir nasıl oldun kızım diyip 1 kap çorba getirebilir eve girip başında durmasına gerek yok

burada bahsettiğimiz ilgi saygı duymak aslında konu sahibi kendisine saygı duyulmadığını düşünüyor en azından bir nasıl oldun kızım diyip 1 kap çorba getirebilir eve girip başında durmasına gerek yok
İşte bu beklenti kayınvalideden değil eşten olmalı. Diğerleri dış kapının mandalı, yaparsa hoşluk olur yapmazsa hesabı sorulmaz.

1 yıllık evliyim. Kayınvalidem ile aynı apartmanda yaşıyoruz. Eşim ve ben üst katta kayınvalidem ve kayınpederim alt katta oturuyor. Akşam yemeği hep kayınvalidemde yeniyor. İstesende istemesende bir şekilde uzak kalamıyorsun. Kayınvalidem ile ilgili kafamda soru işaretleri var. Eşim hasta olduğu zaman gelir onla ilgilenir ben hasta olduğumda asla ama asla ilgilenmez sormaz yardım etmez. Ben onlar hasta olduğunda eşimden daha çok yardım eder ve ilgilenirim. En son 3 gün önce çok hastaydım eşim sürekli benimle ilgilendi. Annesi ve babası akşam yemeği yaptı eşim onlara gitti yemek yemeye. Sonra geri geldi. Kayınvalidem ve kayınperederim beni sormuş eşimde o çok hasta demiş. Eşimden başka kimse yardım etmedi çok zorlandım ve içim öfke ile doldu. 3 gündür kayınvalideme soğuk davranıyorum. İçimden konuşmak selam vermek bile gelmiyor. Bana soru sorduğu zaman kısa cevaplar veriyorum yüzüne bile bakmıyorum çok az bakıyorum. Dün akşam eşime beni sormuş neden soğuk davranıyor kavgamı ettiniz demiş. Eşimde hayır bilmiyorum demiş. Kayınvalidem demiş suratı asık merak ettim demiş. Arkadaşlar böyle insanın içi buz keser konuşmak bile istemez ben o durumdayım. Sizce ne yapmalıyım. Yüzünü görmek sesini duymak bile istemiyorum. Dün gece rüya gördüm. Rüyamdada odama koyu renkli bir yılan girmişti onu yakalayıp atmak istedim ama saklandı bulamadım. Yorumlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum canlar❤️
Sen hasta iken gidip orada yemek yiyen eş ile kv kp komşuluğunda daha başınıza neler gelecek, bunları sadece fragman.

Eşim ve ailesi biraz tuhaf. Onların yemek kültürü ve benimki biraz farklı. Ben evliliğin ilk zamanları eşime ve ailesine güzel sofralar hazırladım burun kıvırıp yemekteyiz programı gibi ben sormadığım halde eleştiri yapıyorlardı yemeklerim hakkında bir puan vermedikleri kalıyordu. Bende bir şekilde ayarlama yaptım sadece kendime yemek hazırlıyorum. Eşim ailesi ile yiyor bende ayıp olmasın diye bazen gidiyorum azıcık çorba salata yiyorum geliyorum. Bazen gitmiyorum bile. Ben hafif ve sağlıklı şeyler yiyorum ailesi yağlı baharatlı ağır yemekler.
Bu durumu öyle normal anlatmışsınız ki hayran kalacağız neredeyse

1 yıllık evliyim. Kayınvalidem ile aynı apartmanda yaşıyoruz. Eşim ve ben üst katta kayınvalidem ve kayınpederim alt katta oturuyor. Akşam yemeği hep kayınvalidemde yeniyor. İstesende istemesende bir şekilde uzak kalamıyorsun. Kayınvalidem ile ilgili kafamda soru işaretleri var. Eşim hasta olduğu zaman gelir onla ilgilenir ben hasta olduğumda asla ama asla ilgilenmez sormaz yardım etmez. Ben onlar hasta olduğunda eşimden daha çok yardım eder ve ilgilenirim. En son 3 gün önce çok hastaydım eşim sürekli benimle ilgilendi. Annesi ve babası akşam yemeği yaptı eşim onlara gitti yemek yemeye. Sonra geri geldi. Kayınvalidem ve kayınperederim beni sormuş eşimde o çok hasta demiş. Eşimden başka kimse yardım etmedi çok zorlandım ve içim öfke ile doldu. 3 gündür kayınvalideme soğuk davranıyorum. İçimden konuşmak selam vermek bile gelmiyor. Bana soru sorduğu zaman kısa cevaplar veriyorum yüzüne bile bakmıyorum çok az bakıyorum. Dün akşam eşime beni sormuş neden soğuk davranıyor kavgamı ettiniz demiş. Eşimde hayır bilmiyorum demiş. Kayınvalidem demiş suratı asık merak ettim demiş. Arkadaşlar böyle insanın içi buz keser konuşmak bile istemez ben o durumdayım. Sizce ne yapmalıyım. Yüzünü görmek sesini duymak bile istemiyorum. Dün gece rüya gördüm. Rüyamdada odama koyu renkli bir yılan girmişti onu yakalayıp atmak istedim ama saklandı bulamadım. Yorumlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum canlar❤️
Kendi evinizde yiyin. Siz onun kızı değil gelinisiniz. İlgi beklemeyin. Ne saçma yaa siz evli değil.evcilik oynuyorsunuz. Sanki yemekhane , kocanız tek gidip yemiş. Ne saçma işler. Yemeği zaten hep kayınvalide hazırlıyorsa o daha saçma. Ben olsma sizi ćekmem Kayınvalide yerinde

İşte bu beklenti kayınvalideden değil eşten olmalı. Diğerleri dış kapının mandalı, yaparsa hoşluk olur yapmazsa hesabı sorulmaz.
ben evli değilim belki tam anlayamıyorumdur bu yüzden bu konuları ama yine de anlamaya gayret gösteriyorum şu anki yaşıma kadar gördüğüm kadarıyla bu kadar ilgisiz de olunmamalı ha ayrı şehirlerde olsalar dediğiniz çok okey ama oğulcuğu evlenince bir üst kata taşınmasını uygun görmüşse aile, ona göre davranmalıdır'ı savunuyorum

Bir problem arıyorsanız, eşinizle ayrı yediğiniz akşam yemeklerini dert edin mesela.
Hastayken eşinizin sizinle ilgilenmesi yeter.
Kayınvalide gelip bir nasılsın diye sorsa güzel olurmuş tabi ama böyle pasif agresif davranmanın bir anlamı yok. Üst katlarında oturuyorsunuz, daha kocanız kendi evinde yemek yemiyor. Kadına düşman muamelesi yapmanın size zararı olur işin sonunda.

Son düzenleme:
Eşim ve ailesi biraz tuhaf. Onların yemek kültürü ve benimki biraz farklı. Ben evliliğin ilk zamanları eşime ve ailesine güzel sofralar hazırladım burun kıvırıp yemekteyiz programı gibi ben sormadığım halde eleştiri yapıyorlardı yemeklerim hakkında bir puan vermedikleri kalıyordu. Bende bir şekilde ayarlama yaptım sadece kendime yemek hazırlıyorum. Eşim ailesi ile yiyor bende ayıp olmasın diye bazen gidiyorum azıcık çorba salata yiyorum geliyorum. Bazen gitmiyorum bile. Ben hafif ve sağlıklı şeyler yiyorum ailesi yağlı baharatlı ağır yemekler.
Eşiniz sizin yemeğinizi beğenmeyip annesinde yiyor.Eee adam evlenmeseymis.Anasindan ayrilamayan tipleri eş diye alırsanız böyle saçma "adetlerin" içinde bulursunuz kendinizi......
Burda tek suçlu kaynana değil yerini açmış eşiniz ,kaynanada bir güzel oynuyor sizde kenarda somurtup izleyin .Bol şanslar

Ben bu hastayken bakılma olayını anlamıyorum. Ne hastalığı bu on kişinin bakımına muhtaç olacak kadar? Yatalak mı oldunuz? Niye bu kadar abartı? Eşiniz bir çorba, bir bitki çayı yapsa, ilaçlarınızı verse yeter. Ne yani, kaynanam bakmadı çok zorlandım diyecek ne var? Neden bu kadar beklenti?
Çünkü konu sahibi de eşi de sosyal zeka olarak ilkokul seviyesindeler. O nedenle ilgi de bekliyorlar hastayken.

1 yıldır evde yemek yemeyen, siz hastayken bile başını alıp anasına yemeğe giden bir adam var ortada ama sizin derdiniz kayınvalideniz.
Bir ömür annesinde mi yiyecek yemeği? Bunu nasıl sorun etmiyorsunuz anlamadım.
Bu kadar dip dibeyken bir çorba yapıp gönderse iyi olurmuş ama oğlu bile sallamamış ki, kadın neden aldırış etsin?

Reglinize kadar anlatmanız da çok garip. Kayınvalidenize ne ki sizin reglinizin yoğunluğundan, kaçıncı gün sancınız olduğunuzdan?
Çok garip beklentileriniz var.

ben evli değilim belki tam anlayamıyorumdur bu yüzden bu konuları ama yine de anlamaya gayret gösteriyorum şu anki yaşıma kadar gördüğüm kadarıyla bu kadar ilgisiz de olunmamalı ha ayrı şehirlerde olsalar dediğiniz çok okey ama oğulcuğu evlenince bir üst kata taşınmasını uygun görmüşse aile, ona göre davranmalıdır'ı savunuyorum
Bunu aile uygun görmemeli zaten. Evlenen iki yetişkin insan nerede isterse orada yaşar. Ailesi öyle uygun gördü diye üst katlarında yaşayan adamla evlenilmez zaten. Bu sebeple oturduğu yer ailenin davranışlarını etkilemez. Ona bakarsanız bu bakış açısıyla aile de ev verdik, kira ödemiyorlar gelin gelsin işimizi görsün, yemeğimizi pişirsin de diyebilirdi.

Ben kendi ailemle altlı üstlü oturuyorum, kendi annemden bu kadar beklentim yok. Çünkü kendi evi barkı olan, kendi düzeni olan iki yetişkin insanız. Konu sahibi de eşi de kendi özerkliklerini ilan edememişler. Anne baba eteği altında yaşıyorlar.

Kendi evinizde yiyin. Siz onun kızı değil gelinisiniz. İlgi beklemeyin. Ne saçma yaa siz evli değil.evcilik oynuyorsunuz. Sanki yemekhane , kocanız tek gidip yemiş. Ne saçma işler. Yemeği zaten hep kayınvalide hazırlıyorsa o daha saçma. Ben olsma sizi ćekmem Kayınvalide yerinde
Kadının yemeğini beğenmiyorlarmış niye hazırlasın ki? Asıl falso her akşam kayınvalidede yemek yenmesi, aynı apartmanda oturulması.

Kalben size teşekkür ederim 🙏🏻 Dışlanmış hissettim evet. Birde şöyle sanki hasta olmaya hakkım yokmuş gibi davranıyordu kayınvalidem. önceden regl olduğumda birşey olmaz ağrı kesici iç ben gençkızken içiyordum hemen iyileşiyordum diyor. Bazen reglimin 5. Günü 7. Günü bile yoğun kanama ve ağrı ile geçiyordu bana şimdiye kadar iyileşmen gerekiyordu tuhaf diyordu.
Ya kusura bakmayın ama regl olduğunuzu nasıl biliyor, ped kontrolü mü yapıyor, niye söylüyorsunuz? Hasta olsam evimde sessiz sakin huzurla yatmak isterim. Kayınvalide değil eşim bakıp ilgilenmek zorunda. Çorbaymış yemekmiş, yapamıyorsa da dışarıdan sipariş verecek. Eş hasta olunca biz kadınlar bırakıp annemizin evine gitmiyorsak adamlar da gitmeyecek.

Her akşam annesinin evinde yiyen adamdan bıkkınlık gelmiyor mu, eş olarak nasıl kabul ediyorsunuz? Aynı apartman olayını bu yüzden ayarlıyorlar. Ana oğul birbirinden ayrılmasınlar. Eş ailesi değil, eş sorununuz var.

Siz o binaya ek olarak girmissiniz. Size pek deger bictikleri yok. Sizin ilk yapacaginiz is su her aksam beraber yeme olayini birakmak. Ne alaka yani? Size ekstra bakim yapmalari gerek yok, ama insan komsusuna bile hastayken "bkr ihtiyacin var mi" diye sorar. Insanlara size verdiklerinden fazlasini verirseniz saygilari artmak yerine sadece azalir. (Kv dem ve kpderim le ayni binada yasiyorum, ama düzenlerimiz genel olarak ayri)

Bunu aile uygun görmemeli zaten. Evlenen iki yetişkin insan nerede isterse orada yaşar. Ailesi öyle uygun gördü diye üst katlarında yaşayan adamla evlenilmez zaten. Bu sebeple oturduğu yer ailenin davranışlarını etkilemez. Ona bakarsanız bu bakış açısıyla aile de ev verdik, kira ödemiyorlar gelin gelsin işimizi görsün, yemeğimizi pişirsin de diyebilirdi.

Ben kendi ailemle altlı üstlü oturuyorum, kendi ailemden bu kadar beklentim yok. Çünkü kendi evi barkı olan, kendi düzeni olan iki yetişkin insanız. Konu sahibi de eşi de kendi özerkliklerini ilan edememişler. Anne baba eteği altında yaşıyorlar.
bu konuda katılıyorum ve altlı üstlü yaşamayı ben hiç uygun görmüyorum. madem oldu biraz ona göre davranılmalı buradaki mesele eşinin yerini belirleyememiş olması, her şey eşten geçer. dengeyi kurması gereken eştir. bu kadın olsun erkek olsun böyledir

Bence hastayken ilgi beklemek yerine bu yemek olayına takılmalısınız. Evlisiniz ve karı koca baş başa yemek yiyemiyorsunuz, eşiniz annesinin yemek kültürüne alışıksa; ona sağlıksız dediğiniz o yemeklerden yapın kendinize sağlıklılarından yapın. Bu şekilde o aşağıda yiyor siz kendinize ayrı yapıyorsunuz falan saçmalık ötesi

Back
X