• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem ve Görümcem Üstüme Yürüdü

Gorusmeme isi yas geliyor bana
İllaki bir cenaze dugun onuda gectim cocuk olunca onlarinda gorme sevme hakki olacak

Yani kalkip uzerime yuruyecek haddeye gelmislerse,esimde ozur dilesinler barisirmisin kafasindaysa benim o esede guvenim sarsilir yalan yok.(benim icin)

Yarin cocuk olursa bununda tavri degisir gidemem diye hic durmaz arkamda diye bakardim

Zor isler omur boyu bunlara maruz kalmak genclik curutup mutsuz olmakmi,yoksa yol yakinken baska bir hayata gecismi iyi dusunulup karar verilmesi gereken bir konu

Uzere yurumeye varacak, sinir krizi gecirecek ofke nobetli tahammulsuzluk duzelmez diye bakanlardanim .Kisiler yas aldikca dahada doz artabilir. Keske en basindan bilseymissiniz ama olanla olene care yok

Suan icin en mantikli sey cocuk yapmamak.Biraz daha bekleyip es kisisinin durusunu gozlemleyin ona gore karariniz netlesir

Son düzenleme:
İnanın savunduğu an iyice çıldırıyorlar. Kendi gözümle kulaklarımla şahit oldum. Nişanlılık süresincede hep kavga ediyorlarmış. Zaten beni savunmasa bu kadar kudurmazlar bu kadar bilenmezler bana. Benim doldurduğumu düşünüp 2 görümcemde evlendkten sonra böyle oldu diyor...

Niye bizim kültürümüzde erkek ailesi bi kenara cekilemiyo
Neden bunu basaramiyo.mubarek bayramda insan böyle mı yapar

Anne ortalığı derler toplar.çocukları bir araya getirir.yatistirir.
Sizin kayın ailede anne bunları yapamıyor tam tersi dağıtıyor.
Size tek tavsiyem taşınabiliyorsanız çok uzağa taşının
Bir de çocuk olursa işiniz çok zor

Siizn adınıza çok çok üzüldüm... İşte sonum böyle olacak diye korkuyorum ailem karışmasın okey. Eşim nasıl gidişat gösterecek bilmiyorum
Onu yaşayınca göreceksin artık. Şimdiden eşim şöyle mi yoksa böyle mi diye düşünme. Her şey olacağına varıyor.

Bu ne cüret ogluyla tartisip bir anda senin üstüne yürüyebilir. Onun evladi evlatta sen agac kovugundan mi ciktin. Cocuk olunca ille yuz goz olucaz esim ozur dilerlerse barisirsin demissin. Aman diyim bu olaydan sonra onlar yalandan ozur diler barisirsan sonraki olay uste yurume degil dayak olur. Yüzü bulan astarini ister cunku. Kesinlikle anneni tutma hadlerini bildirsin pasif bulmuslar heralde seni. Annen arasin eşini ben kizimi sana emanet ettim sana verdim sen kizima nasil sahip cikmazsin uste yurumek ne demek dovecekler miydi ne haklaa bir daha kizimla onlari gorusturursen seni mahfederim diye bir guzel ayar ceksin. Aman tadimiz kacmasiin aman esim annemden sogumasin diye sakin dusunme. Ailesi adam olsaymisda ailesinden yana yuzu gulseymis haspam herifin. O olaydan sonra ozur dilerse barisirsin diye sormak ne cüret. Vallahi benim kotu teyzem bile kendi ustune yuruyen gorumcesini dava etti herkese dusman olma pahasina.cokda iyi oldu bak kac yil oldu hakaretin uste yurumenin onu kesildi resmen. Kv gorumce suclu ama seni baglayan en buyuk suclu esin. Ustune yurumeye kalktiklari an hop demesini bilicek. Ay cok sinirlendim. Bide aglamis sabaha kadar ustune senin yuruduler heralde utanmadan aglama karsimda benim aglamam senin mahcup olman lazim derdim.

Yazdıklarım acımasızca gelecekse özür dilerim.Ama fikrimizi sormuşsunuz.Ben olsam boşanırdım..

Annemden (ben 6 aylıkken boşandı) ve çevremden gözlemlediğim bir gerçek var ki..Karşı tarafın ailesi sizi istemezse o evliliği eninde sonunda bozuyorlar.İster hemen isterse 20 yıl sonra..Kocanız eğer dimdik arkanızda duruor olsa belki(?) diyebilirdim ama durmuyor. Bağırması çağırması mesele değil..Daha şimdiden tekrar onlarla barışmazsanız die tutuşmuş durumda.Ortada özür olmamasına rağmen "ama özür dilerlerse barışırsın dimi" modunda dolaşıyor.Çocuğunuz olsa da bence kocanızın önceliği kendi ailesi olacak.Biraz onlara bağımlı gibi hissettim ben.Yoksa sizin bu haksızlık karşınızda nasıl hissrttiğinize odaklanırdı.Daha gelmeyen özür üzerinden barıştırma planlarına değil.

Dediğim gibi ben olsam çocuk da yokken ayrılırdım.Ama bekara karı boşamak kolaydır demişler.O yüzden hakkınızda hayırlısı olsun.

Gorusmeme isi yas geliyor bana
İllaki bir cenaze dugun onuda gectim cocuk olunca onlarinda gorme sevme hakki olacak
Torun diye gormeyi kendilerine hak goruyorlarsa torunlarin annesine bi zahmet saygili davranmak zorundalar! Anasinin ustune yuruyim ama yarin bir gun cocugu olunca torunu seviyim bak bak baska istekleri var mi acaba? Boyle bir durumda kul kole ozur dileyip anca oyle gorebilmeleri lazim.bir evlat olarak dusunuyorum anneme yuruyen hakaret eden biri beni goremez sevemez. Anne olarak dusunsek beni saymayan evladima yanasamaz bilemiyorum bunlar benim dusuncelerim.

Özür dilerler mi ki?
Böylesi çirkef insan senden özür dilerse affet bence. Affınla ez, büyüklük bende kalsın diye son kez affediyorum dersin.

Neyse ben kp ile konuşmuyorum.
Çocuğum oldu görmeye geldi falan mecbur gudubet suratını görmek zorunda kaldım. Ama yok sayıyorum muhattap olmuyorum. Bana laf atıyor bir şey olmamış gibi soru soruyor. Yarim ağız cevap veriyorum hepsi bu.
Pisliğe davranır gibi davranıyorum. O ise beni insan yerine koymaya başladı.
Eskiden ben onu insan yerine koydugumda beni çok afedersin g.tune bile takmazdı.
Dilini çözdüm insanca anlamıyor.

Eşim uzun zaman bana destekti.
Babası alttan aldıkça acıdı bilmem ne şimdi o evde huzursuzluk çıkmasın diye benim de affetmemi istiyor. Çünkü laf ediyor aramadı bilmem ne diye.
Dün anneme demiş ki ben desem kavga çıkar aramız bozulur sen söylesen bayram için arasa babamı.
Kıyameti kopardım.
Hemen alttan aldı haklisin tamam diye.
Zorla güzellik olsun istiyorlar olmuyor iste.
Herkes kendi delisini çeksin.
Ben cekmeyecegim yemin ettim.

Yazdıklarım acımasızca gelecekse özür dilerim.Ama fikrimizi sormuşsunuz.Ben olsam boşanırdım..

Annemden (ben 6 aylıkken boşandı) ve çevremden gözlemlediğim bir gerçek var ki..Karşı tarafın ailesi sizi istemezse o evliliği eninde sonunda bozuyorlar.İster hemen isterse 20 yıl sonra..Kocanız eğer dimdik arkanızda duruor olsa belki(?) diyebilirdim ama durmuyor. Bağırması çağırması mesele değil..Daha şimdiden tekrar onlarla barışmazsanız die tutuşmuş durumda.Ortada özür olmamasına rağmen "ama özür dilerlerse barışırsın dimi" modunda dolaşıyor.Çocuğunuz olsa da bence kocanızın önceliği kendi ailesi olacak.Biraz onlara bağımlı gibi hissettim ben.Yoksa sizin bu haksızlık karşınızda nasıl hissrttiğinize odaklanırdı.Daha gelmeyen özür üzerinden barıştırma planlarına değil.

Dediğim gibi ben olsam çocuk da yokken ayrılırdım.Ama bekara karı boşamak kolaydır demişler.O yüzden hakkınızda hayırlısı olsun.
Ailesine çok çok bağlı biri. Her dediklerini yapar. Benim kafamı bulandıran bu. Evi terkettikten sonra, ağlıyorum ben. Ağlarken diyor ki; "ben hadi affederim neyse de sen ömür boyu kinleneceksin.." kafam çok karışık. Çocuk yapmamak tabiki şuan ki tek kesin kararım. Bundan sonrası nasıl olur kestiremiyorum

Torun diye gormeyi kendilerine hak goruyorlarsa torunlarin annesine bi zahmet saygili davranmak zorundalar! Anasinin ustune yuruyim ama yarin bir gun cocugu olunca torunu seviyim bak bak baska istekleri var mi acaba? Boyle bir durumda kul kole ozur dileyip anca oyle gorebilmeleri lazim.bir evlat olarak dusunuyorum anneme yuruyen hakaret eden biri beni goremez sevemez. Anne olarak dusunsek beni saymayan evladima yanasamaz bilemiyorum bunlar benim dusuncelerim.
E bana niye sinirlendin simdi:))) anasinin ustune yuruyecek kadar yok sayan aileyi sence torun gormeden ali koyacak bir durum varmi?

Kadin dirense kocayla papaz olacak
Evlilikte aile iliskilerinde o is oyle olmuyor pek olsa herkes bu kadar konu acmazdi sanirim
Baba kisisi anneminde torunlari gorecekler diyor,cocugun kok aile birliginde buyumesi gerek herkesle iletisimi olsun sevgi alsin kuzen bilsin deniliyor vs vs teferruatli yani

Ya mesafeli gorusup devam edicek,ask mask hepten bitip tahammulsuzluk baslayinca cocukla tehdit edilerek ayrilacak (cocugu vermeyiz kacirirz alamazsin vs vs )

ya cocuk yapmayacak bu sekilde devam edecek
Veya yoluna bakacak 26 yasindaymis

Secim kendinin biz ne diyelim tablo ortada..

Ailesine çok çok bağlı biri. Her dediklerini yapar. Benim kafamı bulandıran bu. Evi terkettikten sonra, ağlıyorum ben. Ağlarken diyor ki; "ben hadi affederim neyse de sen ömür boyu kinleneceksin.." kafam çok karışık. Çocuk yapmamak tabiki şuan ki tek kesin kararım. Bundan sonrası nasıl olur kestiremiyorum
Ailesine aşırı bağlı olması cevap aslında.Ailesi değişir mi sizce? Birden vahiy iner de sizi severler mi? Pek sanmıyorum ama zamana bırakabilirsiniz tabi..İşler yoluna girerse amenna ama girmezse bu gerilim ya sizi önce bitirir ya da eşinizi,onlara bişi olmaz. Çocuk yapmama fikri çok ama çok mantıklı.

Sonunda konuyu açtım. Bayramda ki bu rezalet son noktamı koymama sebep oldu. Herkese merhaba, konuyu açıp açmamakla çok kararsız kaldım fakat danışacağım ve akıl alacağım pek kişi olmadığı için sizden önerilerinizi almak istiyorum. 2 buçuk yıllık evliyim. Eşimle severek evlendik. Annesi kendi memleketinden biriyle evlendirmek istiyormuş beni hiç istemedi bugüne kadar. Yalnız ben bu kadar düşman olduğunu bilmiyordum?! Yüzyüze münakaşamız tartışmamız olmadı. Hep suratı asıktı pek konuşmazdık soğuk davranırdı. Görümcem ise aşırı iğneleyici konuşan her iki lafında bir laf sokan, herşeyimize karışan, sürekli dolduruşa getiren bir tip. Kendisine ilk başlarda çok iyi davranırdım baktım karşılık yok bende soğuk davranmaya basladım. Ben saygımdan kusur etmezdim hiç. Eşim ailesine çok düşkündür aman sakın hep düzgün davran gözlerine gir vs oldu. Ben onların yemeklerni öğrendim (başka kültürleri var orta asyalılar) eşim için. Ama hiç gözlerine giremedim.

Bütün çocuklarına ev almışlar, sadece bizim evimiz yok. Alacağız dediler evlenmeden. 2 buçuk yıl oldu hala almadılar. Bizde 1+1 evde oturuyorduk. Almıcaklarsa 2+1 eve geçelim dedik çocuk düşünüyorduk.( Bu arada bekleyin ev alacağız diye vaadte bulunuyorlar biz o yüzden ümitlenip bekliyoruz) 1 ay önce evimiizi tuttuk. Bayramın 1.günü ailesine gittik herkeste bir tavır? Neyse hiç bozuntuya vermedik 3 saat oturduk tam giderken kv eşime söylenmeye başladı

"Bu ne acele evin ne acelesi vardı, hep başına buyruk davranıyosun ailenin lafını dinlemiyosun, dikbaşlısın ben seni büyüttüm sen tek değilsin vs vs... En son evlendikten sonra böyle oldun " dedi ve eşim çıldırdı bağırmaya başladı.

Ben şok tabiki köşede sessizce dinliyorum. Eşim bağrıdıktan sonra kv eşimin üstüne yürüdü kendinden geçerek ve ağlayarak?!?!?

O esnada görümcem üstüme yürümeye başladı "noluyo eşin neden dolmuş böyle ne dolduruşa getirdin " diye bağırarak benm üstüme yürüdü. "Ne bağırıyosun be ne dolduruşu bana bağıramazsın" diyerek bende bağırdım.

Eşim o esnada kendini kaybetmiş şekllde hala annesine bağırıyor... Kv bana dönüp üstüme yürüdü " sen oğlumu böyle yaptın senden sonra değişti herşey senin yüzünden oldu" dedi. Ben dondum kaldım çantamı alıp ben gidiyorm dedim.

Eşim durdurdu ağlamaya başladım. Bir sürü münakaşadan sonra eşim ile evi terkettik. Herkes salya sümük ağlıyor kendilerini acındırıyorlar...

Şimdi özet ile eşimin ailesi beni hiç istememişler düşmancasına tamam istemediklerini biliyordum ama huzursuzluk çıkarıp yuvamı bozacak kadar düşman gibi davranacaklarını beklemiyordum. Ev de bu yüzden almıyorlar. ( Almasınlar umrumda değil) ufak bir kararı bile onlara sorup yapmamızı istiyorlar. Sormadığımız an olay oluyor. Onlara göre bu tavrımız kafamıza göre buyrukluk onlara göre bu çok yanlıs her adımımızdan haberleri olacak. (Eşim 30 ben 26 yaşındayım ) Kısacası böyle bir ailesi var. Hepsi fitne fesat ne yazıkki. İlk defa böyle bir olay yaşıyorum neye uğradığmı şaşırdım. Bundan önce görümceyle münakaşa yaşamaştık ama böylesi hiç olmamaıştı.

Eşim bana hak veriyor vermesine ama özür dilerlerse barışırsın değilmi diyor. Ben ise" hayır asla barışmam , o senin ailen sen giidip gelebilirsin ama benden sakın birşey bekleme beklediğin an boşanırız" diyorum.

Ailemede konuyu anlattım. Annem zor tutuyor kendini aramamak için. Eşim gerçekten çok üzgün gece boyunca ağladı. Ailesinden hiç yüzü gülmedi bunca zaman ama "tozda kondurmuyor". Bu durumda ne yapacağımı bilmiyorum.

Tüm whatsap gruplarından çıktım. Annem arayıp olay çıkarırsa arkamda ailemin olduğunu anlarlar diyorum. Bi yandan diyorum ki hiç aramasın onların seviyesini düşüpte ağız dalaşına girmesin. Zaten ben bundan sonra kesınlikle görüşmicem.

Kafam çok karışık bu durumda boşanmak en mantıklısı geliyor çünkü yarın birgün çocuk olduğunda mutlaka yüz yüze geleceğiz veya eşimi doldurup yuvamı bozarlar diye çok korkuyorum.

Eşim özürlerini diledikten sonra affetmemi eskisi kadar olmasada gidip geliriz diyor. Tatsızlık olmasın derdinde. Ama ben bunu yapamam. Eş tarafı ile kesinlikle görüşmeyip yuvasını yürüten varmı? Yorumlarınza gerçekten ihtiyacım var.
Ben.
Görüşmüyorum. Senede 1 kez 3-5 gün merhaba merhaba. O kadar.
Eşiniz ailesi konusunda nasıl taviz vermiyorsa -boşanmayı dahi göze alırsa- siz de taviz vermeyin.
Onlar onun ailesi, sizin değil. O ömür boyu görüşmek zorunda ama siz değilsiniz.

Burada eşinizin sizden yana olması çok önemli. Sizi zorla ailesiyle görüştüremez.

Ben.
Ama sizin eşiniz bu kararınıza saygı duyuyor değil mi?.Konu sahibinin eşi böyle bir şeyi kabul edecek biri gibi gelmedi bana .Aksine kin güdüyor diye eşindrn soğuyacaktır.Şimdiden ya barışmazsa diye yanmış tutuşmuş

Ben.
Eşiniz ailesi konusunda nasıl taviz vermiyorsa -boşanmayı dahi göze alırsa- siz de taviz vermeyin.
Onlar onun ailesi, sizin değil. O ömür boyu görüşmek zorunda ama siz değilsiniz.

Burada eşinizin sizden yana olması çok önemli. Sizi zorla ailesiyle görüştüremez.
Pekala eşiniz? Problem yapmıyor mu? Sorun çıkmıyormu

Konu sahibi orta asya demissin kazak,ozbek,turkmen falanmi?

Hem Bu cümlen hem de görümcenin senin kocanı dolduruşa getirmekle seni suçlaması...

Kocanız başkasının dolduruşuna gelecek birisi mi ?
Hemen dolduruşa gelmez ama , öyle bir aile ki ben bile üzülürüm o duygu sömürüsüyle. Dün ki olayda öyle laflar döndü ki dondum kaldım." Anneme birşey olsa, kalbi var, biz bu ülkede tekiz kimsemiz yok, nasıl böyle davranırsın..." İnanılmaz cümleler kuruyor görümcem. İnsan haklıyken haksız duruma düşer döner.

Özür dilerler mi ki?
Böylesi çirkef insan senden özür dilerse affet bence. Affınla ez, büyüklük bende kalsın diye son kez affediyorum dersin.

Neyse ben kp ile konuşmuyorum.
Çocuğum oldu görmeye geldi falan mecbur gudubet suratını görmek zorunda kaldım. Ama yok sayıyorum muhattap olmuyorum. Bana laf atıyor bir şey olmamış gibi soru soruyor. Yarim ağız cevap veriyorum hepsi bu.
Pisliğe davranır gibi davranıyorum. O ise beni insan yerine koymaya başladı.
Eskiden ben onu insan yerine koydugumda beni çok afedersin g.tune bile takmazdı.
Dilini çözdüm insanca anlamıyor.

Eşim uzun zaman bana destekti.
Babası alttan aldıkça acıdı bilmem ne şimdi o evde huzursuzluk çıkmasın diye benim de affetmemi istiyor. Çünkü laf ediyor aramadı bilmem ne diye.
Dün anneme demiş ki ben desem kavga çıkar aramız bozulur sen söylesen bayram için arasa babamı.
Kıyameti kopardım.
Hemen alttan aldı haklisin tamam diye.
Zorla güzellik olsun istiyorlar olmuyor iste.
Herkes kendi delisini çeksin.
Ben cekmeyecegim yemin ettim.
Herkes kendi delisini ceksin demissiniz ya isin ozeti bu aslinda. Cok haklisiniz

Back
X