• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide ile beraber yaşama tecrübesi olan var mı?

Genel olarak böyle Allah var yedirsin içirsin çok sever hizmet beklemez erzak yapar bu konularda hakkını ödeyemem ama işte böyle şeyleri de çok bana kızının vefat etmis kv sinin kullanılmamış kotlarını vermeyi teklif etmişti ahhsha çok bozulmuştum çünkü ben evlenmeden önce de çalışan ekonomik özgürlüğü olan haliyle kendime üstüme başıma bakan alan acimayan bi insandım beni ne olarak görüyor acaba diye ahah ama işte bu konularda net davranınca biraz daha duruldu diyeyim arada olanları da göz ardı ediyorum sonuçta kimse dört dortluk değil ya
Hahahaha ya kıyafet daha da tuhaf olmus. Tabi en iyisini yapmışsınız sınır çizmekle. Birde en azından sadece size yapmıyor sadece size özel olsa belki üzerinize alınırdınız ama bosverin en iyisi.

Bizim evimizde b*k var herhalde bilmiyorum ki 🤣 Daha ev tutulmadı bile 2.ay size geleyim yatılı kalayım diyor.
Nişanlımla şuan aşırı limoniyiz. Hatta ayrıldık sanırım bilmiyorum dün kötü bir kavga ettik.
O ailesinin gelemeyeceğini engel olacağını söylüyor ama ben de konuşmayım istiyor.
Annesi gelmek isteyeceği zaman hayır diyelim geçelim başka da laf etmeyim asla istiyor. Ama ben de doluyorum ve sevemiyorum böyle bir kadını.
Kıyamam yaa gerçekten böyle insanlara tahammülüm sıfırın altında abi rahat bırakın insanları yormayın heveslerini kursaklarında bırakmayın cidden b*k mu var benim de oğlum var Allahım bana da sağlıkla sevdiği insanlar evlendiğini göstersin sonra eşimle diyoruz bizim için hayat bir daha başlayacak sahilde evimizde belki bi köpek bir kaç tavukla hayatımızın tadına varicaz gezicez arada torun severiz o kadar 🥹💖

Bizim evimizde b*k var herhalde bilmiyorum ki 🤣 Daha ev tutulmadı bile 2.ay size geleyim yatılı kalayım diyor.
Nişanlımla şuan aşırı limoniyiz. Hatta ayrıldık sanırım bilmiyorum dün kötü bir kavga ettik.
O ailesinin gelemeyeceğini engel olacağını söylüyor ama ben de konuşmayım istiyor.
Annesi gelmek isteyeceği zaman hayır diyelim geçelim başka da laf etmeyim asla istiyor. Ama ben de doluyorum ve sevemiyorum böyle bir kadını.
Hahahahhaa
Siz ben olabilir misiniz?
Bizde bir ara bunun tartışmasını yaşamıştık. Neyi konuşmanızı istiyor?
2. ayda eve gelmek nedir

Kıyamam yaa gerçekten böyle insanlara tahammülüm sıfırın altında abi rahat bırakın insanları yormayın heveslerini kursaklarında bırakmayın cidden b*k mu var benim de oğlum var Allahım bana da sağlıkla sevdiği insanlar evlendiğini göstersin sonra eşimle diyoruz bizim için hayat bir daha başlayacak sahilde evimizde belki bi köpek bir kaç tavukla hayatımızın tadına varicaz gezicez arada torun severiz o kadar 🥹💖

Olması gereken ama bazıları gerçekten hiç normal değiller.

Hahahaha ya kıyafet daha da tuhaf olmus. Tabi en iyisini yapmışsınız sınır çizmekle. Birde en azından sadece size yapmıyor sadece size özel olsa belki üzerinize alınırdınız ama bosverin en iyisi.
O yüzden sadece eşime ve çocuğuma odaklıyım allahım hepsine sağlık versin hiçbirimizi kimseye muhtaç etmeden yaşatsın gerisi pekte umrumda değil

Keşke sizin gibi olsa herkes.
Türkiye’nin geneli oğlum evlense de gelin bize gelse, ben onlara gidip yatsam kafasında.
Ben bir de böyle bir aileden çıktım, babaannemle karşılıklı otururduk günde en az 10 kez kapımızı çalardı napıyorsunuz diye🤣

Keşke sizin gibi olsa herkes.
Türkiye’nin geneli oğlum evlense de gelin bize gelse, ben onlara gidip yatsam kafasında.
Ben bir de böyle bir aileden çıktım, babaannemle karşılıklı otururduk günde en az 10 kez kapımızı çalardı napıyorsunuz diye🤣
Rabbim bana o günleri göstersin eşimle o kadar hevesleniyoruz ki cocugumuzun buyumesini bir ailesinin olacağını düşünüyoruz mutlu oluyoruz ne diye çomak sokalim ki biz yaşayacagiz ve yaşlanacağız yerimizi onlar alacak o heves ve heyecanı onlar tadacak neden gelicez kalicaz diye milleti rahatsız edelim hiç sevmem istemem de eşimle hep hayalini kurariz bu sıpa da buyuyecek sevecek ve aşık olacak ne büyük heyecan ve mutluluk biz gene basbasa kalacağız sıfırdan yaşlılığın tadını çıkartacağız belki torunlarımız olur falan diye aslında mantıklı düşünseler keşke 🥹

dümdüz soruyorum.
Sizi bunca tantananın içine çeken nedir ?
Çok mu aşıksınız ?

Ah ben bu kadınları anlayamıyorum.
İnsan seviyor diye, kendi özgürlüğünden, yeni kuracağı evin hayallerinden vazgeçer mi ?
En güzel zamanların hakkını vermek gerek gerek.
Villa diye özellikle belirtmenize gerek yok, bak biz söz var, 'soğan ekmek yiyeyim ama huzurla yiyeyim.' çok çok çok doğru.
(41yaşımda 11 senelik evliyim, bu süreçte sürekli çalıştım) 30 yaşımda evlendim, evlat sahibi oldum.
Yapmayın, gözünüzü seveyim. bak bu yaşlarda alınan kararlar bütün hayatınızı şekillendirecek.
Git turlara katıl, şehirleri gez. Kendini geliştir.
Hayat, üstüne vazife olmayacak işleri yüklenecek kadar uzun değil.
Annesine bakmak mı istiyor, dahil olma. Alışverişini yapsın, yardımcısını tutsun ilgilensin. Buna kimse karşı değil.

Rabbim bana o günleri göstersin eşimle o kadar hevesleniyoruz ki cocugumuzun buyumesini bir ailesinin olacağını düşünüyoruz mutlu oluyoruz ne diye çomak sokalim ki biz yaşayacagiz ve yaşlanacağız yerimizi onlar alacak o heves ve heyecanı onlar tadacak neden gelicez kalicaz diye milleti rahatsız edelim hiç sevmem istemem de eşimle hep hayalini kurariz bu sıpa da buyuyecek sevecek ve aşık olacak ne büyük heyecan ve mutluluk biz gene basbasa kalacağız sıfırdan yaşlılığın tadını çıkartacağız belki torunlarımız olur falan diye aslında mantıklı düşünseler keşke 🥹
Siz eşinizi seviyorsunuz o da sizi seviyor çünkü. Hayaller kurabiliyorsunuz.
Ama genelinin eşleri iyi olmadığı için bu hayalleri oğullarıyla kuruyorlar.
Mesela diyorsunuz ya sahilde ev tutacağız, köpek alacağız diye. Sorunlu insanlar bu hayalleri oğullarıyla kuruyorlar.
Ve işin kötü yanı oğlum evlensin, gelinim de olsun. 3 ümüz yaşayalım diye hayal kuruyorlar. Tek oğullarıyla da hayalleri yok. Kim hizmet edecek gelin olmazsa 🤣

Mesela diyorsunuz ya sahilde ev tutacağız, köpek alacağız diye. Sorunlu insanlar bu hayalleri oğullarıyla kuruyorlar.
Ve işin kötü yanı oğlum evlensin, gelinim de olsun. 3 ümüz yaşayalım diye hayal kuruyorlar. Tek oğullarıyla da hayalleri yok. Kim hizmet edecek gelin olmazsa 🤣
Aynen öyle kimsenin hayatına bu evladımda olsa 3. Kişi olmaya gelmedim ben kendi hayatımın baş rolüyüm bizim mottomuz bu ve sevmek dünyanın en güzel duygusu kendi yasadigimiz heyecan ve mutlulugu dilerim evladımda da tadariz 🥹

Ben sen nasıl hem abisinin eşine hem bana sormadan böyle bir cümle kurdun dedimç. o da laf arasında içini rahatlatmak için söylediğini net bir durumun olmadığını annesinin de bildiğini vs söyledi.

Ben dayanabileceğime inanmıyorum açıkçası cidden hiç sevmem böyle şeyleri. Ama bir taraftan da ilişkimi boşa harcar mıyım diye düşünüyorum.

İnanın bende bu mantığı anlamıyorum. Yani 55 yaşındasın ya 70 gibi davranmanın ne lüzumu var. Bu arada kv hiçbir maddi sıkıntısı yok. Oğullarından belli oranda destek ister. Ona da ben takılmam yani. Takıldığım şey manevi destek. Arada sırada haftada 1-2 dışarı falan neyse ama aynı evde yaşamak korkunç.

Birde oğlan anneleri bırakmıyorlar öleseye kadar. Yani sende zamanında neticede gelin olmuş birisin ama kv olunca işler değişiyor tabi. Bende çok kızıyorum ama işte. Ülke kültürü böyle gelmiş böyle gidecek.

Ben çözümü yatılı yardımcı tutarak buluyorum. Evde tek kalmaz, temizlik yemeği vs de yapılır. Bu da olmazsa aynı site olabilir. Aynı mahalle ama aynı ev olmaz.

Boşanırsam arkamda durur musun cümlesi tam olarak söylediğiniz anlama geliyor.

Bana bir şey söyleyemez, bazen sevgilim bile baş edemiyor. Bende kendimi tanıyorum bazen tartışılırken dayanılmaz biri oluyorum ama ben en çok acaba sevgilimi doldurur mu düşüncesindeyim. O beni tereddüt ediyor.
Tamamen basit ve saçma bir açıklama yapmış size sevgiliniz. Bence apaçık ortadaki annesiyle baş edemeyecek ve annesi ne derse onu yapacak... bu kadın da evet oğlunu size karşı dolduracak. Anladığım kadarıyla doğru dürüst arkadaşı, çevresi ve uğraşı yok. Haliyle kendisine ve yalnızlığına tahammül edemeyeceği için sizin hayatınızı çöreklenip bu yalnızlıktan dolayı da sizinle uğraşacak. Çünkü kendince hayatına böyle bir anlam getirmiş olacak. Ben daha iyi biliyorum, ben gelinimi oglumu yönetiyorum mantığıyla kendini önemli sanmaya ihtiyaci var gibi.. aslında tamamen gereksiz insan bunlar diye düşünüyorum. Dediğim gibi hata konuşmak istemiyorum ama bu tarz davranışları asla doğru bulmuyorum. Bence verdiğiniz çabalardan ziyade ömrünüzü heba etmemeniz gerektiğinin bilincinde olun.
Tabii ki İllaki ayrılır diyemem ama yani çizginizi çok keskin bu şekilde belirleyin. Ben ne olursa olsun çocuğum bile olsa boşanırım diyeceksiniz. Ondan sonra belirli bir zaman gözlemleyeceksiniz sevgilinizi. Duruma gorede vazgeçersiniz. İnşallah hakkınızda en doğrusu olur.

O yüzden sadece eşime ve çocuğuma odaklıyım allahım hepsine sağlık versin hiçbirimizi kimseye muhtaç etmeden yaşatsın gerisi pekte umrumda değil
Amin insallah
Rabbim bana o günleri göstersin eşimle o kadar hevesleniyoruz ki cocugumuzun buyumesini bir ailesinin olacağını düşünüyoruz mutlu oluyoruz ne diye çomak sokalim ki biz yaşayacagiz ve yaşlanacağız yerimizi onlar alacak o heves ve heyecanı onlar tadacak neden gelicez kalicaz diye milleti rahatsız edelim hiç sevmem istemem de eşimle hep hayalini kurariz bu sıpa da buyuyecek sevecek ve aşık olacak ne büyük heyecan ve mutluluk biz gene basbasa kalacağız sıfırdan yaşlılığın tadını çıkartacağız belki torunlarımız olur falan diye aslında mantıklı düşünseler keşke
Olması gereken aslında bu, çocuğunun mutluluğu ile mutlu olmak. Düşünemiyorlar cünkü benciller.

Bu yüzden kocadan hayır görmeyince kayınvalidem çocuklarına çok düşkün. Çocuklar da ona çok bağlı, bence aşırı bir düşkünlük var her iki taraftan da.
Bunu okumak yetti. Kadının durumuna üzülmen doğru ama onu kv olarak tercih etmen yanlış olur. Merhametle hareket edilmemesi gereken bir konu eş seçimi. Bu durumdaki kadınlar çok toksik oluyor. Yıllarca kendini çocuklarına acındırdığına, duygu sömürüsü yaptığına yemin edebilirim ama ispatlayamam. Gariban anaları başrolden inmez böylelerinin. İlgi ihtiyaçlarını oğullarıyla gidermeye alışmışlardır. (Allah kimseye yaşatmasın o ayrı) eşiyle normal ilişkisi, gezmesi tozması olan bir kv bul mümkünse

dümdüz soruyorum.
Sizi bunca tantananın içine çeken nedir ?
Çok mu aşıksınız ?

Ah ben bu kadınları anlayamıyorum.
İnsan seviyor diye, kendi özgürlüğünden, yeni kuracağı evin hayallerinden vazgeçer mi ?
En güzel zamanların hakkını vermek gerek gerek.
Villa diye özellikle belirtmenize gerek yok, bak biz söz var, 'soğan ekmek yiyeyim ama huzurla yiyeyim.' çok çok çok doğru.
(41yaşımda 11 senelik evliyim, bu süreçte sürekli çalıştım) 30 yaşımda evlendim, evlat sahibi oldum.
Yapmayın, gözünüzü seveyim. bak bu yaşlarda alınan kararlar bütün hayatınızı şekillendirecek.
Git turlara katıl, şehirleri gez. Kendini geliştir.
Hayat, üstüne vazife olmayacak işleri yüklenecek kadar uzun değil.
Annesine bakmak mı istiyor, dahil olma. Alışverişini yapsın, yardımcısını tutsun ilgilensin. Buna kimse karşı değil.

Çok aşık mıyım bilmiyorum eskiden hayatımın aşkını bulduğuma inanmıştım fakat son zamanlarda bu inancım da pek kalmadı...
Ama zor seven biriyim. Gerçekten birilerini sevemiyorum.
Sevgilim de inanın artık böyle son adam gibi adamlardan ilişkide.
Birinde ne arıyorsam hepsi var.

Aslında vazgeçmiyorum. Kafam karıştığı için bir tereddüttüm olduğu için buraya danıştım.
Benim diğer yanıtlarıma baktıysanız aynı seyi söyledim 1+1 olsun benim yuvam olsun. Villa diye belirtmemin sebebi büyük bir ev olacağı ve şuan maddi kaygıları olmayışı falan.
Kendimi geliştirmeyi inanın bırakmıyorum. Geziyorum, çalışıyorum arkadaş çevremden de kopmuyorum.
Ama çok haklısınız. Hiç uzun değil.
Annesine bakmak istiyorsa beni de kaybetmek istemiyorsa zaten olabilecek orta yol bu olur.

Aynen öyle bu arada şakasız. Hayalleri oğullarıyla çocuklarıyla ve torunlarıyla. Gelin mi gelin gelmesin. Geliyorsa da hizmet etsin...
Cidden hepsi aynı.

Tamamen basit ve saçma bir açıklama yapmış size sevgiliniz. Bence apaçık ortadaki annesiyle baş edemeyecek ve annesi ne derse onu yapacak... bu kadın da evet oğlunu size karşı dolduracak. Anladığım kadarıyla doğru dürüst arkadaşı, çevresi ve uğraşı yok. Haliyle kendisine ve yalnızlığına tahammül edemeyeceği için sizin hayatınızı çöreklenip bu yalnızlıktan dolayı da sizinle uğraşacak. Çünkü kendince hayatına böyle bir anlam getirmiş olacak. Ben daha iyi biliyorum, ben gelinimi oglumu yönetiyorum mantığıyla kendini önemli sanmaya ihtiyaci var gibi.. aslında tamamen gereksiz insan bunlar diye düşünüyorum. Dediğim gibi hata konuşmak istemiyorum ama bu tarz davranışları asla doğru bulmuyorum. Bence verdiğiniz çabalardan ziyade ömrünüzü heba etmemeniz gerektiğinin bilincinde olun.
Tabii ki İllaki ayrılır diyemem ama yani çizginizi çok keskin bu şekilde belirleyin. Ben ne olursa olsun çocuğum bile olsa boşanırım diyeceksiniz. Ondan sonra belirli bir zaman gözlemleyeceksiniz sevgilinizi. Duruma gorede vazgeçersiniz. İnşallah hakkınızda en doğrusu olur.

Annesi öyle baskın bir insan değil tam tersine bastırılmış biri. Şayet duygularına merhametine oynarsa etkili olabilir.
Çevresinde hiç kimsesi yok. Bu yüzden suan bile erkek arkadaşım kıyamıyor.
Bizimle anlam getireceği doğru ama ona o önemi o şekilde hissettirmem. Çünkü beni sevgilim yönetemiyorken, kendi annem babam yapamıyorken evlendiğim kişinin ailesine hiçbir zaman bu hakkı vermem. Bunu da dile getiririm zaten.
Farkındayım aslında sadece emin olmak istiyorum. Boşa bitirmemek pişman olmamak istiyorum. Bu çırpınış sebebim bu yüzden.
Zaten konuşacağım ama tatlı dille konuşunca daha iyi oluyor. Tabi ama sınırımı biliyor önceki konuştuğumda tam olarak boşarım demiştim.
İnşallah.

Bunu okumak yetti. Kadının durumuna üzülmen doğru ama onu kv olarak tercih etmen yanlış olur. Merhametle hareket edilmemesi gereken bir konu eş seçimi. Bu durumdaki kadınlar çok toksik oluyor. Yıllarca kendini çocuklarına acındırdığına, duygu sömürüsü yaptığına yemin edebilirim ama ispatlayamam. Gariban anaları başrolden inmez böylelerinin. İlgi ihtiyaçlarını oğullarıyla gidermeye alışmışlardır. (Allah kimseye yaşatmasın o ayrı) eşiyle normal ilişkisi, gezmesi tozması olan bir kv bul mümkünse

Ben sevgilime bunu söylediğimde her şeyi abartıyormuşum normalmiş ilişkileri.
Erkek kardeşimle bile anneler hakkında konuşurken ablan duysa ana kuzusu der diye dalga geçmiş falan ama ben asla böyle olduğunu düşünmüyorum.
Bu arada yüzde bin o şekilde acındırıp, duygu sömürüsü yapıyor.
İşte gelin de bunu ona anlatın. 28 senelik anası... onu bu günlere getiren.... gariban... kimsesiz...

Erkek kardeşimle bile anneler hakkında konuşurken ablan duysa ana kuzusu der diye dalga geçmiş falan ama ben asla böyle olduğunu düşünmüyorum.
İşte gelin de bunu ona anlatın. 28 senelik anası... onu bu günlere getiren.... gariban... kimsesiz...
Koşarak kaç!!

shahhjdsfjsdfhsdf
En net ve kesin cevap bu aslında 😁
az kaldı kaçacağımmmm

Back