• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayın valideyle en doğru ilişki hangisidir ?

merhabalar kızlar,

sizce kayınvalide ile en sağlıklı ilişki nasıl olmalı ?
Arama, görüşme, ziyaret, samimiyet vs ..?

Hepinize iyi günler

Tşkler
Bence en iyisi bayramda kandilde falan aramak, ziyaret için bişey diyemicem biz uzakta oturduğumuz için her bayramı ikiye bölüyoruz birazı benim ailemle birazı eşimin ailesiyle geçiyor. Fazla samimiyet tez ayrılık getirir

merhabalar kızlar,

Hepinize iyi günler

Tşkler

Buradaki gelinler daha sevgililik zamanında kaynanayla telefonda konuşup evlerine girip beraber oturup çay içiyorlar, garip bana kalırsa 😄
Önemli günlerde aranır, ayda bir kere aynı şehirdeysen ziyarete gidebilirsin, bayramda da gidilir. Kocan gitmek istiyorsa bırak tek gitsin naparsa yapsın.

İçinden ne geliyorsa. Ben annemle her gün konuşuyorum, eşim benim annemi sadece bayramda arasa kırılırdım açıkçası, neden bilmem. Kayınvalidemle normal şartlar altında haftada 1 konuşurum (çok uzun sürmez 10-15 dakika) bu ara yoğunluğum var 2 haftada 1 konuşuyorum. Görüşme kısmını bilemem siz yakın oturuyormuşsunuz biz uzağız, darlanmadan arada bir görüşürsünüz ama her gel dediğinde gitmek de gereksiz.

Özel günler harici arayıp,sormamak.
Ziyaret olayı mesafeye,sizin içinizden gelmesi vs değişir.
Kayınvalidem sessiz sakin bir kadın,ilk etapta arayıp konuşup( o da beni arardı) sık sık gelirdi.
Bir noktadan sonra insanı yoruyor bu durum,sorumluluğu falan sana kalıyor.
Şuan 1 saat mesafede oturuyorum bayramdan bayrama gidiyorum, telefonda eğer bir sorun ya da aramam gerekmiyorsa aramıyorum.
Kafam çok daha rahat,konuşurken her yıl 2-3 ay kalmaya gelirdi,nereye gitsek gelmeye başlamıştı en sonunda artık eşime çemkirdim aramayı kestim gelmiyor kalmaya,gelse de o kadar uzun süre kalmıyor.

Mesafe şart,yoksa ne özel alan ne özel konu kalıyor herşeye dahil oluyorlar.

merhabalar kızlar,

Hepinize iyi günler

Tşkler
Mesafeli, saygili bir iletişimdir. Haftada 2 kere sizin aramaniz yeterli. Eşinizin arama sıklığına karişmayin. Sizi ihmal etmedigi surece siz de ailenizle istediginiz kadar konuşa bilirsiniz. Ziyaret bana gore uzaksaniz yilda 2 kere yazin kişin. Yakinsaniz 3 ayda bir gibi. Samimiyet konusuna gelince. Biz yeni evlendigimizde hayatimizin her noktasindan haberleri olmasini isterlerdi. gittigimiz yerler, kimle gittigimiz, neden gittigimiz, saat kaçta dondugumuz, evde ne pişirdigimiz, ne konuşdugumuzu bile bilmek isterlerdi. Uzakta olsak da surekli sorarlardi. Mesafe koyduk. Eşim de bu konularda çok anlayişli. Evinizin ozelini, butçenizi, harcamalarinizi falan kendinize sakli tutun. Her şeyin hesabin da vermeyin. Onemli olan ailenize eşinin ailesini hangi sınırlari koyuyorsaniz kendi ailenize de aynisini koyun. Dedigim gibi kendiniz ozel olarak ailenizle istediginiz samimiyeti kura bilirsiniz ama bir aile olarak kendi aileleriniz hep ayni mesafede durmali.
Eger size karşi istemediginiz soz laf derlerse eşinize yetişdirmek yerine kendiniz saygi çerçevesinde sozunuzu soyleyin. Benim evlilikde verdigim en iyi karardi. Ilk başlar yadirgadilar ama saygiyi aşmayarak her zaman yuzleşdim. Ve bana karşi çok dikkatliler.
Yani kisa ozet geçersen. Mesafeli, saygili, ozel hayatiniza mudaheleye izin vermeyerek, size karşi hatalarinda yuzleşerek, eşinizi doldurmayarak sakin huzurlu bir hayati tercih edin

Tek bir doğru yok bunun için. Bir arkadaşım var sürekli kocasının ailesi, kendi ailesi birlikte geziyorlar. Geçen hafta hikaye atmış sadece kocasıyla tatile gitmiş şaşırdım hayret ailelerden kimse yok diye meğer evlilik yıldönümleriymiş. Kaldıkları otelden çıkıp ailesinin yazlığına ziyarete gittiler mesela. Ben önceden çok eleştiriyordum sonra bir gün görüştük baktım çok mutlu. Kendi istiyor böyle olmasını. Bu ideal görüşme sıklığı kişiye, koşullara, eş ailesinin nasıl olduğuna göre değişir bence

Ben her ilişkide biraz mesafeliyimdir. Kayinvalideyle de mesafeli olunması gerektiğini düşünüyorum. Ben mesafe çizgisini biraz aşmasina izin verdigimde hoşuma gitmeyecek , tatsız durumlar yaşadim. Bu sebeple de özel günlerde ararım. Bayramlarda seyranlarda giderim. Yılbaşı yemeklerini hep birlikte yeriz. 5 senelik evliligimizde de bir seferinde onlarla ailece tatile gittik kalabalık şekilde ama memnun kalmadim. Gerek yok. Saygısızlık asla etmem. Ama bu kadarı yeterli diye düşünüyorum.

Herkese dogru gelmeyebilir, ama beni annem biraz yabani buyuttu :D kendisi de oyelydi. Oulr akraba ilişkileri, onu bunu duzenli arayip hal hatir sorma vs canı gonulden istemedigimiz surece kimseyle iletisim kurma zorunlulugumuz olmadigini ogrendik annemden acikcasi. Kendisi de sevmediği kimseyle gorusmez, gonulden sevmiyorsa kimseye nezaketen yakin davranmazdi. Aile buyuklerim hadi X amcani X teyzeni ara, git , gör vs diye baski yapmadi hic. Nisanlaninca yasasidigim ilk kültürel şok buydu. Esimin ailesi fazlaca iletisim duskunuydu. Esim ailemi tek tek kardeslerime kadar ariyor, hal ahtir soruyor, cuma kandil bayram allah ne verdiyse kutluyor vs, cok sinir olmustum. Karsilik beklenecegi icin. Söz kesildikten 5 gun sonra gorumcem dogum yapti, daha yuz yuze hic tanisamadim hamileliginden dolayi gelememisti. Ve annem, kizim herkes bizim gibi degil ara sor boyle seyleri atlama diye tembihlemeye basladi hayatimda ilk defa. Gorumcemi degil en azindan tanistigjm icin kv yi aramistim ama istemeye istemeye. Zaten icim hic isinmamisti onlara. Sonrasinda da ayni sorunlar devam etti. Hic aramak istemiyordum, esim kırılmasın diye esim konusurken hal hatir sorup konuyu kapatmaya calisiyordum. Cunku kadinla kesinlikle bi muhabbet kuramiyoruz. Neyse bu meseleler velilugin 2.5 yilinda hamileligime kadar boyle her telefon konusmasi kabusa donerek devam etti. Hamileyken kv her gun aramaya basladi. Ve çıldırıyordum. Eşime çatiyordum beni aramasin diye. Kisim hamilesin teksin seni sormam lazim diyordu. Bebege biseyler örup goruntulu ariyordu gostermeye. Esime dedim. Ben asla goruntulu aramalari acmayi kabul etmiyorum. Simdi acarsam bebek dogunca onu gormek icin gunde 10 kere arayacak biliyorum dedim. Acmadim. Normal aramalari da acmamaya basladim. Cunku asiriya kacmisti ve anlamasi gerekiyordu. Yuzune karsi hicbir zaman kotu olmadim. Ama hic iyi de olmadim. Hamileligim surecinde baya artik kendisiyle konusmak istemediğimi ogrendi. Bebek dogdugundan beri 1 kez bile beni aramadi nerdeyse. Aksamlari esim arayip goruntulu gosteriyor ben de kenardan nasilsiniz vs diyip geçiyorum bazen. Hamilelige kadar önce aramamaya alistirmistim, bunu kabullenip hos gormeyi ogrenmislerdi. Hamilelikte aranmamaya da alistirdim. Benim kafama gore onlarla bagimin sebebi eşim ise onlarla sadece esimin varliginda gorusme sorumlulugum olabilir diye dusunuyorum. Memlekrte gittigimizde esimi annesigille beni yalniz birakmamasi icin uyariyorum. Sadece esim varken yanlarinda oturuyor sadece esim varken konusuyorum. Baska turlu onlarla bir ilişkim yok bence. Aramiz da iyi, bu sekidle mutluyuz. Cok garipsediler muhtemelen ama kayinvalidem iyi biri, elestirmek yerine boyle kabul etmeyi secti sagolsun.

merhabalar kızlar,

Hepinize iyi günler

Tşkler
Arkadaşım bakıyorum da açtığınız konulara,siz kaynanayla eşin ailesiyle kafayı bozmuşsunuz,böyle birilerine yaranmaya çalışmakta hayat mıngeçer yahu salın gitsin

Sevdiğin bir insansa kafa dengiyse içinden de geliyorsa sık arar gidersin.
Ama kafan uyuşmaz, saygısızlık yapmaz ama sana uymaz o zaman gönlünü kırmadan seni daraltmayacak zamanda ararsın.
durması gerektiği yeri bilmeyen bir tiptir mesafeli durursun.
Bu tamamen karşındaki insana sana ve aradaki ilişkiye bağlı.
Burada herkes mesafe diyecek ama belki anlaştığınız iyi bir insan o zaman neden durduk yere mesafe koyasın ki?

Bence karşındaki kayınvalide adayına bağlı bu. Ben şöyle düşünüyorum, eşim benim aileme saygı göstermeli, arayıp sormalı, güzel davranmalı ben bunu eşimden beklerim. Bende beklediğim şeyi tabiki karşımdakine yaparım. Eşimin ailesini de kendi aileme gösterdiğim saygıyı da sevgiyi de gösteririm. Bir de eş ailesinin hareketlerini tavırlarını takmakta açıkçası saçma geliyor. Bazen kendi annemizle anlaşamıyoruz, illaki eş ailesinde de her konuda mükemmel anlaşma ve uyum beklemek imkansız. Güzel bir iletişiminiz varsa, samimiyet varsa ara, sor, gez, hediye al mutlu olsun ne olacak? İyi anlaşamıyorsan da saygını bozmadan önemli günlerde ara, sor eşin için yapmış ol ben böyle bakıyorum. İyi niyetli olmak ve iyi gelmek bence her zaman için en güzeli. Diyelimki değerin bilinmiyor yapmazsın olur biter.

Kişiye göre çok değişir bence. Ben kendi isteğimle kayınvalidemin karşısına taşındım. 2-3 güne bir ararım, haftada bir iki yemeğe/çaya gider geliriz. Görmezsem, konuşmazsam özlerim mesela.

Ama ikimizde sınırımızı biliriz. Birbirimize habersiz çat kapı olmaz mesela. Benden iş vs beklemez, zaten hem elimden gelmez hem vaktim yok. Ben çocuklarla ilgili desteği abartmam, öncesinde işi planı olup olmadığını mutlaka sorarım vs..

İki taraf da kişisel sınırlara saygı duyduğu müddetçe görüşme sıklığı problem yaratmaz. Ama sınırlara saygı yoksa ayda bir de görüşseniz burnunuzdan gelir.

kesinlikle saygılı bi mesafe ben annem yoktu anne yerıne koyayım cok samimi olayımm dedim ammma hiç anlatmaya gerek yok. şimdi bir araya geldımı cok konusmam saygısızlık yapmam eşimi onlardan mahrumda bırakmam ama artık hep mesafelı

Bence bu kayınvalideye göre değişir. Önemli olan nasıl biri olduğu. Çok iyi birine gereksiz mesafe koymaya da gerek yok sırf adı kaynana diye oda bi anne sonuçta benim kayınvalidem zararsız biri bu zamana kadar bir sıkıntımız olmadı anaç sevecen tatlı dilli bi Kadın. Ben hiç aramasam bile o mutlaka arar 2-3günde bir konusrz her özel günde ararım sorarım gurbetteyim kendi annemde ne kdr kalyosam onda da okdr kalrm ayırmam bi eksiğini görürüm alırım yardımcı olurum aramız iyidir samimiyiz baya ama bi sıkıntı görseydim uzak durmayı tercih ederdim. Bu kişisine bağlı bence. Sana ne hissettiriyorsa ona göre davran insan zorla samimi olamaz içinden geldiği gibi yap.

Back
X