Kavgacı eltim?

Yıl olmuş 2020 hala balkondan bir şeyler mi silkeliyorsunuz? Aman Allah ım hele gırgır dökmek alın bir süpürge bir kürek. Kendi balkonunuza silkeleyip süpürün. Çöpe atın. Ayrıca onun silkelemesi de sizi değil kayınvalidenizi ilgilendirir.

Peki, 20- 25 yıl öncesinde çocukluğumda gördüğüm köylerde bile insanlar her tarafları bahçe, tarla olduğu halde bunu yapmiyorlardi.
Köylü bilinçlidir çünkü. Doğaya, hayvana, bitkiye, elleriyle yaptığı ekmeğe saygılıdır. Bunlar kasabalı. Köylülükleri kaybolmuş ama şehir yaşamına da uyum sağlayamamış arada kalmış insanlar.

Linç etmeyin kasabalı dedim diye gözünüzü seveyim

Çayırlara, yaylalara çöpünü atan çok fazla köylü de gördüm asıl onların daha saygılı olmaları beklenir tabi bu çöp olayları daha yakın zamana tekabül ediyor ama yine de köylerde bile sofra bezini, ekmek kirintisini, yemek artiğini gelişigüzel etrafa saçan kimseyi görmemistim.

Bu konudaki elti mi ?
Üniversite bitirmekten, kpss'den bahsediyor, yani baya okumuş yazmış birisi konu sahibi, öyle mi? Başka insanlarla bir arada yaşama adabı olmayan, apartmanda yaşayacak kadar bile medeniyet geliştirmemiş birinin eğitimsiz olmasını isterdim, ki cehaletine vereyim. Eski üst komşum da eğitimli medeniyetsizlerdendi, istisna değilmiş.
Valla olayda kocanın döverim demesine takılmış herkes, şiddet sevmiyoruz doğru, ama belki de bunların anladığı dil budur. Balkondan/camdan çöpünü silkelemenin yanlış olduğunu kendi kendine akıl edemeyen birine nasıl anlatılır bilemedim. Benim üstteki de güzellikle uyarınca mutfak camını bırakıp yatak odası camına geçmişti

Karşılaştırma yapmasanız eki alışkanlıktan böyle davrandım ama ben düzeltmeye çalışıyorum.

Şakanın dozunu abartmayın daha terbiyeli olun lütfen.
Saka degil ciddiyim.
Ağda yaparım.
Tepemden asagi girgir boşaltacak yerim onu.
Bir mesajınızda her odada çöp kovasi yok demek istedim demissiniz o da saçma.
Her odada çöp kovası yok bizim evde.
Kizimin odasında.
Banyoda ve mutfakfa var.
Olmalida zaten.
Girgirinizi alın çöpe dokün.

Günlük değiştirince kokmuyor sizin evde ne oluyor çöp olarak?
O girgiri alır eltimin munasip yerlerindeki tüylerini temizlerdim.
Yorumları okudukça daha fazla gülemem herhalde diyorum ama level gittikçe yükseliyor Bu arada konu sahibinin sakinliği ve arada verdiği bir iki cümlelik cevaplar da ayrı ilginç. İnsanlar o kadar şey yazıyor. Konu sahibinin verdiği tek cevap: “Mutfağa da küçük bir çöp kovası aldırayım o zaman.” Ay yine gülme krizine girdim

Ben herkesin görüşünü saygılıyım.

Kadın nar yersem bebeğim düşer mi diye sormuş hamileyken, hangi eğitim, nerde eğitim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…