• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kavgacı eltim?

Eve çöp kovası koymuyoruz ama alacağız.Tavsiyenize uyacağım sağolun.

Kafamda canlandiramadim. Balkonda çöp kovasi yoksa nereye atıyorsunuz diğer çöpleri ?

Girgiri çöp kovasına boşaltirken çıkan toz bile rahatsız edici, balkondan aşağıya düşünemiyorum bile.

Halı , sofra bezi silkelemek , aşağıya çöp atmak, balkonun demirlerini , pencereleri suyla yıkamak adapsizliktir.

Toplu yasamada nasıl davranilacagini bilemiyorsak açalım okuyalım, öğrenelim.

A

Sitede oturuyorum mune.
Ama komşum ahırda yaşadığını zannediyordu.
Uzun süre boş kalmış oturduğum ev(eşimindi evlenince taşındık)at koşturuyorlardı tabiri caizse.
Ha ben üst komşumu değiştirdim,söyleye söyleye öğrendi ama hala camdan birşeyler silkeleyen var ki,panoya silkelemek yasak vb yazılar yazıyor yönetim.
Camdan silkeleyerek halı,örtü vs temiz olduğunu iddia edene de çok gülüyorum şahsen. Asla inanmıyorum temiz olduklarına. Aksine saygısızlarda,doğaya ,çevreye komşularına. Ortak kullandığımız tuvaletleri leş gibi bırakanda bu titiz görünümlü pasaklılar zaten eminim zira evi değil ya orası,ne olmuş,ne kadar kirlenmiş,kim temizleyecek umurlarında değil.
Site mi:KK57: çok şaşırdım çünkü sitelerde yönetmeliklere uyulmadığında ciddi yaptırımları var.
Şahsen yazdıklarınıza katılıyorum, evinde titiz olup çöpünü sokaklara atanları, başkalarının evinde ortalığı kirletmekte sakınca görmeyenleri gördüm temiz olmak bu değil, herkes temiz ama gel gör ki çocuk parkları çer çöp içinde, sahillerde çekirdek yemek de temizliğimizden yasaklandı, hele şimdi tatil beldelerinde etrafa atılmış tonlarca çöpü görün, bebek bezinden kadın pedine, pet şişelerden domates karpuz kabuğuna kadar, bu sene bunlara maske, eldiven, dezenfektan ve kolonya şişeleri de eklendi.

O kadar temiziz ki Antalya'nın en güzel koylarından birinde denizin dibinde yığınla maske, kolonya şişesi gibi atıklar var:)))

Site mi:KK57: çok şaşırdım çünkü sitelerde yönetmeliklere uyulmadığında ciddi yaptırımları var.
Şahsen yazdıklarınıza katılıyorum, evinde titiz olup çöpünü sokaklara atanları, başkalarının evinde ortalığı kirletmekte sakınca görmeyenleri gördüm temiz olmak bu değil, herkes temiz ama gel gör ki çocuk parkları çer çöp içinde, sahillerde çekirdek yemek de temizliğimizden yasaklandı, hele şimdi tatil beldelerinde etrafa atılmış tonlarca çöpü görün, bebek bezinden kadın pedine, pet şişelerden domates karpuz kabuğuna kadar, bu sene bunlara maske, eldiven, dezenfektan ve kolonya şişeleri de eklendi.

O kadar temiziz ki Antalya'nın en güzel koylarından birinde denizin dibinde yığınla maske, kolonya şişesi gibi atıklar var:)))

Minik bir sakız ambalajını dahi elinde çöp kovası bulana kadar tutan çocuklar var.

Kocaman olmuş kişileri bu yaştan sonra eğitmek çok zor.

Ne ogrendiyse küçükken öğrenmişler.

Kendilerini de eğitme yoluna gitmeyince böyle kalmışlar işte.

Yere çekirdek kabuklarini atmayın diye uyardigimda " çöpçüler işsiz mi kalsın, onların görevi bu " diye cevap aldığım çok oldu.

Uzun yol seyahatlerinde arabadan atılan çöplerin haddi hesabı yok.

Köpeğini dışarıya ihtiyaç için çıkaran kaç kişinin elinde poşeti var , kaç kişi buna önem veriyor.

Piknik alanlari çöpten gecilmezken şimdi evet maske ve eldivenlerde eklendi üstüne.

Bunları yapan aynı kişiler sözde evinde ultra titizim diye geçinen tipler çoğu.

Minik bir sakız ambalajını dahi elinde çöp kovası bulana kadar tutan çocuklar var.

Kocaman olmuş kişileri bu yaştan sonra eğitmek çok zor.

Ne ogrendiyse küçükken öğrenmişler.

Kendilerini de eğitme yoluna gitmeyince böyle kalmışlar işte.

Yere çekirdek kabuklarini atmayın diye uyardigimda " çöpçüler işsiz mi kalsın, onların görevi bu " diye cevap aldığım çok oldu.

Uzun yol seyahatlerinde arabadan atılan çöplerin haddi hesabı yok.

Köpeğini dışarıya ihtiyaç için çıkaran kaç kişinin elinde poşeti var , kaç kişi buna önem veriyor.

Piknik alanlari çöpten gecilmezken şimdi evet maske ve eldivenlerde eklendi üstüne.

Bunları yapan aynı kişiler sözde evinde ultra titizim diye geçinen tipler çoğu.
Aynen öyle, şimdi Allah için sokaklarda adım başı küçük çöp kovaları, konteynerler var, piknik alanı olup da konteyner olmayan yere rastlamadım, velev ki konteyner yok çöpünü poşete koyup bagaja atar, çöp konteyneri görünce atarsın, sokaklar her sabah saat 5-6 gibi yıkanıyor, belediyelerin temizlik elemanları saat 07:00 gibi her sokağı süpürüyor ama öğleni bulmadan her yer yine çöp oluyor, 2 adım sonraki konteynere atmak yerine elindeki çöp poşetini olduğu yere bırakanlar var.

Üzücü.

Evet site ama sanıyorum "aman Ali Rıza bey tadımız kaçmasın"modunda insanlar birazda,altında oturanda yokmuş uzun süre,amiyane tabirle at koşturuyorlardı benden önce. Birde bana terbiyesiz dedi kadın en son rezil ettiğimde. Nasıl terbiyesiz oluyorsam,1 parça birşey silkelemem,çarşafımı vb balkondan annemin evide dahil hiç sarkıtarak kurutmadım. Şu an panolarda büyuk puntolarla yqziyor silkelemek yasak diye hala anlamayan var demekki.
Annemde sitede oturuyor ,öncesinde apartmanda otururkende dikkat ederdi ki annem hastalık derecesinde titizdir,ben bilmiyorum camdan halı vs silkelendiğini. Görmedim de. Süpürürdü,altını da ayrıca süpürürdü,kirlenince yıkamaya giderdi. Benim bildiğim halı temizleme bu yani. Nevresimde balkona kurup çamaşırlığı orda kuruturdu. Bende evimin boş odasında bu şekilde kurutuyorum. Kimseyi rahatsız etmeye hakkım yok.
Ama tiplerine baksanız düzgün, güngörmüş insanlar zannedersiniz.
Sahiller ,plajlar konusunda çok haklısınız.
Evinde titizim diye gelen misafiri bile diken üstünde oturtan bu tipler,sokakta bambaşka bir varlığa dönüşüyorlar.
2 yaşındaki oğlum bile çöp varsa elinde götür çöpe at diyince atıyor çöpe,bunlara öğretemezsinizde artık.

İnsanlar "yaşadığınız yeri temiz tutun" cümlesini yanlış anlıyorlar, herkes evine önem veriyor ama sokağa çöp atıyor. Birini çevirip sorsan "ama herkes atıyor" diyecek, e herkes atmak zorunda da sen atmak zorunda mısın?
Köye gittiğimde bi kadın pedini alıp dışarıya atmıştı, oradan oraya geziyordu ped. Onların yerine ben utandım, ayıp günah. Milletin kanlı pedlerini, moklu bezlerini temizlemek zorunda değil hiçbir çalışan.

Evet site ama sanıyorum "aman Ali Rıza bey tadımız kaçmasın"modunda insanlar birazda,altında oturanda yokmuş uzun süre,amiyane tabirle at koşturuyorlardı benden önce. Birde bana terbiyesiz dedi kadın en son rezil ettiğimde. Nasıl terbiyesiz oluyorsam,1 parça birşey silkelemem,çarşafımı vb balkondan annemin evide dahil hiç sarkıtarak kurutmadım. Şu an panolarda büyuk puntolarla yqziyor silkelemek yasak diye hala anlamayan var demekki.
Annemde sitede oturuyor ,öncesinde apartmanda otururkende dikkat ederdi ki annem hastalık derecesinde titizdir,ben bilmiyorum camdan halı vs silkelendiğini. Görmedim de. Süpürürdü,altını da ayrıca süpürürdü,kirlenince yıkamaya giderdi. Benim bildiğim halı temizleme bu yani. Nevresimde balkona kurup çamaşırlığı orda kuruturdu. Bende evimin boş odasında bu şekilde kurutuyorum. Kimseyi rahatsız etmeye hakkım yok.
Ama tiplerine baksanız düzgün, güngörmüş insanlar zannedersiniz.
Sahiller ,plajlar konusunda çok haklısınız.
Evinde titizim diye gelen misafiri bile diken üstünde oturtan bu tipler,sokakta bambaşka bir varlığa dönüşüyorlar.
2 yaşındaki oğlum bile çöp varsa elinde götür çöpe at diyince atıyor çöpe,bunlara öğretemezsinizde artık.

Ağaç yaşken eğilir atasözü boşuna çıkmamış, atasözleri tecrübelerden doğmuş doğruluk payı olan sözlerdir.

Eğitim kundakta başlar, birine temizlik vb kuralları daha 1-2 yaşındayken vermeye başladınız başladınız, o yaşlarda eğitim vermezseniz büyüdüğünde dişini fırçala, banyo yap, üstünü değiştir, kirliler kirli sepetine, yerlere çöp atma diye peşinde dolaşırsınız.

Bugün çok özür dilerim sağda solda tuvaletini uluorta yapan adamları görüp ayıplıyorsak, çocukken indir çocuğum donunu yap şuraya dediklerimizi ayıplıyoruz.

Yere hınkır çocuğum, yere tükür at o ağzındankini çocuğum, şuraya çöm tuvaletini yap dediklerimiz büyüyüp sokak ortasında gırtlağını temizleyen, ağaç dibine çiş yapan kişiler haline geldi ama evdeki titiz eşleri daha sokak kapısından soyunup duşa girmesini istiyor :)))

Punto munto kesmez bizi, para cezaları olmalı, ne zaman ki yürürken ayakkabımın altına sakız mı yapışır acaba, ay yerde adamın birinin boğazının atıkları mı vardır diye dikkat ede ede gezmeyecek hale geliriz, işte o zaman temiziz diyebiliriz.

Back