- 12 Temmuz 2006
- 56.157
- 215.874
- 1.223
- 52
- Konu Sahibi Mislinadorak
-
Sağ baştan çöp kovalarımızı sayalım diyorsunuz :)))4 de bizde var. Pisliğimize doymayalım.
Başkanım boy boy.Sağ baştan çöp kovalarımızı sayalım diyorsunuz :)))
5 tane de bizde var.
Konu sahibesi, çöpleri uzun süre tutmazsanız ağzı kapalı çöp kovalarında koku yapmaz, mutfağa, tuvaletlere ve balkonlara çöp kovası koyun, gırgır sofra bezi gibi şeyler dışarı silkelenmez, silkeleme işlerinizi balkon içinde yapın, gırgırın çöpünü de çöp kovasına dökün.
Sormayın, aynen bizde de öyle, çöp kovası evin olmazsa olmazlarından biri, kova olmazsa herkesten önce eşim çıldırır, adam her dakika çöp kovasına bir şeyler atan türden, ki çalışma masasındaki minik çöp kutusunu da saymadım:)))Başkanım boy boy.
Girişten itibaren selamlaya selamlaya geçiyoruz. :))
Ama oldu mu, kaçak sayım yapıyorsunuz. :))Sormayın, aynen bizde de öyle, çöp kovası evin olmazsa olmazlarından biri, kova olmazsa herkesten önce eşim çıldırır, adam her dakika çöp kovasına bir şeyler atan türden, ki çalışma masasındaki minik çöp kutusunu da saymadım:)))
Evin en bereketli şeylerinden biri kirli çamaşır, bulaşık ve çöp:) dakikasına birikir miAma oldu mu, kaçak sayım yapıyorsunuz. :))
Eşimin her çıkışına bir torba yetiştiriyorum çok şükür. :)) "Biz bu eve bu kadar alışveriş yapmıyoruz, giren çıkan dengesizliği var, arada çocukları da atmış olmayasın." diyor adam.
Benim üst komşumda çarşaflarını camdan sarkıtarak kurutuyordu. Benim cam balkonumun üstü,camlara çarpıyor tak tak ,manzara zaten ciçekli,böcekli,bir gün silkeleyip asarken yakaladım,dedim hayırdır? Niye camdan sarkıyor bunlar? Ses yapıyor tak tak ayrica cama carpıp. Ne dese beğenirsiniz "ee ama temiz bunlar"sanki ben temiz mi diye sormuşum. Kaldirın bunlari yoksa ben indiririm aşağıya dedim. Biraz zaman geçti halı silkeliyordu,oda temizmiş öyle dedi,bende bir temiz rezil ettim kendisini. Artık çarşaflarını nasıl kurutmasi gerektiğini ve de halılari tepemden silkeleyemeyeceğini öğrendi. 10 senede eğittim uğraşa uğraşa. Sorsan çok titizdir ama apartman adabından bir haber.Çöp kovası apartmanın içinde duruyormuş evde kokuyormus titizlik böyle bişey işte bütün apartman çöp kokusu çeksin tepeden boşalt herşeyi tmm dir
Altta oturan hiç temiz olmuyor galiba nasıl bir mantiksa eğitim şart diyorum neyseki sizinki anlamış durumu geçte olsaBenim üst komşumda çarşaflarını camdan sarkıtarak kurutuyordu. Benim cam balkonumun üstü,camlara çarpıyor tak tak ,manzara zaten ciçekli,böcekli,bir gün silkeleyip asarken yakaladım,dedim hayırdır? Niye camdan sarkıyor bunlar? Ses yapıyor tak tak ayrica cama carpıp. Ne dese beğenirsiniz "ee ama temiz bunlar"sanki ben temiz mi diye sormuşum. Kaldirın bunlari yoksa ben indiririm aşağıya dedim. Biraz zaman geçti halı silkeliyordu,oda temizmiş öyle dedi,bende bir temiz rezil ettim kendisini. Artık çarşaflarını nasıl kurutmasi gerektiğini ve de halılari tepemden silkeleyemeyeceğini öğrendi. 10 senede eğittim uğraşa uğraşa. Sorsan çok titizdir ama apartman adabından bir haber.
Ben benim üstteki öğretim görevlisi komşuma bunu öğretemedim. Bari çift kat as kurut. Ben her hafta pazar günü senin nevresim merasimin yüzünden günışığımdan olmak zorunda mıyım? Ama yok anlamıyorlar.Benim üst komşumda çarşaflarını camdan sarkıtarak kurutuyordu. Benim cam balkonumun üstü,camlara çarpıyor tak tak ,manzara zaten ciçekli,böcekli,bir gün silkeleyip asarken yakaladım,dedim hayırdır? Niye camdan sarkıyor bunlar? Ses yapıyor tak tak ayrica cama carpıp. Ne dese beğenirsiniz "ee ama temiz bunlar"sanki ben temiz mi diye sormuşum. Kaldirın bunlari yoksa ben indiririm aşağıya dedim. Biraz zaman geçti halı silkeliyordu,oda temizmiş öyle dedi,bende bir temiz rezil ettim kendisini. Artık çarşaflarını nasıl kurutmasi gerektiğini ve de halılari tepemden silkeleyemeyeceğini öğrendi. 10 senede eğittim uğraşa uğraşa. Sorsan çok titizdir ama apartman adabından bir haber.
Hangi devirde yaşıyoruz ya balkondan bisey silkelemek tabiki altta olan icin rahatsız edici bisey. YapmayınBenim aileleri karıştıran çok kavgacı ve fitneci bi eltim var.Evlendiğim gün ailemle aramı bozmay çalışyı benim birkaç küçük eski sırrımı öğrenip aileme fitneledi.Allahtan ailem kızmadılar eşim eltimle kavga etti bu yüzden çünkü o da eltimi sevmiyor.Neyse sonunda bir sebep yüzünden eşimle aramı bozmayı başardı sebep şu evlendiğim zaman çok cahildim ön balkondan sofra bezi silkeliyordum bu sebeple birkaç kez kavga çıkardı sonradan ben arka balkonu kullanınca olay kapandı.Arka balkonda onların balkonu yok ama mutfağımıza çok uzak.Mutfak camından da birşey silkwlememi istemiyor pencerenin çnüne geliyor diye bağırıyor bu yüzden bende sofra bezini arka balkonda silkeledim mutfak camından sadece gırgır döktüm azıcık camına geldi diye yine bağırdı durdu.Sabahtan beri ağlıyorum eşimde bana bağırıyor bir daha bu sebeple sana bağırırsan seni döverim dedi.Bebde eşime kızdım O hergün ön balkondan sofra bezini geçtim kilim silkeliyor kayınvalidemin balkonuna dökülüyor o silkeledikleri ben sadece gırgır döküyorum neden ona kimse kızmıyor da bana bu hergün bağırıyor diye eşime kızdım.Ne yapayım şimdi yine onunla kavga mı edeyim dedi.Kayınvalidemle çok iyi anlaşıyoruz kadın çok sessiz ve iyi biri onun başkonunda ne dökülürse dökülsün hiç ses çıkarmıyor ama bu azıcık bir şeye bağırıyor tüm mahalle de sesi yankılanıyor bıktım gerçekten param olsa temizlikçi tutacağım çok bunalıyorum diğer eltimle aram iyi ona danıştım mutfağa masa koy diyor öyle yapıcaz artık sadece içimi dökmek istedik etrafımda hiç arkadaşım yok buraya yazınca rahatladım.
Gırgır balkondan aşağı dökülürmü yaa. Kadının penceresi açık olsa evine dolacak o pislikler. Kayınvalideniz ses çıkarmıyor olabilir ama normal şartlarda bunu kime yapsanız kavga çıkar. Çöp kovasına boşaltın gırgırı bundan sonra.Benim aileleri karıştıran çok kavgacı ve fitneci bi eltim var.Evlendiğim gün ailemle aramı bozmay çalışyı benim birkaç küçük eski sırrımı öğrenip aileme fitneledi.Allahtan ailem kızmadılar eşim eltimle kavga etti bu yüzden çünkü o da eltimi sevmiyor.Neyse sonunda bir sebep yüzünden eşimle aramı bozmayı başardı sebep şu evlendiğim zaman çok cahildim ön balkondan sofra bezi silkeliyordum bu sebeple birkaç kez kavga çıkardı sonradan ben arka balkonu kullanınca olay kapandı.Arka balkonda onların balkonu yok ama mutfağımıza çok uzak.Mutfak camından da birşey silkwlememi istemiyor pencerenin çnüne geliyor diye bağırıyor bu yüzden bende sofra bezini arka balkonda silkeledim mutfak camından sadece gırgır döktüm azıcık camına geldi diye yine bağırdı durdu.Sabahtan beri ağlıyorum eşimde bana bağırıyor bir daha bu sebeple sana bağırırsan seni döverim dedi.Bebde eşime kızdım O hergün ön balkondan sofra bezini geçtim kilim silkeliyor kayınvalidemin balkonuna dökülüyor o silkeledikleri ben sadece gırgır döküyorum neden ona kimse kızmıyor da bana bu hergün bağırıyor diye eşime kızdım.Ne yapayım şimdi yine onunla kavga mı edeyim dedi.Kayınvalidemle çok iyi anlaşıyoruz kadın çok sessiz ve iyi biri onun başkonunda ne dökülürse dökülsün hiç ses çıkarmıyor ama bu azıcık bir şeye bağırıyor tüm mahalle de sesi yankılanıyor bıktım gerçekten param olsa temizlikçi tutacağım çok bunalıyorum diğer eltimle aram iyi ona danıştım mutfağa masa koy diyor öyle yapıcaz artık sadece içimi dökmek istedik etrafımda hiç arkadaşım yok buraya yazınca rahatladım.
Bulaşık suyunu camdan aşağı döken biliyorum ben. Suyun içimdeki ekmek kırıntıları kanalizasyona gitmesin diye...Balkondan aşağı tuvalet ihtiyacınızı da giderin tam olsun.
Küçük sır olayında elti, aşağı pislik atma konusunda siz, sizi dövmekle tehdit etmek konusunda eşiniz haksız.
Benim üst komşumda çarşaflarını camdan sarkıtarak kurutuyordu. Benim cam balkonumun üstü,camlara çarpıyor tak tak ,manzara zaten ciçekli,böcekli,bir gün silkeleyip asarken yakaladım,dedim hayırdır? Niye camdan sarkıyor bunlar? Ses yapıyor tak tak ayrica cama carpıp. Ne dese beğenirsiniz "ee ama temiz bunlar"sanki ben temiz mi diye sormuşum. Kaldirın bunlari yoksa ben indiririm aşağıya dedim. Biraz zaman geçti halı silkeliyordu,oda temizmiş öyle dedi,bende bir temiz rezil ettim kendisini. Artık çarşaflarını nasıl kurutmasi gerektiğini ve de halılari tepemden silkeleyemeyeceğini öğrendi. 10 senede eğittim uğraşa uğraşa. Sorsan çok titizdir ama apartman adabından bir haber.
Müstakil apartmanların genel sorunu bu maalesef, apartman yönetmelikleri uygulanamıyor, uygulamaya kalksanız kavga kıyamet kopuyor, toplu yaşam kurallarına uymama gibi bir alışkanlığımız var ne yazık ki.Ben benim üstteki öğretim görevlisi komşuma bunu öğretemedim. Bari çift kat as kurut. Ben her hafta pazar günü senin nevresim merasimin yüzünden günışığımdan olmak zorunda mıyım? Ama yok anlamıyorlar.
Gerçi bu konuyu okuduktan sonra şükrettim tepemden pislik atmak silkelemek gibi yabanilik yapmıyorlar en azından
Sitede oturuyorum mune.Müstakil apartmanların genel sorunu bu maalesef, apartman yönetmelikleri uygulanamıyor, uygulamaya kalksanız kavga kıyamet kopuyor, toplu yaşam kurallarına uymama gibi bir alışkanlığımız var ne yazık ki.
Bir sitede olsa asla camdan, balkondan herhangi bir şey silkeleyemez çer çöpünüzü atamazsınız, çamaşırları görüntü kirliliği vb sebeplerle balkonlardan aşağı sallandırarak kurutamazsınız, çamaşırlar balkon içinde kurutulmalıdır kuralı var çünkü.
Balkonu olmayan, kurutma makinesi alamayanları anlarım ama balkonlu evlerde silkeleme ve çamaşır kurutma balkon içlerinde olur, çarşaf vb büyük çamaşırlar için büyük kurutmalıklar var, o da olmuyorsa balkon içine çamaşır ipleri takar yine de komşunuzun görüntüsünü kapamazsınız, çamaşırların temiz olması alt kat komşunuzun balkonunu camını çamaşırlarınızla bloke etmenize sebep olamaz.
MubereklerBulaşık suyunu camdan aşağı döken biliyorum ben. Suyun içimdeki ekmek kırıntıları kanalizasyona gitmesin diye...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?