Kavgacı eltim?

4 de bizde var. Pisliğimize doymayalım.
Sağ baştan çöp kovalarımızı sayalım diyorsunuz :)))
5 tane de bizde var.

Konu sahibesi, çöpleri uzun süre tutmazsanız ağzı kapalı çöp kovalarında koku yapmaz, mutfağa, tuvaletlere ve balkonlara çöp kovası koyun, gırgır sofra bezi gibi şeyler dışarı silkelenmez, silkeleme işlerinizi balkon içinde yapın, gırgırın çöpünü de çöp kovasına dökün.

Başkanım boy boy.
Girişten itibaren selamlaya selamlaya geçiyoruz. :))

Başkanım boy boy.
Girişten itibaren selamlaya selamlaya geçiyoruz. :))
Sormayın, aynen bizde de öyle, çöp kovası evin olmazsa olmazlarından biri, kova olmazsa herkesten önce eşim çıldırır, adam her dakika çöp kovasına bir şeyler atan türden, ki çalışma masasındaki minik çöp kutusunu da saymadım:)))

Ama oldu mu, kaçak sayım yapıyorsunuz. :))
Eşimin her çıkışına bir torba yetiştiriyorum çok şükür. :)) "Biz bu eve bu kadar alışveriş yapmıyoruz, giren çıkan dengesizliği var, arada çocukları da atmış olmayasın." diyor adam.

Evin en bereketli şeylerinden biri kirli çamaşır, bulaşık ve çöp:) dakikasına birikir mi

Konu silmek yasak.
Biri alıntılamış okudum ama size çok kızdım. Neden insanların tepesinden evinizin bilimum kirini pisini silkeliyorsunuz yahu. Ayıp bu. Mecburmu insanlar sizin kırıntınız,saçınız vb pisliğinizi temizlemeye.
Gırgırı çöpe bosaltırsınız,halınızı süpürürsünüz,illaki silkeleyeceğim diyorsanız kendi balkonunuza silkeleyip temizleyin. Kimse mecbur değil yani başkasinın pisliğini temizlemeye.

Çöp kovası apartmanın içinde duruyormuş evde kokuyormus titizlik böyle bişey işte bütün apartman çöp kokusu çeksin tepeden boşalt herşeyi tmm dir
Benim üst komşumda çarşaflarını camdan sarkıtarak kurutuyordu. Benim cam balkonumun üstü,camlara çarpıyor tak tak ,manzara zaten ciçekli,böcekli,bir gün silkeleyip asarken yakaladım,dedim hayırdır? Niye camdan sarkıyor bunlar? Ses yapıyor tak tak ayrica cama carpıp. Ne dese beğenirsiniz "ee ama temiz bunlar"sanki ben temiz mi diye sormuşum. Kaldirın bunlari yoksa ben indiririm aşağıya dedim. Biraz zaman geçti halı silkeliyordu,oda temizmiş öyle dedi,bende bir temiz rezil ettim kendisini. Artık çarşaflarını nasıl kurutmasi gerektiğini ve de halılari tepemden silkeleyemeyeceğini öğrendi. 10 senede eğittim uğraşa uğraşa. Sorsan çok titizdir ama apartman adabından bir haber.

Altta oturan hiç temiz olmuyor galiba nasıl bir mantiksa eğitim şart diyorum neyseki sizinki anlamış durumu geçte olsa

Hangi konuya baksam konuyu açan banlı
Ben gidip bir Rutkynin konusuna uğrayayıp bakayım banı kalkmış mı.

Yahu camdan biraz bi şey silkeleyiversem ne olacak, ne kızıyor diye düşüneceğinize gırgırınızın pisliğini çöpe dökmeyi düşünsenize, bir de kayınvalidem sessiz sakindir ona da silkeleniyor, o bir şey demiyor yazmış :)) güldüm cidden gece gece, alemsiniz valla.

Ben benim üstteki öğretim görevlisi komşuma bunu öğretemedim. Bari çift kat as kurut. Ben her hafta pazar günü senin nevresim merasimin yüzünden günışığımdan olmak zorunda mıyım? Ama yok anlamıyorlar.
Gerçi bu konuyu okuduktan sonra şükrettim tepemden pislik atmak silkelemek gibi yabanilik yapmıyorlar en azından

Hangi devirde yaşıyoruz ya balkondan bisey silkelemek tabiki altta olan icin rahatsız edici bisey. Yapmayın

Gırgır balkondan aşağı dökülürmü yaa. Kadının penceresi açık olsa evine dolacak o pislikler. Kayınvalideniz ses çıkarmıyor olabilir ama normal şartlarda bunu kime yapsanız kavga çıkar. Çöp kovasına boşaltın gırgırı bundan sonra.

Balkondan aşağı tuvalet ihtiyacınızı da giderin tam olsun.
Küçük sır olayında elti, aşağı pislik atma konusunda siz, sizi dövmekle tehdit etmek konusunda eşiniz haksız.
Bulaşık suyunu camdan aşağı döken biliyorum ben. Suyun içimdeki ekmek kırıntıları kanalizasyona gitmesin diye...

Müstakil apartmanların genel sorunu bu maalesef, apartman yönetmelikleri uygulanamıyor, uygulamaya kalksanız kavga kıyamet kopuyor, toplu yaşam kurallarına uymama gibi bir alışkanlığımız var ne yazık ki.

Bir sitede olsa asla camdan, balkondan herhangi bir şey silkeleyemez çer çöpünüzü atamazsınız, çamaşırları görüntü kirliliği vb sebeplerle balkonlardan aşağı sallandırarak kurutamazsınız, çamaşırlar balkon içinde kurutulmalıdır kuralı var çünkü.

Balkonu olmayan, kurutma makinesi alamayanları anlarım ama balkonlu evlerde silkeleme ve çamaşır kurutma balkon içlerinde olur, çarşaf vb büyük çamaşırlar için büyük kurutmalıklar var, o da olmuyorsa balkon içine çamaşır ipleri takar yine de komşunuzun görüntüsünü kapamazsınız, çamaşırların temiz olması alt kat komşunuzun balkonunu camını çamaşırlarınızla bloke etmenize sebep olamaz.

Medeniyet bizim ülkeye ne zaman gelecek acaba? Evde çöp yok mu? Sofra bezini balkona silkeleyip sonra süpüremiyor musun? Eltin kavgacı değil sadece ikinizinde biraz yaşama kurallarını öğrenmesi gerekiyor. Çöp yere atılmaz. Camdan birşey silkelenmez. Evini nasıl temiz tutuyorsan, sokağıda temiz tutmak zorundasın. Ahh şu belediyeler, keşke ceza getirsede azıcık kendilerine gelseler.

Sitede oturuyorum mune.
Ama komşum ahırda yaşadığını zannediyordu.
Uzun süre boş kalmış oturduğum ev(eşimindi evlenince taşındık)at koşturuyorlardı tabiri caizse.
Ha ben üst komşumu değiştirdim,söyleye söyleye öğrendi ama hala camdan birşeyler silkeleyen var ki,panoya silkelemek yasak vb yazılar yazıyor yönetim.
Camdan silkeleyerek halı,örtü vs temiz olduğunu iddia edene de çok gülüyorum şahsen. Asla inanmıyorum temiz olduklarına. Aksine saygısızlarda,doğaya ,çevreye komşularına. Ortak kullandığımız tuvaletleri leş gibi bırakanda bu titiz görünümlü pasaklılar zaten eminim zira evi değil ya orası,ne olmuş,ne kadar kirlenmiş,kim temizleyecek umurlarında değil.

Bir gün camdan bakıyorum bir de ne göreyim karşı apartmandaki kadın camdan aşağı tırnaklarını kesiyor. Evde bir kağıdın üstünde kesmek bu kadar mı zor ?
Böyle bir şey yapmıyorsun umarım konu sahibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…