kavga çıkarıp çocuğu da alıp gitti

Ben olsam ne kizarim ne küserim, girerim banyoya yatarim küveyte, güzel bir banyo yaparim, sonra meditasyon, sonra bir akasla kahvalti yapmaya yada yemege cikarim. Canim nezaman eve gitmek istiyorsa, ozaman giderim ve hic düsünmem, yemek varmi yokmu. Güzel bir gün geciririm.
En güzeli valla bende aynısını yaparım hiç umrumda olmaz hergün biz bakıyoruz zaten çocuklarına baksınlar birgün fakat arar söylerim baştan çocuğumun kılına zarar gelirse ortalığı karısririm diye

En güzeli valla bende aynısını yaparım hiç umrumda olmaz hergün biz bakıyoruz zaten çocuklarına baksınlar birgün fakat arar söylerim baştan çocuğumun kılına zarar gelirse ortalığı karısririm diye
Hakikatten, Ben de öyle. Sigara ve alkol icilen yerlere ve evlere yasak etmistim cocukla gitmeye. Ama zaten o cocugun babasi, ve annesi gibi, cocugun iyiligini ister ve dikkat Eder, Ben buna eminim. Ne güzel baba ogul gezmisler, Ben hemen kiz kardesim veya kiz arkadasim arardim ve düsün<rdük, nerelerde gidelim, ne yapalim diye. Katiyyen sinir olunca ve kizilcak bir sey degil. Ben sevinirdim. 🤣

Evet çok haklısıniz müdürüm bu konuda. Ancak birazda göz alıştırmak denilen şey var.

Kadın ve erkek için de bu böyle . Ne kadar çok yapılırsa o kadar çok görev ilan ediliyor. Yapmayıp yapmayıp yapınca da kıymetlere biniyor.

" Ay inan ki yoruldum, ay bunu yapamam , ay ojem çatladı yorgunluktan denilse taa ilk baslarsa gözde alışır , düzende güdülür.

Yapanlar yapıyor bunu.
Katılıyorum, en azından kadınlar için yazayım, daha bekarken kadına evlendiğinde ev işlerinin kadının görevi olduğu, erkeği rahat ettirmek için her türlü konforu sağlamaları gerektiği öğretiliyor, günümüzde bu öğretiler biraz aşıldı gibi ama hala çoğunlukla böyle yetiştiriliyoruz, erkek çalışır para getirir, kadın evin her işini yüklenir, çocuğu da doğuran kadındır o zaman bakımından eğitimine her şey kadının görevidir düşüncesi ağır basıyor, bu düşünce çalışan bir kadın olsanız da değişmiyor, işten dönen kadın koştur koştur yemek, bulaşık, çamaşır, çocukların ödevi, temizliği her işi yapmaya uğraşıyor.

Oysa evlilik kadın ve erkeğin müşterek hayatıdır, ev kadını da olsanız çalışan kadın da olsanız eşinizde her işe girişmeli.

Ben o yapan kısımdanım ama bahaneler arkasına sığınmam yapım gereği rahat, ev işini sevmeyen, biraz keyifçi bir insanım, sonradan böyle olmadım o yüzden yadırganmıyorum sanırım :))

Ben o yapan kısımdanım ama bahaneler arkasına sığınmam yapım gereği rahat, ev işini sevmeyen, biraz keyifçi bir insanım, sonradan böyle olmadım o yüzden yadırganmıyorum sanırım :))
ama ben de baştan beri böyleydim ve biliyordu 3 sene oldu evleneli hala sorun ediyor :) geçen bi balkon yıkadı daha napayım ben sana diyor

ama ben de baştan beri böyleydim ve biliyordu 3 sene oldu evleneli hala sorun ediyor :) geçen bi balkon yıkadı daha napayım ben sana diyor
Büyük ihtimalle evlenince değiştiririm diye düşünmüştür ama yapısı böyle olan birini değiştireceğini düşünerek baştan her şeyi kabul ediyormuş gibi görünmek dürüstçe değil bence, bu kadın için de erkek için de geçerli, baştan kartlar açık olacak, değiştiririm diye düşünmeyeceksin, karşındakini olduğu gibi kabul edip birlikte olabilecek misin onun değerlendirmesini yapıp karar vereceksin.

26 yıldır evliyim genç kızken nasılsam hala öyleyim, uykuyu severim, ev işini sevmem, evlenmeden önce hamarat, her işe koşan biri gibi görünsem neyse, hiç değişmedim ki aynıyım, eşim değiştiririm diye düşünseydi çok çatışma yaşardık zira ben yapamam, kaldı ki 5 yıl flört/nişan dönemimiz oldu ve eşim benimle aynı semtte yaşadığından benim her anımı biliyordu, ev işlerini sevmeyerek yaptığımı, uykumu, maskülen biri olduğumu, benden hamarat, sabah erkenden kalkıp makyajını yapan topuklularını giyip çıtı pıtı bir kadın olmayacağı ortadaydı:))
Kusura bakmayın ama ben bazı erkeklere kızıyorum, hem ev işini küçümserler, sabahtan akşama kadar ne yapıyorsun ki derler hem de balkon yıkamayı kendileri yapınca büyük bir iş gibi görüp eşine ev işinde destek olduklarını sanarlar.

Büyük ihtimalle evlenince değiştiririm diye düşünmüştür ama yapısı böyle olan birini değiştireceğini düşünerek baştan her şeyi kabul ediyormuş gibi görünmek dürüstçe değil bence, bu kadın için de erkek için de geçerli, baştan kartlar açık olacak, değiştiririm diye düşünmeyeceksin, karşındakini olduğu gibi kabul edip birlikte olabilecek misin onun değerlendirmesini yapıp karar vereceksin.

26 yıldır evliyim genç kızken nasılsam hala öyleyim, uykuyu severim, ev işini sevmem, evlenmeden önce hamarat, her işe koşan biri gibi görünsem neyse, hiç değişmedim ki aynıyım, eşim değiştiririm diye düşünseydi çok çatışma yaşardık zira ben yapamam, kaldı ki 5 yıl flört/nişan dönemimiz oldu ve eşim benimle aynı semtte yaşadığından benim her anımı biliyordu, ev işlerini sevmeyerek yaptığımı, uykumu, maskülen biri olduğumu, benden hamarat, sabah erkenden kalkıp makyajını yapan topuklularını giyip çıtı pıtı bir kadın olmayacağı ortadaydı:))
Kusura bakmayın ama ben bazı erkeklere kızıyorum, hem ev işini küçümserler, sabahtan akşama kadar ne yapıyorsun ki derler hem de balkon yıkamayı kendileri yapınca büyük bir iş gibi görüp eşine ev işinde destek olduklarını sanarlar.
inanın bu konuda aynıymışız ben de rahat bi insanım, yani tamam pisliğimizde boğulmuyoruz ama bazı kadınlar olur ya asla evi toplamadan uyumaz ben öyle değilim o an canım istemiyorsa sabah toplarım diyorum, aslında temizliği düzeni seviyorum sevmiyor değilim ama başka şeyler hep önceliğim oluyor. çoğu zaman aşırı dağınık olursa eşimin çenesini dinlememek için toplayıp yatıyorum en azından o aşırı dağınık görüntüyü yok ediyorum, o gün de aynı şekilde ben o işleri kalkıp sabah yapsam bu sefer de neden akşam toplamadın neden gezmeye gidilecek zaman ev topluyosun diyecekti.

biz sevgiliyken nişanlıyken beni 11 den önce aramazdı mesela, uyarırdım ben o saatte uyuyo oluyorum arama derdim. dediğiniz gibi değiştiririm diye düşündü bence.

Esiniz aldigi arabayi köyündeki insanlara göstermek için heves etmiş bence. Sizin de gelmeyeceginizi ve laf edeceginizi bildigi için köye gidiyorum dememiş. Aksama kadar bizi bekleme demiş ama siz ona rağmen ekmek almaya gidiyorsunuz akşam ne alaka dememişsiniz. Siz bir şey demeyince de umutlanmış basmış gitmiş. Siz neden eşinizin köye gitmesine bu kadar karşısınız peki? Cingar çıkarmaya gerek yok. Eve gelince bu davranışı bir daha yapmamasını, ona kızdığınızı, size karşı daha anlayışlı olmasını isteyin. Kavga dövüş, benim dediğımi yapmiyosuna sebep yaşanan kavgalarla iliskilerinizi bu kadar erken yıpratmayın bence, orta yol aramaya çalışın.

inanın bu konuda aynıymışız ben de rahat bi insanım, yani tamam pisliğimizde boğulmuyoruz ama bazı kadınlar olur ya asla evi toplamadan uyumaz ben öyle değilim o an canım istemiyorsa sabah toplarım diyorum, aslında temizliği düzeni seviyorum sevmiyor değilim ama başka şeyler hep önceliğim oluyor. çoğu zaman aşırı dağınık olursa eşimin çenesini dinlememek için toplayıp yatıyorum en azından o aşırı dağınık görüntüyü yok ediyorum, o gün de aynı şekilde ben o işleri kalkıp sabah yapsam bu sefer de neden akşam toplamadın neden gezmeye gidilecek zaman ev topluyosun diyecekti.

biz sevgiliyken nişanlıyken beni 11 den önce aramazdı mesela, uyarırdım ben o saatte uyuyo oluyorum arama derdim. dediğiniz gibi değiştiririm diye düşündü bence.
Aynen, böyle yazınca bizi pis pasaklı sanmasınlar:)) kimse evime gelince ıyyy iğrenç oturacak yer bulamadım diyeceği bir görüntüyle karşılaşmaz çünkü:)
Ama ellerim parçalanana kadar ev işi yapıp şurada toz var deyip her an elimde süpürge ve toz beziyle gezmem, sehpa toz olmuşsa gözüme batmaz 5 saat sonra silinsin ne olacak derim, yemek sofrası hemen kaldırılmasın sofrada 3-5 muhabbet edelim toplama işi kaçmıyor ya diye düşünürüm, rahatlığım böyle bir rahatlık yani.

İşin tuhafı ben ne kadar rahatsam eşim o kadar titizdir, tek bir toz tanesi görmek istemez, yerde minicik bir kırıntı olmayacak fakat neden toz var, yerlerde saç tüy var diye söylenmek yerine açar süpürgeyi süpürür zira dediğim gibi benim böyle olduğumu biliyordu, ben onu titizliğiyle o beni rahatlığımla kabullendi.

Sizdeki sorun bu, eşiniz kendi değişmiş (aileye düşkünlük vb) hem de sizi değiştirmeye çalışmış çalışıyor, hep bir diretme içinde.

Umarım bu çatışmalar son bulur da sizi olduğunuz gibi kabullenmeyi öğrenir, sağlıklı bir iletişim kuracağınız, sorunları konularak çözeceğiniz bir evliliğiniz olur yoksa hakikaten bu ufak tefek gibi görünen sorunlar yıllar geçtikçe birikiyor ve büyük patlamalara neden oluyor.

sizin konularınızda kafamın içinde beni köyümün yağmurlarında yıkasınlar çalıyor.

Çok merak ettiğim bir husus var ;

bu hadi gel köyümüze geri dönelim türküsü kılıklı herifin ( bu türkü bir insan olsa sizin koca olurdu ) köyü nerde ikinin biri çıkıp çıkıp gidebiliyor yani siz hangi ilde yaşıyorsunuz. Geçen gizlice gitmek için planlar yapıyordu demekki o kadar da yakın değil anlamadım yani.
Ya çok iyiydi bu😂

Aynen, böyle yazınca bizi pis pasaklı sanmasınlar:)) kimse evime gelince ıyyy iğrenç oturacak yer bulamadım diyeceği bir görüntüyle karşılaşmaz çünkü:)
Ama ellerim parçalanana kadar ev işi yapıp şurada toz var deyip her an elimde süpürge ve toz beziyle gezmem, sehpa toz olmuşsa gözüme batmaz 5 saat sonra silinsin ne olacak derim, yemek sofrası hemen kaldırılmasın sofrada 3-5 muhabbet edelim toplama işi kaçmıyor ya diye düşünürüm, rahatlığım böyle bir rahatlık yani.

İşin tuhafı ben ne kadar rahatsam eşim o kadar titizdir, tek bir toz tanesi görmek istemez, yerde minicik bir kırıntı olmayacak fakat neden toz var, yerlerde saç tüy var diye söylenmek yerine açar süpürgeyi süpürür zira dediğim gibi benim böyle olduğumu biliyordu, ben onu titizliğiyle o beni rahatlığımla kabullendi.

Sizdeki sorun bu, eşiniz kendi değişmiş (aileye düşkünlük vb) hem de sizi değiştirmeye çalışmış çalışıyor, hep bir diretme içinde.

Umarım bu çatışmalar son bulur da sizi olduğunuz gibi kabullenmeyi öğrenir, sağlıklı bir iletişim kuracağınız, sorunları konularak çözeceğiniz bir evliliğiniz olur yoksa hakikaten bu ufak tefek gibi görünen sorunlar yıllar geçtikçe birikiyor ve büyük patlamalara neden oluyor.
işte güzel yanı sizin eşiniz titiz ama kendisi yapıyormuş rahatsız olduğu zaman, benim eşim lafta titizdir, şikayet eder yapmadım diye söylenir ama asla rahatsız olduğu şeyi kendisi ortadan kaldırmaz. bahanesi de o zaten çalışıyormuş yoruluyormuş evdeki işi de mi kendisi yapsınmış. sanki ben oturup tüm evi ona yıkıyormuşum gibi

işte güzel yanı sizin eşiniz titiz ama kendisi yapıyormuş rahatsız olduğu zaman, benim eşim lafta titizdir, şikayet eder yapmadım diye söylenir ama asla rahatsız olduğu şeyi kendisi ortadan kaldırmaz. bahanesi de o zaten çalışıyormuş yoruluyormuş evdeki işi de mi kendisi yapsınmış. sanki ben oturup tüm evi ona yıkıyormuşum gibi
Kusura bakmasın söylenmeyecek o zaman, sizi tanıyor biliyormuş, üstelik küçük çocuğunuz var, ele avuca gelmez çocukla iş yapmak ne kadar zordur bilirim, ben doğum sonrası bebeğin gece-gündüz kavramı oluşmadığından bir avazı yerde bir avazı gökte olduğu ilk 4-5 ay bırakın yemek yapmaya, üstüme pijama giyip uyumaya imkan bulamıyordum, sonrası zaten hepinizin bildiği gibi 1 yaşından itibarende yeni yeni yürüyorlar diye evde sürekli peşinde dolanıyorsunuz, çocuklu evde iş yapmak öyle kolay değil, rahatsız olan yapacak yapmıyorsa söylenmeyecek, o evde ortalıkta dağılır, uyku düzeni de olmaz, ha deyince evden de çıkılmaz, erkek dediğin üstüne bir pantolon bir tişört atıp çıkıyor, çocuklu kadın çocuğu hazırla, bezini mamasını çantaya tık, kendin giyin derken kan ter içinde kalıyor, evi temizleyip çocuğa baksınlar sonra konuşsunlar.

o kadar üzgünüm o kadar zoruma gitti ki eşimin yaptığı. ne tepki vericem nasıl affedicem bilmiyorum.

eşim uzun zamandır araba almak istediğinden bahsediyodu. yok işe gitmek için lazım oluyomuş yok gezermişiz beraber. beni de ikna etti "şöyle gezeriz böyle gezeriz şuraya buraya gideriz araba lazım oluyor alalım" diye. ben de çok araba alma taraftarı değildim, memur değiliz sonuçta kredi çekerek alınacak, yarın işsiz kalsa bu kredi neyle ödenecek diye düşündüm hep. ki işe giderken ulaşımını sağlıyodu zaten. araba almak yerine birikim hesabı açıp sanki kredi ödüyomuşuz gibi her ay oraya yatırıp birikim yapalım istedim. ama kendisi ısrarla almak isteyip beni de ikna edince altınları bozdurup üzerine de kredi çekip aldık.

neyse bu adam arabayı almaya giderken de köyüne uğradı, dönerken de köyüne uğradı, salgın falan zaten dinlemezler rahat rahat gitti geldi.

buna rağmen arabayı aldığından beri köyüne gitmekten bahsediyor gidelim diye. daha bi kaç gün önce zaten gezmiş köyüne gitmiş, kendisini eve aldığıma şükretmiyor da hala bana gidelim diyor. ben tabi kabul etmedim.

bu haftasonu evdeydi, arabayı aldıktan sonraki ilk haftasonu... sözde bugün arabayla çıkıp gezecektik, bu şehri de pek bilmiyorumya insanların olmadığı şehirden uzak dağlık tepelik yerler olur ya öyle bi yerlerde dolaşalım diye plan yaptık, insan topluluğu falan görürsek inmeyiz arabadan döneriz dedik.

ben de gece baya geç uyudum akşam yemeğinden beri iş yapmamıştım oğlum uyuduktan sonra mutfak topla bulaşık yıka yerleri süpür, salonu topla süpür, bu işleri yapana kadar makine biter zaten diye makineye çamaşır at, onları ser, balkonu topla derken saat zaten 5-6 civarıydı yattığımda. bunları yapmadan yatsam sabah kalktığımda yine yapıcam nasıl olsa, zaten geç kalkıyoruz zaman harcamayım eve dedim.

oğlum da ben de 12 gibiydi uyandık. kavga çıkardığı konu neymiş saat 12 ye geliyormuş hala yatıyormuşum. nasıl yatarmışım bu saate kadar. bu saatten sonra nereyi gezecekmişiz nereye gidecekmişiz.

sanki büyük bi suç işlemişim gibi. giyindi hadi oğlum ekmek almaya gidelim dedi, ben de çocuğu giydirdim, bu sefer biz akşama kadar gelmiycez sen de uyu dedi. ekmek almaya gittiklerini düşündüğüm için önemsemedim bişey demedim, gitti bekliyorum gelen giden yok.

aradım köye gidiyoruz biz akşam gelicez dedi. sinir harbi geçirdim resmen. 2 yaşında çocuk arabada sadece kendisiyle nasıl gider ya çocuk koltuğu bile yok henüz!!! daha bi de pişkin pişkin ben kemer bağladım merak etme diyor.

ya biz bu arabayı ne hayaller kurarak aldık beni ne hayallerle ikna etti. bu muydu yani ben bu yüzden mi kredi ödüyoruz diye sıkıntıya giricem? arabası olmasaydı bu artistliği yapamayacaktı, böyle insanın eline imkan geçerse olacağı bu işte.

ilk haftasonumuz ilk kez bi heycanla hevesle bişey yapıcaz mahvetti. 12 de kalksam ne olmuş anlamıyorum zaten şu saatte kalkıp şu saatte şurda olalım diye bi plan yapmamışız ki bi gün öncesinden.

insanlar pazar günleri zaten geç kalkıp geç kahvaltı yapıyorlar, bunda ne problem var ben suçlu muyum 12 de kalktım diye?

hadi çok çok tartışırsın iki atışırsın kapanır konu, çocuğu alıp köye gitmek nedir? ben salgın var diye gitmiyorum ailesi dikkatsiz umursamaz insanlar çocuğumu nasıl o ortama sokuyor benim gitmememin ne anlamı kaldı ki?

o zaten köye gitmeyi kafasına koymuş bunu da bahane etti fırsata çevirdi diye düşünüyorum.

bişey söyleyin akşam eve geldiğinde ne tepki vericem ben bu adama? bağırıp çağırıp kavga mı edeyim burnundan mı getireyim yoksa hatasını anlayana kadar yüzüne asla bakmayım mı napayım ben buna?

zaten bidaha çocuğumla beraber adımını bile dışarı atamaz ilk ve sondu. ekmek almaya gittiklerini düşünmesem yine izin vermezdim.
Eşiniz gerçekten bukonıda çok düşüncesiz miş ben de eşimşe çok tartışırım ama ben uyurken erken uyandıysa kapattı kapatır ben uyanmayayım diye

Kusura bakmasın söylenmeyecek o zaman, sizi tanıyor biliyormuş, üstelik küçük çocuğunuz var, ele avuca gelmez çocukla iş yapmak ne kadar zordur bilirim, ben doğum sonrası bebeğin gece-gündüz kavramı oluşmadığından bir avazı yerde bir avazı gökte olduğu ilk 4-5 ay bırakın yemek yapmaya, üstüme pijama giyip uyumaya imkan bulamıyordum, sonrası zaten hepinizin bildiği gibi 1 yaşından itibarende yeni yeni yürüyorlar diye evde sürekli peşinde dolanıyorsunuz, çocuklu evde iş yapmak öyle kolay değil, rahatsız olan yapacak yapmıyorsa söylenmeyecek, o evde ortalıkta dağılır, uyku düzeni de olmaz, ha deyince evden de çıkılmaz, erkek dediğin üstüne bir pantolon bir tişört atıp çıkıyor, çocuklu kadın çocuğu hazırla, bezini mamasını çantaya tık, kendin giyin derken kan ter içinde kalıyor, evi temizleyip çocuğa baksınlar sonra konuşsunlar.
Aklıma canimyavrumm nickli üye geldi, aynı sorunlardan bahsediyordu. Sahi o nerelerde kaldı 🤔 şimdi başka bir nickle çoktan konu açmış olmalıydı.

X