- 1 Eylül 2014
- 25.899
- 30.315
- 35
- Konu Sahibi Liona Esposito
Ne köymüş arkadaş dedim konuyu okurken.
Allah yardımcınız olsun bu adamla
Allah yardımcınız olsun bu adamla
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Konuşmak bazen çok kolay gelebiliyor. hayata geçirmek çok zor. şöyle bir etrafımıza baktığımızda yıllarca eziyet gören kadınların bile boşanamadığını görüyoruz. Size göre bahane olan şeyler o kişi için bahane sayılmıyor.bende güzel bisey yapti demedim bakin tekrar. ama oydu buydu diyr bahane edip otturmasini da asiri sacma buluyorum.
öküz öldü ortaklık bittiVallahi anlamıyorum. Hadi diyelim evlendikten sonra bir mucize oldu ailenin değerini anladı. E o zaman boşanınca neden eski haline dönüyor.Bilen varsa ne olur yazsın.
Tamam da siz soyleyin gece o cocuklar uyansa tehlikeli bisey gelse başlarına o zaman ne olacak ben oglumu uyurken birakip markete bile gidip gelemiyorum paranoyakliktan. Ve gerçekten bahane üretmiyorum benim aklimda hep var bu ama simdi değil. Kendi ayaklarimin üstünde durabildigim zaman. Daha önce yine bu dusuncelerle kpss girdim ama yeterli puani alamadim simdi yine onun icin uğraşıyorumsen asla ama asla yerinden kalkip bisey yapmazsin. bahanelerde cok güzel isim yok meslegim yok ailemin durumu ortami yok.
bi akrabam 4 ve 2 yasinda cocuklarini gece yatirip fabrikaya calismaya gitti kapiyi üzerlerine kitleyerek. ha dogru mu degil ama isteyen bir yolunu buluyor. kendine evladina saygisi olan yapiyor yutmuyor bu kadar yok sayilmayi.
ben sana acimiyorum artik hak ettigini yasiyorsun. daha bir kere ciddi bir tepki göstermedin esine. bosarsa o bosar seni ama sen asla.
Tamam da siz soyleyin gece o cocuklar uyansa tehlikeli bisey gelse başlarına o zaman ne olacak ben oglumu uyurken birakip markete bile gidip gelemiyorum paranoyakliktan. Ve gerçekten bahane üretmiyorum benim aklimda hep var bu ama simdi değil. Kendi ayaklarimin üstünde durabildigim zaman. Daha önce yine bu dusuncelerle kpss girdim ama yeterli puani alamadim simdi yine onun icin uğraşıyorum
Kesinlikle oyle değil belki buraya yansitamiyorum ama gercekten buyuk tepki gosterdim arabanin anahtarini bile aldim evde bi yere sakladim inanin bugun ise eski yontemiyle gitti hatasini anlayip duzelene kadar da vermeyi düşünmüyorumben size aynisini yapin demedim. dememde, kimseyede tavsiye etmem. bu kadar hic sayilmaniza karsi kolunuzu dahi kipirdatmayip, Yaptiginiz tek seyin buraya konu acmakdan ibaret oldugunu söyledim.
Kesinlikle oyle değil belki buraya yansitamiyorum ama gercekten buyuk tepki gosterdim arabanin anahtarini bile aldim evde bi yere sakladim inanin bugun ise eski yontemiyle gitti hatasini anlayip duzelene kadar da vermeyi düşünmüyorum
Diger konuda da gercekten kendimi garantiye almadan bi adim atmak istemiyorum çocuğum şimdiki sartlarindan daha asagida olmasin istiyorum hatta tam tersi simdiki sartlarindan da iyi şekilde yasatayim istiyorum ama şuan simdiki sartlarimla bu mumkun degil, benim aklima gelen tek sey kpss ile memur olmak. Baska tavsiyeleriniz varsa seve seve onlari da alirim
İnşallah memur olursunuz ondan sonra koyun kapının önüne ailesiyle mutlu mesut yasasinKesinlikle oyle değil belki buraya yansitamiyorum ama gercekten buyuk tepki gosterdim arabanin anahtarini bile aldim evde bi yere sakladim inanin bugun ise eski yontemiyle gitti hatasini anlayip duzelene kadar da vermeyi düşünmüyorum
Diger konuda da gercekten kendimi garantiye almadan bi adim atmak istemiyorum çocuğum şimdiki sartlarindan daha asagida olmasin istiyorum hatta tam tersi simdiki sartlarindan da iyi şekilde yasatayim istiyorum ama şuan simdiki sartlarimla bu mumkun degil, benim aklima gelen tek sey kpss ile memur olmak. Baska tavsiyeleriniz varsa seve seve onlari da alirim
öküz öldü ortaklık bitti
not: öküz (koca)
+100000000Senin kocan adam olmayacak bacim , inan cok üzülüyorum ben senin yasadiklarina , senelerdir cekiyorsun bu herifi
O köydwkilere arabası olduğunu göstermek egosunu şişirmek istemii benceo kadar üzgünüm o kadar zoruma gitti ki eşimin yaptığı. ne tepki vericem nasıl affedicem bilmiyorum.
eşim uzun zamandır araba almak istediğinden bahsediyodu. yok işe gitmek için lazım oluyomuş yok gezermişiz beraber. beni de ikna etti "şöyle gezeriz böyle gezeriz şuraya buraya gideriz araba lazım oluyor alalım" diye. ben de çok araba alma taraftarı değildim, memur değiliz sonuçta kredi çekerek alınacak, yarın işsiz kalsa bu kredi neyle ödenecek diye düşündüm hep. ki işe giderken ulaşımını sağlıyodu zaten. araba almak yerine birikim hesabı açıp sanki kredi ödüyomuşuz gibi her ay oraya yatırıp birikim yapalım istedim. ama kendisi ısrarla almak isteyip beni de ikna edince altınları bozdurup üzerine de kredi çekip aldık.
neyse bu adam arabayı almaya giderken de köyüne uğradı, dönerken de köyüne uğradı, salgın falan zaten dinlemezler rahat rahat gitti geldi.
buna rağmen arabayı aldığından beri köyüne gitmekten bahsediyor gidelim diye. daha bi kaç gün önce zaten gezmiş köyüne gitmiş, kendisini eve aldığıma şükretmiyor da hala bana gidelim diyor. ben tabi kabul etmedim.
bu haftasonu evdeydi, arabayı aldıktan sonraki ilk haftasonu... sözde bugün arabayla çıkıp gezecektik, bu şehri de pek bilmiyorumya insanların olmadığı şehirden uzak dağlık tepelik yerler olur ya öyle bi yerlerde dolaşalım diye plan yaptık, insan topluluğu falan görürsek inmeyiz arabadan döneriz dedik.
ben de gece baya geç uyudum akşam yemeğinden beri iş yapmamıştım oğlum uyuduktan sonra mutfak topla bulaşık yıka yerleri süpür, salonu topla süpür, bu işleri yapana kadar makine biter zaten diye makineye çamaşır at, onları ser, balkonu topla derken saat zaten 5-6 civarıydı yattığımda. bunları yapmadan yatsam sabah kalktığımda yine yapıcam nasıl olsa, zaten geç kalkıyoruz zaman harcamayım eve dedim.
oğlum da ben de 12 gibiydi uyandık. kavga çıkardığı konu neymiş saat 12 ye geliyormuş hala yatıyormuşum. nasıl yatarmışım bu saate kadar. bu saatten sonra nereyi gezecekmişiz nereye gidecekmişiz.
sanki büyük bi suç işlemişim gibi. giyindi hadi oğlum ekmek almaya gidelim dedi, ben de çocuğu giydirdim, bu sefer biz akşama kadar gelmiycez sen de uyu dedi. ekmek almaya gittiklerini düşündüğüm için önemsemedim bişey demedim, gitti bekliyorum gelen giden yok.
aradım köye gidiyoruz biz akşam gelicez dedi. sinir harbi geçirdim resmen. 2 yaşında çocuk arabada sadece kendisiyle nasıl gider ya çocuk koltuğu bile yok henüz!!! daha bi de pişkin pişkin ben kemer bağladım merak etme diyor.
ya biz bu arabayı ne hayaller kurarak aldık beni ne hayallerle ikna etti. bu muydu yani ben bu yüzden mi kredi ödüyoruz diye sıkıntıya giricem? arabası olmasaydı bu artistliği yapamayacaktı, böyle insanın eline imkan geçerse olacağı bu işte.
ilk haftasonumuz ilk kez bi heycanla hevesle bişey yapıcaz mahvetti. 12 de kalksam ne olmuş anlamıyorum zaten şu saatte kalkıp şu saatte şurda olalım diye bi plan yapmamışız ki bi gün öncesinden.
insanlar pazar günleri zaten geç kalkıp geç kahvaltı yapıyorlar, bunda ne problem var ben suçlu muyum 12 de kalktım diye?
hadi çok çok tartışırsın iki atışırsın kapanır konu, çocuğu alıp köye gitmek nedir? ben salgın var diye gitmiyorum ailesi dikkatsiz umursamaz insanlar çocuğumu nasıl o ortama sokuyor benim gitmememin ne anlamı kaldı ki?
o zaten köye gitmeyi kafasına koymuş bunu da bahane etti fırsata çevirdi diye düşünüyorum.
bişey söyleyin akşam eve geldiğinde ne tepki vericem ben bu adama? bağırıp çağırıp kavga mı edeyim burnundan mı getireyim yoksa hatasını anlayana kadar yüzüne asla bakmayım mı napayım ben buna?
zaten bidaha çocuğumla beraber adımını bile dışarı atamaz ilk ve sondu. ekmek almaya gittiklerini düşünmesem yine izin vermezdim.
Hatasını anlayıp düzelene kadar mı??? Haftaya da kırmızı kar yağacak diyorlarKesinlikle oyle değil belki buraya yansitamiyorum ama gercekten buyuk tepki gosterdim arabanin anahtarini bile aldim evde bi yere sakladim inanin bugun ise eski yontemiyle gitti hatasini anlayip duzelene kadar da vermeyi düşünmüyorum
tatlim yanlis anlama ama 5 yaşında cocuk gibi cezalandirmak icin anahtar saklamak filan...komik degil mi şu yasta? iki yetiskin gibi konuşup anlasarak çözemiyorsaniz anahtarı saklasaniz ne olacak ki? çözüm değil bunlarKesinlikle oyle değil belki buraya yansitamiyorum ama gercekten buyuk tepki gosterdim arabanin anahtarini bile aldim evde bi yere sakladim inanin bugun ise eski yontemiyle gitti hatasini anlayip duzelene kadar da vermeyi düşünmüyorum
Boşandıktan sonra ben anneme gideceğim tribi yapacakları biri olmadığından fabrika ayarlarına geri dönüyorlar.Vallahi anlamıyorum. Hadi diyelim evlendikten sonra bir mucize oldu ailenin değerini anladı. E o zaman boşanınca neden eski haline dönüyor.Bilen varsa ne olur yazsın.
çocuk gibi davranan insan ancak bu muameleden anlar diye düşündüm. kafasına göre davranıp arabayı başımıza bela edecekse hiç kullanamasın dedim. bugün işten geldiğinde çok modu düşüktü yanlış yaptım öyle yapmamalıydım falan dedi ama yine de pek muhatap olmadım. sanki azıcık yumuşak davransam hemen bak 1 günde barıştı bu kadar kolay diye düşünüp yine dikkatli davranmaz.tatlim yanlis anlama ama 5 yaşında cocuk gibi cezalandirmak icin anahtar saklamak filan...komik degil mi şu yasta? iki yetiskin gibi konuşup anlasarak çözemiyorsaniz anahtarı saklasaniz ne olacak ki? çözüm değil bunlar
biliyor musunuz evlendiğimiz ilk sene, her haftasonu gitmek isterdi tepki göstersem de yeterince göstermediğim için sanırım, dinlemezdi. 5 güne bir ailesini görürdüm düşünün. hani insan gibi davransalar kafa dengim olsalar kendilerini sevdirseler yine bi nebze rahatlıkla giderdim, onlarda o da yok.Boşandıktan sonra ben anneme gideceğim tribi yapacakları biri olmadığından fabrika ayarlarına geri dönüyorlar.
26 yıllık evliyim Liona'nın eşi kadar sık gitmedim anneme, bir de kadınlara annesinin evinden çıkmıyor derler
bunlar boşanma sebebi liona, bosanmayacaksan da elbet hemen yumuşama ama sen gözünü karartmadan öyle iknayla entrikayla azaltarak kısaltarak adam olmazlar ben sana soyliyeyim, tecrübeyle sabittir, tam 10 yıl sustum katlandim ben de bazı şeylere mesela arada küstum, kavga ettim hırpaladim hatta yalvardim bile cocugumuz var yapma diye ama ne zaman adam oldu biliyor musun? kafamda tamamen herseyi göze alarak bitirip çıktım karsisina, erkek milleti gozlerinden anlar o kararı, öyle eskiler gibi politik uzun canımli cicimli değil kısacık sakin bir konuşmaydı , o oldu! tam 7 yıldır yapmiyor artık rahatsiz oldugum şeyleri, bi rahatım sorma, keşke çok önceden yapsaymişımçocuk gibi davranan insan ancak bu muameleden anlar diye düşündüm. kafasına göre davranıp arabayı başımıza bela edecekse hiç kullanamasın dedim. bugün işten geldiğinde çok modu düşüktü yanlış yaptım öyle yapmamalıydım falan dedi ama yine de pek muhatap olmadım. sanki azıcık yumuşak davransam hemen bak 1 günde barıştı bu kadar kolay diye düşünüp yine dikkatli davranmaz.