katiplik sınavına hazırlananlar sınava az kaldı ...kaç yazıyoruz, yapabilir miyiz ?

bence kendinizi o kadar şartlandırmayın kızçeler.
çünkü ne kadar hırslanırsanır şartlanırsanız o kadar yazamassınız 150 den 80e bile düşersin.
rahat olmak lazımm çünkü heycan yapınca parmaklarımızı sıkıyoruz olmuyor. zaten önemli olan da 90 kelimeyi geçmek bize 150 yazdı diye ayrıcalık tanınmıyor
bugun annem adliyeye gitmiş sormuş tatlım ama aynı anda 2 komisyona başvrulmuyormuş dikkat et başvurma birine başvur sadece aman dikkat.
inşallah hepimiz katip olacağız :))

işte burada da yazıyormuş
Başvuruların sınavın yapılacağı adalet komisyonu başkanlıklarına veya buralara gönderilmek üzere mahallî Cumhuriyet başsavcılıklarına yapılması gerekmektedir. Mahallî Cumhuriyet başsavcılıklarına yapılan başvurulara ilişkin evrak, masrafı ilgilisinden alınmak suretiyle aynı gün acele posta servisi (APS) ile ilgili adalet komisyonu başkanlığına gönderilecektir. Posta ile veya diğer iletişim araçlarıyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. (Sınav başvuruları adalet komisyonu bazında yapılacaktır. Ancak, atanmaya hak kazanan adaylar adalet komisyonlarınca Ek–1/A ve Ek–1/B listede gösterilen merkez ya da mülhakat adliyelerinden birinde görevlendirilebileceklerdir.)

Adaylar yalnızca bir adalet komisyonunun yapacağı sınava müracaat edebileceklerdir.

Bu nedenle; birden fazla komisyona başvurulması durumunda başvurular geçersiz sayılacak, bu şekilde sınava girenler kazanmış olsalar dahi atamaları yapılmayacaktır.

canım bu adalet komisyonu dediği sadece bir ilde başvuru yapılabileceği olmasın...öyle anlaşılıyor..
ben de gidince soracağım...

mesela ablam katipliği kazadığında mübaşirlikten aramışlar..demişler ki gel mülakat var..ablam katiplik sınavını geçtim ..mülakatı da geçtim..teşekkür ederim demiş..
mesela o başvurmuş hepsine ...hiç te problem çıkmamış..
ben yine bir ablama sorarım canım..ama zaten torpillilerle şansımız düşük bizim..sonuç hüsran olacak belki ama yine de şansımızı denemekte fayda var...

şayet sadece bir şeçim şansımız varsa eğer ben sözleşmeli katip liği secerim o zaman ..çünkü önlisans mezunuyum ..ve sıralamam da iyi ..puanım da fena değil..atanma sansım yüksek..ama ben bulunduğum ilçeden başka bir yere gitmek istemediğim için katiplik sınavına gireceğim..kadrolu olursam sonraki atamalar için tercih yapamam..

ama yine söylüyorum ablam sıkı sıkı tembihlemişti beni hepsine başvur..eğer kayıt yapan kız problem çıkartırsa netten açtır okut baktır demişti..
canım bir de ben bakayım su ilana iyi ce..yanlışlık olmasın..benim de iyice bir bilgim olusn..

Son düzenleme:
canım katipler net ten kesip yapıştırdım ...

1- Kadrolu ve Sözleşmeli Katiplik için farklı illerde başvuru yapılır mı ?

Bu konuda farklı bilgiler veriliyordu. Adalet Bakanlığı taşra ataba şube şefliğinden bizzat aldığımız bilgiye göre sadece bir komisyonda başvuru yapılmasına izin veriliyor. Eğer bulunduğunuz ilde sadece sözleşmeli alım yapılıyorsa kadrolu alım için başka ilde başvuru yapamıyorsunuz. Her iki alıma birden başvuru yapmak istiyorsanız hem kadrolu hem sözleşmeli katip alımı yapan komisyona başvurmanız gerekiyor.

canım bak burada yazıyor..ahada işte..ablam da söylüyor ki katip olarak ..her ikisine de birden başvuru yapabilirsin..ikisinde de sansını denemelisin ...
biri olmazsa diğeri olabilir..olmazsada nasip kısmet...hayırlısı olsun..

eğer yazının tamamını merak edersen canım bak yapıştırayım..kendin oku..

http://katipler.net/adalet-bakanligi-4045-zabit-katibi-alimi-merak-ettikleriniz-2012.html

Son düzenleme:

hı şimdi anladım tatlımmm ama bulunduğün adliyeye göre değil mi mesela burhaniye ye hem sözleşmeli hem kadrolu alınıyorsa başvrulabiliyorsun dimi :44:
mesela benim bulunduğum yerde sadece sözleşmeli alınacak o zaman ben kadroluya başvuramıyorum galiba :44:

canım yani adliyenin ihtiyacı ne ise onu ilan olarak veriyor..ama benim bulunduğum yere 2 sözleşmeli ve 2 tane de kadrolu alınacakmış..ve aslında torpillilerde çok buralarda..benim şansım yok denecek kadar az...yani tabi 90 ı geçersem sınavda..

eğer kadrolu alım yoksa başvuramazsın zaten canım..sözleşmeli kaç tane alınacakmış sizin orada..

anladıım tatlım benim bulunduğm yerde de 6 kişi alınacakmış sadece sözleşmeli ama rabbim yardımcımız olsun. kuzum ümidini kesme sakın

anladıım tatlım benim bulunduğm yerde de 6 kişi alınacakmış sadece sözleşmeli ama rabbim yardımcımız olsun. kuzum ümidini kesme sakın

e iyiymiş ..6 tane ..hadi inşallah olur ...

canım ümidimi kesmek istemiyorum ama..görünen köy de klavuz istemiyor..kim duyduysa torpilin var mı diyor ..yok deyince de "aaaaaaa olmaz o zaman """deyip kestirip atıyor..moralimi bozmak istemiyorum ama galiba böyle bizim buralarda...
hayırlısı olsun hepimiz için...

ben çıkıyorum .kendine iyi bak...hoşça kal..

senin gireceğin yerde gerçekten çok az alınacakmış ama keşke başka yerde girebilme şansın olsa tatlım olsun bakalımm 4 kişiden biri de neden sen olmayasın demi :))
sende k. i .b görüşürüz kızçemm :79: :79:

Benim gireceğim yerde sözleşmeli.
Zaten sözleşmeli istiyorum diğer kpss kadar çalışayım yeter
Sözleşmeliler de sözleşmeyi uzatıp kadro alabiliyor nasılsa
Hayırlısı olsun hepimiz için

ay işte ne bileyim..hayırlısı olur inşallah canım...

nasılsınız bugün kızlar ...gelmez oldu kimseler sevgi MeLeği...

kızlar ben 13 gün yokum..ankaraya kızkardeşime gidiyoruz bu akşam ...
oğlum 1 . sınıfın ilk dönemini bitirdi ablaları...karne aldı..karne hediyesi ankara tatili ..

oradan ablama boluya geçeceğiz..ablam katip biliyorsunuz ..kimbilir bana nasıl baskı uygulayacak ...çok otoriterdir de ...başıma dikilir ...yaz bakalım diye..ve susmaz .."hadi hadi yaz çabuk ,çok hızlı yaz.."
ellerimi ayaklarıma dolandırır artık...

kendinize iyi bakın bu arada..

Benim gireceğim yerde sözleşmeli.
Zaten sözleşmeli istiyorum diğer kpss kadar çalışayım yeter
Sözleşmeliler de sözleşmeyi uzatıp kadro alabiliyor nasılsa
Hayırlısı olsun hepimiz için

canım nerelerdesin .özlettin kendini ...
nasıl gidiyor...hemşire atamalarında yok mu sözleşmeli ayrıca bir alım..ya da ne bileyim hani hemşireler iyi atama oluyor..puanlar düşüyor bayağı bi..
...haziran atamasında gidersin inşallah canım...

inşallah canımm aa öyle mi gitmesen iyi olur du ya burdan bilgileri paylaşırdık

karnesi nasıl güzel mi güzel bir tatili hat etmiş afacen desene

ben klavyeden hiç korkmuyorumm canım sende korkma kendine güven mülakatlarda ise gözlerinde ki o istediği görsünlerr güven kendine onların torpili varsa bizim de rabbimiz var o istedikten sonra herşey olur inşallah

bugün farkettim topiği çok iyi olmuş arkadaşlar buradan birbirimize destek vermiş oluruz benım bu sene ikinci girişim hayırlısı olur inşallah herkes için

kızlar siz ekran dan mı kağıttan mı çalışıyorsunz ben bugun bir denedim ama 120 ya düşmüşüm neden böyle oluyor ki

evet bu sene de deneyeceğim şansımı eğer ziraat bankası mülakatları olumlu sonuçlanmaz ise tabi daha fazla ağırlık vermeye başlayacağım

kağıttan yazmak daha mantıklı şu an parmaklarımı alıştırmak için ekrandan yazıyorum ama kağıda başlayacağım yakında yazmaya.siz nerede gireceksiniz benim istanbul

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…