• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama Kasım'da aşılama yaptıracaklar sizlerde durum ne?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Morelim sıfır oldu tüp bebek için bu ay başlıycaktık. Sol tarafta bi kist vardı ufaktı ama büyümüş şmdi 12 sinde randevum var bu kistle ilgili tam bişey söylenmesi için kistle ilgili daha bilgili doktorda. Eğerki bu ameliyatla alınması gereken bir kistse tedaviye başlayamıycaz çnkü tedaviyi engelleyebilirmiş. Çok morelim bozuldu inş kötü bişey demez de bir sorun olmz başlyablirsiniz der tedaviye ne kadar zor herşy. Rabbim yardımcımız olsun. :hasta:

canım o ay tedavi başlanacaksa doğum kontrol hapı verilerek küçültülüyor o ay öyle geçiyor peşine tedavi oluyor. ama hemen başlanması gerekiyor ise kist aspirasyonu yapılıp kist boşaltılıp hemen başlanıyor. tedavi protokolüne göre değişir. hormonlarınız normal ise size Long Protokol uygulanır. doktorunuza güvenin. ayrıca o kist basit kist yada hemarojik kisttir. bunlar geçici her kadında olur çoğu zaman farkına bile varmayız. kendiliğinden yada doğum kontrol hapı ile geçer. zaten diğer türlü kistler hep oradadır. olsaydı dr size söylerdi. korkulacak bir şey yok canım

Kızlar bende ikinci aşılamada negatif sonuc alınca dün doktora gittim kist falan oluşmamış şükür, doktor istersen üçüncüyü yapalım ama bence ara ver kendiliğinden olur dedi bende zaten ara vermek istiyordum ama hormonlarima ne zamandir bakılmamıştı kan verdim
Benim de 2. Aşılama oldu beklemedeyimmm

arkadaşlar hemarojik kist ve basit kistler geçicidir. bunlar aspire edildiği zaman sıvı şekilde gelir. ama çikolat kistleri ve dermoid kistler kalıcıdır aspirasyonlar gelmez. kist aspirasyonunda sıkıntı yok

yumurtalık açık ameliyatları yapıldığı zaman o yumurtalık verimini maalesef kaybediyor. buna dikkat edin. çikolat ve dermoidler aspirasyonla gelmez.katıdırlar. Bu kistler yan tarafındaki foliküllerin gelişimini engeleyebilir buda infertiliteye sebep olur. yine de çikolata kisti olan ve bununla beraber endometriozisi olan gebe kalamayacak diye birşey yok.

arkadaşlar hemarojik kist ve basit kistler geçicidir. bunlar aspire edildiği zaman sıvı şekilde gelir. ama çikolat kistleri ve dermoid kistler kalıcıdır aspirasyonlar gelmez. kist aspirasyonunda sıkıntı yok

yumurtalık açık ameliyatları yapıldığı zaman o yumurtalık verimini maalesef kaybediyor. buna dikkat edin. çikolat ve dermoidler aspirasyonla gelmez.katıdırlar. Bu kistler yan tarafındaki foliküllerin gelişimini engeleyebilir buda infertiliteye sebep olur. yine de çikolata kisti olan ve bununla beraber endometriozisi olan gebe kalamayacak diye birşey yok.
Evet doktorda anlattı bişeyler de ama o genede bnunla ilgili doktorun bkmasını istedi. İnşaallah bişey olmaz ameliyat olmak istemiyorum rabbim yardımcımız olsun :(

Ne kisti olduğunu bilmiyorum ama 3 buçk cm mi mm mi dedi kafam o anda durdu. Ama büyüümüş dedi yanı milim olsa sorn etmezdi sanırım
benimde vardı geçti canım. hepimizde oluyor. bundan önceki ultrasonlarında çıkmamışsa o basit kist yada hemarojik kisttir. korkma hepimizde oluyor . kendi kendine bile kaybolur ama sen tedavi devam edeceğin için dr doğum kontrol hapı verir yada kisti çeker.o kadarda çekilecek kdr da büyük değil.

benimde vardı geçti canım. hepimizde oluyor. bundan önceki ultrasonlarında çıkmamışsa o basit kist yada hemarojik kisttir. korkma hepimizde oluyor . kendi kendine bile kaybolur ama sen tedavi devam edeceğin için dr doğum kontrol hapı verir yada kisti çeker.o kadarda çekilecek kdr da büyük değil.
Önceki ultrasonda vardı ama küçüktü şmdi büyümüş. Ama bnim tahminimce o kadr hormon aldım ondan oldu sanırım

Önceki ultrasonda vardı ama küçüktü şmdi büyümüş. Ama bnim tahminimce o kadr hormon aldım ondan oldu sanırım
hiç canını sıkma benimde 4 cm dir doğum kontrol hapı ile hemarojik kistim gitti. sonra tedavime başladım. bir kere de basit kist vardı adetin 3. günü ovulasyon takibinde idim. dr 10.gün tekrar çağırdı gel bakalım diye. kaybolmuştu gül gibi basit kistim :D

eyom eyom sen ne yaptın aklım sende? ne dedi doktor. umarım herşey yolundadır.
Yeni aldım sonucumu 25 den 16 kusurlara düşmüş kendi drum yoktu başka bi dr en azından tüplerin açık döllenme oluyor dedi kimyasal gibi görünüyor ama bizim bu değerin sıfırlandığını görmemiz gerekiyor diğer ihtimal küçük değerlerde bazen labratuar yanlış sonuç çıkarabiliyor kesin emin olmak için 3 gün sonra tekrar test yaptır progestanı Pazartesi ye kadar kullan dedi. Kendi druma msj attım sonucu cvp bekliyorum. Hayırlısı diyorum teşekkür ederim canım sorduğun için

kızlar kasım aşılamama başladım gonalf 300 ile 112,5 dozla başlattılar...

4 günümde gittiğimde solda iki nkta sağda bir dedi... çıkışta sordum nokta ne demek diye 8 9 cm sayılır ölçülebilecek seviyede olmayınca nokta diyoruz dedi....

ama bana 4 günde bu dozla cıkan sonuç düşük gibi geliyor bu durumu yaşayan varmı?

Endometriozis ile çikolata kisti aynı degil mi ? Bende endometriozis var çikolata diye biliyordum

Çok koyu çizgi yani sana doğru sonuç vermez. Çok kullandım bende
çatlamismi sence canım
20181207_124847.jpg

Back