- 14 Eylül 2012
- 3.334
- 20
- 108
gunaydın kızlar,bu sabah gordm kırmızıları.. gene olmado yanii bakalım doktra gtcm perşembe gnu randevum var...
bence pazartesi gitmelisin 2.ve 3.gün önemli canım tahliller için
walla bende bi ovulasyon testi yaptım herşey dengesizleşti bende ya normalde adetim 27 gün falan sürüyordu ona göre normal de ama bebek istediğimizden beri yani 3 aydır 30 günde oluyor kıllık yapar gibi... saolasın canım senin de kafanı karıştırdım gece gece
ya bendede öyle oldu şaşılacak şey 16.gün hala koyu
O istemeden olduları bi bilebilsem nasıl oluyor istem dışı
İstemiyorsan çaresine bak demi yani, uzayda mı yaşıyorsun yoksa ilk çağda mısın?!!
Bi de şey diyenler var; "Ay 1 gün kaçamak yaptıydık, o gün korunmadıydık, o gün oldu"....
Ya kızlar, nasıl bir süreçtir bunlar demi yaa. Şöyle ki;
Evlenmeye yakın doğum kontrol yöntemleri araştırıldı, hap mı omu bu mu. Hangisi daha iyi, hangisi daha risksiz falan filan.
Sonra araştırmalarımız sonucu seçtiğimiz yöntem uygulandı, benim haptı mesela. Saatin alarmları kuruldu, aman unutmayayım, aman es geçmeyeyim, hamile kalmayayım....
Sonra 1,5 yıl sonra hap bırakıldı, jinekoloğa gidildi ön muyeneler yapıldı tamam sorun yok, hapın etkisi olur aman o geçsin diye 3 ay diğer yöntemle korunuldu, bu arada bebek planı var ya, neler yapmalı falan filan, folik asite başlandı.
Sonra 1 oldu, 2 oldu, 3 5 ay derken neden acabalar sonucu detaylı araştırmalar başladı, hormon testleri, spermiyogram testi vs. vs.
12. ay sonunda hamile kalındı, sevindik mutluyuz, bu süreçte neler yapmalıyız konuları araştırılmaya başlandı.
Sonra bebeğimiz 5 haftalıkken düşük yaşadım.
Sonra neden düştü acaba, neden acaba???
Sonra sonra derken 7 ay geçti, şu an hala birşeyler okuyoruz, araştırıyoruz, kürler, takviyeler vs. vs.
Böööyyyllleeee sürüp gidiyor işte.
Hamile kalınca da o süreci araştırıp okuyuo öğreniyoruz.
Her aşamadan geçiliyor yani, ne garip ki
evet ya istemiosan dikkat edeceksin aslında istemiorum dediğim günler aklıma gelince bak diorum senin istemenle oluyormu olmuyor acaba büyükmü konuştum diorum rabbim affet yalnış konuşmuşum hayatımız aslında kısır bi döngü ama fark edilmiyor aralıkta hamiş oluczya geri kalanlarıda artık beraber öğreniriz inş