• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kasım da aşk başkadır, anne olmaya çalışmaksa bambaşka ;)

ipekcim bak ne buldum..
hani tablo yapalım diyodun ya... faydalı olurmu bilmiyorum... ne olduğunu da çok anlamadım ama...:6::6::6:
''alıntıdır''

NOT: Tablo yapmak ve fertility friend sitesine üye olmak için öncelikle google dan arayıp fertility friend sitesine giriyoruz.
√ Orada kullanıcı adı ve şifre isteyen kısımda sign up yazısını buluyoruz ve ona tıklıyoruz.
√Çıkan sayfada choose a username kısmına bir kullanıcı adı seçip yazıyoruz.
√ Your email address kısmına email adresimizi giriyoruz.
√ Next yazısına tıklıyoruz ve çıkan sayfada send the course directly to my email inbox yazan kutucuğu işaretliyoruz.
√ Daha sonra çıkan sayfada start now yazısını tıklıyoruz ve I accept all terms yazan kutucuğu işaretliyoruz.
√ Bu işlemlerden sonra, çikan sayfada your date of birth olan kısma doğum tarihimizi giriyoruz.
√ Calendar week starts on Sunday yazan yeri Monday olarak değiştiriyoruz.
√ Your Menstrual Cycle Setup: Last Menstrual Period yazan yere son adet tarihimizi giriyoruz.
√ Usual Cycle Length yazan yere adet döngümüz kaç günse onu giriyoruz.
√ Thermometer and Temperature Method olan kısımda Units yazan yeri celcius olarak değiştiriyoruz.Orally yazan yer aynen kalsın.
√ Daha sonra set up yazısını tıklıyoruz.
√ Bu işlemden sonra karşımıza bir takvim çıkacak.Takvimde ateş ölçmeye başladığımız günü buluyoruz ve temperature yazan kısma derecemiz kaç çıktıysa onu giriyoruz.
√ Time olan kısma hergün saat kaçta ölçüyorsak onu giriyoruz.Onu otomatik ayarlamak için set default diyoruz ve çıkan sayfada Default Wakeup Time yazısının olduğu yere hergün ölçeceğimiz saati yazıyoruz.
√ Başka birşey işaretlemeden en son set yazısını tıklıyoruz.
√ Cervical Fluid olan kısm akıntı gireceğimiz yer ve oraya tıkladığımızda karşımıza çıkanlar ise
dry kuru, sticky yapışkan akıntı, creamy krem kıvamındaki akıntı,watery su gibi olan akınti ve eggwhite olansa tam yumurtlama zamanında gelen yumurta akı kıvamındaki akıntı demektir.
√ Menses/Spotting olan kısım adet olduğumuz günlerde işaretleyeceğimiz kısımdır; örneğin leke geliyorsa spotting,hafif geliyorsa light, orta derecede ise medium, ağır geliyorsa heavy yazısını işaretliyoruz.
√ Intercourse/Insemination olan bölüm ise ilişki var mı yok mu onu belirten kısım. Oraya yes ya da no girmek yeterli. Ya da ilişki sabah olduysa am akşam olduysa pm seçenegini isaretliyoruz.
√ Tüm bu işlemlerden sonra save yazısını tıklıyoruz ve girdigimiz bilgileri kaydediyoruz.

*Oluşturduğumuz tabloyu sayfamızda paylaşıp bilgi almak için, öncelikle sayfanın sağ üst köşesinde SHARING yazısını buluyoruz ve tıklıyoruz. Sonra açılan listede SET UP yazısını buluyoruz ve tıklıyoruz. Karşımıza çıkan sayfanın en altına geliyoruz.CREATE HOME PAGE yazan yazıyı tıklıyoruz ve kendi linkimizi oluşturmuş oluyoruz. Sonra aynı sayfada YOUR CHARTING HOME PAGE WEB ADDRESS yazısının altındaki kutucuktaki http ile başlayan linki konuya cevap verirken yapıştırıyoruz.

aslında ben de bi dr. a gitsem hiç fena olmucak.
prolaktin ne alemde acaba? dostinex kullanıyom ama düştü mü düşmedi mi bilmiyorum...
onun haricinde dr. benden smear testi istemişti.ihmal ettim gitmedim...
folik asiti de sorsam ii olur aslında ..
iyisi mi ebn bi dr a gideyim yaaaaaaa.:53::53::53:

sendemi dostinex içiyosun saol bu arada bugün benimd eiçmem gerekiyor

3 ay gibi bi süreç veriyolardı sanırım düşürmek için prolaktini ortalama ?
ve adetin 3 . günü baktımak gerekiodu, dr a gitmeden bunları aklınıza getirin de
boşuna vakit kaybetmeyin kızlar ya

ya gitmedinmii? nasıl atlarsın böyle bişeyi. skaın peşini bırakma bak ben daha yaparız dedik o zmn gittim yani denemeden 2 ay önce. Allah korusun belki tedavi neyim gerekir. sağlık bu asla ihmal etmeyelm. gidip 3 saatimizi ayırmaya üşeniyoruz ama belki hayatımız kurulacak, belki ameliyat olmaktan kurtulacağız, belki belki belkii.. arkadaşlar, canlar vücüdumuz çok önemli. hassas olalım bu da bize emanet. iyi bakalım. elimizden geldiğince dr lara gidelim muaeyenler olalım. tamam bende dr kapısındn çıkmıyomuş gibi konuştum alakası yok ama özellikle bebişlerimiz için gidelim. Allah korusun bizdeki bi sorun belki o canı engelli yapabilir. Allah korusun.

aynen pastacım örneğin ben astım hastasıyım doktora sorduk çocuğunda olma ihtimali var mı diye belli olmaz dedi belki hiçbişeyi olmaz sadece alerjik bir bünyesi olur dedi ya da astımlı olabilir dedi bu yönden biraz tedirginim çünkü benim yengemdede astım var ve kuzenimde astım hastası olarak doğdu bunları bilmek çok önemli gerçekten

ya gitmedinmii? nasıl atlarsın böyle bişeyi. skaın peşini bırakma bak ben daha yaparız dedik o zmn gittim yani denemeden 2 ay önce. Allah korusun belki tedavi neyim gerekir. sağlık bu asla ihmal etmeyelm. gidip 3 saatimizi ayırmaya üşeniyoruz ama belki hayatımız kurulacak, belki ameliyat olmaktan kurtulacağız, belki belki belkii.. arkadaşlar, canlar vücüdumuz çok önemli. hassas olalım bu da bize emanet. iyi bakalım. elimizden geldiğince dr lara gidelim muaeyenler olalım. tamam bende dr kapısındn çıkmıyomuş gibi konuştum alakası yok ama özellikle bebişlerimiz için gidelim. Allah korusun bizdeki bi sorun belki o canı engelli yapabilir. Allah korusun.

pastacım ben en son 2 ay önce gittim...
düşük yaptığımdan beri o kadar sıkıldım ki doktorlardan...
artık bana hepsinin yüzü canavar gibi geliyo...
:47::47::47::47::47::47:

bütün tahlillerim yapıldı...sadece smear istemişti,adetten sonra gel dedi ona gitmedim o kadar....
gitsem iyi olur tabi.:3::3:

aynen pastacım örneğin ben astım hastasıyım doktora sorduk çocuğunda olma ihtimali var mı diye belli olmaz dedi belki hiçbişeyi olmaz sadece alerjik bir bünyesi olur dedi ya da astımlı olabilir dedi bu yönden biraz tedirginim çünkü benim yengemdede astım var ve kuzenimde astım hastası olarak doğdu bunları bilmek çok önemli gerçekten

al işte bak bunuda bilmiyordum. benimde kuzenim hamile şimdi oda astım hastası. ilaç kullanma demiş dr bırakmış şimdi ilacı ama nefes alışı dğeişmiş yazık. inşallah bebeğinize geçmez :5::5:

pastacım ben en son 2 ay önce gittim...
düşük yaptığımdan beri o kadar sıkıldım ki doktorlardan...
artık bana hepsinin yüzü canavar gibi geliyo...
:47::47::47::47::47::47:

bütün tahlillerim yapıldı...sadece smear istemişti,adetten sonra gel dedi ona gitmedim o kadar....
gitsem iyi olur tabi.:3::3:

pardon unuttum ve karıştırdım. tamam o zaman ama atlama sen yinede. bi önceki mailimde de sözüm meclisten dışarı diim. haklısın ama sen yinede git. onlar sana bişi yapmamışlarki, problemi bulup söylemişler. hayırlı haberlerinide onlar vericek inşallah. sev sen onları sev :21::21::21:

geçmiş olsun canım Allah'ım bir daha göstermesin böyle bir acıyı bende 5 aydır kullanıyorum doktor hamileliğin 2. ayına kadar içiceksin dedi anlattı kullanmazsam neler olucağını özellikle omurilik için çok çok önemli dedi sinir sistemi için de önemliymiş baya bilgilendirdi doktorum beni ama günde yarım içiceksin dedi onu bi anlamadım gitti :44::44::44::44:

canım folbiolmü kullanıyorsun acaba günde bir tane olan o 5mg en yüksek folik asit o genelde böyle başından geçenlere o ilaç veriliyor ama sen yarım içsende olur ben de kendi doktoruma gittim folik asit değerim 20 çıkmıştı birde devlet hastanesinde ölçtürüm ordaki doktor ne diyecek dedim 24 çıktı ve bütün içmene gerek yok dedi kır iç dedi ama ben karar veremedim kendi doktoruma sorsammı acaba diye ama sen kır iç ..folbiolsa tabi

gülücük o nasıl birşey, yumurtlama ve ilişki durumuna göre
gebelik ihtimalini mi heaplıyomuş, şimdi bakamyrum da
akşam bir göz atarım canım, tabi bu durumda düzenli adet olanlar
için daha kolay bişey gibi görünüyor sanırım ??*

3 ay gibi bi süreç veriyolardı sanırım düşürmek için prolaktini ortalama ?
ve adetin 3 . günü baktımak gerekiodu, dr a gitmeden bunları aklınıza getirin de
boşuna vakit kaybetmeyin kızlar ya

evet canım adetin 3.günü bakılıyo...
ben artık prolaktinle yaşamaya aalıştım... o da bana alıştı hiç bırakmıyo beni.:47::47::47:

al işte bak bunuda bilmiyordum. benimde kuzenim hamile şimdi oda astım hastası. ilaç kullanma demiş dr bırakmış şimdi ilacı ama nefes alışı dğeişmiş yazık. inşallah bebeğinize geçmez :5::5:

şöyle bişey de var kimisinin astımı hamilelikte geçiyor kimisinin ki çoğalıyor o kadar uçta bi hastalık ki 18 yaşına kadar geçti geçti geçmedi kalıyor ömür boyu Aşllah'a şükür benim çok çok azaldı geçen gün bana geldi kuzenim astımı azmış yine aynı kendi küçüklüğümü gördüm kızda o yüzden çok dikkat gerektiriyor şimdi bi kuzenim daha oldu onda var mı yok mu daha belli değil biraz daha büyümesi gerekiyormuş öyle demiş doktorlar Allah kimseye dert hastalık vermesin ne kadar kötü bişey uyuyamıyorsunuz rahat nefes alamıyorsunuz içinizi kararttım sizinde :50:

kızlar ben profa gitmiştim doğumdan sonra zaten folbiolu o başlattı hamile kalana kadar içeceksin dedi hatta hamile kaldıktan sonrada 3.ay sonunda kadar 2 yıl bebeğin olmadı bıraktın 1 ay sonra hamile kaldın hiçbir faydası olmaz dedi çünkü folik asit vücutta depo yapmıyormuş aklınızda bulunsun sadece size önerebileceğim folbol değilde folik asit yada folidece isimli ilaç olur onlar biraz daha düşük mg mı...

canım folbiolmü kullanıyorsun acaba günde bir tane olan o 5mg en yüksek folik asit o genelde böyle başından geçenlere o ilaç veriliyor ama sen yarım içsende olur ben de kendi doktoruma gittim folik asit değerim 20 çıkmıştı birde devlet hastanesinde ölçtürüm ordaki doktor ne diyecek dedim 24 çıktı ve bütün içmene gerek yok dedi kır iç dedi ama ben karar veremedim kendi doktoruma sorsammı acaba diye ama sen kır iç ..folbiolsa tabi

evet canım folbiol içiyorum doktor yarım içiceksin hergün dedi bilmiyorum niye öyle dedi ben kiloyla alakalı olduğunu düşünüyorum ama bilemem tabi

genlerimizde ne var bilmiyoruz maalesef bnim annem kardeşim kayınvalidemde astım hastası bende bişi yok ama sanırım ilerde olucak bazı şeyler nefesinmi tıkıyor çünkü ve astım genetik bi hastalık

şöyle bişey de var kimisinin astımı hamilelikte geçiyor kimisinin ki çoğalıyor o kadar uçta bi hastalık ki 18 yaşına kadar geçti geçti geçmedi kalıyor ömür boyu Aşllah'a şükür benim çok çok azaldı geçen gün bana geldi kuzenim astımı azmış yine aynı kendi küçüklüğümü gördüm kızda o yüzden çok dikkat gerektiriyor şimdi bi kuzenim daha oldu onda var mı yok mu daha belli değil biraz daha büyümesi gerekiyormuş öyle demiş doktorlar Allah kimseye dert hastalık vermesin ne kadar kötü bişey uyuyamıyorsunuz rahat nefes alamıyorsunuz içinizi kararttım sizinde :50:

aşkolsun ne iç karartması olrmu öyle şey. bize anlatmiycanda kime anlatcan bebeğim yaaa. Allah şifasını versin canım. cümlemizin dertlerine çare bulsun. bu forumda daha çok şükretmeyi daha çok dua etmeyi gördüm valla. iyiki varsınız hepiniz.:nazar:

selam kızlar naıslsınız günaydınlar ..
ben bgün biraz fenayım, bas dönmesi, mide bulanması.. biraz sıkıntım var.. bakalım hayırlısı.. idrar testinde de çok yeni oludğunda çıkmıyo diye biraz tereddütdeyim..
haftasonuna kadar olmazsam şayet, bu belirtilerle insaAllah ... o zaman kan da vermeyi düsünüyorm..

genlerimizde ne var bilmiyoruz maalesef bnim annem kardeşim kayınvalidemde astım hastası bende bişi yok ama sanırım ilerde olucak bazı şeyler nefesinmi tıkıyor çünkü ve astım genetik bi hastalık

benim annemde de astım var ama az derecede. benimde inanılmaz alerjik bi bünyem var mesela. hemde 2008 yılında başladı. her yaz 4 ay boyunca çok fena oluyorum. birde kedişlere oluyor sanırsak :( evi değiştirdik, işi değiştirdik, koca yaptık hala geçmedi :9::9:

selam kızlar naıslsınız günaydınlar ..
ben bgün biraz fenayım, bas dönmesi, mide bulanması.. biraz sıkıntım var.. bakalım hayırlısı.. idrar testinde de çok yeni oludğunda çıkmıyo diye biraz tereddütdeyim..
haftasonuna kadar olmazsam şayet, bu belirtilerle insaAllah ... o zaman kan da vermeyi düsünüyorm..

ay hadi inşallah mutlu haberlerinide alırız canımm. sonrada inşallah bizde sana veririzz :5:

genetik bir hastalık ama anne tarfımda baba tarafımda bizde yok diyor çoookkk eskiden bile birinde varsa sonraki nesillerde çıkabiliyor çok garip bişey ve eskiden zengin hastalığı derlermiş astım için eskiden türkiyede aşısı yoktu yurtdışından geliyordu aşılarım o kadar pahalıydı ki bi ev parası gitmiştir heralde ama Allah'a şükür şimdi çok iyiyim yine alerjilerim oluyor ama onada şükür doktorum sağolsun kimisindede yaş ilerledikçe çıkıyor astım nedense garip bişey

pardon unuttum ve karıştırdım. tamam o zaman ama atlama sen yinede. bi önceki mailimde de sözüm meclisten dışarı diim. haklısın ama sen yinede git. onlar sana bişi yapmamışlarki, problemi bulup söylemişler. hayırlı haberlerinide onlar vericek inşallah. sev sen onları sev :21::21::21:

ilahi pastacım ya...
keşke sen doktor olsan,hemde kadın doğumcu...
bu sevimliliğinle severdim valla.. bütün doktorları sevmeme sebep olurdun..
hamilelik haberi veren doktoru seviyorum..
ama gebeliğimi sonlandıranı sevmiyorum..
onun bi suçu yok ama psikolojik işte...
yolda görüyorum bazen tüylerim ürperiyo resmen...

benim annemde de astım var ama az derecede. benimde inanılmaz alerjik bi bünyem var mesela. hemde 2008 yılında başladı. her yaz 4 ay boyunca çok fena oluyorum. birde kedişlere oluyor sanırsak :( evi değiştirdik, işi değiştirdik, koca yaptık hala geçmedi :9::9:

yün halı yorgan hepsi yasak kilimler varya onlardna kullanmak lazımda herşeyi nasıl değiştirebilirsinki hzır gıdalar bunlarda etkiliyor maytlar varya herşeyde ürüyor ve nefes darlığını arttırıyor astımın var sonuçta bronşlar tepki vermeye hazır

Back