• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kasım da aşk başkadır, anne olmaya çalışmaksa bambaşka ;)

kızlar hamile kalmayı düşünüyorsun peki folik asit alıyormusunuz beslenmenize dikkat ediyormusunuz mutlaka başlayın başlamayanlar varsa benim 8 ay önce gebeliğim sonlandı..heyetle 24 haftalıkken o kadar acı birşeyki anlatamam..ve bebeğim spina bifidalıydı yani omuriliği kapanmamıştı..ve bunun tek sebebinin folik asit eksikliği olduğu söyleniyor %70 ama ben hamile olduğumu öğrendiğimde 7 haftalıktım o zamandan sonra içtim ama hiçbir faydası olmadı çünkü bebeğin omuriliği siz daha farkında olmadan yani 23.gününde tamalanıyor LÜTFEN BİLMEYEN ARKDAŞALRIDA UYARALIM...KEŞKE BENDE BİLSEYDİM EVLNEDİKTEN SONRA HEMEN HAMİLE KALDIM FOLİK ASİT NEDİR BİLMİYORDUM..NE KADAR CAHİLMİŞİM..ŞİMDİ TEKRAR GEBELİK DÜŞÜNÜYORUM VE KORKUYORUMDA DİĞER BAYANLARA GÖRE DAHA FAZLA RİSK TAŞIYORUM...6 AYDIR FOLBİOL KULLANIYORUM 3-20 ARASI ÇIKMASI GEREKİRKEN 24 ÇIKTI GERÇİ FAZLALIĞINI ATILIYOR O YÜZDEN İÇİN BENİM ÇEKTİKLERİMİ ÇEKMEYİN..ama her içmeyendede oluyor diye birşey yok ama siz tedbirinizi alın.

inan bizde o kadar içten amiin diyoruzkii :49::49:
bende sabah tekrar içimden geçirdim Allahım dedim nolur bütün kk arkadaşlarımın bebişleri olsun. hep beraber görüşürz konuşuruz tartışırız. gün yaparız. çocukları oynatırızzz :emir_bebek::emir_bebek::17:

pastacım sen ne kadar sıcakkanlısın maşallah inşallah olur dediklerin :))

kızlar hamile kalmayı düşünüyorsun peki folik asit alıyormusunuz beslenmenize dikkat ediyormusunuz mutlaka başlayın başlamayanlar varsa benim 8 ay önce gebeliğim sonlandı..heyetle 24 haftalıkken o kadar acı birşeyki anlatamam..ve bebeğim spina bifidalıydı yani omuriliği kapanmamıştı..ve bunun tek sebebinin folik asit eksikliği olduğu söyleniyor %70 ama ben hamile olduğumu öğrendiğimde 7 haftalıktım o zamandan sonra içtim ama hiçbir faydası olmadı çünkü bebeğin omuriliği siz daha farkında olmadan yani 23.gününde tamalanıyor LÜTFEN BİLMEYEN ARKDAŞALRIDA UYARALIM...KEŞKE BENDE BİLSEYDİM EVLNEDİKTEN SONRA HEMEN HAMİLE KALDIM FOLİK ASİT NEDİR BİLMİYORDUM..NE KADAR CAHİLMİŞİM..ŞİMDİ TEKRAR GEBELİK DÜŞÜNÜYORUM VE KORKUYORUMDA DİĞER BAYANLARA GÖRE DAHA FAZLA RİSK TAŞIYORUM...6 AYDIR FOLBİOL KULLANIYORUM 3-20 ARASI ÇIKMASI GEREKİRKEN 24 ÇIKTI GERÇİ FAZLALIĞINI ATILIYOR O YÜZDEN İÇİN BENİM ÇEKTİKLERİMİ ÇEKMEYİN..ama her içmeyendede oluyor diye birşey yok ama siz tedbirinizi alın.

çok geçmiş olsun
inşşallah tekrar hamile kalırsınız
evet bende sorduğumda ilk 3 ay kullanacaksın bebeğin omuriliğinin sağlıklı gelişmesi için dedi

ama gerçekten iyi şeyler öğreniliyor. ben burada herkesten bişeyler kaptım mesela. eskiden hiç bilmiyordumki. sizinle tanışmasam, konuşmasam nerden bilicem.. iyi yapmışsıjn bizde snei tanımış olduk ne güzell :9:

evet iyi şeyler öğreniliyor pastacım en azından insanın sorunlarını paylaştığı arkadaşlar ediniyor bu bile yeter bence :21::21::21::21:

canım ya kıyamam sana ben....
bilirim ne acı olduğunu aynen benim de 17 haftalıkken sonlandırıldı malesef:(
tabi benim durum başkaydı..
ilk gebeliğimde 3 ay öncesinden başlamıştım folik asite...
ama hayal kırıklığı yaşayınca bu sefer hamile kalmadan başlamıcam diyodum ama bu derece önemli olduğunu yani gebeliğin sonlandırılmasına kadar gideceğini bilmiyodum...
bilgilendirdiğin için teşekkürler arkadaşım... ben de hemen başlıyayım o halde..
bu arada yaşadığın acı çok büyük rabbim tekrarından saklasın ve onu unutturacak dert vermesin...
inşallah sende bebeğine kavuşursun.....
ahirette de meleğine inşallah.......:16::16::16::16:

aynen canım bana da doktor öyle demişti hatta internete falan bile bakma daha yaşın kaç demişti yumurtlama testi falan da alıp yapma hani olursun 30'lu yaşlarda yaparsın anlarım demişti ama kendi haline bırak olur nasıl olsa demişti bende dinliyorum onu tabi internet hariç :1::1::1::1::1:

ama gerçekten iyi şeyler öğreniliyor. ben burada herkesten bişeyler kaptım mesela. eskiden hiç bilmiyordumki. sizinle tanışmasam, konuşmasam nerden bilicem.. iyi yapmışsıjn bizde snei tanımış olduk ne güzell :9:

geçmiş olsun canım Allah'ım bir daha göstermesin böyle bir acıyı bende 5 aydır kullanıyorum doktor hamileliğin 2. ayına kadar içiceksin dedi anlattı kullanmazsam neler olucağını özellikle omurilik için çok çok önemli dedi sinir sistemi için de önemliymiş baya bilgilendirdi doktorum beni ama günde yarım içiceksin dedi onu bi anlamadım gitti :44::44::44::44:

rüyacan cım sana da günaydın tatlım..............

nasılsın bakalım nasıl geçti gününüz:9::9::9::9::9:

güzeldi canım dediğiniz gibi yüzük almış bana çok mutlu oldum yaaa :54::54::54::54::54:

pastacım sen ne kadar sıcakkanlısın maşallah inşallah olur dediklerin :))

teşekkür ederim vallahi sizden gördüğüm samimiyet netcesinde olan bişey bu. hepinizizi ayrı ayrı seviyorum. aynı yolun yolcusuyuz. hep beraber yürüyelüm, güçlenelim, göbüşleri büyütelim ama tabiiki bebişler ile. yanlış anlaşılmaısn yanii. adım pasta ama amacım bebek :35::35::35:

evet iyi şeyler öğreniliyor pastacım en azından insanın sorunlarını paylaştığı arkadaşlar ediniyor bu bile yeter bence :21::21::21::21:

kesinlikle canım. Allah herkesin yardımcısı olsun. inşallah bu günlerimizi unutalım sorunlarımızı değil mutluluklarımızı paylaşalım.

melekci: seninde tekrar yazmak istemedim mailini. Allah razı olsun bizi bilgilendirdin. ben kullanıyorum ama nedenini bilmiyordum. Allah yardımcın olsun bbk (bebek bekleyenler kulübü) ne hoş geldin :46::46::46::46::46::46::54:

canım ya kıyamam sana ben....
bilirim ne acı olduğunu aynen benim de 17 haftalıkken sonlandırıldı malesef:(
tabi benim durum başkaydı..
ilk gebeliğimde 3 ay öncesinden başlamıştım folik asite...
ama hayal kırıklığı yaşayınca bu sefer hamile kalmadan başlamıcam diyodum ama bu derece önemli olduğunu yani gebeliğin sonlandırılmasına kadar gideceğini bilmiyodum...
bilgilendirdiğin için teşekkürler arkadaşım... ben de hemen başlıyayım o halde..
bu arada yaşadığın acı çok büyük rabbim tekrarından saklasın ve onu unutturacak dert vermesin...
inşallah sende bebeğine kavuşursun.....
ahirette de meleğine inşallah.......:16::16::16::16:

kaç aydır kullandım artık kullanmayı bıraktım 1 yıl oldu olana kadar içersem bilmiyorum kararsızım kesinle çok önmeli bunun farkındayımda bebiş ne zaman gelecek onuda bilmiyorumki

kaç aydır kullandım artık kullanmayı bıraktım 1 yıl oldu olana kadar içersem bilmiyorum kararsızım kesinle çok önmeli bunun farkındayımda bebiş ne zaman gelecek onuda bilmiyorumki

peki bişey sorcam.
folik asiti çok uzun süre kullanmanın herhangi bi zararı var mıki?
yani farzadelim 1yıl 2yıl olmadı o süre zarfında sürekli kullanabilir miyiz.

aslında ben de bi dr. a gitsem hiç fena olmucak.
prolaktin ne alemde acaba? dostinex kullanıyom ama düştü mü düşmedi mi bilmiyorum...
onun haricinde dr. benden smear testi istemişti.ihmal ettim gitmedim...
folik asiti de sorsam ii olur aslında ..
iyisi mi ebn bi dr a gideyim yaaaaaaa.:53::53::53:

canım yaşın kaç bilmiyorum ama doktorum bana bir gün bile unutma demişti o kadar önemliymiş olana kadar içiceksin demişti hatta hamileliğin ikinci ayına kadar içicem ben doktoruna sor bence devam ediyim mi diye ya da sordun mu bilmiyorum ?

prolaktin ne alemde acaba? dostinex kullanıyom ama düştü mü düşmedi mi bilmiyorum...

sendemi dostinex içiyosun saol bu arada bugün benimd eiçmem gerekiyor

bencede git gülücükcüm ihmal etmemek lazım bana da smear testi yaptı Allah'a şükür temiz çıkmıştı

canım yaşın kaç bilmiyorum ama doktorum bana bir gün bile unutma demişti o kadar önemliymiş olana kadar içiceksin demişti hatta hamileliğin ikinci ayına kadar içicem ben doktoruna sor bence devam ediyim mi diye ya da sordun mu bilmiyorum ?

yasım 27 de vala hiç sormadım neyse buün yarın alır yeniden başlarım diğer gitiiimdede sorarım bol bold abulgur yerim bulgurda folikasit çokmuş

ya gitmedinmii? nasıl atlarsın böyle bişeyi. skaın peşini bırakma bak ben daha yaparız dedik o zmn gittim yani denemeden 2 ay önce. Allah korusun belki tedavi neyim gerekir. sağlık bu asla ihmal etmeyelm. gidip 3 saatimizi ayırmaya üşeniyoruz ama belki hayatımız kurulacak, belki ameliyat olmaktan kurtulacağız, belki belki belkii.. arkadaşlar, canlar vücüdumuz çok önemli. hassas olalım bu da bize emanet. iyi bakalım. elimizden geldiğince dr lara gidelim muaeyenler olalım. tamam bende dr kapısındn çıkmıyomuş gibi konuştum alakası yok ama özellikle bebişlerimiz için gidelim. Allah korusun bizdeki bi sorun belki o canı engelli yapabilir. Allah korusun.

Back