Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları ** Kasım Bebeklerinin Cicileri,Hazırlıkları **

buarada kızlar ben yenidoğan için primadan bebek bezi alıcam sanırım 3 paket yetiyomuş sonra bi büyüğüne geçiliyomuş onu da alalım koyalım dedik.
dün anneannemizle dedemize aldıklarımızı gösterdik birsürü fırça yedik hepsini almışsınız bize bişey bırakmamışsınız dedi annemler.nevresim takımıyla yorgan takımını bari biz alalım dediler.zaten doğum için de baya yardımcı olcaklar yük olmak istemiyorum onlarada ama şimdiden çıldırıyolar torunları için.dün babamı görcektiniz eşyalara bakarken gözlerinin içi ışıl ışıldı nasıl mutluydu allah bu sevgiyi herkeslere tattırsın inşallah

biz odayı yaza alıcaz diyoduk ya eşim tutturdu oday doğumda alalım diye çok heves etti annemlerde elleme hevesini kırma diyolar alıcaz herhalde.bizim hazır olmıycak benim eniştenin tanıdığı var istediğim modeli anlatıcam onlarda yapıcakmış ve çok uyguna yapıyolarmış.herhalde doğumdan sonra hemen yaptırılcak.hayırlısı bakalım

yağmurcum sepetiniz çok cici güle güle kullanın..
seyra çok sade ve güzel bir oda bence fiyat da uygun..beğendiysen al bence....
bu arada şu buhar makinesiyle ilgili bir sitede yazılanları okudum sizinlede paylaşayım hemen..
...
şu buhar makinalarını çocuk doktorunuza danışmadan almayın ve kullanmayın. bizim üniversitede mikropların akciğere inişini kolaylaştırıyor diye yasakladılar bebeklere kullanımını ondan siz danışmadan kullanmayın........

--------------------------------------------------------------------------------

kesinlikle, buhar makinesi olacaksa, yani dr gerekli gorurse soguk buhar olmalı, dr önermeden duzenli kullanım bebeklerde astımı tetikleyici olabiliyor. kışın odadaki nem miktarını ayarlamak için kalorifer üstüne konan bir tas ya da ıslak çamaşırlar yeterli. aklınızda olsun.

yağmurcuuuuuuuuum ne kadar güzel bir sepet bu
annemin hayali biliyor musun?
bundan almak çok istiyordu ama ben bir kaç ay yatacağı için arkadaşımdan alıcam
anneme de büyük beşiğini alırsın dedim

azocum güle güle kullanın.seninde hazırlıklar bitmiş gibi.ben eklemekten yorulmuştum.hepsi çok şirin,eminin çok yakışacak bebişine.

yağmurcum sepet şahane.güle güle kullanın.benimde burda gözüm kalmıştı ama fazla kullanamam iki kere beşik de alamam diye park alıcam.bugün bakıcaz inşallah.

kızımın bolerası ve yeleği ben yaptım söölemesi ayıp.
img8379smallxq7.jpg

img8379smallxq7.3b8962c7c8.jpg

bunlarda oda süsü.tırtıl ve bebeği ben yaptım sepeti arkadaşım yaptı.yoğurt kovasını kapladı.içi boş.herşey koyabilirim.

img8377smallzn9.jpg

seha ne kadar güzel şeyler yapmışsın, güle güle giysin yavrucun.
azo çok güzeller şeyler almışsın, el örgülerine de bayıldım, sağlıkla gelsin, güzel güzel giysin inşallah :))

sehacım maşallah negüzel yapmışsın ellerine sağlık güle güle giydir fıstığını nazar değmesin walla maharetliymişsin bayağı walla.darısı başımıza

Sehacım çok güzel şeyler yapmışsınız maşallah.

Bugün dışarı çıktık kızlar.Ufak tefek bişeyler aldım.

Omo baby aldım deterjan olarak.Baya övdünüz onu göreceğiz artık nasılmış.Dalinin sıvı deterjanını düşünüyordum ama omoyu çok öven olunca onu tercih ettim.
Dalinin bebe çamaşırı yumuşatıcısı vardı ama ben normal yumuşatıcımdan kullanmayı düşünüyorum.
Sorun olmaz heralde.

Ben ilk fırsatta, aldıklarımdan bebeğime ilk zamanlarda giydireceklerimi yıkayıp,bebeğimin ve benim çantamı hazırlayacağım.

Kendime büyük bir çanta aldım,onu bakım çantası yapacağım.Sizin bazılarınız da böyle düşünüyordu bende karar değiştirdim.Böyle bi çanta aldım.Bakarım olmazsa sonra bakım çantası da alırım.BU Çantayı normaldede kullanabilirim sonuçta.

Çilekcim kauçuk emzik varmış bu arada buldum ve bi tane de ondan aldım.Markasını şimdi hatırlayamadım ama bi ara bakayım yazayım.

Biberon temizleme fırçası aldım,kırmızı ayaklı alt aldım,bebe yağımızı,sulu dişliğimizi,oyuncak ayımızı aldık.
Bi öğretmen arkadaşın bebeği oldu.Ona da bornozumuzun mavisini aldım :)
İşte böyle ayaklarımıza kara sular indi alışveriş merkezinde geze geze öldük.

gecelik baktım çok güzeller ama 75 den başlıyordu.Kızlar kararsız kaldım topu topu hastanede 1 gece kalcam hem pijama hem gecelik walla kararsız kaldım.sezaryan olusa zaten gecelik giyemem.tek gece giyeceğim birşeye de o kadar vermek içimden gelmiyor.ben ne pijama ne gecelik giymeyi sevmem normalde.zaten yaşadığım şehrin iklimide müsait değil kış günü gecelik giymeye.

o yüzden biraz daha bekleyeceğim.Başka bi arkadaş daha yeni doğum yaptı benim doğum yapacağım hastanede.O normal doğum yaptı.Bakalım ne lazım olmuş.Bir de ona sorup,sonra doktorumla doğumu konuşup ona göre davranacağım.

Ayy baya uzun oldu.

kızlar gecelik ve önden düğmeli pijama da alıcaktım mağazadaki adam abla eylül ayında al asıl kalın ve güzel olanlar ozamana gelir bence şimdi alma dedi banada mantıklı geldi ben eylülde çıkıcam 1 gecelik alıcam gerisini önden düğmeli pijama ya da eşortman şeklinde alıcam

darkcım güle güle kullanın aldıklarınızı ceren kızla..
bencede okadar para vermeye gerek yok..bende ata tanem gibi eylül-ekim de almayı düşünüyorum.şöle ucuzundan bi gecelik bide iyi bi gecelik sabahlık alırım herhalde..ucuzundan diyom.çünkü orada üstün başın batıyomuş ve iyi bişeye gerek yok dediler.çıkarkende sabahlığımın üstüne ya bi şal yada uzun hırkam var dizlere kadar onu giyer çıkarım diyorum.zaten hemen arabaya binip evin kapısında inicez..fazla teferruata gerek yok..yerimseniben

atatanem ben de beklemeyi düşünüyorum, yazdan daha çıkamadı firmalar sonbaharda daha çok çeşit olur sanıyorum. Ben de çok kalın giyemediğimden önden düğmeli bir pijama aldım aslında, bir de gecelik alırım diyordum, ama kuzenim 2 doğum yaptı, pijama çok rahat olmuyor hastanede, sen 2 tane gecelik al dedi. Benim de kafam karıştı, sanki bana pijama ile daha rahat edecekmişim gibi geliyor ama tecrübeli olan da o, şimdi ne yapacağımı şaşırdım o yüzden. Bir de ben dün tek kullanımlık lohusa iç çamaşırı aldım 5'li pakette, acaba hastane için yeterli olur mu yoksa bir paket daha almamda fayda var mı sizce?

canım hastaneye zaten gecelik götürmen gerekiyor çünkü doğum sancıları çekerken hemşireler rahim ağzındaki açılmayı takip etmeleri gerekicek ve sürekli giy çıkar yapamazsın o şekilde gecelik en rahatı ben pijamaları evde giymek için alıcam.ya doğumdan sonra alta bez konuyomuş ya onları biz mi alıcaz yoksa hastaneden mi vericekler acaba?ben ona takıldım

biberon bence bi paket daha al..ben daha almadım ama almayı düşünüyorum bi 10 tane kadar..
çok lazım oluyomuş.ha bide kızlar gecelik daha iyiymiş.çünkü normal de olsa sezeryanda olsa daha rahatmış.arkadaşım geçenlerde anlattı.o normal doğum yaptı..diyoki 7 cm.açılana kadar seni doğumhaneye almıyolar.ee 5-10 dk. bir gelip bakıyolar nekadar açılmış diye..zırt pırt sen o can havliyle pijamanı indirip kaldıramazsın.gecelik giyiyosun ve hatta içindeki çamaşırı bile çıkarıyosun..:bbo:
ayy allah yardımcımız olsun..olsun ama ben artık stres yapmamaya karar verdim.sonuçta bu bebekleri istiyoruz dimi..hemde herşeyden çok..ozaman bu doğal sürecide atlatıcaz inşallah..
herkes doğuruyo beeeeeeee...:dance::sm_cool:

canım hastaneye zaten gecelik götürmen gerekiyor çünkü doğum sancıları çekerken hemşireler rahim ağzındaki açılmayı takip etmeleri gerekicek ve sürekli giy çıkar yapamazsın o şekilde gecelik en rahatı ben pijamaları evde giymek için alıcam.ya doğumdan sonra alta bez konuyomuş ya onları biz mi alıcaz yoksa hastaneden mi vericekler acaba?ben ona takıldım

canım hastaneden verirler herhalde.ben sadece şu büyük boy pedlerden büyük bi paket alıcam.malum kanama çok oluyomuş..

X