Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları ** Kasım Bebeklerinin Cicileri,Hazırlıkları **

ben odasini yaptim ama bebisim sürekli yanimizda olucak..

bi hevesle almistik herseyi,napalim beklesin artik yatana kadar..

birde darkcim dedigin gibi hic yanimdan ayiramam gibi geliyor bana..

kuzenim dogdugu andan itibaren hic yanina almamisti kizini,hayattaa

öyle yapamam ben.applecim o dugyu varya beni mahfediyor,sanki kimseye

güvenip veremiycek gibiyim bebisi hep öyle hissediyorum..gecede o yüzden

birakamam kendi odasina.

canım yukarıdaki siteye gir.gözat tan bilgisayarındaki resimi seç.HOST İT! var ona tıkla.açılan pencerede en alttaki kutucuğun içini(Direct link to image)
kopyala buraya yapıştır

çok teşekkürler azo.en kısa zamanda kızımın cicilerini sizinle paylaşırım:enbuyukkk:

darkcım organik nevresim takımını 45 ytl ye dormina battaniyeyide 40 ytl ye aldım canım..benimde kayınvalidemler annemler filan pike takımı filan yaptılar ama ben birde hazır olsun istedim ..

bu arada ben park yatak almayı düşünüyordum ya kayınvalidem eşime demişki söyle almasın ben son ay gidip gelinimle bebek odası alıcam demiş..banada telefon etti ,sakın alma beraber gidip oda alıcaz diyo..oda yapacak boş yerim yok dedim neereye yapmayı düşünüyosun? oturma odasına beşikle şifonyer sığarmış oraya koycakmışım...bende olur dedim..alıcaksa alsın madem..gardrop istemedim yerim yok diğerlerini madem alsın napim...

ya kızlar dun aksam esım bana en azından senın ıhtıyaclarını alalım sonra sıkısırsak ben tek basıma halledemem dedı
bu sut pompası, emzırme sutyenı, gecelık ve sut saklama kapları gıbı seylerı
ama ben hıc almadım bılmıorum
gelınımız chıcco kullanmıstı herseyı ama ben aventı de ıyı dıye duydum
sımdı sut pompası manuel olanından, sut saklama kapları ve bebıs ıcın derece falan almayı dusunuyoruz bu hafta ama hangısı alayım tavsıyenız varmı?

canım süt pompasını sonra al bence belki emzirmede zorluk çekmiyceksin.öncelikle bebiş için ateş ölçer al telsiz almadıysanız mutlaka telsiz alın süt saklama kabı da alın o mutlaka lazım olur.sterilize makinası falan alıcakmısınız?

bebek bimüddet annenin yanında yatacağı için telsizinde acelesi yok süt saklma kabları biberonlar bunlar alınması gerekenler hastane cıkışları zıbınlar kendin için uzun gecelik

telsiz lazım gece olmasa da gündüz mutlaka lazım devamlı bebeğin yanında duramazsın mutfakta şurda burda olursun yatırırsın onu yatağına koyarsın telsizi de yanına zırlarsa uçarsın hemen yanına.en lazımı telsiz walla sırf gece kullanılmıyoki

vallahi çok lüzumlu bişey telsiz..özellikle kameralı olan..ve nefes algılamalı olanlar..
ama benim ihtiyacım olmayacak çünkü evim küçük gık dese duyulur ve yanına 1 saniyede gidilir..ama evi büyük olanlar veya ihtiyaç hissedenler mutlaka kullanmalı..

bende telsiz düşünüyorum kızlar.Çünkü beşiği yatak odasında olacak ben heran orda olama mecburen gerekecek.Onu doğuma yakın alırım heralde.
Öncelikle anakucağı-oto koltuğu alcam.
cibindirik istiyordum.Kış bebeği olacağı için onu da yaza doğru almaya karar verdim.

Şimdi artık önceliği olan şeyleri almak lazım.
dediğiniz gibi süt saklama kabı,biberon,gecelik,pijama bakmak lazım.bende önce kendi çantamı,sonra da bebeğin çantasını yavaş yavaş hazırlayayım diyorum ama çok açıldım buay.Artık biraz beklicem napayım.
6.ayı bitirdik artık.Zaman hızlı geçiyor.

İnşllah herşeyi gönlümüzce hazırlayabiliriz.

eylülcüm madem bu kadar istekli kaynanan alsın :) özenmiş ne güzel.
Bizimde torunumuz olunca böyle olacakmıyız acaba :))))

Telsiz ihtiyac bencede..cünkü heran olamayizki bebegin yaninda...birde be arada kendi odamdada birakabilirim bebegi ee oda üst katta,sürekli in-cik yapamam yani seside duyamam..mecburen almaliyim..

darcim hastane hazirliklari icin daha erken diilmi hayatim?bende eylül sonu gibi¨hazirlarim diyordum ama ne olur ne olmaz diyemi baslamak istiyosun?

bizim bebeklerimiz ilk zamanlar anne sütü alicaklar,hemen bibereno filan ihtiyac varmI?
gecen gün baktim "nuk" almak istiyorum ama daha erken diye düsünmüstüm..birde plastikler
koku yapiyormus camlara baktim onlarda agirdi..yinede cam en sagliklisi ama dimi?

zamanda ne cabuk geciyor,bazen bunlari düsününce nasil heycan oluyorum bir bilseniz..

çilekcim polikarbon biberonlar yani plastik dediğin camdan daha sağlıklı..cam mikroorganizma barındırabilir fakat polikarbon bunu yapmaz..ben gıda teknikeriyim zamanında araştırmıştık bunu ..aynı zamanda ben avent biberon düşünüyorum..en sağlıklı olanı....
oda işine gelince alsın artık madem istiyor..ne diyim ..park yatakta hevesim kalıcak ama onu da alırız artık bi şekilde ilerleyen zamanlarda..

darkcım bu arada biz nasıl bir nine olucaz bilmem..ama bizde hevesli oluruz sanırım..ha evlat ha torun aynı ..yavrularımıza nasıl yapıyosak torunlarada yaparız bence...

hmm anladim canim..ben baktigimda yoktu ama satis elemani bahsetti senin bu dedigin biberondan..haftaya gelicek filan demisti..kaynatilabiliyor koku yapmiyor filan diye bahsetti..

ilk acemiligimiz eylül mantik olarak cam daha iyidir diye düsünmüstüm bianda..
tsk,ler yardimin icin..bu dediginden alirim bende.

gunaydın kızlar eylulcum ne gusel ıste bırak kayınvalıden alsın benımkı hıcbırsey demedı anneme guvenıyor galıba yarın doguma ne getırır bılmemKötü Kazen
cılekcım bende hep nukun sulugunu ve bıberonun ıstıyordum ama dr. browns dıye bır marka varmıs kardesıme anlatmıs doktorları gaz yapmıyormus ve bayada kalıtelı gıbı duruyor beraber baktık sımdılık erken gıbı zaten ben kararımı degıstırıp dr.brownsunkını almayı dusunuyorum gamyoncuiremsu

İLK DEFA ANNE OLACAK OLANLAR BEBEKLERİNİZİN SESİNİ DUYAMACAĞIZ DİYE ENDİŞELENMEYİN...inanın öyle bir oluyorsunuz ki bebeiğinizin nefesini ensenizde hissedersiniz... Allah öyle bir sezgi veriyor ki o bebek hıck dese en derin uykunuzda bile duyabilyorsunuz ... uykusu çok derin olanlar bile....

kızlar tsk ler yorumlarınıza
bıberon olarak zaten avent ya da chıcco onermıslerdı ama ben hangısı alacagımı bılmıyorum ve cumartesıye kadar karar vermem lazım alıcaz cunku ınsa allah gamyoncuiremsu
sut pompası manuel olarak almayı dusunduk cunku hastanede ve sonrasında anı ıhtıyac halınde esım tek basına halledememekten korkuyor ve zaten ıs hayatına gerı donecegım ıcın her halukarda bıze ıhtıyac olacagından sımdıden deneyerek alalım dıyor a.s
telsıze ıhtıyac sımdılık duymuyorum cunku ben hastaneden anneme cıkıcam ve kırkım cıkana kadar orada kalıcam yanı evde benden baskaları da olacagından cocugum yalnız kalmayacak sonrasında hem benım odamda yatacagından hemde ıse basladıgımda annem ılgılenecegınden gerek duymadım ama ıhtıyac halınde alabılırım acıl degıl
gecelık emzırme sutyenı sabahlık takımı vs benım ıhtıyaclarımı da bakıcaz artık bu hafta esım alalım dedı bır aksılık olmazsa :CüvCüv:
karyolamızı da anneannemız alacak ama bız onun alacagını annemın evıne koyucaz kendımız bır tanede yatak odamıza mobılyamıza uygun karyola yaptırıcaz
onumuzdekı yaz kendı evıme tasındıgımda oglusuma oda yapıcam ınsa allah

ne yapmalıyım hangı markayı almalıyım?

hım bende bunu araştırmak istemiştik ilk bakışta cam daha sağlıklı gibi geliyo insana ama bi kaç aylık olunca tutmaya kalkacak elinden almaya calışacak ağzına yüzüne vurur dediğiniz gibi ağır bu durumda polikarbon daha iyi o zaman
Kızlar bizde bebek kırkı cıkana kadar yanlız bırakılmaz ben onu düşünerek telsiz ikinci sırada demiştim benim evimde büyük ama ben beşiğini ayrı yatak odasına koymaya ayrı alacağım o yüzden gündüz beşiğinde yatacak allah nasip ederse oda oturma odasına ve mutfağa yakın zaten kendi odasında geceleride yatmaya başladığında telsize ihtiyacım olacak kamreralılar gercekden güzel

benim anemde bir sürü şey yaptı aldı kaynanamdan bişey yok bakalım annem porbebesini alacak kayın validem bende şununu alırım demedi hoş şimdi alamaz da zaten de neyse günaha girmeyelim şimdi
Kızlar doğuma kadar annenin uykusunun hafiflediğini biliyomuydunuz geceleri hiç uyanmıyomusunuz 2 de 4 de Vucut kendini bebeğe hazırlarmış bu şekilde ben bu sıralar cok uyanıyorum kulaklarım daha iyi duymaya başladı bi yerde okumuştum sanırım dr kaan nın sitesininde onun sesini duymayacağım diye hiç korkmayın diğer odadan nefes alıp verişlerini bile duyacaksınız Müthiş bi düzen kızlar Rabbim isteyen herkeze yaşatsın inşallah

saol applecim bu markayida yazdim,almaya gittigimde bakicam..

pamukcum uykum derin diil ama cok evhamliyim ben..olmadik seye panik yapicam sanki bebek oldugunda gibi geliyor bana..belkide psikolojik ama engel olamiyorum buna..ya duymazsam,ya dönerse filan diye düsünüp duruyuorum..

kalimerocum ne güzel ne kadar sanslisin annen ilgilenicekmis seninle..esim 10 gün dogum icni alicak hepsi bu,ben herseyimi kendim halletmeliyim malesef.

canim marka olmayan cok güzel panel mobilyalarda görmüstüm ben türkiyede..belkide isimleri vardi ama ben hatirlamiyorum.cok sirindi hepsi,kesin bulursun zevkine göre bisiy..

pamukum benimde bebegim gün icinde salonda sepetinde kalicak ama bellide olmazki belki indirmem odamdan,,o yüzden ihtiyac yani bize telsiz.inslallah dedigin gibi olur hayatim.ben acaba nasil anliycam aciktigini,,uyandiginda hemen nasil duyucam diye simdiden düsünmeye baslamistim..demekki annelikle gelen bi icgüdüdü bu.

Merhaba Kızlar,
Biberon konusunda ben biraz erken davrandım ve Aventin 125ml’liklerinden ikişer tane aldım. Hastanede lazım olacak diye küçük olanları oraya götürmek gerekiyormuş.

Kayınvalidem ikiz olduklarından elinden gelen herşeyi yapmaya çalışıyor. Ama itiraf edeyim annem kadar yaptığını da söyleyemem. Biliyorsunuz benim 15 dakikadan fazla ayakta kalmam yasak. Sadece 15 dakika bakıyor sonra dinlenmem gerekiyor diye hiçbirşeye istediğim kadar bakamıyorum. Alışveriş merkezleri artık bana çok büyük geliyor. Ama anneciğim hemen hemen herşeyi yaptı. Bu arada bu listeyi hazırlarken check listesi çıkarmış olacağım, eksiklerimi saptamam için çok işime yarayacak.
Kuzularım için şimdilik aşağıdaki hazırlıkları yaptım:

2 tane Kalın tüylü battaniyler (hastaneden çıkarken kullanılacak)
4 tane İnce polar battaniyeler (evde ve bebek arabasında kullanılmak üzere)
2şer adet uyku seti
2şer adet ince baharlık yorgan
3er takım nevresim
2 tane ayrı çarşaf (uyku setine uyumlu)
1 adet park yatak (henüz içine yatak alamadım)
Bebek salıncağı
Ana kucakları
Bebek küveti (filesi ve süngeri)
Termometre (kulaktan ateş ölçmek için)
Banyo termometeresi
3 tane banyo havlusu
4 adet emzik ve saklama kabı
4 adet biberon (yeni doğan)
Sterilizatör
Dönence
1 tane bebek arabası (arkadaşım biri ile dışarı çıktığımda kullanmam için verdi)
Beşik
2 tane mama sandalyesi
4 tane alt açma minderi
Altın minderi

[B]Kıyafet [/B]
8 yelek
8 hırka
2 tane bacak içinden açılmalı kadife lycralı panatlon
6 adet prematüre tulum
8 tane zıbın (prematüre)
2 adet şapka (prematüre)
4 adet eldiven
20 tane body
8 tane 0-3 ay tulum
10 tane çorap
6 tane önlük
2 tane ilkbahar için kazak
2 tane sweet t-shirt

Doğum için de şimdilik bir tane gecelik ve sabahlığımız var.

Şimdilik bu kadar. Gördüğüm kadarıyla bebek arabalarımız ve bebek odamız eksik. Eh ikisi de bir hayli pahalı. Yatak odalarına baktım Siteler'de. Sanırım ek yatak ve gardropla birlikte en ucuz 3500 YTL'ye çıkıyor. Bebek arabası için de en az 700'ü gözden çıkarmamız gerekez herhalde... Yandık biz kızlar yandıkkk çıra gibi.
Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…