Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları ** Kasım Bebeklerinin Cicileri,Hazırlıkları **

dün akşam kayınvalidemle telefonda konuştum. efendim görümcem benim bebeğin kıyafetlerini hazır alacağımı el örmesi bi şiy giydirmeyeceğimi iddia etmiş. kayınvalidem de bana soruyor ördürsek giydirir misin diye... kaç yıl geçti, o kadar alçakgönüllü, kılık kıyafete fazla para harcamayan bir insan resmi çizdim ki öyleyim de... çok alındım doğrusu. ne demek ya ördürsek (yazık örmeyi de beceremiyorlar) giydirir miymişim! kafalarındaki "istanbullu gelin" imajına takılıp kalmışlar hurafeler üretiyorlar. üstelik bir gün önce görümcemle telefonda konuşmuştuk çarşıya çıkıp yün bakacaklarını söylemişti ben de sevinmiştim hala niye böyle tuhaf sorularlar karşılaşıyorum ki tanrım! ben doğum yapınca ne yapıcam allahaşkına. bunlar gelecek başımda kimbilir ne tuhaflıklar yapacaklar. hiç aklıma gelmeyecek bir kıyafet meselesinde bile böyle acaip tavırlar alıyorlar üff... annem, kızkardeşim vb yok yanımda onlara maalesef muhtaç olacağım bu da beni günler yaklaştıkça çıldırtıyor...

bence çok kullanışlı birşey..hem zaten bebeklerin kafalarının altına yasyık koymayın diyorlar..bu tamamen sırtı destekliyor ve dönmesini engelliyor ..bence çok güzel..kullanılabilir..ama tabi bebeğin dr una da sormak lazım doğunca..belki önermezler...

Bir de aynı sitede bebeği ters yatırdığınızda rahat nefes almasını sağlayan bir yastık var kızlar. ben en çok onu tuttum çünkü ben dte bebeğimi ters yani yüzüstü mü deniliyordu ona öyle yatırmayı düşünüyorum. Annem beni de hep öyle yatırırmış

kızlar sırtüstü yatırmayın bebeği çünkü kafa şekli bozuluyormuş yan yatırın benim eltim bu yastıktan kullandı hiçbir zararı yok yan yatınca bebeğin kusmuğunu yutma riski de yok baya iyi bişey bende kullanıcam

Atatanem, sırtüstünde kafa şeklinin bozulup bozulmadığını bilmiyorum ama hastanelerde bebek doğar doğmaz yüzüstü yatırdıklarını biliyorum. Böyle daha rahat nefes alıp, daha rahat uyuyormuş.

Canım ben de birçok doğum yapan arkadaşıma gittiğimde bebek odasındaki bebekleri hep suratı aşağı gelecek şekilde popo yukarıda kalacak şekilde yatırdıklarını gördüm. Ondan söylüyorum ama annem de derdi ondan önce. Sen de bir sor bakalım ebe görümcene. Benim de bir arkadaşımın ablası çapa da çocuk doktoru. Ben inşallah kızım doğunca onun doktoru olmasını istiyorum. Bebek doğmadan çocuk doktorunu da bulmak lazımmış. Tabii ki devlet hastanelerindeki doktorlarımız da çok iyi ve her türlü müdahaleyi yaparlar ama bir doktorun sürekli takip etmesi daha iyi sanıyorum. Aman ne bileyim daha da çok erken heralde :)

walla benim gitceğim çocuk doktoru belli eltimin doktoruna götürücem hem evime de yakın hemde müthiş ilgili bir doktor.ama yan yatırmak yüzüstünden daha iyi çünkü bazen bebekler istemsiz olarak kafalarını gömüyolar ve nefes alamıyolar allah korusun yan yatırınca ne kusmuk yutuyo nede nefes alması riske giriyor doktor demiş hatta bunu.yani ben demiyorum siz genede doktorlara sorun

gülbeşeker canım eline sağlık
ne kadar maharetli bir annesin maşallah
ikiside çok güzel ama ben beyaz yeleğe bayıldım
güle güle giysin prensesin

üç tane daha yaptım ama onları eşimin telefonu ile çekmiştim akşam işten gelince onlarıda yükleyip sizlerle paylaşmak istiyorum... inşallah onlarıda beğenirsiniz... ben büyük bir hevesle yaptım.sanki ilk bebeğimmiş gibi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…