Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları ** Kasım Bebeklerinin Cicileri,Hazırlıkları **

Eylülcüm kuzenim her defasinda yikadi bebisinin altini,dedigin gibi günde 6-7 kez

yapiyordu altina.Cok hafif yikayip pamuklu havluyla kuruladi,ondada pisik filan olmadi.

Birde Doktorda böyle önerince ben silme yanlisi diilim.Kalinti filan olur icim rahat etmez yani.

Aslinda dogmadan bunlari hesap etmek dogru diil,bakalim nasil bebekler olucakla dimi ama:)

Bende sık sık yıkamam Pamuk ve suyla silerim ama günde 1 kez yıkanabilir aslında değil mi?

Belkide daha fazla?

Ya kız bebeklerin altını daha dikkatli temizlemek gerekiyor.Özelliklede önden arkaya doğru temizlemeliyiz.
Malesef idrar yolları enfeksiyonu çok erken başlayabiliyor kızlarda.
Arkadaşımın kızı yeni 2 yaşına girdi canım yazın kıvranıyordu enfeksiyondan.

aslında hangi aydan sonra yapılmalı tam hatırlamıyorum ama, pişik vb. rahatsızlıkları önlemek için en güzel yöntem zeytinyağı. ilk duyduğumda bana da garip gelmişti ama kaliteli bi zeytinyağını günde 1-2 kez bebişin poposu temizlendikten sonra azıcık sürünce hiç bi sıkıntı olmuyor. benim kızkardeşim 7 yaşında şimdi. onda hep öyle yapmıştık. doktor önermişti. bir kez bile pişik olmadı. tabi en başta ve en önemli olanı temizlik.
bi de işe güce dalıp bebişi altı ıslak bi sekilde uzun süre bırakmak. sanırım bununda cok etkisi olur. inşallah hiç karşılaşmayız kızlar pişikle felan..

Piraye Hira ,kizinin cicileri cok guzel,oldum bittim walla,gule gule giysin hepsinide,ismide cicileri gibi cok guzel ve degisik.Ismiyle yasasin.

kuzenlerim doktor pişk olmasın diye yeni doğduğunda ılık su ve pamuk ile silin dişyolar ben hastane çantama koydum ikisinide unibaby aldım ama sonra kullancam nasip olursa bide niveayı övüyolar

bu kızımın beşiği

[

aslında beşiği de park yatağı da ben almadım.beşik kuzenımın bebeğinindi. ama bebek ilk yılını hep hastanede gecırmek zorunda kaldığı için beşiğini kullanamadı(karaciğer naklı oldu da doğduktan bı kaç ay sonra.. ama simdi ii) ben de park yatak alayım bari kızıma dedim ama samimi bi arkadasım onu ben alıcam sen beğen deyince... bana masrafsız oldu yani.. hatta bebek arabasını anneme, oto koltuğu ve bı kaç parca eksiği de erkek kardeşime aldırıcam.. sponsor bulun kızlar süper oluyo:jeyyar: ben görev dağılımı yaptım sen şunu sen şunu al diye.. ee ilk torun ilk yeğen olsun di mi o kadar:CüvCüv:

Husran Canım walla iyiymiş sponsorların.Ben sadece oto koltuğunda sponsor buldum :KK70:

Beşiğini biz aldık.Hatta eşim park yatk da istiyor oturma odası için.Bana da mantıklı geldi.Ama biraz beklesin diyorum.Hele bi doğsun.

Ben yatak odasına koydum beşiği.Ama gündüz özellikle ben göreve bşlayınca oturma odasında yatar bebek.Evin sobalı olunca rahat rahat her odada yatıramam.
Ya oturma odasında kanepede yatacak ya bir minderde felan bişeyler ayarlancak yada park yatak alcaz.Bakalım artık.

benım uyanık kocam cocukla benı ayrı odaya atmaya kalktı. çocuk beşikte yatarmış ben de yanında kanapede.. nasıl olsa calışmayacakmışım bı kaç ay onun uyku duzenı bozulmasınmış... yer miyim... park yatağı sırf bu yuzden istedim. gece yatak odasına getırırım, gunduz salona koyarım. hem mısafırler gelınce de salonda severler. bakalım doğunlar da bebişlerimiz hayırlısıyla, elbet yatacak bi yer buluruz onlara..:emir_bebek:

park yatağım 2008 Kraft Lüks Oyuncaklı Oyun Parkı rengi de fuşya...504 T modelı sanırım. odalardan gciyor mu sorusuna cevabım su olacak. ya bızım kapıyı bi cm dar yapmışlar ya da bi cm le geciremıyoruz.. park yatagın kenarlarından tutunca hafıf katlanıyo biz oyle gecırmeyı planlıyoruz odadan odaya..ama dediğim gibi belki sizin kapıdan gecer darkcım.

Eşin de çok uyanıkmış canım yani.
bebeği yaparken de ayrı odada yatsaydınız bakalım bebek nasıl olacaktı :KK70:DD
Yapmaya gelince sorun yok bakmaya gelince,sen bikaç ay ayrı yat iyi walla.
Sana da bravo çok iyi etmişsin park yatak alarak.

Ölçüsü belli mi acaba yatağın eninin? Belkide kapınızdandır.Ama bir santimlede geçmeyince insanın canı sıkılır yaa

[B]DARKÇIM ben söyleyeyim sana enini boyunu.Ben de bu modeli aldım.Benim ki de lacivert-turkuaz.Açık halde en - boy: 80*113

Bir de park yatakta genişlik önemli.Benim yiğenim 1 yaşında.Onun yatağı da bu genişilklerde.Kollarıın açarak yatıyor anca sığıyor.Hatta doğumunda alınan karyolasını kullanmıyor,çarpıyoreli ayağı(biraz deli yatar da) rahatına düşkün bir bebek:))[/B]

ben evimize yatak aldım ama kayınvalideme park yatak alıcaz sanırım, ben çalışmaya başladıktan sonra gündüzleri orada kalacak oğluşumda, park yataklarla ilgili benimde bir sorum olacak kızlar, hani dört yaşına kadar kullanılabilir deniyorya, ön kısmı falan açılabiliyormu bunların, çünkü açılmıyorsa yürümeye başladıktan sonra bebeği onun içinde tutmak zor olur gibi geliyor, uyanınca kendi çıkmak isteyecektir en azından

Ön tarafı benim bildiğim kadarıyla açılmıyor.kendi kendine çıkamaz heralde :))

İçine yatak koymazsan yan tarafta oyun oynaması için bi açılacak yer var.Ama içinde yatak varken bebek oradan geçip çıkabilir mi bilemiyorum.Deneyimli annelere sormak lazım.

[B]DARKÇIM ben söyleyeyim sana enini boyunu.Ben de bu modeli aldım.Benim ki de lacivert-turkuaz.Açık halde en - boy: 80*113

Bir de park yatakta genişlik önemli.Benim yiğenim 1 yaşında.Onun yatağı da bu genişilklerde.Kollarıın açarak yatıyor anca sığıyor.Hatta doğumunda alınan karyolasını kullanmıyor,çarpıyoreli ayağı(biraz deli yatar da) rahatına düşkün bir bebek:))[/B]

Bizim kapıda 78,5 cm imiş :)))
Kapıdan geçmez.Ama zaten benim diğer odada beşiğim olacak aslında bunu pek düşünmesemde olur.
Dediğin gibi genişlik iyi olur canım.

Ben baby moonu çok beğendim fiyatıda 140 ytl imiş ya bakalım.Ne yaparız.

sen ne kadara aldın canım?

X