- 18 Ocak 2019
- 2.430
- 2.099
- 32
-
- Konu Sahibi Siyahhhinci
- #4.441
Aşılarla başım dertte 4 ay asisi yaptırdım ateş ve huzursuzluk yaptı birkaç gün. Onu geçirdik derken verem asisi olması gerek ayı geçtiği için bugün verem savaşa gittik önce test sonra asi dediler deri altına sıvı enjekte ettiler oda yakiyo galiba durup durup ağlıyor şimdi bu geçecek sonra verem asisi olunca yine aynı şeyler başa saracak. Tüm ilaçları kestik haliyle biraz ilaç yoksunluğu yaşadı oda ayrı bi sıkıntı gaz için rezene demleyip veriyorum böyle bi deneme yanılma alışma süreci sen nasilsin bebis nasilKızlar nasılsınız. Tabi hepimiz düştük bebek derdine çok yazamadık nasıl gidiyor bebişler ile. Kendiniz nasılsınız tüm bu sürece alıştınız mı. Sorun yaşadığınız noktalar neler. Neler yapıyorsunuz merak ettim öyle bir dertleşip hal hatır sorayım dedim
Serum fizyolojik içeren ve burnu nemlendiren nazalnem kullanıyoruz biz. Ama hırıltısı son bulmadı tabi de yine de iyi geliyor.Sen çözmüşsün işi vallahibenimki her durumda bol kokulu
Ya çok üzüldüm bide korktum şimdi baya hiriltili benimkinin de burnu dediğin gibi özellikle mama içerken solunum sadece buruna kalınca. Benimki prematüre olduğundan yoğun bakımda 3 ay kaldı ama tabi agizdan beslenmeye son dönem geçti yine de bu tıkanıklığa bakıldı mi bilemiyorum her gittiğimizde doktorlara söylüyorum serum fizyolojik kullan diyip gönderiyorlar yeğenim çok serum fizyolojik kullanmaktan şuan 8 yaşında durduk yere burunu kanıyor damarları inceltmis doktora soruyorum bi zararı olmaz diyor ama ödem bile yapıyormuş nasıl zararı olmaz kafam karıştı
Galiba bizimki genetik babadan
Kızlar nasılsınız. Tabi hepimiz düştük bebek derdine çok yazamadık nasıl gidiyor bebişler ile. Kendiniz nasılsınız tüm bu sürece alıştınız mı. Sorun yaşadığınız noktalar neler. Neler yapıyorsunuz merak ettim öyle bir dertleşip hal hatır sorayım dedim
Bizimkinin uyku problemi varya 15dakşka uyuyup uyanıyo zombi gibi olduk vallaKızlar nasılsınız. Tabi hepimiz düştük bebek derdine çok yazamadık nasıl gidiyor bebişler ile. Kendiniz nasılsınız tüm bu sürece alıştınız mı. Sorun yaşadığınız noktalar neler. Neler yapıyorsunuz merak ettim öyle bir dertleşip hal hatır sorayım dedim
Çok geçmiş olsun. Nebülizatörle ilaç olmasa bile sadece su koyarak nem desteği sağlayabilirsiniz. O bile çok işe yarıyor burnunu rahatlatır ki bize yoğun bakımda ilaçlı yapmışlardı.Biz iki kere daha hastaneye yattık, yatmamızın ana sebebi bütün tıkanıklığı, ne kadar temizlesemde 5 dak sonra yine tıkanıyor ve hırlıyor, ilkinde burun tıkalı tabi bende bilmiyorum beslenirken zorlandı tıkandı ondan yattı iki gün, diğerinde de katılma yaşadı evde tektim, bebek kitlendi nefes almadı simsiyah oldu, kabus gibiydi ambulans geldi öyle gittik hastaneye, 5 gün yattık nedeni bulunmaya çalışıldı, nöroloji kardiyoloji iyi çıktı hastanede de 2 kere oldu, çok ağlamanın sonunda oluyor, hiç bir şey bulunmadı, burun tıkanıklığı ve reflüyü sebep gösterdiler öyle taburcu olduk, bu arada bebeğim tamamen mama ile besleniyor, 2-3 saatte bir 120 cc alıyor be asla doymuyor, sürekli ağlıyor, kilo alımı fazla olmuş dedi doktor, ama yiyor vallahi ne yapacağımı bilmiyorum, çok zor geçiyor bizim,
Rezene çayı demleyip iciriyorum bir kaç çay kaşığı kadar iyi geliyor bağırsak sistemine de iyi geliyor. Ama çok yoğun gaz sıkıntısı olursa ozaman biogaia veriyorum 5 damla oda iş görüyor.Serum fizyolojik içeren ve burnu nemlendiren nazalnem kullanıyoruz biz. Ama hırıltısı son bulmadı tabi de yine de iyi geliyor.
Bu arada bizim kızın 40ı çıkmadı daha ama nasıl kolik, nasıl gazlı anlatamam. Çok zorlu krizler yaşıyoruz.
Yaa çok üzüldüm aklın çıkmıştır ya evde de tek başına olunca valla okurken panikledim bi an Allahim esirgesin evlatlarımızı korusun cok gecmis olsun. Burun tıkanıklığı bizde de var serum fizyolojik kullanıyorum aspire ediyorum yok yine hiril hiril. Söyledim doktorlara normal dediler büyüdükçe geçer dediler ama cocuk beslenirken zorlanıyor yani. Maşallah iyi besleniyormus biz daha 120 cc göremedik beslenmede birde 45-60 dk sürüyor beslenmesi 80-90 cc anca alıyor bu sürede. Hava veriyomusun ilaçlıBiz iki kere daha hastaneye yattık, yatmamızın ana sebebi bütün tıkanıklığı, ne kadar temizlesemde 5 dak sonra yine tıkanıyor ve hırlıyor, ilkinde burun tıkalı tabi bende bilmiyorum beslenirken zorlandı tıkandı ondan yattı iki gün, diğerinde de katılma yaşadı evde tektim, bebek kitlendi nefes almadı simsiyah oldu, kabus gibiydi ambulans geldi öyle gittik hastaneye, 5 gün yattık nedeni bulunmaya çalışıldı, nöroloji kardiyoloji iyi çıktı hastanede de 2 kere oldu, çok ağlamanın sonunda oluyor, hiç bir şey bulunmadı, burun tıkanıklığı ve reflüyü sebep gösterdiler öyle taburcu olduk, bu arada bebeğim tamamen mama ile besleniyor, 2-3 saatte bir 120 cc alıyor be asla doymuyor, sürekli ağlıyor, kilo alımı fazla olmuş dedi doktor, ama yiyor vallahi ne yapacağımı bilmiyorum, çok zor geçiyor bizim,
Biz tamamen mama ile besleniyoruz artık, evet canım veriyoruz hava ilaçlıRezene çayı demleyip iciriyorum bir kaç çay kaşığı kadar iyi geliyor bağırsak sistemine de iyi geliyor. Ama çok yoğun gaz sıkıntısı olursa ozaman biogaia veriyorum 5 damla oda iş görüyor.
Yaa çok üzüldüm aklın çıkmıştır ya evde de tek başına olunca valla okurken panikledim bi an Allahim esirgesin evlatlarımızı korusun cok gecmis olsun. Burun tıkanıklığı bizde de var serum fizyolojik kullanıyorum aspire ediyorum yok yine hiril hiril. Söyledim doktorlara normal dediler büyüdükçe geçer dediler ama cocuk beslenirken zorlanıyor yani. Maşallah iyi besleniyormus biz daha 120 cc göremedik beslenmede birde 45-60 dk sürüyor beslenmesi 80-90 cc anca alıyor bu sürede. Hava veriyomusun ilaçlı
Öncelikle çok geçmiş olsun cnm benim Rabbim bı daha yaşatmasın öyle korkular cnm benim kızım da yarım saatte bir yemek istiyordu ve ne yese kusuyirdu bende çok yediği için korkuyordum bizim kızda reflü çıktı mama da ar kullan dediler bebelac ar aldım şükür kusması bitti sürekli yemesi bitti 3 4 saatte bir yemek istiyor imdada 100ü geçmiyor ve doyuyor şükür sende dene istersen benimkiler de sadece mama alıyor sütum bitti hiç emmediler sağıp veriyordum sonra bazı stresli şeyler yaşadım sütüm kesildi Benim oğlan da süt alerjisi çıktı raporlu mama yiyor ama bence doymuyor 150 CC bile doyurmuyor bazen hatta geçen o kadar fazla yefiki hasanelik olduk bebekler aşırı gazlı canım çıkıyor ikisi bı başlayınca ağlamayaBiz iki kere daha hastaneye yattık, yatmamızın ana sebebi bütün tıkanıklığı, ne kadar temizlesemde 5 dak sonra yine tıkanıyor ve hırlıyor, ilkinde burun tıkalı tabi bende bilmiyorum beslenirken zorlandı tıkandı ondan yattı iki gün, diğerinde de katılma yaşadı evde tektim, bebek kitlendi nefes almadı simsiyah oldu, kabus gibiydi ambulans geldi öyle gittik hastaneye, 5 gün yattık nedeni bulunmaya çalışıldı, nöroloji kardiyoloji iyi çıktı hastanede de 2 kere oldu, çok ağlamanın sonunda oluyor, hiç bir şey bulunmadı, burun tıkanıklığı ve reflüyü sebep gösterdiler öyle taburcu olduk, bu arada bebeğim tamamen mama ile besleniyor, 2-3 saatte bir 120 cc alıyor be asla doymuyor, sürekli ağlıyor, kilo alımı fazla olmuş dedi doktor, ama yiyor vallahi ne yapacağımı bilmiyorum, çok zor geçiyor bizim,
Canım sizin rop durumu vardı onu naptinizBiz tamamen mama ile besleniyoruz artık, evet canım veriyoruz hava ilaçlı
Doktor bana ya hipp yada sma kullan dedi, hdr saat 60 yada 90 yiyoruz, sürekli ayakta ve sürekli ağlıyor, günde toplasanız 5 saat uyumuyordurÖncelikle çok geçmiş olsun cnm benim Rabbim bı daha yaşatmasın öyle korkular cnm benim kızım da yarım saatte bir yemek istiyordu ve ne yese kusuyirdu bende çok yediği için korkuyordum bizim kızda reflü çıktı mama da ar kullan dediler bebelac ar aldım şükür kusması bitti sürekli yemesi bitti 3 4 saatte bir yemek istiyor imdada 100ü geçmiyor ve doyuyor şükür sende dene istersen benimkiler de sadece mama alıyor sütum bitti hiç emmediler sağıp veriyordum sonra bazı stresli şeyler yaşadım sütüm kesildi Benim oğlan da süt alerjisi çıktı raporlu mama yiyor ama bence doymuyor 150 CC bile doyurmuyor bazen hatta geçen o kadar fazla yefiki hasanelik olduk bebekler aşırı gazlı canım çıkıyor ikisi bı başlayınca ağlamaya
Canım iyileşti rop Allah’ıma şükürler olsun, tam operaya gitmeden bir gün önce muayene edelim dediler, baktılar gerileme varmış, hafta hafta takip ettiler şükür gerilediCanım sizin rop durumu vardı onu naptiniz
Kızlar hepimiz aynı dertlerden muzdaripiz. Gaz hepimizin en büyük kabusu sanırım bizim birde kaka sorunumuz var 2 güne esadece 1 kere yapıyor çok ağlayarak yapıyor ama katı değil cıvık. Bu nedenle doktorlar birşey yapmıyordu ben de çocuk cerrahisine aldım ayın 26 sına makatına. Ve bağırsaklarına baktıracağım darlık falan var mı diye içim rahat etsin istedim. Çocuk doktoru geçen bir röntgen çekti çocuğun karnımkomple gazla kaplı ağlayasın geldi sonra emzirme danışmanına Yolladı emerken çok hava yutuyormuş. Çocuğu bir doğru besleyemedimbu arada sütü olmayan annelerrim asla üzülmeyin ben de hiç anne sütü emememişim ama gayette sağlıklıyım kolay kolayda hasta olmam yani kendinizi üzdüğünüzle kalırsınız ben çok üzdüm çok yıprattım oyüzden diyorum onu. Dışında. Evet bizde de uykular çok kısa birazdan kalça ultrasonu çekileceğiz inşllah birşey çıkmaz birde çok el emiyor benim ki
Oh maşallah çok şükür canım Rabbım sağlık versin çok sevindimCanım iyileşti rop Allah’ıma şükürler olsun, tam operaya gitmeden bir gün önce muayene edelim dediler, baktılar gerileme varmış, hafta hafta takip ettiler şükür geriledi
Selam, çok geçmiş olsun.Duzene koymak zor evet ama yinede çok şükür bu günlerimize hala uzun uzun seyrediyorum ben olanlar rüya gibi :))Selam kızlar. Yazamadım bir türlü bizim için zor bi 2 ay oldu ilk ay sürekli hastanelerde geçti tam herşeyi düzene koyduk ben rahatsızlandım bu hastalık bitti diğeri başladı bir türlü toparlanamadım. 50 günlük olana kadar hep 2 saatte bir emzirdim gece, gündüz her istediğinde verdim. 50 sonrası gece uyandıkça verdim 3 ile 5 saat arası değişiyor uyanıyor, gündüz devam. Her günümüz diğerinden farklı. Bi gün gündüz çok yatarken bi gün hiç yatmıyor bi gün gülücükler saçarken bi gün suratsızz ağlamalı. Galiba süt ürünlerine karşı alerjimiz var bazen mukuslu oluyor kakası 1 hafta diyet yapacam sonra deneyecem ona göre dr götürmeyi düşünüyorum, aşırı gazlı bir bebek bizimki ama Allahtan kolik değil karnı balon gibi oluyor ama karnına masaja asla izin vermiyor ya canı ağrıdığı için yada huylanıp gıdıklandığı için el değdirmiyor, bacaklarını aç kapa yapıyor. Bio gaia ve sab simplex kullanıyorum ilk başlarda sab simplex kullandığımda 10 dk olmadan bütün gaz çıkardı şimdi oda işe yaramıyor artık. Dün 2. Ay aşımızı olduk gece sürekli ateşi vardı calpol verdi dr ama en düşük 37.1 e düşürdü bayağı zorlandım, sabah sürekli ağla iyk defa bu kadar ağladı yavrum. İşte bende de durumlar böyleha birde bana asla gülmezdi hep babaya dedeye neneye güler hatta yedi kat yabancıya gülücükler atardı bana asla gülmezdi ama dün aşıdan sonra beni görür görmez gülüyor sesimi duyar duymaz tepki veriyor çoooook çok mutluyum. Aşının bize kattıkları çok güzel
Bizimki 6 kilo olmuş kilosu iyiydi ama kaç gündür hasta yavrum bayağı zayıfladı yarın aile hekimliğinde tekrar ölçtürecem. Bugün hastaneye götürdüm yine öksürük,balgamlı kusma, mukuslu kaka, kötü kokulu çiş hepsi var yavrumdaa bana azitro verdi gönderdi dr zorla idrar testi istettm bakalım nasıl olacak. Mama konusuna gelince persentil tablosu var ona göre kendi bebeğinin gelişimini takip edebilirsin için rahat etmesi için. Yorumlayamazsan youtubeden falan aç bak anlaması zor birşeySelam, çok geçmiş olsun.Duzene koymak zor evet ama yinede çok şükür bu günlerimize hala uzun uzun seyrediyorum ben olanlar rüya gibi :))
Gaz malesef hep sorun bizde de aynı 3 lü aşı ateş yapti bizde 72 günluguz aynı doğum yapmışız senin bebeğin kaç kilo geldi sağlık ocağında benim 5300 kilo alımı güzel evet küçük doğduğu için ama.bana az gibi geliyor kilosu doktor mama ya gerek yok dedi Ama sürekli aklımda mama versem biraz daha fazla kilo alır mı düşüncesi var